Multi Platform DOOM: The Dark Ages

سازنده
id Software
تاریخ انتشار
2025 May 15
ناشر
Bethesda Softworks
پلتفرم‌ها
  1. PC
  2. PlayStation 5
  3. Xbox Series X|S
DOOM-TheDarkAges_Premium_16x9.jpg

Developer: id Software
Publisher: Bethesda Softworks
Composer: Finishing Move
Engine: id Tech 8
Genre: First-person Shooter
Platforms: Microsoft Windows, Xbox Series X|S, PlayStation 5

Release Date: May 15th, 2025

DOOM,_The_Dark_Ages_Game_Cover.jpeg

Key Art

هشتمین نسخه از فرنچایز افسانه‌ای DOOM و سومین نسخه از از سری مدرن آن در شوکیس اکس باکس در 9 ژوئن 2024 معرفی شد. داستان این نسخه در ادامه نسخه Eternal روایت می‌شود و همانند نسخه قبلی، از لحاظ داستانی برای نسخه 2016 حکم پیش درآمد را دارد.
اید سافتور کار بر روی این نسخه را پس از انتشار آخرین بسته الحاقی اترنال، یعنی Ancient Gods شروع کرد و این بازی در سال 2022 وارد مرحله full production شد. بر خلاف دو نسخه قبلی که بر گیمپلی سریع و نفس‌گیر تاکید داشتند، این نسخه از دووم اسلیر یک تانک متحرک و مخرب ساخته است که با استفاده از سپر اره‌ای خود، دشمنان را قطعه قطعه می‌کند.

50a64b3a-b0e4-4dc8-a9a2-039c48084c26.jpg doom-the-dark-ages-demon.jpg

فضای این نسخه بر خلاف دو نسخه قبلی، تاثیرپذیرفته از المان‌های Dark Fantasy و قرون وسطایی است که می‌توان گفت روح جدیدی به این سری بخشیده است.
آهنگساز افسانه‌ای این سری یعنی میک گوردون، با توجه به دعاوی حقوقی که با ناشر این سری، یعنی بتزدا پیدا کرد، دیگر بر روی این سری کار نمی‌کند. هم‌اکنون، گروه Finishing Move که سابقه کار بر روی چند نسخه از Halo را در کارنامه خود دارند، وظیفه ساخت موسیقی برای این عنوان را بر عهده گرفته‌اند. باید دید که آیا آن‌ها می‌توانند جای خالی بزرگ میک گوردون را برای عاشقان این سری پر کنند یا خیر.

426810637_founditonreddit.png dtda_reveal_05.jpg

نکته متمایزکننده این نسخه با نسخه‌های قبلی آن این است که به بازیکن اجازه می‌دهد گیمپلی را بنا بر سلیقه دلخواه خود تغییر دهد، برای مثال سرعت آن را کم یا زیاد نماید. بنا بر ادعای اید سافتور، این نسخه بزرگ‌ترین بخش داستانی ساخته شده برای این فرنچایز را دارا خواهد بود.

آخرین ویرایش:
کامیونیتی پلی استیشن شدیدا واکنش منفی ای به این قضیه داده و خواستار شفافیت مایکروسافت هست راجب این موضوع. مسئله سرعت نت نیست. مسئله اینه که وقتی طرف پول نسخه فیزیکی یه بازی رو داده با هیچ استانداردی نمیخونه که بعدش بیاد دوباره بازی رو ۸۰ گیگ دانلود کنه در حالی که مشکل حجمی روی دیسک های کنسول پلی استیشن هم نبوده. این مورد به طور خاص برای بازی دووم مطرحه. و بالاخره اینو در نظر بگیرید که همه جای دنیا سرعت و پوشش یکسانی برای خدمات اینترنتی ندارن و خب این موضوع میتونه خیلی از مشتری های بالقوه رو دلسرد کنه.
من خودمم از این کار مایکروسافت ناراحتم ولی اینکه فکر کنیم کل دنیا شبیه ما زندگی میکنن و امکانات ما رو دارن خیر اشتباهه و کشورهایی که ساپورت مایکروسافت و سونی هستن همشون نت خفن xdsl و vdsl دارن و فکر نکنم این مشکل باعث شده روی فروش بازی اونقدرا تاثیر منفی بگذاره

دوست عزیز چند بار تعرفه اینترنت خارجی ها رو دیدم حدفاصله بیشترین ترافیک و نامحدود خیلی ناچیزه و تقریبا همشون نامحدود دارن این ۸۰ گیگ هم شاید ۲ ۳ دقیقه با نت اونا زمان ببره نمیخوام طرفداری کنم از کار مایکروسافت ولی اینکه چون طرف باید دانلود بکنه علارغم خرید نسخه فیزیکی دلیل کم فروختن بازی نیست
فکر نکنم هیچ جای دنیا بشه ۸۰ گیگ رو از PSN ظرف ۲-۳ دقیقه دانلود کرد!! اصلا خود اون شبکه این ظرفیت رو نداره. بحث پول و زمان دانلود و اینا هم نیست. وقتی یکی وقت می آره دیسک بازی رو میخره انتظار داره بازی رو دیسک باشه. کار احمقانه ای بود واقعا

فکر نکنم هیچ جای دنیا بشه ۸۰ گیگ رو از PSN ظرف ۲-۳ دقیقه دانلود کرد!! اصلا خود اون شبکه این ظرفیت رو نداره. بحث پول و زمان دانلود و اینا هم نیست. وقتی یکی وقت می آره دیسک بازی رو میخره انتظار داره بازی رو دیسک باشه. کار احمقانه ای بود واقعا
حداکثر ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در بدترین حالت زمان میبره

حداکثر ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در بدترین حالت زمان میبره
شما بگو اصلا ۱۰ ثانیه! طرف دیسک خریده که چیزیو دانلود نکنه! مفهوم دیسک همیشه این بوده که یکی دیجیتالی نخواد دانلود کنه و دیسکو بذاره و بره توی گیم و نهایت محبور به دانلود اپدیتی چیزی باشه نه که ۸۰ مگ روی دیسک باشه و باقیش دانلود!
رسما کلاه برداریه این قضیه! دخلی به دقیقه و میزان زمان دانلودش نداره! و قطعا برای بازیای آینده مایکروسافت روی PS دردسرساز میشه! وظیفشونه یا دیسک نفروشن یا وقتی میفروشن عین ادمیزاد خدمات بدن! اینجا دیگه Xbox نیست هر سازی زدن بقیه باهاش برقصن.

من خودمم از این کار مایکروسافت ناراحتم ولی اینکه فکر کنیم کل دنیا شبیه ما زندگی میکنن و امکانات ما رو دارن خیر اشتباهه و کشورهایی که ساپورت مایکروسافت و سونی هستن همشون نت خفن xdsl و vdsl دارن و فکر نکنم این مشکل باعث شده روی فروش بازی اونقدرا تاثیر منفی بگذاره
اصلا بحث دانلود و سرعتش نیست.
همینجا تو ایران هم با فیبر این 80 گیگ رو میشه یکی دو ساعته گرفت.

بحث حقوق مصرف کننده و احترامیه که به خریدار گذاشته میشست.
اصلا اشکال نداره که بازی 80 گیگ یا 800 گیگ آپدیت میخواد ولی روی دیسک حداقل باید بازی وجود داشته باشه که بدون اینترنت اجرا بشه.
اینکه یه دیسک خالی رو به طرف بفروشی و بگی دانلود کن واقعا حرکت زشتیه و ارزش اون محصول فیزیکی رو پایین میاره.

تصور کن یه پک بازی ماریو از 30 سال پیش تو انباریت داری و وقتی میزاری تو دستگاه به راحتی اجرا میشه.
ولی Dark Ages رو 10 سال بعد مشخص نیست که اگه دیسکش رو بزاری توی کنسول همچنان سروری باشه که بخواد بازی رو دانلود کنه یا نه.

این نوع فیزیکی فروختن هیچ فرقی با خرید دیجیتالی نداره.

حالا برای دوستانی که اینجا به دلیل ضرر کمتر میخرن نمیشه ایراد گرفت ولی ملت تو جاهای دیگه واقعا باید این نوع حرکات رو بایکوت کنن.
خیلی قشنگتر این بود که اصلا نسخه فیزیکی رو تولید نمیکردن.

===========
جدای از این انصافا این نمیتونه دلیل اصلی فروش احتمالی پایین بازی باشه.
کلا انگاری یه جوی داره علیه بازی تبلیغات منفی میکنه با اینکه بازی واقعا بد کار نکرده.
سر نمراتش هم یکسری نظرات عجیب میدادن با اینکه در حد نسخه های قبلی بودن.
در مورد پلیرهای همزمان هم خیلی شبیه به نسخه 2016 شده .

اگه بخوایم پلیرها و فروش اترنال رو ملاک قرار بدیم باید یه همه گیری دیگه تو انتشار بازی راه میفتاد که شرایط برابر میبود.
بازیهایی که تو اون دوره اومدن و آماری که به جا گذاشتن رو باید فراموش کرد.

فرامسافتور باید فراموش کنه که بتونه دوباره آماری شبیه به Elden Ring رو تو بازی دیگه ای تجربه کنه.
یا استودیوها و بازیهای دیگه.

اون دوره بازیهایی که عمرا میتونستن فروش خیلی بالا رو تجربه کنن آمار خفنی به جا گذاشتن.
اینکه شرایط اترنال رو استاندارد در نظر بگیریم و دارک ایجز روباهاش مقایسه کنیم درست نیست.

حالا این وسط حتما یکسری جانبدارانه سبک میک گوردون رو میپسندن و کارهای ایشون رو دوست دارن که خب بی ارتباط نیست.
من تو این چند روزه چون بازی رو نمیتونم انجام بدم موسیقی متن بازی رو خیلی گوش دادم ، نمیگم ضعیفه ولی خب من هم انصافا موزیکهای 2016 و اترنال (حتی DLCهاش) رو خیلی بیشتر میپسندم.
اصلا یه فضای دیگه بود.

یا حتی سرعت کندتر گیم پلی و موارد دیگه...

ولی خب این هم نمیتونه دلیلی برای فروش پایین بازی باشه.

من تا آمار واقعی از بازی نیاد این همه سر و صدا رو نمیپذیرم که میگن بازی تو فروش داره شرایط بدی رو تجربه میکنه.
شاید اشتباه کنم ولی بیشتر به نظرم سروصدای یکسری توییتری و رسانه ایه.

آخرین ویرایش:
البته جز در موارد و كشوراى خاص اينجورى نيست كه ١٠٠ گيگ تو يه دقيقه دانلود بشه و در حالت نرمال ميانگين يه ساعت دو ساعتى دانلود طول ميكشه.
ولى بازم اصلا بحث زمان نيست.
بحث اينه كه اين كار عملا كلاهبرداريه؛اصلا با مفهوم نسخه فيزيكى در تضاده.
حتى نقض مالكيت شخصى محصول حساب ميشه.

شما بگو اصلا ۱۰ ثانیه! طرف دیسک خریده که چیزیو دانلود نکنه! مفهوم دیسک همیشه این بوده که یکی دیجیتالی نخواد دانلود کنه و دیسکو بذاره و بره توی گیم و نهایت محبور به دانلود اپدیتی چیزی باشه نه که ۸۰ مگ روی دیسک باشه و باقیش دانلود!
رسما کلاه برداریه این قضیه! دخلی به دقیقه و میزان زمان دانلودش نداره! و قطعا برای بازیای آینده مایکروسافت روی PS دردسرساز میشه! وظیفشونه یا دیسک نفروشن یا وقتی میفروشن عین ادمیزاد خدمات بدن! اینجا دیگه Xbox نیست هر سازی زدن بقیه باهاش برقصن.
بهتره ببینی بحث از کجا شروع شده بعد نقل قول کنی .اولا درسته من سریز ایکس دارم ولی سهام دار مایکروسافت نیستم کشکی و خیاری طرفداری کنم از تمام کارهای مایکروسافت. اون کاربر گفت مایکروسافت دیتای بازی رو توی دیسک نگذاشته و این عمل به فروش بازی ضربه زده منم گفتم هر کشور که ساپورت سونی هست اینترنتش جوری هست طرف براحتی دیتاشو براحتی دانلود کنه و نه دغدغه حجم و سرعت نداشته باشه .نه طرفداری کردم که اقا کار خوبی کرده تازه گفتم با ‌کاری کرده مخالفم. خلاصه الان نسل هفتم نیست هر ماه n تا بازی خوب بیاد طرف بخاطر این شرایط بازی رو نخره توی همین ایران خودمون با وضعیتی ea برامون ساخته و ceo ش هی میگه اینترنت رو ول کردید و از اینترنت ترس داره هم طرف فن بازی باشه بازیو میخره .منم والا هیچکارم نه سمتی دارم در مایکروسافت نه هیچی صرفا یک یوزرم فن هم نیستم کاملا با منطقم ولی شما اگر شکایتی از مایکروسافت داری میتونی به خودش بگی من هیچکارم.

بازم میگم بحث سر اینه اون کاربر میگه این کار مایکروسافت به فروش بازی ضربه زده منم گفتم نه درسته خیلی خیلی کار بدی انجام داده و منم ازش ناراحتم (هرچند توی ایرانم و صدام به گوشش نمیرسه ) ولی هرجا ساپورت سونی هست اینترنتی دارن که راحت دیتا رو دانلود کنه و از خرید بازی منصرف نشه .اقا من سرعتم ۹.۳ هست هر ساعت ۳.۷گیگ میگیره حساب کردم ۲۱ ساعته دانلود شد حالا این خط مسی هست ریت خطم هم نسبت به خیلیا پایین هست و توی جایی ea هست زندگی میکنم قطعا برای کسانی که توی ساپورت سونی زندگی میکنن نت خفن تری دارن خلاصه بحث تمومه

طرف دیسک رو میخره که بازی رو تموم کرد بفروشه، بقیش حرف مفته. اینم عین همون قضیه Helldivers شده فقط یه عده داد و هوار راه میندازن واسه یه چیزی که کوچکترین مشکلی براشون ایجاد میکنه. سونی هم که خودش داره کم کم درایو رو به طور کامل از کنسول جدا میکنه.

بازم میگم بحث سر اینه اون کاربر میگه این کار مایکروسافت به فروش بازی ضربه زده منم گفتم نه درسته خیلی خیلی کار بدی انجام داده و منم ازش ناراحتم (هرچند توی ایرانم و صدام به گوشش نمیرسه ) ولی هرجا ساپورت سونی هست اینترنتی دارن که راحت دیتا رو دانلود کنه و از خرید بازی منصرف نشه .اقا من سرعتم ۹.۳ هست هر ساعت ۳.۷گیگ میگیره حساب کردم ۲۱ ساعته دانلود شد حالا این خط مسی هست ریت خطم هم نسبت به خیلیا پایین هست و توی جایی ea هست زندگی میکنم قطعا برای کسانی که توی ساپورت سونی زندگی میکنن نت خفن تری دارن خلاصه بحث تمومه
عزیز نگفتم این دلیل اصلیش هست، گفتم این هم یکی از دلایلشه، من یکی از دوستان نزدیک خودم به همین خاطر بازی رو بایکوت کرده چون کلکسیونر هست و فقط دیسکی بازی میخره. خود من حقیقتا اگر بخرم فقط به خاطر استودیو سازنده ش و نام دووم هست چون استودیو و بازیه محبوبمه از دوران نوجوانی. به غیر از این اگر بود محاله ممکن بود که برم سمت بازی. همونطور که ایندیانا جونز رو کلا ایگنور کردم. مطمئنن مثل این تفکر زیاد پیدا میشن کسانی که اندازه من به بازی علاقه ندارن و بازی رو ایگنور میکنن چون همونطور که دوستان گفتن رسما کلاهبرداریه اینکار.

عزیز نگفتم این دلیل اصلیش هست، گفتم این هم یکی از دلایلشه، من یکی از دوستان نزدیک خودم به همین خاطر بازی رو بایکوت کرده چون کلکسیونر هست و فقط دیسکی بازی میخره. خود من حقیقتا اگر بخرم فقط به خاطر استودیو سازنده ش و نام دووم هست چون استودیو و بازیه محبوبمه از دوران نوجوانی. به غیر از این اگر بود محاله ممکن بود که برم سمت بازی. همونطور که ایندیانا جونز رو کلا ایگنور کردم. مطمئنن مثل این تفکر زیاد پیدا میشن کسانی که اندازه من به بازی علاقه ندارن و بازی رو ایگنور میکنن چون همونطور که دوستان گفتن رسما کلاهبرداریه اینکار.
شما یکی از دلایل نخریدن این بازی رو به این دلیلی شمردی منم گفتم کار ناشایستی مایکروسافت انجام داده ولی کسی توی خارج هست مخصوصا کشورهایی تحت ساپورت سونی هستن این دلیل باعث نمیشه از خرید صرف نظر کنن حالا دوست شما نمیدونم کجا هست صرف نظر کرده رو نمیدونم ولی اصولا اکثر اشخاص خارج کشور جایی که ساپورت سونی هستن رو لحاظ کنیم این حرف من صادقه و این چیزی شما گفتی دلیل نمیشه کسی که دوست دار این بازی باشه از خرید بازی صرف نظر کنه .بحث تمومه موفق باشیم

طرف دیسک رو میخره که بازی رو تموم کرد بفروشه، بقیش حرف مفته. اینم عین همون قضیه Helldivers شده فقط یه عده داد و هوار راه میندازن واسه یه چیزی که کوچکترین مشکلی براشون ایجاد میکنه. سونی هم که خودش داره کم کم درایو رو به طور کامل از کنسول جدا میکنه.
باشه بهش میگم.

دوست عزیز چند بار تعرفه اینترنت خارجی ها رو دیدم حدفاصله بیشترین ترافیک و نامحدود خیلی ناچیزه و تقریبا همشون نامحدود دارن این ۸۰ گیگ هم شاید ۲ ۳ دقیقه با نت اونا زمان ببره نمیخوام طرفداری کنم از کار مایکروسافت ولی اینکه چون طرف باید دانلود بکنه علارغم خرید نسخه فیزیکی دلیل کم فروختن بازی نیست
صحبت شما درباره اینترنت خیلی کلی گویی و حتی به طور کلی نادرست هست، درسته خارج از ایران اینترنت ثابت اکثرا نامحدود میشه، ولی سرعت های مثلا بالای 1Gbps به اون صورت هم اقتصادی نیست حتی قابل دسترسی نیست و یا خیلی ها ندارند. مثلا نت 3Gbps (که البته مودم های که شرکتا میدن اکثرا wifi 6e هست و در واقعیت خیلی سرعت بالاتر از 2Gbps دسترسیش راحت نیست، با کابل لن هم مگر اینکه سیستم خیلی به روز داشته باشید اکثرا مادربورد های میان رده پورت های 2.5Gbps دارند که از اونور بازم به خود پورت های مودم بستگی داره مگه اینکه مودم خیلی رده بالا جدا خریداری کنید) برای دانلود 80 گیگ با یک حساب کتاب ساده در یک شرایط ایده‌ال 5 دقیقه زمان لازم هست که در واقعیت حتی ممکنه تا 10 دقیقه هم بالا بره. به هر شکل دو یا سه دقیقه دیگه خیلی عدد اگزجره شده‌ای هستش. البته حالا تفاوت 2 یا 3 دقیقه با 5 تا 10 در نهایت خیلی تو زندگی روز مره بزرگ نیست ولی این چنین سرعتی شک دارم حداقل تو آمریکای شمالی پایین تر از 80-100$ قابل پیدا کردن باشه و به اون صورت چیز همه گیری نیست. مثلا این اسکرین شاتها از دو تا از بزرگترین اپراتور های آمریکا AT&T و کانادا Bell. چیزی که خیلی نرمال تر و همه گیر تر هست سرعت های نزدیک به 300 یا 500Mbps هست که این مدت زمان دانلود رو تا حتی نزدیک 1 ساعت بالا میبره.

1747498624323.png 1747498640887.png

مسئله اصلی ولی بیشتر سمت این هست عموما با خرید بازی فیزیکی شما یک نسخه از بازی رو دارید که مال شما هست بر خلاف بازی آنلاین که اکثر مواقع شما لیسانس تجربه بازی رو خریداری میکنید (البته همون فیزیکی هم یوبیسافت بوده جلوش رو گرفته باشه) و خوب سر این قضیه الان برای دوم با اینکه بازی فیزیکی هست عملا داری بازم نسخه دیجیتالش رو تهیه میکنی و مشکل و انتقاد اصلی الان به همینه.

آخرین ویرایش:
این یکی از ویژگی هاش هست، اما کسی که ارشیو میکنه به قول ماکان 10 سال دیگه ایا تضمینی هست که بازی رو بتونه دانلود کنه؟ اصلا اینطوری چه الان چه 5 10 سال دیگه چه ارزشی یا تضمینی هست که ادم این بازی رو فیزیکی بخره و ارشیو کنه احتمالا؟

قطعا یک گیمر که جدی بازی میکنه اپدیت رو میگیره، اپدیت گاهی اوقات اندازه یا بیش از نصف حجم بازی هست، اینا جای خود، اما اینکه ورژن 1 بازی تو دیسک نباشه واقعا کار نه قشنگی هست نه درستی و نه حتی حقوق مشتری رو رعایت میکنه...

حداقل باید ورژن 1 اونم قابل بازی و بدون باگ گیم برکینگ در داخل دیسک موجود باشه... دلیل نمیشه چون 4 تا کمپانی استاندارد های نانوشته رو رعایت نمیکنند همه یادمون بره، اینطوری که سنگ رو سنگ بند نمیشه و هر کی هر کاری عشقش میکشه میکنه، مشتری یک تلویزیون نیست که هرچی بهش دادی دریافت کنه، انسان هست و حقوق داره...

مطلقا موضوع کوچیکی نیست اینطور که شما نشون میدی و قطعا اهمیت زیاده داره...

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or