مشاوره در امر خرید و ارتقاء قطعات

هارد 7200 هم عمر کمتری داره هم صدای بسیار بیشتری داره هم حرارتش بالاتره برای گیم هم من سرعت پایین با کش بالاترش همیشه انتخاب می کنم همین 180 تا 200 مگ هم سرعت خطی بهم می ده.
بله . درسته .
البته گفتم بخوایم هارد برای درایو ویندوز استفاده بشه بهتره 7200 باشه .
و اینک کلا دیگه استفاده از هاردم برای درایو ویندوز دورش تموم شده ولی خب شاید کسی مجبور باشه .
وگرنه باز هارد 2ترابایتی وسترن بلو خودش دو مدل داره یکی بافر 64مگی و یکی فکر کنم 256مگ که اون 256مگی دقیقا این سرعت و مشخصات رو بهش میرسه .
و تو ظرفیت های بالاتر هم که کلا بافر بیشتر میشه . و برای ظرفیت های بالاتر بخاطر همون عمرشون که شما اشاره کردی 5400 هستن .
ولی با این حال من هارد وسترن بلک رو دارم که چشش نکنم 11 سال ازش مرتب استفاده کردم و سرعتش هم 7200 هست . کیفیت ساخت خود هارد هم مطرح هست و فریمویر و ...

و من توشیبا 3ترابایت رو انتخاب کردم به قیمت 1100 ، چون با این قیمت هم کارایی خوبی داره هم پول یک هارد 2ترا رو دادم تقریبا به قیمت های الان .
اگر بیشتر پول داشتم حدود 1600 انتخابم 4ترابایت وسترن یا سیگیت میبود .

موفق باشید .

• Like
Reactions: saeed_sg
بستگی به قطعات و مخصوصا مادربردتون داره. همینجوری که نمیشه انتخاب کرد.
ممنون آقا فرشید. مادربوردم DDR 3 ،z97 gaming 3 هست. اسلات m.2 رو هم نگاه کردم تا عدد ۸۰ نوشته. CPU هم 4790K هست. براش m.2 بگیرم یا ssd بنظرتون؟
امروز یه سایت دیدم MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio GDDR6 Graphics Card - 8GB رو ۱۰.۹۰۰ قیمت زده بود. پلمپ بدون گارانتی با یک هفته مهلت تست. ارزش خرید داره با این قیمت بدون گارانتی؟

آخرین ویرایش:
خرید کیس و پاور و مانیتور .

پاور :

خوب من یک پاور 885b گرین از قبل داشتم و از همون استفاده کردم . البته فنش خراب شده بود که عوض کردم .
اما بطور کلی بستگی به بقیه قطعات بخصوص سی پی یو و گرافیک باید پاور مناسب رو با آینده نگری نسبی انتخاب کرد .
توان مصرفی همشون رو حساب کنی و حدودا 20تا30 درصد بالاتر انتخاب کنیم و از برند های خوب مثل گرین(به نسبت قیمت ارزندس) و کولر مستر و ...

IMG_20200408_211934.jpg

مانیتور :

انتخاب مانیتور مناسب باز بسته به نیاز شما هست . بصورت کلی من رزولوشن فول اچ دی رو مناسب نیازم میبینم و رزولوشن های بالاتر هم سخت افزار بالاتری میطلبه هم پول بیشتر و البته کمتر از فول اچ دی هم الان بنوعی منسوخ بحساب میاد .

اما مانیتور با چه پنلی انتخاب کنیم ؟

به صورت کلی سه مدل پنل مرسوم هست : IPS , VA , TN
هر کدوم ویژگی های خاص خودشون رو دارن و مناسب یک نوع کارکردی هستن .
من توضیح مختصری در مورد نقاط ضعف و قوت هر کدوم میدم .

پنل های TN :
ریفرش ریت بالاتر
زمان پاسخگویی پایینتر
قیمت مناسب تر
دقت رنگی کمتر
کنتراست کمتر
زاویه دید کمتر

پنل های IPS :

دقت رنگی بالاتر
زاویه دید عالی
ریفرش ریت پایین تر از TN (البته مدل هایی با ریفرش ریت بالا هم هستن که قیمتشون میره بالا)
زمان پاسخگویی متوسط
قیمت بالاتر
کنتراست پایینتر از VA

پنل های VA :
کنتراست بالاتر
دقت رنگ بالاتر از TN کمتر از IPS
زاویه دید بهتر از TN کمتر از IPS
ریفرش ریت پایینتر
زمان پاسخگویی متوسط
قیمت بالاتر از TN کمتر از IPS

بطور خلاصه یک توضیحی در مورد موارد بالا بدم

ریفرش ریت : به سرعت نو شدن تصویر میشه گفت ، اینطوری فرض کنیم که هر ثانیه از فیلمی مجموعه ای از چندین عکس هست که پشت سر هم نمایش داده میشه . هرچی تعداد این عکس ها که میتونن نمایش داده بشن بیشتر باشه تصویر نرم تر و روونتری ایجاد میشه .
پس هرچی بیشتر باشه بهتره .

زمان پاسخگویی : به فاصله ی زمانی که لازمه تا یک پیکسل از یک رنگ به رنگ دیگه ای تغییر کنه گفته میشه ، مثلا توی مانیتور ها یک حالت بلور شدن تصویر متحرک رو دیدین ؟ این بخاطر همین زمان پاسخگویی هست که هرچی کمتر باشه بهتر هست و بنوعی تاثیرش شبیه ریفرش ریت هست .

دقت رنگی : به طور ساده میشه گفت که چیزی که مشاهده میکنیم چقدر به واقعیت نزدیکه . مثلا عکس اتاقتون رو میگیرید ، با صفحه گوشی یجور بنظر میرسه و وقتی با مانیتور یا تلویزیون میبیند رنگ ها متفاوت بنظر میان . بخصوص برای کسایی که کارای ادیت روی فیلم و تصاویر رو انجام میدن این میتونه مزیت بزرگی باشه که خروجی نهایی نزدیکترین به اونچیزی که میبینن باشه . بطور کلی پنل های IPS برای این دسته از مصرف کنندگان خیلی توصیه میشه .

کنتراست : اختلاف دو رنگ سفید و سیاه ، بصورت ساده هرچی کنتراست بالاتر باشه مانیتور میتونه رنگ مشکی عمیق تری رو نشون بده . در این مورد پنل های OLED که خیلی هم گرونتر هستن بهترینن چون اون پیکسل مربوط رنگ مشکی کلا خاموش میشه ، اما تو مانیتور های ال سی دی چون ما بطور کلی نور بک لایت رو داریم ، به اون مشکی خالص نمیرسیم ولی پنل های VA باز در این مورد بهترن .

زاویه دید : تا حالا به مانیتور از زاویه های مختلف نگاه کردید ؟ وقتی به پنل های TN مستقیم نگاه میکنید همه چیز عالیه اما اگر کنار یا بالا و پایین نگاه کنید تصویر شفافیت قبل رو نداره .

به شخصه با توجه به نیازم که کنتراست برام مهمتر بود ، مانیتور با پنل VA انتخاب کردم .
BenQ GW2270H
04-gw2270h-left45.png

کیس :

شاید برای خیلی ها ظاهر کیس خیلی اهمیت نداشته باشه ، ولی خب بنظر من نصف لذت جمع کردن یه سیستم جدید توی ظاهر کیس و ... هست :دی
این مورد سلیقه ای هست ولی خب درایو 5.25 اینچی سی دی رام دیگه منسوخ شده و کیس ها هم خوشگل تر شدن ، شما هم اگر استفاده زیادی ازش ندارید بیخیالش بشید چون روی ظاهر خیلی تاثیر داره .
پنل های کناری کیس های جدید شیشه ای شدن ، این رو هم در نظر بگیرید که شیشه کیفیت بهتری نسبت به پلاستیک داره و نمای بهتری هم داره .

توی جای پاور هم کیس هایی که پایین پاور نسب میشه رو شخصا بیشتر میپسندم . اینم در نظر بگیرید که اگر قسمت پاور پوشش داشته باشه و تو دید نباشه در مجموع قشنگتره بنظرم .
و تعداد فن و قابلیت نصب واتر کولر ها با اندازه های مختلف و ... هم باید در نظر گرفت .
همینطور راحتی برای یک سیم کشی تمیز .

من RaidMax Zeta رو انتخاب کردم به قیمت 1000ت . که هم خیلی طراحیش مینی مالیست نیست هم خیلی مدرن نیست . البته انتخابا کم و گرون شدن به نسبت قبل . شخصا کیس های برند NZXT رو خیلی دوست دارم که متاسفانه نیستن .

IMG_20200408_224159.jpg

IMG_20200408_222451.jpg

IMG_20200409_030910.jpg

امیدوارم که کمکی کرده باشم که بتونید انتخاب خوب و سیستم مناسب با نیازتون تهیه کنید .
موفق باشید .

ممنون آقا فرشید. مادربوردم DDR 3 ،z97 gaming 3 هست. اسلات m.2 رو هم نگاه کردم تا عدد ۸۰ نوشته. CPU هم 4790K هست. براش m.2 بگیرم یا ssd بنظرتون؟
امروز یه سایت دیدم MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio GDDR6 Graphics Card - 8GB رو ۱۰.۹۰۰ قیمت زده بود. پلمپ بدون گارانتی با یک هفته مهلت تست. ارزش خرید داره با این قیمت بدون گارانتی؟

مهم ابعاد M.2 نیست، مهم اینه که مادربرد شما نمی‌تونه از تمامِ سرعتِ M.2 استفاده کنه و بوت از NVMe رو هم شاید ساپورت نکنه. اما اگر M.2 رو با این قصد بگیرید که روی مادربرد بعدی استفاده کنید خوبه، وگرنه خرید SATA مثل SAMSUNG 860 EVO گزینه‌ی خوبی هست.
MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio هم من 14 تومن قیمت داشتم، یا اون قیمت قدیمیه و آپدیت نشده یا موجود نباشه. کارت گرافیک بدون گارانتی رو هم اصلا توصیه نمیکنم. وگرنه 10900 که خیلی خوبه.

مهم ابعاد M.2 نیست، مهم اینه که مادربرد شما نمی‌تونه از تمامِ سرعتِ M.2 استفاده کنه و بوت از NVMe رو هم شاید ساپورت نکنه. اما اگر M.2 رو با این قصد بگیرید که روی مادربرد بعدی استفاده کنید خوبه، وگرنه خرید SATA مثل SAMSUNG 860 EVO گزینه‌ی خوبی هست.
MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio هم من 14 تومن قیمت داشتم، یا اون قیمت قدیمیه و آپدیت نشده یا موجود نباشه. کارت گرافیک بدون گارانتی رو هم اصلا توصیه نمیکنم. وگرنه 10900 که خیلی خوبه.
اگه m2 با تبدیل به sata استفاده بشه میشه روش ویندوز ریخت و استفاده کرد؟

اگه m2 با تبدیل به sata استفاده بشه میشه روش ویندوز ریخت و استفاده کرد؟

قاعدتا باید شدنی باشه، مخصوصا اگر M.2 رو بشه روی همون اسلاتِ M.2 و با تنظیمِ مدِ SATA از طریقِ بایوسِ مادربرد استفاده کرد.
اما استفاده از تبدیل رو مطمئن نیستم بدونِ اشکالاتِ جنبیِ دیگه‌ای باشه.

• Like
Reactions: saeed_sg
سلام یک کارت gtx 1050 ti دارم می خوام براش یک کیس ببندم برای بازی (ازش انظار کیفیت بالا ندارم همین که بازی ها رو low با فریم قابل قبول بیاره کافیه). می خوام یه کیس پیشنهاد بدید که چند سال دیگه هم با عوض کردن گرافیک بتونه بازی هارو بیاره. یه پیشنهاد دیگه هم بدید واسه ارزون ترین کیسی که می شه واسه این گرافیک بست .
ممنون

آقا فرشید ممنونم ازتون بابت راهنمایی
بدلیل محدودیت بودجه فعلا نمیتونم به MAIN و CPU دست بزنم. واسه این مادربورد z97 gaming3 که ddr3 هست و 4790k کارت گرافیک 2070super میتونه گزینه مناسبی باشه واسه ارتقا؟ با این چیدمان از حداکثر توان کارت گرافیک استفاده میشه؟ قطعه‌ای باعث ایجاد گلوگاه نمیشه؟
کارت مدل ZOTAC RTX2070 SUPER 8GB AMP EXTREME سه فن گارانتی ۲ ساله سریر با قیمت ۱۱ تومن چطوره بنظرتون؟ ارزش خرید داره؟

سلام یک کارت gtx 1050 ti دارم می خوام براش یک کیس ببندم برای بازی (ازش انظار کیفیت بالا ندارم همین که بازی ها رو low با فریم قابل قبول بیاره کافیه). می خوام یه کیس پیشنهاد بدید که چند سال دیگه هم با عوض کردن گرافیک بتونه بازی هارو بیاره. یه پیشنهاد دیگه هم بدید واسه ارزون ترین کیسی که می شه واسه این گرافیک بست .
ممنون

ارزونترین کیس برای کارت گرافیک مجزا با ابعاد مناسب GREEN EVO هست و بالاتر هم کیس‌های مخصوص گیمینگ با تهویه مناسب و امکانات جنبی بیشتر هستند.
کیس‌های GREEN X2/X3 کمترین مدلهای مخصوص بازی هستن. اما اونی که بالا گفته شد کمترین مدل برای جای دادنِ کارت گرافیکِ نسبتا بزرگ هست.

آقا فرشید ممنونم ازتون بابت راهنمایی
بدلیل محدودیت بودجه فعلا نمیتونم به MAIN و CPU دست بزنم. واسه این مادربورد z97 gaming3 که ddr3 هست و 4790k کارت گرافیک 2070super میتونه گزینه مناسبی باشه واسه ارتقا؟ با این چیدمان از حداکثر توان کارت گرافیک استفاده میشه؟ قطعه‌ای باعث ایجاد گلوگاه نمیشه؟
کارت مدل ZOTAC RTX2070 SUPER 8GB AMP EXTREME سه فن گارانتی ۲ ساله سریر با قیمت ۱۱ تومن چطوره بنظرتون؟ ارزش خرید داره؟

از حداکثر توان کارت گرافیک در بعضی بازیها استفاده نمیشه. اما بعدا با ارتقای مادربرد، CPU و رم میتونید راندمان بهتری رو بگیرید.
در حال تاثیر ارتقا به 2070 در بازیها خیلی بیشتر از تاثیر ارتقای اون سه قطعه به نسل اخر خواهد بود.

اون کارت زوتاک هم مدل خوبی هست و به نسبت قیمتش ارزش داره.

ارزونترین کیس برای کارت گرافیک مجزا با ابعاد مناسب GREEN EVO هست و بالاتر هم کیس‌های مخصوص گیمینگ با تهویه مناسب و امکانات جنبی بیشتر هستند.
کیس‌های GREEN X2/X3 کمترین مدلهای مخصوص بازی هستن. اما اونی که بالا گفته شد کمترین مدل برای جای دادنِ کارت گرافیکِ نسبتا بزرگ هست.

از حداکثر توان کارت گرافیک در بعضی بازیها استفاده نمیشه. اما بعدا با ارتقای مادربرد، CPU و رم میتونید راندمان بهتری رو بگیرید.
در حال تاثیر ارتقا به 2070 در بازیها خیلی بیشتر از تاثیر ارتقای اون سه قطعه به نسل اخر خواهد بود.

اون کارت زوتاک هم مدل خوبی هست و به نسبت قیمتش ارزش داره.
ببخشید منظورمو اشتباه بیان کردم. منظروم یه سیستم کامل شامل سی پی یو و رم و مادر برد و غیره بود

ببخشید منظورمو اشتباه بیان کردم. منظروم یه سیستم کامل شامل سی پی یو و رم و مادر برد و غیره بود

ارزونترین سیستمی که برای کارت 1050 توصیه میشه:

قیمتمدلنام قطعه
یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان
(یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان)
Intel Core i3 9100F BOX
(Intel Core i3 8100 BOX)
CPU
یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومانASUS PRIME H310M-CMotherBoard
یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومانGSkill AEGIS 2*8GB DDR4 3000-16GBRAM
-
-
VGA
۷۴۰ هزار تومانWD Blue 1TB 7200Rpm 64MBHDD
۶۸۰ هزار تومانWD Green 240GBSSD
۲۹۰ هزار تومانASUS 24X SATAODD
۹۰۰ هزار تومانGREEN GP550A-UKPower
۳۴۰ هزار تومانPARS EVOCase
هفت میلیون و 350 هزار تومانجمع کل‌ (تومان)---

سیستمی که برای کارتهای گرافیکِ قویتر هم در سالهای بعد مناسب باشه:

قیمتمدلنام قطعه
دو میلیون و ۹۰۰ هزار تومان
(دو میلیون و ۹۳۰ هزار تومان)
(پنج میلیون و ۵۹۰ هزار تومان)
Intel Core i5 9400F
(Intel Core i5 8400)
(AMD Ryzen 5 3600)
CPU
سه میلیون و ۵۸۰ هزار تومان
(چهار میلیون و ۴۴۰ هزار تومان)
(دو میلیون و ۳۱۰ هزار تومان)
ASUS TUF H370-PRO GAMING
(ASUS PRIME Z370-A II)
(ASUS PRIME B450-Plus AM4)
MotherBoard
یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومانGSkill AEGIS 2*8GB DDR4 3000MHz -16GBRAM
--VGA
۷۴۰ هزار تومانWD Blue 1TB 7200Rpm 64MBHDD
۸۵۰ هزار تومان
(۹۲۰ هزار تومان)
SAMSUNG 860 EVO 250GB
( ADATA Ultimate SU800 256GB)
SSD
۲۹۰ هزار تومانASUS 24X SATAODD
۸۹۰ هزار تومانGREEN GP550A-UK PlusPower
یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومانGREEN X3+ VIPERCase
دوازده میلیون و ۴۵۰ هزار تومانجمع کل‌ (تومان)---

خیر، کمی تا قسمتی ضعیف هست و برای کارت 5700XT مناسب نیست.
در مورد قسمت دوم هم بستگی به بازی داره. مثلا راندمان RTX 2060 در Metro Exodus نصف اون 60 فریم یعنی 30 فریم میشه، در بتلفیلد 5 حدود 40 فریم میشه و در Young Blood هم حدود 45 فریم. همه ی این نرخِ فریم ها با استفاده از DLSS خیلی بالاتر میرن.
اگر ببندم و سیستم گلوگاه بشه چ اتفاقی میافته؟
این مدل های رفرنس که یک فن کوچیک دارن جواب دفع حرارت میدن؟

سلام دوستان
قصد خرید کارت 1070 (قبلا می خواستم 1060 بگیرم) برای سیستم با این مشخصات دارم.
core i3 8100
PRIME B360M-K
G.SKILL Aegis 2*8GB 2400MHz CL15
Green 500b–HP+
به نظر شما قطعات باهم مچ هستند و پاور برای این کارت کافیه؟

دوستان من کیسم اینه :

الان هم یه فن بالا یه فن پشت یه فن هم جلو داره .
اول اینکه سیستم فن ها اینجوری باشه دیگه بالا و پشت خروجی هوا باشه ، جلویی و کف ورودی هوا باشه .
فن خوب میخام برای کسیش ترجیحا قیمت مناسب باشه. 4 تا فن میخام بندازم این RGB دارها چه جورین ؟ چی پیشنهاد میدین ؟

اگر ببندم و سیستم گلوگاه بشه چ اتفاقی میافته؟
این مدل های رفرنس که یک فن کوچیک دارن جواب دفع حرارت میدن؟

اتفاقی که میوفته اینه که بالاترین فریمی رو که ارت گرافیک میتونه تولید کنه ممکنه دریافت نکنید. یا اینکه نوسان فریم خیلی زیاد میشه و صحنه های سنگین افت فریم بیشتر میشه.
مدل رفرنس چه کارتی؟ اگر کارت ضعیفی باشه اشکال نداره، اما کارتای قوی با تک فن دور فنشون خیلی بالا میره و صداشون زیاد میشه.

سلام دوستان
قصد خرید کارت 1070 (قبلا می خواستم 1060 بگیرم) برای سیستم با این مشخصات دارم.
core i3 8100
PRIME B360M-K
G.SKILL Aegis 2*8GB 2400MHz CL15
Green 500b–HP+
به نظر شما قطعات باهم مچ هستند و پاور برای این کارت کافیه؟

قطعات مچ هستن و پاور هم برای کارت 1070 کافیه.

• Like
Reactions: YORDA and hojjjat2

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or