اینو چند وقته کم کم دارم بازی میکنم و به نظرم هر کسی دنبال یه عنوان عجیب غریب هستش که از کلیشههای معمول صنعت گیم دوری میکنه، حتما باید تجربهاش کنه.
متای بازی هم فک کنم زیر 70 هست...و واقعا هم اگه بخوای میتونی راحت ایراد بگیری ازش، مخصوصا که از نظر تکنیکی وضعیتش بشدت داغونه ولی تجربهاش انقدری منحصربفرد هستش که به طور کلی از خیلی از بازیهای متا نودی هم برام ارزشمندتره.
اینکه اسمش Pathologic 2 هستش، به این معنا نیست که باید قبلش نسخه اول رو بازی کنید...در واقع نسخه دوم یه جورایی ریمیک نسخه اول با تغییرات بسیار گسترده و بهبودهای قابل توجه هستش و از اونجایی که داستان و اتمسفر بازی خیلی خاصه، با نسخه دوم یه شانس دوبارهای به بازی دادن. نسخه اول واسه 10 15 سال پیشه فک کنم...PC گیمرا بیشتر باهاش آشنایی دارن و اونم از Hidden Gemهای دورهی خودش محسوب میشه.
در ادامه چیز خاصی رو قرار نیست اسپویل کنم و بیشتر در مورد کلیت داستان و مکانیکهای گیمپلی و اتفاقای جالبی که توی بازی برام افتاد میگم.
بازی اول شخصه و نکته مهم اینکه تو بازی نقش یه جراح رو داری و همین مورد باعث میشه بازی خیلی یونیک باشه...یعنی از نظر فیزیکی و مهارت مبارزه یه آدم بشدت معمولی هستی و به همین دلیل اگه با دید بازیهای دیگه که مثلا قراره داخلش lvl up کنی و کم کم قوی بشی و بزنی NPCها رو بترکونی، خیلی ممکنه براتون سخت باشه. منظورم اینه که اگه توی یه شرایط بد گیر بیفتی، رسما ممکنه با یکی دو تا مشت میتونی ناک اوت بشی! به جز نوار سلامتی، نوار تشنگی، گرسنگی، خستگی و غیره توی بازی هست که محدودیت بیشتری ایجاد میکنه که حس یه سوپرمن رو نداشته باشی و دقیقا بدونی یه جراح معمولی هستی که توی شرایط بدی گیر افتاده و از همین نظر بازی خیلی خیلی درگیرکننده میشه.
البته جراح بودن توی دنیای Pathologic 2 مزایای خودشم داره! بازی خیلی از قواعد بازیهای معروف دیگه رو نقض میکنه و یه مورد کوچیکی که خیلی توی ذهنم مونده اینه که اوایل بازی و وقتی تازه وارد دنیای Open World بازی شده بود، با یه بچه روبهرو شدم که میخواستم چند تا سوال ازش بپرسم ولی با لحن بدی باهام حرف زد و منم همینطوری یه مشت بهش زدم، دیدم افتاد زمین مُرد
از این نظر شکه شدم چون معمولا بازیا اصلا اجازه نمیدن توی دنیاشون به بچهها کوچکترین آسیبی برسونی و توی خیلی بازیهای کمی دیدم همچین چیزی که بیشتر هم واسه 10 20 سال پیش هستن و الان خیلی حساسیت بیشتری داره قضیه...اصلا دقت کرده باشید، خیلی استدیوها کلا بین NPCها، کودک یا نوجوان به بازی اضافه نمیکنن...با اینکه به واقعگرایی ضربه میزنه ولی به هر حال دنبال دردسر نمیگردن! خب من با همین قضیه شکه شدم چون فکر میکردم ضربهای که زدم قرار نیست تاثیری بزاره! ولی قضیه ادامه داره!
بعدش اگه بری بالای سر جسد، میبینی گزینهی جراحی ظاهر میشه! منم که کنجکاو بودم و امتحانش کردم!
با این کار یه منو ظاهر میشه که میتونی بخشهای مختلف بدن رو برای جراحی کردن انتخاب کنی...البته اگه ابزار لازم جراحی رو در اختیار داشته باشی. از قضا منم چند دیقه قبلش از داخل یه سطل آشغال یه کارد جراحی کهنه و زنگ زده پیدا کرده بودم که میشد ازش واسه جراحی استفاده کنی! خلاصه پهلوی جسد رو واسه جراحی انتخاب کردم و جراحی موفقیتآمیز انجام شد...یهو دیدم یه کلیهی تر و تمیز به Inventory اضافه شد!
یعنی رسما میتونی NPCهای بازی رو از همهی رنجهای سنی به قتل برسونی و جراحی کنی و اعضای بدنشون رو برداری...البته بعضی مواقع آیتمی گیرت نمیاد.
نکته جالب اینه که چنین کاری تاثیر میزاره توی فضای شهر و اینکه NPCهای دیگه چه رفتاری در ادامه باهات دارن...مثلا وقتی جسد رو پیدا کنن، دنبال قاتل میگردن و اگه تو رو پیدا کنن که به دلیل جراحی روی لباست پر از خون هستش، دهنت سرویسه! البته توی مواردی میشه پیچوند قضیه و اگه دیالوگی برقرار بشه میتونی بگی خب من جراح هستم و طبیعیه لباسم خونی باشه!
خب یکم فست فوروارد کنم به چند ساعت بعد که با یه NPC آشنا شدم که میگفت خریدار اعضای بدن انسانه و در ازاش هم خیلی پول خوبی پرداخت میکنه! فعلا نرفتم چیزی بهش بفروشم ولی مثل اینکه میشه راحت یه تجارت فروش اعضای بدن انسان راه انداخت توی بازی
حالا در نظر داشته باشید اینایی که گفتم اصلا ربطی به خط داستانی اصلی بازی نداره و یکی از نکات جالب و کوچیکی بود که توی بازی بهش برخوردم و خیلی سوپرایزم کرد که انقدر آزادی عمل توی بازی هست ولی از اون طرف دنیای اطراف بهت بیاعتنا نیست و اگه جنایتی کنی، بهت واکنش نشون میده. کلی مثالهای بزرگتر دیگه در مورد اینکه Pathologic 2 چقدر تونسته منحصربفرد باشه و دنبالهروی فرمولهای ثابت شده توسط بازیهای دیگه نباشه وجود داره که ممکنه اسپویل باشه و به نظرم بهتره خودتون بازی کنید و سوپرایز بشید. این راه جنایتکارانه که من توی بازی دارم طی میکنم معلومه پایان خوشی نداره ولی به هر حال باید ادامه بدم...خیلی مسیر متفاوتی رو میشه توی بازی دنبال کرد و میشه از قابلیت جراحی برای کمک کردن به بقیه استفاده کرد یا اینکه میتونی مثل من خون ملت رو توی شیشه کنی! (واقعا امکانش هست اگه بطری داشته باشی!
)
نویسندگی بازی فوقالعادهست و دیالوگهای خیلی جذابی بین شخصیتهای شکل میگیره و سورئال بودن دنیای بازی و سردرگمی که ممکنه در ابتدای بازی دچارش بشید رو با آغوش باز بپذیرید و سعی کنید اذیت نشید چون بعد از چند ساعت تجربه، بازی نقاط قوت خودش رو نشون میده و با اینکه هنوز تمومش نکردم ولی از همین الان هم برام مشخصه که ارزش تکرار بازی بالاست و کلی سناریو مختلف میشه توی بازی به وجود بیاد.
سیستم ماموریت و پیشروی توی بازی رو هم خیلی دوست دارم که صرفا ماموریت بهت نمیده و به صورت جمع کردن سر نخ و اتصال اونهاست که توی داستان بازی پیشروی میشه کرد...بین بازیهای بزرگ نمونهاش کمه ولی اگه Outer Wilds رو بازی کرده باشید، منظورم رو متوجه میشید. سیستم فست تراول هم خیلی باحال توی بازی پیادهسازی شده و کاملا واقعگرایانه هستش و با فضای بازی تناسب داره و اینطوری نیست که نقشه رو بیاری بالا یه مکان رو انتخاب کنی و تلپورت بشی اونجا! فست تراول دقیقا مثل سیستم Save دردسرهای خودش رو داره و همین هم باعث میشه وقتی واقعا نیاز داری ازش استفاده کنی.
کلی حرف دیگه دارم در مورد بازی ولی خسته شدم!
فقط بگم که متاسفانه از نظر تکنیکی وضعیت بازی خرابه و افت فریم مخصوصا توی محیط باز وحشتناکه...تا حدی که فکر کنم اکثر بازی فریم روی 15 ایناست! هر بار هم وارد محیطهای مختلف میشی یا Save میکنی حدود 5 ثانیه بازی فریز میشه
گرافیک و جزئیات هم بشدت متوسط و بعضی مواقع هم میشه گفت بده ولی به هر حال از یه استدیوی روسی کوچیک که سعی کرده یه بازی جاهطلبانه از نظر داستانی و گیمپلی بسازه، از نظر تکنیکی انتظار زیادی نمیشه داشت و دیگه باهاش کنار اومدم. ولی بازم حیفه به نظرم...همین بازی اگه با بودجه و وضعیت تکنیکی بهتری عرضه میشد، خیلی میتونست سر و صدا کنه. البته بین اونایی که دنبال همچین بازیهایی هستن میشه گفت شناخته شده هست، ولی به هر حال واسه خیلیا میتونه یه Hidden Gem بشدت خفن و سوپرایزکننده باشه.
برید بازیش کنید، متا و مشکلات تکنیکیاش رو هم نادیده بگیرید! بعد از تجربهاش متوجه میشید که بقیه بازیهای Open World و بزرگی که مدام این روزا داریم بازی میکنیم چقدر آشغال و تکراری هستن و هیچ چیز جدیدی از خودشون واسه ارائه ندارن.
شب خوش.