سلام
چند وقته توی کامنت های سیزن 4 بوکونو هیرو میبینم ازش به عنوان یه شونن الکی بزرگ شده و یه اثر overrated نام میبرن. خب من ادعا ندارم که این شونن تونسته جا جای پای 3big بزاره ولی بنظرم اینجور خطاب کردنش هم خارج از انصاف ـه. الان قصدم مقایسه نیست و بنظرم مقایسه دو انیمه از نظر کلی با هم کار مزخرفیه البته که میشه دو تا انیمه رو بصورت جز به جز با هم مقایسه کرد و جنبه های مشترکشون رو از این نظر که کدوم بهتر کار شده بررسی کرد ولی معمولا نتیجه ای که من دیدم کاربرا میخوان بهش برسن اینه که این انیمه کپی فلان انیمه اس یا این انیمه چکیده، مخلوط یا ادغام شده این چند تا انیمه اس که بنظرم مزخرف ترین نوع نتیجه ایه که میشه از بررسی یه انیمه گرفت. چون بغیر از اون جنبه های مشترک که معمولا بخاطر ژانر مشترکی که آثار درشون قرار دارن تا حدی اجتناب ناپذیره، هر انیمه ای ویژگی ها منحصر به فرد و ظرایف خاص خودش رو داره که از خلاقیت نویسنده همون اثر تراوش شده.
میدونم که این بحث شاید اونقدر ابتدایی و تابلو باشه که گفتنش کلیشه ای و خسته کننده بنظر بیاد ولی بزارین اینطور بگم که خلاقیت و ابداع یک چیزِ بدیع و نو در واقع همون به کارگیری دانسته های قبلی خودمون و تغییر یا ادغام اونا برای عرضه یه محصول یا یه فکر و به محبوبیت رسوندن اونه که ممکنه حتی این فکر یا ایده از قبل وجود داشته ولی فقط وقتی دنیا اونو خلاقیت به حساب میاره که کسی اونو با یه فرم جذاب و مناسب به جهانیان عرضه کنه و با این کار اون ایده اولیه رو زنده میشه. مثل اینه که میان با استفاده از گره زدن یه فکر و ایده قدیمی با اتمسفر جدید که الان شکل گرفته یه محصول جذاب تولید میکنند و از قبال اون کلی هم سود میبرن در حالی که این چیزی که باعث جذابیت اون اثر شده در واقع همون ایده های قدیمی، آرشیو شده یا بعضا غیر محبوب زمان خودش بوده.
حالا از بحث اصلی خارج نشم. در مورد بوکونو هیرو من شخصا ازش خوشم میاد (به سلیقه ام میخوره) و جزو "تاپ های شونن" به حساب میارمش حالا میخواد این عنوان که گفتم رو به عنوان شاهکار برداشت کنید یا نکنید؛ برام مهم نیست. بحث من سر اینه که سیر شخصیتی که در بوکونو هیرو میبینیم، اینکه به این تعداد از شخصیت با این انسجام داستانی میپردازه اصلا چیزی نیست که از یه نویسنده عادی بر بیاد و یه اثر معمولی بشه نتیجه اش. حالا من راستش بیشتر اثار فاخر رو دیدم و شاید اصلا نتونم یه نویسنده عادی براتون مثال بیارم که بگم کوهی هوریکوشی مثلا نسبت به اون خیلی خاص تر کار کرده (گرچه اگه مجبور باشم شاید یه گزینه هایی مد نظرم باشه) به هر حال؛ این همه متن که نوشتم و خودم و شما رو خسته کردم هدفم این بود که نظر بقیه رو هم در مورد بوکونو هیرو به عنوان یه اثر شونن نسل جدید بدونم.
پ ن:
1) اون مطلبی که در مورد خلاقیت بود شاید خیلی خلاصه یا تک وجهی به قضیه نگاه کردم و میشه به مسئله خلاقیت از جهات دیگه ای هم نگاه کرد ولی من خواستم از این جنبه بهش نگاه کنم چون میخواستم این جواب اون کامنتایی باشه که روی تکراری بودن این اثر مانور میدن (گرچه من در مورد تکراری بودن بیشتر ادعا دیدم تا فکت)
2) گفتم که شما نظراتتون رو بگین در حالی که نظرات خودم نگفته باقی موند. خب اگه چند نفر نظراتشون رو بگن منم نظراتم رو بصورت تکمیلی میارم و لطفا نظراتتون همراه با فکت باشه نه فقط یه ادعا و حکم صادر کردن ممنون
3) نمیدونم فک کنم آکیبا بود که قبلا در مورد شخصیت آنتاگونیستی که توی همین فصل چهار بود یه نظری داده و گفت که در حد انتظارتش نبود. خب به نظر منم میتونست بهتر باشه ولی با توجه به تعداد قسمتی که صرف معرفی و در ادامه اکت کاراکتر شد بنظرم روایت قابل قبولی رو شاهد بودیم.
4) باورتون میشه که کسی نسبت به کیفیت بصری این انیمه ایراد گرفته باشه که کیفیتش مزخرف و بده؟
5) معمولا کاری به کامنت هایی که بدون فکت در مورد یه اثر حکم صادر میکنند ندارم (یه وقته میام و حس خودم رو نسبت به یه اثر بیان میکنم و میگم مثلا به سلیقه من نخورد این بحثش جداست، ولی وقتی قصد دارم نسبت به یه موضوع حکم کنم نمیشه بیام و همین طوری بدون فکت یه حکمی بندازم وسط یه برچسبی به یه اثر بزنم و بعدم بگم نظرمو گفتم) ولی از اونجایی که چند وقت نظراتم توی انیمه لیست تایید نشدن این حرفا مونده بود رو دلم سنگینی میکرد.
مرسی از وقتی که میزارین و نظر خودتون رو میگین
(لطفا خودتون متنم رو استیکریزه در نظر بیارین حوصله استیکر زدن ندارم
)