نه ببین
یخورده توضیح میخواد
ولی در کل هیچ آدم عاقلی گاندام رو از صفر صفر شروع نمی کنه. شدنیه ها. ولی خب دهنت سرویسه. بعلاوه انیمه های اولیه این سری وحشتناک قدیمی اند. داریم در مورد دوره ای صحبت می کنیم که Mobile Suit Gundam 1977 رسما بنیان گذار خیلی چیزها تو کل صنعت انیمه بوده. من خودم تازه دارم gundam Zeta رو میبینم و وسطاشم که دنباله اونه. و خب به خاطر قدیمی بودن Jank ـی که داشتن از اون موقع دیدنشون خیلی سخته و همت و علاقه زیادی به مکا و داستان های فیکشنال سیاسی میخواد تا از پس شون بربیای.
از اون بگذریم
تو این عکس هر خطی که رنگ شون با اون یکی رنگ ـه فرق داره یه تایملاین جداست که میتونی بدون دیدن خط های دیگه شروع شون کنی. اصن مهم نیست کی ساخته شده و اینا.
و بعد میتونی انیمه های دیگه تو اون تایملاین (که اصولا دنباله انیمه اصلی اون تایملاین یا اسپین آف هاشه) رو ببینی. الان مثل Witch from Mercury تو تایملاین خودشه که اسمش A.S AD Satella است که در مورد دنیاییه که ابرکمپانی ها کنترل فضا رو برعهده گرفتن و زمین رو به یه معدن منابع در حال تحلیل تبدیل کردن
این با بقیه تایملاین ها از بیخ فرق داره و فرقی نمی کنه کدوم رو اول ببینی. همشون داستان خودشون رو دارن و دنباله ها و اسپین آف های خودشون رو دارن. اتمسفر و آرت استایل و همه چی هم بین این انیمه های گاندام فرق داره. تنها چیزی که واقعا بین همه این ها یکیه اینه که رباتی که شخصیت اصلی کنترل می کنه یه گاندامه... همین!
دو تا نکته میمونه
یکی این که تایملاین اصلی سری که Universal Century باشه خیلی تایملاین پیچیده ایه. 20 تا انیمه داره (که البته خیلی هاش فیلم و OVA و ... اند) و این عکس تایملاینی که من گذاشتم به ترتیب وقایع است، نه تاریخ عرضه انیمه.
مثلا تو این تایملاینه اگه دقت کنی Gundam Origins اولین انیمه UC (Universal Century) ـه بعدش Mobile Suit Gundam ـه. در حالی که Gundam Origins یه OVA شش قسمتیه که سال 2019 اومده (خیلی هم خفنه در ضمن.
) ولی Mobile Suit Gundam سال 1977 اومده. خیلی از این انیمه هایی که بعدا اومدن مکمل وقایع داستانی انیمه های اصلی اند که قدیم ترها اومدن (پیچیده است میدونم
)
و در نهایت گوزپیچ کننده ترین مورد این تایملاین اون دایره گوشه صفحه است.
اواخر دهه نود این هیئت توسعه دهنده سری گاندام در اقدامی تخمی تخیلی تصمیم میگیره یه انیمه بسازه به اسم Turn A Gundam که 4 تا تایملاینی که تا اون موقع ساخته بودن و اتفاقاتش رو به هم متصل کنه و یه تایملاین نهایی به اسم Correct Century رو به وجود بیاره. نتیجه انیمه خوبی میشه راستش. ولی خب این قدر این حرکت شون گیج کننده می کنه دنبال کردن سری گاندام رو که یه جورایی از ادامه دادن C.C صرف نظر می کنن.
به غیر از این دو مورد بقیه اش ساده است.
از U.C تا حد ممکن فاصله میگیری و هر تایملاین دیگه که به نظرت باحال میرسه رو استارت میزنی. وقتی حس کردی به یه gundam nerd واقعی تبدیل شدی میری سراغ غول آخر که U.C باشه و از وقایع تودرتوی اون لذت میبری