خرید کیس و پاور و مانیتور .
پاور :
خوب من یک پاور 885b گرین از قبل داشتم و از همون استفاده کردم . البته فنش خراب شده بود که عوض کردم .
اما بطور کلی بستگی به بقیه قطعات بخصوص سی پی یو و گرافیک باید پاور مناسب رو با آینده نگری نسبی انتخاب کرد .
توان مصرفی همشون رو حساب کنی و حدودا 20تا30 درصد بالاتر انتخاب کنیم و از برند های خوب مثل گرین(به نسبت قیمت ارزندس) و کولر مستر و ...
مانیتور :
انتخاب مانیتور مناسب باز بسته به نیاز شما هست . بصورت کلی من رزولوشن فول اچ دی رو مناسب نیازم میبینم و رزولوشن های بالاتر هم سخت افزار بالاتری میطلبه هم پول بیشتر و البته کمتر از فول اچ دی هم الان بنوعی منسوخ بحساب میاد .
اما مانیتور با چه پنلی انتخاب کنیم ؟
به صورت کلی سه مدل پنل مرسوم هست : IPS , VA , TN
هر کدوم ویژگی های خاص خودشون رو دارن و مناسب یک نوع کارکردی هستن .
من توضیح مختصری در مورد نقاط ضعف و قوت هر کدوم میدم .
پنل های TN :
ریفرش ریت بالاتر
زمان پاسخگویی پایینتر
قیمت مناسب تر
دقت رنگی کمتر
کنتراست کمتر
زاویه دید کمتر
پنل های IPS :
دقت رنگی بالاتر
زاویه دید عالی
ریفرش ریت پایین تر از TN (البته مدل هایی با ریفرش ریت بالا هم هستن که قیمتشون میره بالا)
زمان پاسخگویی متوسط
قیمت بالاتر
کنتراست پایینتر از VA
پنل های VA :
کنتراست بالاتر
دقت رنگ بالاتر از TN کمتر از IPS
زاویه دید بهتر از TN کمتر از IPS
ریفرش ریت پایینتر
زمان پاسخگویی متوسط
قیمت بالاتر از TN کمتر از IPS
بطور خلاصه یک توضیحی در مورد موارد بالا بدم
ریفرش ریت : به سرعت نو شدن تصویر میشه گفت ، اینطوری فرض کنیم که هر ثانیه از فیلمی مجموعه ای از چندین عکس هست که پشت سر هم نمایش داده میشه . هرچی تعداد این عکس ها که میتونن نمایش داده بشن بیشتر باشه تصویر نرم تر و روونتری ایجاد میشه .
پس هرچی بیشتر باشه بهتره .
زمان پاسخگویی : به فاصله ی زمانی که لازمه تا یک پیکسل از یک رنگ به رنگ دیگه ای تغییر کنه گفته میشه ، مثلا توی مانیتور ها یک حالت بلور شدن تصویر متحرک رو دیدین ؟ این بخاطر همین زمان پاسخگویی هست که هرچی کمتر باشه بهتر هست و بنوعی تاثیرش شبیه ریفرش ریت هست .
دقت رنگی : به طور ساده میشه گفت که چیزی که مشاهده میکنیم چقدر به واقعیت نزدیکه . مثلا عکس اتاقتون رو میگیرید ، با صفحه گوشی یجور بنظر میرسه و وقتی با مانیتور یا تلویزیون میبیند رنگ ها متفاوت بنظر میان . بخصوص برای کسایی که کارای ادیت روی فیلم و تصاویر رو انجام میدن این میتونه مزیت بزرگی باشه که خروجی نهایی نزدیکترین به اونچیزی که میبینن باشه . بطور کلی پنل های IPS برای این دسته از مصرف کنندگان خیلی توصیه میشه .
کنتراست : اختلاف دو رنگ سفید و سیاه ، بصورت ساده هرچی کنتراست بالاتر باشه مانیتور میتونه رنگ مشکی عمیق تری رو نشون بده . در این مورد پنل های OLED که خیلی هم گرونتر هستن بهترینن چون اون پیکسل مربوط رنگ مشکی کلا خاموش میشه ، اما تو مانیتور های ال سی دی چون ما بطور کلی نور بک لایت رو داریم ، به اون مشکی خالص نمیرسیم ولی پنل های VA باز در این مورد بهترن .
زاویه دید : تا حالا به مانیتور از زاویه های مختلف نگاه کردید ؟ وقتی به پنل های TN مستقیم نگاه میکنید همه چیز عالیه اما اگر کنار یا بالا و پایین نگاه کنید تصویر شفافیت قبل رو نداره .
به شخصه با توجه به نیازم که کنتراست برام مهمتر بود ، مانیتور با پنل VA انتخاب کردم .
BenQ GW2270H
کیس :
شاید برای خیلی ها ظاهر کیس خیلی اهمیت نداشته باشه ، ولی خب بنظر من نصف لذت جمع کردن یه سیستم جدید توی ظاهر کیس و ... هست
این مورد سلیقه ای هست ولی خب درایو 5.25 اینچی سی دی رام دیگه منسوخ شده و کیس ها هم خوشگل تر شدن ، شما هم اگر استفاده زیادی ازش ندارید بیخیالش بشید چون روی ظاهر خیلی تاثیر داره .
پنل های کناری کیس های جدید شیشه ای شدن ، این رو هم در نظر بگیرید که شیشه کیفیت بهتری نسبت به پلاستیک داره و نمای بهتری هم داره .
توی جای پاور هم کیس هایی که پایین پاور نسب میشه رو شخصا بیشتر میپسندم . اینم در نظر بگیرید که اگر قسمت پاور پوشش داشته باشه و تو دید نباشه در مجموع قشنگتره بنظرم .
و تعداد فن و قابلیت نصب واتر کولر ها با اندازه های مختلف و ... هم باید در نظر گرفت .
همینطور راحتی برای یک سیم کشی تمیز .
من RaidMax Zeta رو انتخاب کردم به قیمت 1000ت . که هم خیلی طراحیش مینی مالیست نیست هم خیلی مدرن نیست . البته انتخابا کم و گرون شدن به نسبت قبل . شخصا کیس های برند NZXT رو خیلی دوست دارم که متاسفانه نیستن .
امیدوارم که کمکی کرده باشم که بتونید انتخاب خوب و سیستم مناسب با نیازتون تهیه کنید .
موفق باشید .