دوست عزیز چیزی رو که شما تازه کشف کردی ما از اول میدونستیم! اما موضوع اینه که پردازندههای اینتل کنترلر حافظهای دارند که با فرکانسهای پایینتر هم راندمان بهتری نسبت به پردازندههای ایامدی میدن و بنابراین استفاده از ماجولهای بالاتر از 2666 برای 9600K یک امر ضروری نیست. مادربردهای Z370 یا Z390 برای اورکلاک CPU اینتلی و رم تدارک دیده شدند و باید یکی از این مدلها رو تهیه کنید.
اما پردازندههای رایزن برای داشتنِ راندمان مناسب به ماجولهای فرکانس بالا احتیاج بیشتری دارند که بهتره بین 3200 تا 3600 مگاهرتز باشه.
در ضمن استفاده از قابلیت ماجولهای 3200 مگاهرتزی هم در مادربردهای اینتل و هم مادربردهای AMD فقط با استفاده از قابلیت اورکلاک امکانپذیر هست. هیچ تضمینی نیست که هر ماجولی با هر مادربردی هم بتونه با فرکانس اسمی خودش پایدار باشه.
در کل روی این مشخصه بیش از چیزی که هست وسواس نکنید، در انتخاب بین این دو مدل CPU تاثیرگذار نیست.
خیر، بهتره یه 600 یا 650 وات گرین یا بالاتر براش تهیه کنید.
زمانی که 7700K اکثر جاها در گیم از 3800X هم بهتر عمل می کنه کلا AMD هیچ کششی برای گیمرها نداره مگر برای بی اطلاع ها
تازه AMD خیلی در ایران الکی گرون می دن بازار دست دومش هم افتضاحه
9700K بگیرید جای کلی هزینه برای مادربرد یا رم بهتر پرفورمنسش در گیم فوق العادس
بعدشم متاسفانه اطلاعات اکثر PC GAMER های ایرانی خیلی در این زمینه ها کمه مهم تر از فرکانس CL رم هست شما با 3000CL14 خیلی راندمان بهتری حتی از 3600CL18 می تونید بگیرید تازه ساب تایمینگ از اونم مهم تره TREF رم عملا ارزیابی عالی برای رم هست که هر چقدر بشه پایین تر اوردش تاثیر بسیار زیادی در راندمان می ذاره من خیلی ها رو دیدم که 3200CL16-18-18--38 به 3000CL14 ترجیح دادن که اشتباه سوپر محضه اینا همش بازی با اعداد برای گول زدن 1 عده زیادی هست
همین TRIDENT Z ها توی گیم خیلی جاها از رده بالاتر های خودشونم به مراتب راندمان بهتری داره و تقریبا از همه ی همه فرکانس ها با هم CL هاش به مراتب بهتر عمل می کنن برای همینم گرون ترن اما 1عده فکر می کنن با خرید رم های ارزون تر کلی هم زرنگ بازی دراوردن نه اینطوریا نیست شرکت های سازنده از خریدارها خیلی زرنگ ترن
بعدشم 1 عده چرا تا اسم اورکلاک میاد اینقدر می ترسن CPU سری K با مادربرد سری Z با رم که XMP داره اصلا ساخته شدن برای همین کار فرکانس پایه CPU 2666 هست خیلی ها دارن 4000 استفاده می کنن هیچ مشکلی هم پیش نمیاد. هر چند حرفه ای ترها دارن 3000 CL خیلی پایین یا 3200 استفاده می کنن.
خیـــلی ممنون بابت پاسخ کاملتون.
بنده یک توضیح مختصر بدم تا دلیل انتخاب ryzen 3600 رو
(که البته هنوز خریداری نکردم) خدمتتون عرض کنم. اگر اشتباه می کنم و پلن غلطه، ممنون می شم راهنمائی کنید.
اول اینکه رم بنده VENGEANCE LPX 16GB 8GBx2 3200MHz CL16 هست. پس طبیعتا خرید مادربورد و سی پی یو ـئی که بتونه 3200 ساپورت کنه منطقیه! (حالا بخواد این فرکانس و CL خوب باشه یا بد)
مهمترین ملاک من برای خرید سی پی یو و مادربورد، قیمت نهائیه.
قیمت ها رو بررسی کنیم:
اگر فرض رو بر این بذاریم بخوام RYZEN 5 3600 رو خریداری کنم، می تونم روی مادربورد ارزون قیمت سری PRIME A320M سوارش کنم. خوبی این مادربورد این هست که رم تا 3200 اورکلاک می شه، اما سی پی یو اورکلاک نمی شه! ولی نیازی نیست، چون سی پی یو RYZEN 5 3600 در حالت نورمال و بدون اورکلاک، می تونه رم های 3200 رو پشتیبانی کنه. قیمت روز RYZEM 3600 حدودا
3300 ت و قیمت روز مادربورد PRIME A320M تقریبا
1000 تومن هست. در مجموع با
4300 ت به هدفم می رسم.
حالا بریم سر 9600k.
برای اینکه بتونم از تمام قدرت رم استفاده کنم، هم باید رم اورکلاک بشه هم سی پی یو. پس باید سراغ مادربوردی برم که قابلیت اورکلاک کامل داشته باشه. انتخاب یا باید
Z370 یا
Z390 باشه. قیمت Z370 رو پیدا نکردم، اما Z390 زیر
3000 ت نیست! قیمت i5 9600k هم حدودا
3500 ت هست. در مجموع چیزی در حدود
6500 ت تموم میشه.
حالا به نظر شما دوستان، ارزش داره
2200 ت اضافه خرج کنم برای 9600k؟ منطقی نیست برم سراغ RYZEN 3600؟
برام مهم نیست PRIME A320M مادربورد رده پائینیه! همین که بتونه سی پی یو RYZEN 3600 و رم 3200 رو اجرا کنه، کافیه! تا جائی که می دونم، کارائی و خروجی A320M با B450 فرقی نمی کنه! همین که دو ماژول رم 3200 و یک کارت گرافیک روی PRIME A320M سوار کنم، برام کافیه!
نظر شما چیه؟