Multi Platform DOOM: The Dark Ages

سازنده
id Software
تاریخ انتشار
2025 May 15
ناشر
Bethesda Softworks
پلتفرم‌ها
  1. PC
  2. PlayStation 5
  3. Xbox Series X|S
DOOM-TheDarkAges_Premium_16x9.jpg

Developer: id Software
Publisher: Bethesda Softworks
Composer: Finishing Move
Engine: id Tech 8
Genre: First-person Shooter
Platforms: Microsoft Windows, Xbox Series X|S, PlayStation 5

Release Date: May 15th, 2025

DOOM,_The_Dark_Ages_Game_Cover.jpeg

Key Art

هشتمین نسخه از فرنچایز افسانه‌ای DOOM و سومین نسخه از از سری مدرن آن در شوکیس اکس باکس در 9 ژوئن 2024 معرفی شد. داستان این نسخه در ادامه نسخه Eternal روایت می‌شود و همانند نسخه قبلی، از لحاظ داستانی برای نسخه 2016 حکم پیش درآمد را دارد.
اید سافتور کار بر روی این نسخه را پس از انتشار آخرین بسته الحاقی اترنال، یعنی Ancient Gods شروع کرد و این بازی در سال 2022 وارد مرحله full production شد. بر خلاف دو نسخه قبلی که بر گیمپلی سریع و نفس‌گیر تاکید داشتند، این نسخه از دووم اسلیر یک تانک متحرک و مخرب ساخته است که با استفاده از سپر اره‌ای خود، دشمنان را قطعه قطعه می‌کند.

50a64b3a-b0e4-4dc8-a9a2-039c48084c26.jpg doom-the-dark-ages-demon.jpg

فضای این نسخه بر خلاف دو نسخه قبلی، تاثیرپذیرفته از المان‌های Dark Fantasy و قرون وسطایی است که می‌توان گفت روح جدیدی به این سری بخشیده است.
آهنگساز افسانه‌ای این سری یعنی میک گوردون، با توجه به دعاوی حقوقی که با ناشر این سری، یعنی بتزدا پیدا کرد، دیگر بر روی این سری کار نمی‌کند. هم‌اکنون، گروه Finishing Move که سابقه کار بر روی چند نسخه از Halo را در کارنامه خود دارند، وظیفه ساخت موسیقی برای این عنوان را بر عهده گرفته‌اند. باید دید که آیا آن‌ها می‌توانند جای خالی بزرگ میک گوردون را برای عاشقان این سری پر کنند یا خیر.

426810637_founditonreddit.png dtda_reveal_05.jpg

نکته متمایزکننده این نسخه با نسخه‌های قبلی آن این است که به بازیکن اجازه می‌دهد گیمپلی را بنا بر سلیقه دلخواه خود تغییر دهد، برای مثال سرعت آن را کم یا زیاد نماید. بنا بر ادعای اید سافتور، این نسخه بزرگ‌ترین بخش داستانی ساخته شده برای این فرنچایز را دارا خواهد بود.

آخرین ویرایش:
این مدت اخیر که بازی منتشر شده وقتی بعضی نظرات رو میخونی و میشنوی تازه میفهمی فن‌های این سری چقدر ناز و ادا دارن :D تا جایی که من متوجه شدم حرف اکثرشون اینه که چرا مثل دووم ایترنال نیست؟ خب اگه ایترنال میخواید خودش هست دیگه، چه نیازی به یه نسخه‌ی جدید شبیه بهش بود! اومدن مکانیزمای جدید وارد بازی کردن و این اجازه رو هم دادن که گیم‌پلی و سختی بازی رو کامل شخصی‌سازی کنید. من واقعا مشکلی تو این موضوع نمیبینم.
دقیقا آقا لپ کلام رو شما گفتید😁. یعنی تقریبا میتونم بگم این مقدار بهانه گیری از سمت مخاطب رو توی هیچ فرنچایز دیگه ای نمیبینه آدم، کال اف دیوتی که اینهمه سال هست با یک فرمول خاص داره ارائه میشه اینقدر نقد و نکوهش بهش نمیگیرن که به سری دووم میگیرن😁.
آخه سر همون ایترنال هم میگفتن چرا شبیه ۲۰۱۶ نیست😁. از سختیش مینالیدن، حالا میگن چرا مثل ایترنال سخت نیست، خلاصه خیلی خیلی عجیبه شرایط این فرنچایز😂

آخه نقد و بررسی‌ها رو هم نگاه کنید، تو همشون بدون استثنا بازی با نسخه‌های قبلش داره مقایسه میشه و این یه چیز جهانیه:دی دلیلش هم فکر میکنم این باشه که بعد چندین سال یه سه‌گانه‌ی مُدرن از بازی ساخته شد و الان این سه‌گانه تکمیل شده، به علاوه هر نسخه نسبت به نسخه‌ی قبل انقدر متفاوته و فرق داره، آدم ناخودآگاه مقایسه و رده‌بندیشون میکنه دیگه:دی
و نکته‌ی مهم این هستش که فکر نکنم کسی ناراضی باشه، یعنی دووم، دووم هست و یه چیز خاص و متمایز نسبت به شوترای دیگه تو لیگ خودش. مسئله صرفا رتبه‌ی بازی از نظر شخصی هر فردی که این سه‌گانه رو تجربه کرده هست، کدوم سمت و سو و مکانیزمی که استفاده کردن به هرکی بیشتر چسبید. مثلا من از هر سه نسخه لذت بردم و در نظرم عالی یا بالاتر بودن (البته دارک ایجز رو هنوز تموم نکردم) و فعلا رده بندیم اینطوریه:
ایترنال
دارک ایجز
دووم 2016

آخه نقد و بررسی‌ها رو هم نگاه کنید، تو همشون بدون استثنا بازی با نسخه‌های قبلش داره مقایسه میشه و این یه چیز جهانیه:دی دلیلش هم فکر میکنم این باشه که بعد چندین سال یه سه‌گانه‌ی مُدرن از بازی ساخته شد و الان این سه‌گانه تکمیل شده، به علاوه هر نسخه نسبت به نسخه‌ی قبل انقدر متفاوته و فرق داره، آدم ناخودآگاه مقایسه و رده‌بندیشون میکنه دیگه:دی
و نکته‌ی مهم این هستش که فکر نکنم کسی ناراضی باشه، یعنی دووم، دووم هست و یه چیز خاص و متمایز نسبت به شوترای دیگه تو لیگ خودش. مسئله صرفا رتبه‌ی بازی از نظر شخصی هر فردی که این سه‌گانه رو تجربه کرده هست، کدوم سمت و سو و مکانیزمی که استفاده کردن به هرکی بیشتر چسبید. مثلا من از هر سه نسخه لذت بردم و در نظرم عالی یا بالاتر بودن (البته دارک ایجز رو هنوز تموم نکردم) و فعلا رده بندیم اینطوریه:
ایترنال
دارک ایجز
دووم 2016
موضوع این بازی همگانیه، چه منتقدین چه کاربرا و مخاطبای بازی😁

این مدت اخیر که بازی منتشر شده وقتی بعضی نظرات رو میخونی و میشنوی تازه میفهمی فن‌های این سری چقدر ناز و ادا دارن :D تا جایی که من متوجه شدم حرف اکثرشون اینه که چرا مثل دووم ایترنال نیست؟ خب اگه ایترنال میخواید خودش هست دیگه، چه نیازی به یه نسخه‌ی جدید شبیه بهش بود! اومدن مکانیزمای جدید وارد بازی کردن و این اجازه رو هم دادن که گیم‌پلی و سختی بازی رو کامل شخصی‌سازی کنید. من واقعا مشکلی تو این موضوع نمیبینم.
بابا حالا اینکه چیزی نیست یـ عده رو PC شاکین چرا RT اجباریه :| خوب مرد حسابی برو سیستمت رو بروز کن !! یکی تو نقدا استیم نوشته بود چرا با 3070ti نمیتونم بالا 100 فریم بگیرم عجب :| یـ عده هم دهن خودشون رو سرویس کردن از بسکی عبارت Where's Mick Gordon تکرار کردن ( دلم به حال این آهنگ سازای جدیدش میسوزه) . کلا یـ گیر های عجیبی میدن !! گیم پلی بازی رسما Doom کلاسیک مدرن شدست با اسکیل و قابلیت های جدید بعد یـ سری رو میبینی میگه نه این دوم نیست :|

بابا حالا اینکه چیزی نیست یـ عده رو PC شاکین چرا RT اجباریه :| خوب مرد حسابی برو سیستمت رو بروز کن !! یکی تو نقدا استیم نوشته بود چرا با 3070ti نمیتونم بالا 100 فریم بگیرم عجب :| یـ عده هم دهن خودشون رو سرویس کردن از بسکی عبارت Where's Mick Gordon تکرار کردن ( دلم به حال این آهنگ سازای جدیدش میسوزه) . کلا یـ گیر های عجیبی میدن !! گیم پلی بازی رسما Doom کلاسیک مدرن شدست با اسکیل و قابلیت های جدید بعد یـ سری رو میبینی میگه نه این دوم نیست :|
بهینه سازی بازی که خوبه . من روی 3060 لپ تاپ دارم ۶۰-۸۰ فریم روی medium میگیرم. تازه کارت گرافیکم هم ۶ گیگه کلا

میخواید از موزیک بیشتر لذت ببرد از تو تنظیمات Music رو بکشید بالا و بقیه چیزیا بیارید رو 70 . خود ترکا عالین ولی میکسش جالب نیست پچ لازمه . یـ چیزی که دیدم خیلی گیر دادن بهش حالت اسلوموشن ـه که موقع پری کردن فعال میشه . عملا یـ لحظه سرعت کامبت رو میگیره ملت دارن واسش ماد میسازن امیدوارم به صورت رسمی واسش پچ بدن بشه On و Off ـش کرد

کلا جماعت پیسی باز همیشه همین بودن و هستن این قضیه اجبار RT تو بازی ها امروزی تقریبا شده مثل زمان Fear اونا که سنشون قد میده میدونن چی میگم Fear که ریلیز شد انقلابی بود در ضمینه گرافیک فیزیک هوش مصنوعی و خصوصا نورپردازی و به Pixel Shader 2 به بالا و کارت ها نسبتا قوی مثل 6600 یا 6800 برای گرفتن نهایت خروجی گرافیکی و فریم ریت مناسب نیاز داشت و کارت ها اون زمان هم که اکثرا شیدر 2 به بالا نبودن و یا قدرت پردازش این بازی نداشن و کله پا میشدن تا این که سری 7 انویدیا اومد و نسخه بازی پیچید. همین غر زدن ها اون موقع هم بود الانم هست یه سری نمیخوان قبول کنن سرعت رشد تکنولوژی روز به روز بالاتر میره و کاریش هم نمیشه کرد...

کلا جماعت پیسی باز همیشه همین بودن و هستن این قضیه اجبار RT تو بازی ها امروزی تقریبا شده مثل زمان Fear اونا که سنشون قد میده میدونن چی میگم Fear که ریلیز شد انقلابی بود در ضمینه گرافیک فیزیک هوش مصنوعی و خصوصا نورپردازی و به Pixel Shader 2 به بالا و کارت ها نسبتا قوی مثل 6600 یا 6800 برای گرفتن نهایت خروجی گرافیکی و فریم ریت مناسب نیاز داشت و کارت ها اون زمان هم که اکثرا شیدر 2 به بالا نبودن و یا قدرت پردازش این بازی نداشن و کله پا میشدن تا این که سری 7 انویدیا اومد و نسخه بازی پیچید. همین غر زدن ها اون موقع هم بود الانم هست یه سری نمیخوان قبول کنن سرعت رشد تکنولوژی روز به روز بالاتر میره و کاریش هم نمیشه کرد...
البته این مورد پیسی بازها هم تا حدودی حق دارند جدا از هزینه بالای کارت گرافیک. مثلا هنوزم در خیلی بازیها کارت 1080 ti جوابه خوب برای بعضی ها سخته که برای یک بازی کارت تغییر بدن مخصوصا کارتشون ار کارتهای rt داری مثل 2060 -3050 و حتی 2070 قویتره ولی اونها میتونند بازی اجرا بکنند ولی دارندگان 1080 نمیتونند فکر کنید به دارندگان ps5 بگن مثلا برای همین دوم شما باید حتما ps5pro داشته باشید درسته سرعت تغییر تکنولوژی بالا رفته و همین دوم و ایندیانا جونز شروع زنگ تغییر کارتها شده ولی به نظرم این حرکت بهتر بود همزمان با نسل آینده کنسولها انجام میشد چون در حال حاظر به جز این دو بازی بقیه بازیها گزینه RT هنوز اختیاری هست

آخرین ویرایش:
فعلا تا چپتر ۶ رفتم و بنظرم کلیت گیم متفاوت از چیزیه که نسخه قبلی ارائه میکرد و این رویکرد الانی خیلی خفنه و اصلا نیازی نیست با اون مقایسه بشه! بازی فوق العادس و بشدت اپیک و دارک و سنگینه! تنها چیزی که تا الان ازار دهنده بوده بخشای مرتبط با اژدها سواریه که یکنواخت و تکراری و حوصله سر بره!
یه الهاماتی این بخش اژدها سواری از Century: Age of Ashes گرفته که اولین بار داشتم تجربش میکردم خیلی برام جالب بود! :D حیف که جذابیت اون بازیو نداره و همون اول بسم الله خسته کننده میشه!
شوتینگش فوق العادس اسلحه ها بشدت خفنن و حس سنگینی خاصی دارن. گیم پلی هم سنگینیش رو بیشتر باب دلمه تا اون حد از سرعتی که قبلی داشت!

درود
من گذاشتم دانلود و تمام جمعه داشتم تجربه میکردمش من روی XBOX SS بازی کردمش.واقعا دیگه وقت و حوصله و اعصاب ور رفتن با PC رو ندارم با کیفیت یکم پایینتر بازی میکنم ولی با خیال راحت.
واقعا بازی عالی هستش و سنگ تموم گذاشتند تنها بدی که داره اینه که انقدر میچسبه به آدم که بازی دیگه ای رو نمیشه پلی داد.اینکه راحتر شده حداقل برای من خوبه وقتی تو این ترافیک کار و زندگی وقت میذارم برای یه گیم دیگه نمیخوام اعصابمو رنده کنم ترجیح میدم فقط بزنم برم جلو با یکم سختی (مثلا تو تنظیمات دمیج دشمنها رو کم کردم) و آدرنالین.
البته با دووم3 فاصله زیادی داره ولی انگار هرچی خوبی تو بازی های Gears Of war و serious sam و Old Doom و Quake و Duke nukem و شوترها دیگه بوده رو جمع کردن یه جا یه پکیج مهیج دادن.
جمعه صبح گفتم دو مرحله میرم بعد میرم ادامه Black Myth: Wukong روی PS5 میرم که اصلا PS5 روشن نشد دیروز :D

البته این مورد پیسی بازها هم تا حدودی حق دارند جدا از هزینه بالای کارت گرافیک. مثلا هنوزم در خیلی بازیها کارت 1080 ti جوابه خوب برای بعضی ها سخته که برای یک بازی کارت تغییر بدن مخصوصا کارتشون ار کارتهای rt داری مثل 2060 -3050 و حتی 2070 قویتره ولی اونها میتونند بازی اجرا بکنند ولی دارندگان 1080 نمیتونند فکر کنید به دارندگان ps5 بگن مثلا برای همین دوم شما باید حتما ps5pro داشته باشید درسته سرعت تغییر تکنولوژی بالا رفته و همین دوم و ایندیانا جونز شروع زنگ تغییر کارتها شده ولی به نظرم این حرکت بهتر بود همزمان با نسل آینده کنسولها انجام میشد چون در حال حاظر به جز این دو بازی بقیه بازیها گزینه RT هنوز اختیاری هست
زنگ خطر این داستان از سال 2023 و AW2 به صدا در اومد بله کارت های مثل 1080 یا حتی 1660 هنوز جواب هستن ولی نه دیگه برای بازی ها روز از دور خارج شدن الان یک بازی ساز نمیاد معماری مدرن و قدرت سخت افزار روز که دستشو باز میذاره و همه گیر هم شده ول کنه به سخت افزار 10 سال پیش بچسبه. مثال شما هم در مورد ps5 اشتباه هست ps5 قابلیت ray tracing داشت و اومدن رو ps5 pro بهترش کردن واقعیت اینه ray tracing دیگه یک استاندارد هست معماری Turing که شروع کننده ray tracing بود برای 7 سال پیش هست. این ماجراها هم فقط به گرافیک ختم نمیشه الان بازی ها مدرن قدرت اجرا روی hdd دارن؟ (حتی ssd ها ساتا هم دیگه زنگ خطر براش به صدا در اومده) ایا رم 16 گیگ هنوز جوابه روی بازی ها جدید؟ ماکروسافت چرا این همه رو Tpm 2 سخت گیری کرد چرا چند ماه پیش سی یو ها نسل 10 و 9 اینتل از پشتیبانی ویندوز 11 کنار گذاشت و... ختم کلام تو دنیا امروز باید به روز بود و به جلو حرکت کرد و تو گذشته ها سیر نکرد.

سازنده باید بیاد به صورت سنتی منابع نوری رو تو بازی قرار بده و وقتش خودش رو‌ کلی هدر بده که چی ؟ ی نفر نمیخواد‌ کارت گرافیک ۱۰ سال پیشش رو ارتقاء بده ؟ من خودم PC پلتفرم اولمه خیلی هم بابت هزینه ارتقاء بازی Skip کردم ولی دیگه به خودمم اینجوری اجازه نمیدم بخوام به سازنده گیر بدم . بازی یکی از بهینه ترین بازیای حال حاضر رو PC هستش اینقدر روون که حد نداره .باید id Software رو به خاطر همچنین موتوری روی سرمون بزاریم نه اینکه ی همچین گیر های مسخره ای بدیم .

اینکه خرج و مخارج بالا رفته (مخصوصا واسه ماها) تقصیر این بنده خداها نیست . الان ۵ ساله که از شروع نسل نهم میگذره اگه به خاطر تشابه سخت افزاری و ضعف کنسولای پایه تو زمینه RT نبود باید خیلی‌ زودتر از اینها به فکر ارتقاء میفتادیم یعنی تا همیجاش هم خیلی‌ سازنده‌ها راه اومدن .

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or