خوب قطعا وقتی دارم در مورد پردازش گرافیکی (توی کنسول ها!) حرف می زنم کاری با RAMـه DDR4ـه PC ندارم، همون VRAMـی که شما میگی مد نظره
من نمی دونم وقتی اوج دانشتون بازی کردن با تنظیمات گرافیکیه و ذوق کردن با عدد های MSI Afterburner مگه مجبورید بیاید بحث کنید؟ کی گفت SSD قراره در حالت کلی فریم ریت رو بیشتر کنه؟ یه جمله از من بیار همچین حرفی زده باشم. مسائل رو هی قاطی می کنید با هم، فکر می کنید طرف مقابل داره چرت می گه! نه آقا جان، گفتن که سرعت I/O روی رزولوشن تکسچر تاثیر نداره، توضیح دادم که دقیقا همون تاثیر داره نه مقدار ترافلاپس. یه کارت گرافیک با رم پایین گیر بیار، کیفیت تکسچر رو از حد عادی ببر بالاتر. استاتر شدید بوجود میاد که در حد 100-200 میلی ثانیه فریز می شه صفحه. این به خاطر اینه که رم باید خالی بشه، از HDD اون تکسچر بیاد توی رم و تازه از رم اطلاعاتش بره توی قسمت های پردازشی. اکثر زمان این پروسه رو کپی کردن از HDD تشکیل می ده که سرعت میانگینش با احتساب Seek کردن و اینا طرفای 30-40 مگابایت بر ثانیست و حالا به حداکثر 100 مگ هم می رسه. وقتی SSD سرعتش 3 گیگابایت بر ثانیه باشه (یه SSD عادی بدون این کمپرشن ها و ... ها) یعنی چی؟ یعنی مدت زمان اون استاتر به طرز خیلی زیادی کم می شه و می تونه نامحسوس بشه حتی. مثالش رو می تونید توی Star Citizen ببینید که
بدون SSD شدیدا استاتر داره به همین خاطر. کلا وقتی به سرعت محدود HDD اهمیت ندی شرایطی مثل SC پیش میاد و نسل بعد هم زیاد شاهد این قضیه هستیم که بدون SSD بازی به طرز افتضاحی لگ می زنه. Mark my words.
خوب حالا یعنی چی؟ رم رو کلا بیخیال بشیم؟ نه. هنوز رم سرعتش ده ها (شایدم صد ها) برابر بیشتره و منطقیه از اون استفاده بشه. اینکه سرعت بالای SSD نسبت به HDD استاندارد شده به چه دردی می خوره؟ دقیقا به این درد می خوره که 16 گیگ رم واسه تعداد تکسچر کمتر (یعنی تکسچر های اشیاء کمتری از یه صحنه بازی) ولی با رزولوشن بیشتر استفاده بشه. چون راحت تر می شه عوضش کرد، بدون اینکه استاتر شدید پیش بیاد. دقیقا همینی که توی این دمو می بینید، تکسچر ها همه به شدت کیفیت بالایی دارن و کاراکتر به سرعت از بین همشون پرواز می کنه. اگه قرار بود با HDD همچین کاری کنن قطعا رزولوشن تکسچر ها *خیلی* کمتر از این باید می شد. حالا تا سال دیگه که آنریل 5 قراره بیاد دمو رو منتشر می کنن خودتون اجرا کنید ببینید
پ.ن: تمام "رم" های متن بالا به VRAM اشاره دارن