چطور متاکریتیک به صنعت بازی صدمه می زند

• Thread starter Thread starter FaRd!N
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز

FaRd!N

Nothing as it Seems
کاربر سایت
files_hotTopics_meta%5Bb3c8f3c0a4a497d9d7afeb470e9a864c%5D.jpg

سایت‌های گرد‌ آورنده امتیازات منتقدین و در راس آن‌ها متاکریتیک؛ نه می‌شود کاملا با آن‌ها کنار آمد و نه می‌شود بدون آنها سر کرد. آیا از این قبیل سایت‌ها ابزاری در دست گیمرها هستند تا بتوانند با کمکش پی به کیفیت واقعی یک عنوان ببرند و یا چماقی است در دست ناشران و سود جویان این صنعت تا توسط آن، هر دو طرف این معامله، گیمر و سازنده را برای رسیدن به حداکثر سود، فریب داده و تحت فشار بگذارند؟ آیا می‌شود به سیستمی که از نحوه کارش اطلاعات شفافی در دست نیست اعتماد کرد؟ چرا باید یک تجربه شخصی را با چوب عدد و ارقام بسنجیم و تعامل پذیر‌ترین نوع هنر را تا سطح اعدادی چون 7، 6 یا حتی 9 تقلیل دهیم؟
مقاله پیش رویتان حاصل ترجمه انجام شده از مقاله جنجالی سایت تخصصی کوتاکو است و محوریت اصلی‌اش هم در مورد سایت متاکریتیک و بحث‌ها و حواشی پیرامون آن است. در مقاله مصاحبه‌هایی با کهنه‌کاران صنعت بازی‌سازی و منتقدین این حوزه قرار دارد اما از طرف دیگر نظرات اشخاصی چون موسس سایت متاکریتیک و تام چیک درباره سیستم گردآوری و امتیاز دهی‌شان آورده شده تا تمام مواد لازم برای نتیجه‌گیری منصفانه و با در اختیار داشتن تمامی واقعیت‌ها برای مخاطب فراهم باشد. علاوه بر این، مثال‌هایی ریز و درشت از تاثیرات سوئی که این اعداد و ارقام منتشر شده از سوی متاکریتیک بر بازی‌های بعضا معروف داشته‌اند را هم می‌توان در جای‌جای مقاله دید. تاثیراتی که گستره صدمات‌شان از تخته شدن در یک استدیو تا وارد شدن ضررهای میلیونی به بازی‌ساز را شامل می‌شود. در چند هفته اخیر نیز سایت‌های معروفی چون Eurogamer و Joystiq از سیستم نمره دهی صرف نظر کرده و اعتراضی به سیستم متاکریتیک داشته‌اند. پس اگر از طرفداران پر و پا قرص متاکریتیک هستید، پیشنهاد می‌شود مقاله را با دقت مطالعه کنید، تا اگر حتی پس از اتمام این مقاله باز هم بر نظر خود پافشاری کرده باشید، لااقل کورکورانه اینکار را انجام ندهید. اما اگر از منتقدان سایت‌های جمع آوری کننده امتیازات و اتفاقات پشت پرده مربوطه‌اش باشید، بازهم مطالعه مقاله برایتان چندان خالی از لطف نخواهد بود.

ترجمه این مقاله توسط آرش مرادی، فردین باقریان و هادی دربانی انجام شده است.

ر مورد ادامه حرفات بگم که متا سال 2001 تاسیس شده. قبل از اون شرایط چطوری بود؟ :-/ مطمئنم خیلی بهتر از الان بود. کلی ایده و بازی های جدید داشتم. الان همه چی داره میره به سمت چیزایی که فکر میکنن نمره میاره. بازی دارن OW میشن. سازنده ریسک نمیکنه. لول آپ به سبک RPG و ... مچپونه تو بازیش، به زور مولتی میخواد بسازه براش و هزار کار دیگه که الان اپیدمی شده بین بازی ها.
میشه این رو توضیح بدی :-/

خدا وکیلی کدوم یکی از این هایی که گفتی ربطی به متا داره !؟ :-/
الآن مثلا آواتار تو کدوم یکی از این کارها رو کرده !؟ هیچکدوم ! نه لول آپ داره نه مولتی داره نه OWـه حالا که همه ی این ها رو نداره جلوی متا سر خم نکرده ، یکم از نوآری ها و ایده های جدیدش میگی !؟ اوه این هم نداره !!!! تقصیر متاس !؟
یه بازی مثل Stanley Parable هیچکدوم از این کارهایی که تو گفتی رو نکرده ، به جاش سانت به سانتش خلاقیته تو متا هم بسیار موفق بوده !! چطوریاس پس !؟
نگاه کنی الآن بازی های ایندی توشون خلاقیت خیلی خیلی بیشتره خیلی هاشون هم هیچکدوم از اون چیزهایی که گفتی رو ندارن بعضا متاشون هم از امثال AC (حالا یکی میاد AC IV رو میکوبه تو سرم که اون هم نسبت به قبلی هاش کلی چیز جدید داشت هرچند من بدم میومد :-& ) که همه ی این هایی که گفتی رو دارن بهتره ، چرا پس !؟

این 2 تا برا متاس یا برا فروشه !؟ بگی برا متاس همین الان میرم خودم رو از پنجره پرت میکنم پایین :bighug:
ناشر میخواد پول بیشتر بدست بیاره به واسطه نمره.

واسه منی که سبک مورد علاقم jrpg هست هیچ وقت مهم متا و نمره و ... مهم نبوده و نیست چون معدود عناوینی تو این سبک نمره بالایی میگیرن و اگه ملاک رو نمره بزاریم باید کلن قیده این سبکو زد.
همون گیم پلی بازی مهمه که حال بده و اینکه فلانی یا فلان سایت راجبش چی میگه مهم نیست.
مهم همون لذت بردنه فرد از ساختار بازی مورد علاقشه.

@TCSCELL

سینا من اون بخشی از صحبت هات که به پست من ربط داشت رو جواب میدم.

مشکل من با متا از اول مشخص بوده و هیچوقت تغییر هم نکرده، از دید من مشکل این سیستم نمره دهی متاست. بخشی از این مشکل هم برمیگرده به عدم درک منتقد از بازیی که داره انجام میده. وقتی منتقد رسما میاد میگه من از این بازی هیچی نمیدونم (یا همونطوری که توی مقاله بود، نقدش رو با جمله "من از این سبک خوشم نمیاد" شروع میکنه)، کاملا مشخصه که نظر اون شخص نمیتونه یه معیار درست برای سنجیدن ارزش بازی باشه، ولی خب این به معنی نیست که طرف نباید در مورد بازی نظر بده یا اون رو نقدش کنه. بهرحال بازی رو تا آخر رفته و میخواد نظرش رو بگه و این مورد هیچ مشکلی هم نداره. حتی اگه خیلی هم دلش میخواد میتونه از دید خودش به بازی نمره هم بده و میزان رضایتش از اون عنوان رو با نمره بیان کنه (بهرحال اینکاریه که هممون توی بخش "نمرات کاربرا به بازی های X" انجام میدیم). مشکل از اونجا شروع میشه که متا میاد این نمرات(شخصی) رو با هم جمع میکنه و اونا رو توی سایتش به عنوان میانگین قرار میده و ارزش بازی با اون نمره مشخص میشه.(نه ماهیت نقد)

وگرنه ایجاد یه سایت برای جمع آوری نقد منتقدا نه تنها کار بدی نیست و آسیبی به صنعت نمیزنه، بلکه میتونه نقش یه بایگانی خیلی خوب رو هم برای صنعت ایفا کنه، ولی به شرطی که نقش اون سایت فقط جمع آوری و بایگانی نقدها برای استفاده کاربرا باشه، نه نشون دادن ارزش بازی با یه عدد. چون نهایتا هرچقدر هم که نقد و نظرات یه منتقد منطقی باشه، هنوزم فقط نظرشخصی اونه.

پ.ن: این مطالبی که بالا نوشتم فقط نظر منه، ممکنه نظر احسان، فردین و باقی بچه هایی که از متاکریتیک انتقاد میکنند با من فرق داشته باشه. پس این بالایی ها نظر تمام منتقدای متا نیست، صرفا نظر یکی از انتقاد کننده های متاست.

آخرین ویرایش:
اگه به ریشه نگاه کنیم مشکل متا نیست مشکل بر می گرده به ما گیمرها (این لپ کلام هست :d) .

الان امتیاز برای خیلی از گیمرها مهم شده (منظورم خوده عدد متا هست نه رنج من خودم به رنگ بندی متا نگاه می کنم سبز-زرد-قرمز). ناشرها هم که بازی برای رضای خدا نمی سازن دنبال پول هستن (البته دیگه داره عملا کارشون به دزدی از گیمرها می کشه :(( هر چند نه از قشر عظیمی از PC گیمرها :d و تا حدودی برخی کنسول گیمرها) وقتی می بینن اگر بازیی که منتشر می کنن امتیاز متاش بالا باشه بیشتر میفروشه می رن دنبال متا. در واقع گیمرها به متا اعتبار دادن این اعتبار باعث شده متا قدرت بگیره از قدیمم گفتن قدرت فساد میاره همین میشه که بعضی ناشرا سعی می کنن از هر راهی شده امتیاز متا رو بکشن بالا (:)]). از نظر من تنها مشکلی که از متا میشه گرفت عدم شفافیت هست مشخص نیست چه جوری سایت هارو انتخاب می کنن و به اونا وزن می دن (:-??).
البته یک نکته دیگه ای هم اینکه تعداد نقدها تو متا در نهایت به حدوده 200 نقد می رسه که مسلما جامعه آماری خوبی نیست به یوزر اسکور هم که اصلا نمی شه اعتنا کرد چون حجم بزرگی از جامعه گیمرهارو بچه ها با سنین پایین تشکیل می دن و بیشتر هم این قشر هستند که میرن به بازیها امتیاز می دن (الان این رو مثلا با Imdb مقایسه کنید که امتیازها بر اساس امتیاز کاربرایی هست که می شه گفت اکثریت افراد با رنج سنی بالا هستن و به طور متوسط حدوده ده ها هزار نفر امتیاز می دن).
اینم باید بگم که به شخصه بازی ندیدم که متاش بالا باشه (سبز) و مزخرف باشه و یا متاش پایین باشه (قرمز) و خوب :-b، پس میشه گفت متا در درجه بندی بازی ها (سبز-زرد-قرمز) بد عمل نمی کنه و می شه روش حساب کرد. اما به شخصه برای مقایسه دو بازی به هیچ عنوان عدد متارو ملاک نمی دونم مقایسه اگر کلی هست میشه یک چیزه کاملا شخصی اگر تکنیکی هست میشه یک چیزه کاملا تخصصی که هیچ کدوم با متا قابل سنجش نیستند.

مقاله زیبایی بود.خسته نباشید بزرگ به گردآورندگان این مطلب.فقط یه چیزی:

bql3tlr8w5q7al6g0psg.jpg

نمیدونم چرا هر بار که این نمره رو توی متاکریتیک میبینم دوست دارم خودمو از پشت بوم خونمون بندازم وسط حیاط:d
برای رتبه بندی فیلم فقطIMBD
این metaمزخرفه
متاکریتیک نمره منتقدین هست ولی imbd نمره کاربرها که ارزشی نداره. خیلی نمرات مضخرف توی IMBD دیدم.این مثال بالایی رو هم زدم که بگم نمیشه به نمرات متاکریتیک اعتماد 100% کرد.چه فیلم چه گیم و.....

آخرین ویرایش:

bql3tlr8w5q7al6g0psg.jpg

نمیدونم چرا هر بار که این نمره رو توی متاکریتیک میبینم دوست دارم خودمو از پشت بوم خونمون بندازم وسط حیاط:d
برای رتبه بندی فیلم فقطIMBD
این metaمزخرفه

متاسفانه دوستان فقط خودشون رو در نظر میگیرن تو این مسائل..درسته ممکنه متا تا حالا تاثیر منفی برای اکثر ما نداشته، به جز استفاده از اون در راستای بحث های بیخود که مثلا بخوایم ثابت کنیم فلان بازی از اون یکی بهتره که این یکی خودش به تنهایی می تونه یکی از بزرگترین نقطه ضعف باشه.
ولی شما یه جای دیگه رو نگاه کنید، از دیده سازنده ها. ببینید وقتی مجبور می شن از ترس متای پایین تغییراتی توی کارشون بدن یعنی افتضاح، یعنی فاجعه. هیچ چیز بدتر از این نیست که یه هنرمند تحت تاثیر مسائل خارجی (حتی پول) تو نحوه خلق هنرش تغییر بده. همین میشه که الان بازی ها به طرز وحشتناکی یه نواخت شدن ( مثلا Ubisoft شده کپی پیست، همه بازی هاش از یه نوع مکانیک استفاده می کنن) و برای فروش بازی متوصل به تبلیغات میشن.
همه میدونیم که اشتباه در نقد، نقد های تحت تاثیر مسائل مالی و نقد های غیر حرفه ای بیداد می کنن. یادمه یه بار IGN به Fifa manager امتیاز 2 از 10 داده بود چون شبیه Fifa نبود و منتقد اصلا حالیش نشده بود بازی چیه:
“The menus are complex and difficult to navigate, graphics are terrible, the sound is non-existent and there is no traditional gameplay to speak of. I couldn’t imagine why anybody would prefer Worldwide Soccer Manager to FIFA 09 or Pro Evolution Soccer 2009.”

یا EGM میاد به Aliens:CM میده 9/10. نقدش در حد جوکه و جالب اینجاس سگا برای تبلیغ بازی از همین نقد استفاده میکنه!!
ببینید، اگر سیستم امتیاز دهی نباشه، هر کس می تونه در حد یکی دو تا سایت که بهشون اعتماد داده انتخاب کنه و نقد رو بخونه تصمیم بگیره. الان سایت هایی هستن که فقط به خاطر این زنده هستن چون متا وجود داره. Quarter to three رو همه میشناسن، به نظرتون چرا همه اینجا ازش خبر دارن و همیشه هنگام امتیاز دادن منتظر اون هستن؟ اگر نقدهاش رو هم بخونید می بینید اصلا قضیه سخت گیری نیست، قضیه مرض داشتنه! (به Driveclub میده 3 به Forza Horizon 2 میده 1). خیلی از این سایت ها رو متا بزرگ کرده، نه کیفیت نقد ها. در حال حاضر یکی از مفسد ترین و داغون ترین سایت ها بزرگترین هم هست...
الان ما برای بازی ها پول کمی نمیدیم، پس معقول نیست بپریم یه متا ببینیم چشم بسته بخریم. این قضیه تعطیل شدن امتیاز ها به ضرر ما نیست، به نفع کسانی هست که بازی های مورد علاقه ما رو میسازن.

PS: چقدر تایپ با کیبرد که فارسی نداره سخته سرویس شدم!

آخرین ویرایش:
من پست ها رو که میخونم احساس میکنم (به کسی برنخوره:دی) بعضی ها تکلیفشون با خودشون هم روشن نیست که به چی دارن اعتراض میکنن!:دی
یه بار مشکل اون عدد انتهای نقد به عنوان نمره کلیه، یه بار اینه که منتقد اصلا از سبک بازی سر در نمیاره و بازی رو ناقص انجام میده میاد همینجوری دل به خواهی به بازی یه نمره ای میده؛ خب الان این موضوعات چه ارتباطی به وبسایت متاکریتیک داره؟:-/ متاکریتیک فقط نقدای سایت های عضو خودش رو یه جا جمع میکنه و از نمرات اونها میانگین میگیره (حالا با قوانین خاص خودش). کاری که یه بچه 10 ساله هم میتونه بکنه بذاره تو بلاگش.

دقیقاً ربطش برمیگرده به این که متاکریتیک میاد مجموعه ای از همین نقد ها و نمرات پنچر رو با فرمولی که هیچ کسی ازش خبر نداره جمع میزنه و به عنوان ارزش یه بازی و فکت فرو میکنه توی حلق ملت ! شاید بگی این نمرات فکت نیست ، ولی وقتی خودشون میگن که این میانگین هاشون برای صرفه جویی در وقت و هزینه ی ملته یعنی دقیقاً دارن میگن میانگینی که دارن ارائه میدن فکته !
به بیان ساده تر همون نقد هایی که داره بهش اعتراض میشه تبدیل میشه به یه نمره ، همین نمره ها کنار هم میشن مجموعه ای از نمرات و بالاخره همین نمرات میشن ورودی متاکریتیک و در نهایت خروجی میشه ارزش یه بازی ! اگه ارزش یه بازی اینه ، که ... :-j

bql3tlr8w5q7al6g0psg.jpg

متاکریتیک نمره منتقدین هست ولی imbd نمره کاربرها که ارزشی نداره. خیلی نمرات مضخرف توی IMBD دیدم.این مثال بالایی رو هم زدم که بگم نمیشه به نمرات متاکریتیک اعتماد 100% کرد.چه فیلم چه گیم و.....

دوست عزیز اولا فیلم رو با بازی قاطی نکنین که امتیاز دهی و رنجش کاملا متفاوت هست الان 61 نمره خیلی خوبی هست که یه فیلم میتونه از منتقد ها بگیره این که حالا میتونست بیشتر هم بشه یا نه اون عدد داستانش متفاوته اما بازم الان امتیاز کمی نداره.

آخرین ویرایش:

خدا وکیلی کدوم یکی از این هایی که گفتی ربطی به متا داره !؟ :-/
الآن مثلا آواتار تو کدوم یکی از این کارها رو کرده !؟ هیچکدوم ! نه لول آپ داره نه مولتی داره نه OWـه حالا که همه ی این ها رو نداره جلوی متا سر خم نکرده ، یکم از نوآری ها و ایده های جدیدش میگی !؟ اوه این هم نداره !!!! تقصیر متاس !؟
یه بازی مثل Stanley Parable هیچکدوم از این کارهایی که تو گفتی رو نکرده ، به جاش سانت به سانتش خلاقیته تو متا هم بسیار موفق بوده !! چطوریاس پس !؟
نگاه کنی الآن بازی های ایندی توشون خلاقیت خیلی خیلی بیشتره خیلی هاشون هم هیچکدوم از اون چیزهایی که گفتی رو ندارن بعضا متاشون هم از امثال AC (حالا یکی میاد AC IV رو میکوبه تو سرم که اون هم نسبت به قبلی هاش کلی چیز جدید داشت هرچند من بدم میومد :-& ) که همه ی این هایی که گفتی رو دارن بهتره ، چرا پس !؟

این 2 تا برا متاس یا برا فروشه !؟ بگی برا متاس همین الان میرم خودم رو از پنجره پرت میکنم پایین :bighug:

امین رضا به نظرم مقاله را نخوندی! چون حرف های فردین بر اساس همین مقاله هست.

TCSCELL@

سینا بخدا الان با این پستی که دادی منم متوجه شدم که اصلا متوجه نشدی اعتراض ها به چی هست. :دی ماها میدونیم مشکلمون چیه اما تو متوجه نشدی. چیزی که توی مقاله هم مشخص شده و عیانه. نیازی نیست دوباره توضیح بدم. همرو.

اگه متا به اهرم دست ناشرین برای فشار به سازندگان تبدیل نمیشد مشکلی نداشت ولی الان وضعیت طوری شده که واقعا خلاقیت و نوآوری رو بیشتر در میشه بازی های ایندی دید. اصلا قسمت فاجعه بارش هم همینه که بیان عناصر منتقد پسند رو جایگزین چیزهایی بکنن که خودشون میخوان. تو این یکی دو ساله چند تا بازی Open-world دیدیم؟ چندتای اینا واقعا Open-World بودنشون لازم بود؟ چقدرشون برای بالاتر بردن زمان بازی کلی مراحل فرعی مسخره و تکراری گذاشته بودن؟ چند تا بازی اومدن که مولتی پلیر داشتن و واقعا دلیلی برای بودنش داشتن؟
این مشکلات خیلی بیشتر از چیزی که فکرش رو بکنید صنعت رو تحت تاثیر قرار میده. Bioshock Infinite یه بازی فوق العاده بود ولی در روند ساختش مشکلات زیادی داشت. دو سال از زمان ساخت بازی فقط برای اضافه کردن مولتی پلیر به بازی به هدر رفت و آخرش هم اعتراف کردن که نمیتونن به دنیای بایوشاک اینفینیت مولتی پلیر اضافه کنن و به کل کنسلش کردن و دو سال وقت و هزینه که براش گذاشته بودن به همین سادگی به هدر رفت. واقعا فکر میکنید چرا باید مولتی پلیر به بازی اضافه میشد؟ واقعا برای بازی لازم بود و یا برای جلب نظر منتقدین و در نتیجه فروش بالاش بود؟ آخرش هم دیدیم که مشکلات پیش اومده باعث شد چی بر سر یکی از بهترین استودیو ها بیاد و باعث شد کن لوین هم به سمت بازیسازی مستقل روی بیاره.
یا مثلا وقتی پاداشی برای نمره 85 در نظر گرفته میشه چرا 84 مستحق پاداش نیست. مگه یه بازی 85 با 84 چه تفاوت عمده ای داره؟ اونم بخاطر سایتی که سیستم وزن و ضرایبش مشخص نیست و اون هم بدتر یک امتیاز اونور و اینور ملاکش مشخص نیست کاملا بر پایه سلایق استواره.
حالا از این مورد هم بگذریم که همین نمره محور شدن باعث میشه خیلی وقتها اصلا طرف متن نقدها هم نریم و به نمره ای که داده میشه و نکات مثبت و منفی ـش اکتفا کنیم.

@FaRd!N

درسته منم تا قسمتی از حرفات رو باهاشون موافقم اما باور کن متا ضربه ی سنگینی به صنعت گیم وارد نمیکنه , متا 2001 تاسیس شد اما باور کن تا 2005 اینا هم مشکل خاصی وجود نداشت !
مشکل از زمانی شروع شد که بازیهای موبایلی سرازیر شدن ! اونجایی مشکل آغاز شد که سازنده ها و ناشرا خودشون رو مقابل بازیهای موبایلی دیدن !
از اونجا شروع شد که یه بازی 1 دلاری با کم ترین نوآوری بیشترین فروش و سودآوری رو بدست آوردن در حالی که یه بازی پرهزینه ی 60 دلاری بیشتر به سمت ضرر رسانی رفت !
از همون سالها بود که کم کم DLC و Online Pass و Season Pass اختراع شد ! از همون سالها بود که صنعت گیم به جای نوآوری رفت به سمت تکرار و پول پرستی ...
رفت به سمت بازیهای سالانه ! روز به روز زردتر و زردتر شد .
کلیات حرفات رو قبول دارم اما ضربه ای که متا میزنه , در نبودش بدتر از این میشه که بهتر نمیشه !
ضربه ای که بازیهای موبایلی به این صنعت زدن هیچ چیزی تو تاریخ به این صنعت صدمه وارد نکرد ...

یا مثلا وقتی پاداشی برای نمره 85 در نظر گرفته میشه چرا 84 مستحق پاداش نیست. مگه یه بازی 85 با 84 چه تفاوت عمده ای داره؟
این قضیه یه چیز کاملا طبیعی هست، شما تو امتحان بگیر 9.75 رد میشی، یه 0.25 ناقابل بالاتر بگیری قبول میشی. این دیگه از بدشانسی سازنده های New Vegas بود که امتیاز بازیش مستقیم شد 84 :دی
این مشکلات خیلی بیشتر از چیزی که فکرش رو بکنید صنعت رو تحت تاثیر قرار میده. Bioshock Infinite یه بازی فوق العاده بود ولی در روند ساختش مشکلات زیادی داشت. دو سال از زمان ساخت بازی فقط برای اضافه کردن مولتی پلیر به بازی به هدر رفت و آخرش هم اعتراف کردن که نمیتونن به دنیای بایوشاک اینفینیت مولتی پلیر اضافه کنن و به کل کنسلش کردن و دو سال وقت و هزینه که براش گذاشته بودن به همین سادگی به هدر رفت. واقعا فکر میکنید چرا باید مولتی پلیر به بازی اضافه میشد؟ واقعا برای بازی لازم بود و یا برای جلب نظر منتقدین و در نتیجه فروش بالاش بود؟ آخرش هم دیدیم که مشکلات پیش اومده باعث شد چی بر سر یکی از بهترین استودیو ها بیاد و باعث شد کن لوین هم به سمت بازیسازی مستقل روی بیاره.
فکر کنم همین جور پیش بریم جنگ جهانی دوم هم گردن متا میفته :دی Infinite بدون بخش مولتی پلیر هم متاش 95 شد، حالا خود سازنده دوست داشته اول بخش مولتی اضافه کنه بعد پشیمون شده، چه ربطی به متا داره؟ مثلا قسمت اول بازی که سال 2007 اومد و امتیازات خیلی درخشانی گرفت مگه بخش مولتی پلیر داشت که سازنده به خاطر ترس از امتیازات بیاد واسه یه شماره دیگه از سری بخش مولتی پلیر بزاره؟ این چیزی که شما میگی به فروش ربط داره چون ارزش بازی رو بالاتر میبره (در صورت با کیفیت بودن بخش مولتی پلیر).
یکی بره برای چند تا بازی از نمره هاش میانگین معمولی بگیره ببینیم این میانگین وزنی شیطانی متا چه قدر تفاوت ایجاد می کنه
من واسه Destiny نسخه X1 که تعداد نقدهاش کم هست تست کردم، متاش 75 هست، به صورت عادی میانگین بگیریم میشه 74.9 :دی حالا اگه کسی حوصله ـش میشه بره واسه نسخه PS4 هم تست کنه چون نقدهاش خیلی بیشتره و عدد دقیق تری هم بدست میاد.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or