مشاوره در امر خرید کارت گرافیک (VGA)

با افتربرنر کار میکنم
Power limit بیشتر از ۱۵ وات اضافه نمیکنه و نهایتا ۳۶۵ وات نهایت حد بالا هست
یادمه رو ۶۹۰۰xt با برنامه more power tool این حد رو تونستم تا ۴۰۰ وات افزایش بدم و قدرت کارت با یه under volt واقعا از این رو به اون رو میشد.(این کار خیلی ریسکیه و میتونه آسیب بزنه به مدار تغذیه کارت)
گفتم شاید بشه همچین حرکتی روی rtx 3090 زد
و با یه under volt در حد 3090 ti ازش قدرت گرفت
از نظر ساختمان pny 3090 و چند تا کارت دیگه شبیه به هم هستن ولی همشون ماکزیمم همون 365 وات هستن .
آره اصلا حواسم نبود XLR8 دو تا هشت پین میخوره :D
باید موقع خرید حواست باشه که کارت 2x8pin هست یا 3x8pin اگه برنامه اورکلاک درست حسابی داری براش، دلیل اینکه من همه کارتای سری 3000امو game rock خریدم همین بود دقیقا، روی 3080 حتی راحت 400 وات میشه گرفت ازش با پاور لیمیت خودش و بدون بایوس

• Like
Reactions: 8030v2
دوستانی که آندرولت کردن
من یه سوال بپرسم
کارت من 3080 - msi gaming x trio
حالا تو یه بازی سنگین مثل پلیگ تیل 2
GPU memory Junction temp تا 105 میره ( مکس برا ترمال تراتل 110 )
و دمای خود کارتم تا 78، 79 میره ( مکس اینم 83)
آیا اندرولت نیازه یا طبیعیه اینا
منم 6800xt دارم بنظرم نیازه و دمای +100 درجه برای تمپ جانک هر کارتی زیادی بالاست
من نزدیک 200 مگاهرتز قدرت کارت و نزدیک 50 وات برق کارت رو اوردم پایین رو حالت 4k هیچ بازی بالای 70 درجع دمای کارت/80 درجه جانک نمیره.

• Like
Reactions: MAG1991
برای render و کارای ادیت اونقدر قدرت خالص گرافیک لازم نداری، گلوگاهت سرعت و مقدار رم و CPU عه که حتما باید از اینتل یه چیز خیلی خوب مثل i7 14700K/i9 14900K بخری که اینا هم فعلا تو دیوارن و ریسک خراب شدنشون خیلی زیاده
از لحاظ گرافیک یه 4070 ساده هم جوابه (به هر حال اپن باکس خریدن اونم 100 میلیون تومن منطقی نیست.)
/

دستت درد نکنه بخاطر راهنمایی ارزشمندت

آره راست میگی من هم دقیقا همین فکر رو کردم که با این قیمت اوپن باکس ارزش نداره، مگر برای کارت های ارزونتر
والا 14900k نظر خودمه ولی این قضیه خراب شدن رو نشنیدم، چرا خرابی دارن؟ یعنی بعد از یه مدت خراب میشن یا همون اول؟
برای قدرت گرافیکی هم آره درست میگی، ولی بیشتر واسه این میخوام یه چیز قوی ببندم که بعد از چند سال دوباره سریع مجبور نباشم ارتقا بدم کارت رو اونم با این قیمت های عجیب غریبشون که هر نسل دارن گرون تر میشن تا در نهایت به ماه برسن!

ولی واسه این چارتی که دادی عجیبش برام اینه که چرا 4080 super نمره کمتری از 4080 آورده!

تو این رنج قیمت ۱ درصد به نماد اعتماد، اعتماد نکنید مگر فروشگاه‌های با سابقه مثل لیون کامپیوتر و شهر فافا و پارسیان
اگرم امکانش رو دارید حضوری بخرید
۵۰۹۰ هم با یکم افزایش دلاری که شاهدش خواهیم بود احتمالا تگ قیمتیش ۱۷۰ الی ۱۸۰ تومن باشه

آره کاملا درسته، من خودم هم نظرم این بود که بیخیالش بشم فقط تایید چند تا از دوستان عزیز رو نیاز داشتم که الان دیگه کاملا مطمئن شدم ارزش نداره :D
آره دقیقا دلار اگه بره روی 70 دقیقن همین میشه من تازه با قیمت الان دلار گفتم
چند نسل دیگه که نویدیا بدون رقیب باشه (+ وضعیت تورم کشور ما) فکر کنم به نیم میلیارد برسه یه کارت xx90 :|

• Like
Reactions: GPSY
دوستانی که آندرولت کردن
من یه سوال بپرسم
یکی از 3080یی که من دارم دقیقا همین مشکل رو داشت، 78c خود کارت، 104c مموری و 105c هات اسپات که مکس تمپ تراتلشه
مورد من این بود که mounting pressure هیت سینک درست نبود از یه طرف و از یه طرف دیگه هم خمیر خشک شده بود هم پد ها بد کیفیت بودن.
جفتشو عوض کردم براش الان خود کارت 67 هست هات اسپات 77-78 و مموری 90 درجه که طولانی مدت به شدت به عمرش اضافه میکنه و خیلی عملکردشم بهتر کرد توی سرعت مدل رندر کردن و بعضی وقتا گیمینگ
با آندرولت باید بازم یه +1000Mhz بزاری روی مموری که بازم فرقی به حالت نمیکنه. نهایتا دمای خود کارتو به صورت مصنوعی میاره پایین برات. آندرولت برای کارتیه که همینطوریش مشکل خاص دما نداره و صرفا میخوای دمایی نرمال ولی نسبتا یکم بالای کارتتو بیاری پایین و بهینه تر کار کنه برات
این دمایی که گفتی زیاد نرمال نیست متاسفانه

• Like
یکی از 3080یی که من دارم دقیقا همین مشکل رو داشت، 78c خود کارت، 104c مموری و 105c هات اسپات که مکس تمپ تراتلشه
مورد من این بود که mounting pressure هیت سینک درست نبود از یه طرف و از یه طرف دیگه هم خمیر خشک شده بود هم پد ها بد کیفیت بودن.
جفتشو عوض کردم براش الان خود کارت 67 هست هات اسپات 77-78 و مموری 90 درجه که طولانی مدت به شدت به عمرش اضافه میکنه و خیلی عملکردشم بهتر کرد توی سرعت مدل رندر کردن و بعضی وقتا گیمینگ
من کارت رو دست 2 گرفتم ازین ماین شده هاست
پشتش رو دوست ندارم باز کنم فعلا :D
آندرولت کار رو راه نمی ندازه ؟

دوستانی که آندرولت کردن
من یه سوال بپرسم
دمای مموری یا همون vram سری ۳۰۰۰ انویدیا کلا یه کم بالا هست مخصوصا ۳۰۸۰ و ۳۰۸۰ti و ۳۰۹۰
خودمم 3090 دارم تا ۹۸ درجه میره دما
برای این سری مهم نیست و حساس نباش
(با تعویض پد و گذاشتن پد های بهتر شاید دما کمتر بشه مثل موردی که دوستمون گفت و داخل نت هم دیدم)
بحث under volt هم برای بدست اوردن مینیمم فریم بهتر هست و پایداری فریم ریت
اتفاقا تجربه خودم این بوده چون کارت توان کمتری مصرف میکنه هی دوست داری برای فریم بیشتر فرکانس gpu رو افزایش بدی تا به اون حد نهایی power limit برسه و دمای gpu و hot spot خیلی بالاتر میره
تجربه شخصی خودم رو گفتم
دلیلشم حدس می‌زنم مصرف جریان بیشتر gpu به دلیل کار روی یه فرکانس بالا و به صورت ثابت هست چون روی حالت بدون اورکلاک و عادی فرکانس gpu بستگی به load یی که روش هست افزایش یا کاهش پیدا میکنه.

• Like
Reactions: drak and MAG1991
من کارت رو دست 2 گرفتم ازین ماین شده هاست
پشتش رو دوست ندارم باز کنم فعلا :D
آندرولت کار رو راه نمی ندازه ؟
یه مقدار پایین تر همون جواب یه ادیت زدم و توضیح دادم قضیه رو ببخشید یادم رفت همون اول درست توضیح بدم، اینجا توضیحات تکمیلی رو میدم:
توی ماینینگ تا اونجایی که من متوجه شدم تو "تحقیقات گسترده ای که انجام دادم :D" برای کارت خودم پد هایی که روی مموری میزاره کارخونه همینطوریش کیفیت متوسطی داره
وقتی هم یه کاری مثل ماینینگ انجام میدی که دائما دمای مموری بالای 90-95 درجه اس 1- اون پد ها خاصیت ارتجاعی خودشونو بعد یه مدت از دست میدن و باعث میشه وقتی داغ میشن اونطوری که باید ارتجاع!! :دی پیدا نکنن روی مموری و حرارت رو خوب انتقال ندن 2- بعد یه مدت همین موضوع باعث میشه دمای خود کارت هم به تدریج بیاد بالاتر به خاطر همون افت کیفیت پد ها و اون فشاری که باید بین برد و هیت سینک ایجاد بشه دیگه ایجاد نمیشه

جدا از اون هم Undervolt برای پایین آوردن دمای Hotspot و Core هست اصلا تاثیر مثبتی روی دمای مموری نمیزاره، مخصوصا که برای آندرولت درست حسابی 3080 و 3090 باید 1000MHz اضافه کنی به مموری کلاک یه دو سه درجه بیشترم میشه دماش :D

پ.ن: الان رفتم پای همین سیستم که روش همین 3080 مشکل دارم بود یه تست furmark گرفتم سریع دمای مموری ماکسیمم 82 بود.

• Like
دلیلشم حدس می‌زنم مصرف جریان بیشتر gpu به دلیل کار روی یه فرکانس بالا و به صورت ثابت هست چون روی حالت بدون اورکلاک و عادی فرکانس gpu بستگی به load یی که روش هست افزایش یا کاهش پیدا میکنه.
به خاطر GDDR6X بودنشونه عموما، مثلا من یادمه تا همین سه چهار سال پیش که 2080 سوپر داشتم با اینکه مثل اسب ازش کار میکشیدم هیچوقت ندیدم بالای 85 اینا بره مموری تمپ

اوه :D
پس باید به فکر تعویض پد و خمیر باشم یه زمانی :D
دست همگی درد نکنه ممنون از پاسخ هاتون
موفق باشی داداش، اگه در مورد پد و خمیر و این حرفا سوال داشتی دایرکت یا همینجا بهم بگو حتما

• Like
منم 6800xt دارم بنظرم نیازه و دمای +100 درجه برای تمپ جانک هر کارتی زیادی بالاست
من نزدیک 200 مگاهرتز قدرت کارت و نزدیک 50 وات برق کارت رو اوردم پایین رو حالت 4k هیچ بازی بالای 70 درجع دمای کارت/80 درجه جانک نمیره.

ببین 6800XT من (MSI Gaming X Trio) حدودا دماش همین 35 تا 40 درجه بود ولی فول لود بعد یه ساعت میرسید به 75-76 درجه، هات اسپات هم حدودا 93-94 درجه بود
این دمایی که گفتی استاندارد حساب میشه از دید خود AMD و هیچ مشکلی نداره و توی Operating temp range محسوب میشه، ولی به نسبت بقیه کارتای مشابه 7-8 درجه بیشتره..
به نظرم یه برنامه مثل hwinfo یا hwmonitor یا اگه میدونی کجاست از تو خود آدرنالین هات اسپات تمپ/ junction temp رو فعال کن ساید پنل کیس هم باز کن کامل که هوای آزاد مستقیم بیاد و تست کن ببین دما چقدره میشه، اگه فاصله ی بین دمای خود GPU با جانکشن بیشتر از 20 درجه بود توصیه میکنم یه فکری به حالش بکنی ( فن اضافه کنی یا جای فن ها رو عوض کنی) و اگه بدون ساید پنل هم باز اوضاع فرقی نکرد بهتره بدی یه جا خمیر عوض کنن برات.
الان تست کردم تو فول لود دمای کارت حداقل تو این بازیا تا 70 75 میره دمای هات اسپات تا 100ی 20 تا 30 تایی اختلاف داره درب کیسم باز کردم تاثیری نداشت

Attachments

• IMG_20240801_233434.jpg
    IMG_20240801_233434.jpg
    804.7 KB · مشاهده: 12
برای کارت های AMD دمای جانکشن به معنی دمای هات اسپاتش هست، روی کارت های nvidia مموری جانکشن دمای مموری چیپ ها رو نشون میده و جداگونه دمای گرم ترین نقطه ی داخل چیپ رو به اسم همون Hotspot temp نشون میده فرمور کارت گرافیک :D

الان تست کردم تو فول لود دمای کارت حداقل تو این بازیا تا 70 75 میره دمای هات اسپات تا 100ی 20 تا 30 تایی اختلاف داره درب کیسم باز کردم تاثیری نداشت
اونقدر اوضاع خراب نیست که بخوای خمیر عوض کنی، میخوای یه آندرولت بکن طبق همون دستوری که نوشتم اون یکی تاپیک برات چند روز پیش

• Like
Reactions: Paradise Lost
برای کارت های AMD دمای جانکشن به معنی دمای هات اسپاتش هست، روی کارت های nvidia مموری جانکشن دمای مموری چیپ ها رو نشون میده و جداگونه دمای گرم ترین نقطه ی داخل چیپ رو به اسم همون Hotspot temp نشون میده فرمور کارت گرافیک :D

اونقدر اوضاع خراب نیست که بخوای خمیر عوض کنی، میخوای یه آندرولت بکن طبق همون دستوری که نوشتم اون یکی تاپیک برات چند روز پیش
رو 985 گذاشتم تو بازی کرش کرد.
با این کار فقط وات مصرفی کارت میاد پایین
بعد میگم اینقد ولتاژ رو کم. کردم مشکلی برای کارت پیش نمیاد؟
مشکل من اینه چرا تو 290 وات دما اینقدر میره بالا

Attachments

• IMG_20240802_000114.jpg
    IMG_20240802_000114.jpg
    801.1 KB · مشاهده: 15
  • IMG_20240801_235953.jpg
    IMG_20240801_235953.jpg
    717.3 KB · مشاهده: 15

من نگرفتم ، یعنی برای AMD هات اسپات هست، برای انویدیا چیپ مموری ها رو نشون میده؟ پس هات اسپات AMD برای چیه؟ برای کل برد گرافیک؟

یادش بخیر 5700xt داشتم دمای جانک تمپش تا 120 هم میرفت:D کلا کارت های amd بصورت عادی داغ داغ هستن ولی خدایی پردازنده هاش خیلی خنکن مثلا 7600 معمولی کلا رو کل توانش بزور 60 درجه میره :D و نسخه 7600x هم رو 5.5 مگاهرتز که قدرت خیلی زیادی هست میره رو 80 درجه :d

رو 985 گذاشتم تو بازی کرش کرد.
با این کار فقط وات مصرفی کارت میاد پایین
بعد میگم اینقد ولتاژ رو کم. کردم مشکلی برای کارت پیش نمیاد؟
مشکل من اینه چرا تو 290 وات دما اینقدر میره بالا
ببین کلا خمیر و پد هایی که کارخونه ها برای کارتاشون استفاده میکنن به نسبت محصولاتی که تو بازار هست سه چهار پله پایین تره، بعد مثلا چهار سال مصرف اون مایعی که توی کامپوند خمیره کامل بخار میشه و خاصیت خودشو از دست میده
اگه بخوای دمای کارت برگرده به زمانی که از کارخونه اومده بیرون باید یه خمیر با کیفیت براش بزاری
در غیر این صورت باید یه آندرولت پایدار پیدا کنی براش که دما رو پایین تر بیاره
در مورد مقدار ولتاژ هم اصلا نگران نباش، ولتاژ کمتر هیچوقت و تحت هیچ شرایطی تو حالت عادی آسیب به کارت نمیزنه، مگر اینکه اشتباهی دستت بخوره و Overvolt کنی کارتتو به یه مقدار زیاد از حدی، که اونم بیشتر مواقع باعث میشه درایورت کرش کنه و با تنظیمات دیفالت دوباره اجرا بشه، نهایت ضررش همون ناپایداریشه توی مدتی که روی کانفیگ ناپایدار هستی.
من نگرفتم ، یعنی برای AMD هات اسپات هست، برای انویدیا چیپ مموری ها رو نشون میده؟ پس هات اسپات AMD برای چیه؟ برای کل برد گرافیک؟

یادش بخیر 5700xt داشتم دمای جانک تمپش تا 120 هم میرفت:D کلا کارت های amd بصورت عادی داغ داغ هستن ولی خدایی پردازنده هاش خیلی خنکن مثلا 7600 معمولی کلا رو کل توانش بزور 60 درجه میره :D و نسخه 7600x هم رو 5.5 مگاهرتز که قدرت خیلی زیادی هست میره رو 80 درجه :d
کلا مبحث * داغ ترین نقطه ی کارت * دمای داخلی خود هسته ی کارت گرافیک رو نشون میده ، ولی اون دمای معمولی که همه ی overlay ها نشون میدن دمای سطح بیرونی هسته اس ( دمای سطح اون چیپ گندههه وسط برد)
رو کارتای AMD دمای داخلی هسته رو اسمشو گذاشتن Junction Temperature و از اون ور Nvidia اسم دمای داخلی هسته رو Hotspot temp گذاشته (البته nvidia اسمشو این نزاشته و صرفا اسم genericاش بین اینتل و پردازنده های گوشی موبایل و ... اینا همه Hotspotعه) ولی اسم دمای چیپ های مموری رو Memory Junction Temp گذاشته
یعنی تشابه اسمی پیش اومده و یکی نیستن، من زیاد میبینم بین دوستام که AMD داشتن و الان کارتشون nvidia هست که این دو مورد رو قاطی میکنن :D

آخرین ویرایش:
ببین کلا خمیر و پد هایی که کارخونه ها برای کارتاشون استفاده میکنن به نسبت محصولاتی که تو بازار هست سه چهار پله پایین تره، بعد مثلا چهار سال مصرف اون مایعی که توی کامپوند خمیره کامل بخار میشه و خاصیت خودشو از دست میده
اگه بخوای دمای کارت برگرده به زمانی که از کارخونه اومده بیرون باید یه خمیر با کیفیت براش بزاری
در غیر این صورت باید یه آندرولت پایدار پیدا کنی براش که دما رو پایین تر بیاره
در مورد مقدار ولتاژ هم اصلا نگران نباش، ولتاژ کمتر هیچوقت و تحت هیچ شرایطی تو حالت عادی آسیب به کارت نمیزنه، مگر اینکه اشتباهی دستت بخوره و Overvolt کنی کارتتو به یه مقدار زیاد از حدی، که اونم بیشتر مواقع باعث میشه درایورت کرش کنه و با تنظیمات دیفالت دوباره اجرا بشه، نهایت ضررش همون ناپایداریشه توی مدتی که روی کانفیگ ناپایدار هستی.

کلا مبحث * داغ ترین نقطه ی کارت * دمای داخلی خود هسته ی کارت گرافیک رو نشون میده ، ولی اون دمای معمولی که همه ی overlay ها نشون میدن دمای سطح بیرونی هسته اس ( دمای سطح اون چیپ گندههه وسط برد)
رو کارتای AMD دمای داخلی هسته رو اسمشو گذاشتن Junction Temperature و از اون ور Nvidia اسم دمای داخلی هسته رو Hotspot temp گذاشته (البته nvidia اسمشو این نزاشته و صرفا اسم genericاش بین اینتل و پردازنده های گوشی موبایل و ... اینا همه Hotspotعه) ولی اسم دمای چیپ های مموری رو Memory Junction Temp گذاشته
یعنی تشابه اسمی پیش اومده و یکی نیستن، من زیاد میبینم بین دوستام که AMD داشتن و الان کارتشون nvidia هست که این دو مورد رو قاطی میکنن :D
پس با همین وضعیت پیش برم نهایت یکی دو سال دیگه اگه بدتر شد خمیرش رو عوض میکنم

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or