Oppenheimer
6/10
فیلم اوپنهایمر، روایت مقطعی از زندگی رابرت اوپنهایمر، (فیزیکدان نظری آمریکایی) و نقشش در پروژه منهتن هست که منجر به ساخت اولین بمب اتمی شد. البته روایت فیلم کاملا غیر خطیه و در تایم لاین های مختلفی در جریانه.
بزرگترین مشکلی که با فیلم داشتم تدوین بسیار بد فیلم بود، 90 دقیقه اول فیلم پر از صحنه های کوتاه و کات های فراوانه که اتفاقا مربوط مقاطع زمانی مختلفی هم هست که اصلا در خدمت روایت فیلم نیست و فقط حاصل یه تدوین بده. موسیقی متن هم خیلی مواقع کاملا بیربط به صحنه ها و به صورت ممتد پخش میشه! حتی Aspect Ratio فیلم هم مدام در طول صحنه های مختلف عوض میشه و صحنه های IMAX (که 16:9 هستن) بعضا چند ثانیه هستن و دوباره برمیگردن به 2.35:1 و بر عکس! لااقل توی فیلمای قدیمی ترش صحنه های IMAX شامل بخش های خاصی از فیلم میشدن، اما اینجا کلا به صورت رندوم بین صحنه های مختلف گنجانده شدن، یعنی واقعا نمی دونم ادیتور چیکار میکرده؟!
همچنین کاراکترهای زیادی هم داخل فیلم هستن که خیلی سریع وارد فیلم میشن و خیلی سریع خارج میشن مخصوصا با اون تدوین فیلم که واقعا ارتباط گرفتن باهاشون سخته.
در کل به نظر میاد باید
کتابی که فیلمنامه بر اساسش ساخته شده رو بخونید تا بتونید بهتر با وقایع فیلم ارتباط بگیرید!
بخشای مربوط به اتهامات اوپنهایمر و ارتباطش با گروه های کمونیستی هم اصلا برام جذابیت نداشت که متاسفانه بخش زیادی از زمان فیلمو شامل میشد.
بهترین قسمت فیلم برای من سکانس های مربوط به ساخت و تست Trinity بود که تعلیق بسیار خوبی داشتن و کاملا واقع گرایانه ساخته شده بودن هر چند که بعد ازونم فیلم کم و بیش برگشت به همون استایل خودش تا آخرش که تموم شد!
همچنان نولان گمنام زمان ممنتو و پرستیژ برام خیلی ارزشمند تر از نولان یه دهه اخیره هر چند که با افولی که هالیوود کرده همینم غنیمته!
اینم بگم که ساخت یه فیلم بیوگرافی خوب واقعا کار سختیه، از یکطرف فیلم باید مخاطب رو جذب کنه و به اصطلاح سینمایی باشه اما از یه طرفم باید تا جای ممکن به وقایع اصلی وفادار باشه، برقراری تعادل بین این دوتا توی خیلی موارد یا ممکن نیست یا واقعا کار سختیه، به همین خاطرم ترجیح میدم توی این موارد برم سراغ تماشای مستند!
اگه به قضایای ساخت اولین بمب اتمی و حواشیش علاقه مند هستید توصیه میکنم این مستند رو تماشا کنید:
Trinity and Beyond 1995