بحث و تبادل نظر در مورد سری Total War

• Thread starter Thread starter Hassan
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز
با درود؛
ایرادی که به شمار نیروها گرفته می شه یکسره بی مورده ! چراکه آنچنان که cyrusempire هم اشاره کرد ،نه تنها کنترل شمار زیاد از نیروها کار بسیار بسیار دشواریه ،بلکه از اون مهم تر ،ناتوانی کامپیوترهای کنونی در برابر یکچنین بار سنگینی از دادهاست. من گمان نمی کنم به این زودی ها بتونیم در بازی های استرتژیک ،نیروئی بیش از چند هزار نفر رو کنترل کنیم:oops:

از اینرو من نمی خوام وارد بحث شمار نیروها در دوره های مختلف تاریخی بشم ،تنها می خوام پاسخی بدم به استدلال cyrusempire برای شمار نیروهای خشایارشا.
اینکه گسترهء امپراتوری بسیار زیاد بوده ،نمی تونه امکانی برای فراهم کردن یک ارتش بزرگ باشه. یک از چیزهائی که باید در نظر گرفت ،لوجستیکِ. پشتیبانی یک ارتش چندصد هزار نفری در آن زمان نا ممکن بوده. در واقع این از دلایل اصلی رد ادعای هرودت از سوی تاریخدانان امروزیست. افزون بر این ،داشتن سرزمین های بیشتر بمعنی نیاز به نیروی بیشتر برای نگهداری این سرزمین هاست. بویژه که بیشنهء شورش در امپراتوری هخامنشی هم کم نبوده. خود خشایارشا ،پیش از روانه شدن به یونان ،نخست شورش مصر رو خواباند و نیرو در اونجا گذاشت. من خودم بر این باورم که شمار نیروهای ایران چیزی دور و ور 150 تا 200 هزار نفر بوده.

@king_yazdgerd3
عزیزم ،Rise of Persia یک مود تاریخیِ ،یعنی مانند EB درستی تاریخی در اولویتقرار داره. و به شما اطمینان می دم که این مود شماری از بهترین تاریخدانان TW Community رو (بویژه در زمینهء ایران باستان) در دسترس داره ،از جمله rez و The Persian Cataphract. ایرادی که می گی پیش از این بارها مطرح شده. پاسخ RoP این هست : چون بازهء زمانی این مود از آغاز بکار کوروش بزرگ تا مرگ داریوش بزرگ هست ،یگانهائی که شما اشاره می کنی مربوط به پس از این دورهء زمانی هستن.
باز هم می گم ،این یگان ها در این بازهء زمانی بکار نرفتن ،نه اینکه یکسره در دوران هخامنشی بکار برده نشدن. اگر شما همین پرسش رو در فرومRoP هم مطرح کنی ،بلافاصله از شما برای این ادعا مدرک می خوان. حالا اگر شما برگه ای برای اثبات ادعاتون داری ،می تونی ارئه کنی;)

آخرین ویرایش:
من خودم بر این باورم که شمار نیروهای ایران چیزی دور و ور 150 تا 200 هزار نفر بوده.
کامبیز جان منم موافق چنین عددی هستم. منظورم این بود که قطعا زیر 100هزار نفر نبوده. در بحث پشتیبانی لجستیک هم این دقیقا موضوع تحقیقی بود که تو دانشگاه یکی از هم دانشگاهی های ما داشت و ایشون هم با همین منطق ثابت کرده بود که نهایت سپاه هخامنشیان در زمان خشایارشا (نه در دوران کوروش) همین عددی بود که شما میگین منتهی ایشون چیز دیگری رو هم گفته بود که به نظرم جالب بود. اونم اینکه با توجه به اینکه سپاه ایران یک نیروی چند ملیتی بوده و همه آنها از پارس ها نبودن هنگام لشکر کشی مثلا به سمت غرب از دیگر ایالت ها یا همان ساتراپ ها به این ارتش اضافه می شدند که می توانست به طور طبیعی رقم این نیروها رو بالا ببره اما در حد مسخره ای مثل یک میلیون(البته اون کسی که این تحقیق رو کرد خانمی بود که دور از جون شما در یک تصادف فوت کردن :(

و درباره موارد تاریخی هم باید بگم صددرصد موضوعات تاریخی در Eb و Rop اگر کاملا درست نباشه غلطی نداره. سلاحی که این دو دوست عزیز گفتن ایرانی نبوده. سپاه ایرانیان در تمام دوران هخامنشی سپاهی مرکب از تمام ملیت هایی بود که تحت حاکمیت ایران بودند برخی از این ساتراپ ها یا ایالت ها در دوران داریوش به بعد وارد نظام حکومتی ایران شدند. مثلا یکی از ساتراپ های ایران باکتریا بود (که در Eb هم هست) این ساتراپ معمولا نیروی نظامی در اختیار هخامنشیان قرار نمیداد اما خراجگذار ایران بوده. همینطور مصریان (البته تا دوره داریوش) اما پس از دوران داریوش مصری ها کم کم وارد نیروهای ایرانی شدند و همراه خود برخی از ادوات جنگی از جمله همان ارابه ها را هم وارد نیروهای نظامی ایران کردند. این نکته رو هم بگم که در این موردی که من گفتم بین علما اختلافه ;) و من حرف قطعی رو نزدم. اما به طور کلی میشه این نتیجه رو گرفت که تا زمان داریوش حکومت هخامنشی مشغول وسعت امپراطوری خود بود و از این دوره به بعد بود که کشورگشایی های آن تقریبا متوقف شد. پس طبیعی که ادواتی مثل ارابه در اختیار آنها نباشد چون ارابه ذاتا ایرانی نبود.

ببینید دوستان بیخود نگفتند وقتی یک دروغ بزرگ را چندین بار تکرار کنند مردم باور می کنند. حکومت آتن قدرتی نبوده که خشیارشا 200 هزار سرباز برای جنگ با او بسیج کند. آتن نیروی دریایی قدرتمندی داشت. در ضمن من نگفتم 200 هزار سرباز در توتال وار باشد!!! من گفتم انوشیروان با این سربازان به امپراتوری روم حمله ور شد. رومیان دولت نیرومند و ارتشی پرشمار داشتند ولی حکومت آتن قدرتی نبود که خشیارشا هزینه ی لشکرکشی 200 هزار سرباز را بر خود تحمیل کند در صورتی که به چنین تعدادی نیازی نبود. جمعیت کشورهای یونان در آن زمان بسیار کم بود و دیگر اینکه تمام یونانیان با ایران سر جنگ نداشتند و خشیارشا برای تنبیه آتن پیش می رفت.

با درود؛
ایرادی که به شمار نیروها گرفته می شه یکسره بی مورده ! چراکه آنچنان که cyrusempire هم اشاره کرد ،نه تنها کنترل شمار زیاد از نیروها کار بسیار بسیار دشواریه ،بلکه از اون مهم تر ،ناتوانی کامپیوترهای کنونی در برابر یکچنین بار سنگینی از دادهاست. من گمان نمی کنم به این زودی ها بتونیم در بازی های استرتژیک ،نیروئی بیش از چند هزار نفر رو کنترل کنیم:oops:

ببین عزیز من من نمی گویم ارتش ها خیلی زیاد شوند اگر یادتان باشد این ایراد را نخست به مدیوال 2 گرفتم. آقای cyrusempire هم در مورد کشورهای اروپایی قرون وسطی و همینطور وایکینگ ها صحبت کردند چیزی در مورد مغول ها نگفتند.
بهرحال من متاسفم شما با عقاید من با تعصب برخورد می کنید به جای اینکه بکوشیم این مشکلات را حل کنیم. خوب از شما می پرسم من می خواهم در rome:total war تعداد واحد ها را افزایش دهم از راه فایل export_desr_unit?? هم این امکان پذیر نیست زیرا اگر تعداد واحد ها را در آن فایل از 60 بیشتر ببریم بازی بالا نمی آید. همانطورر که می دانید 60 در حالت normal و 120 در حالت large و 240 در حالت Huge می باشد. راه حلی دارید که در جای دیگر تعداد نفرات واحد ها را از 60 به 200 برسانم؟ با این کار هر واحد در حالت Huge حدود 600 سرباز خواهد داشت.
روم توتال وار ایراد های بسیاری داشت که بسیاری از آنها در مود EB حل شده است
مثلا در rome:total war هر سال دو دوره بود و به فرض اگر شما می خواستید از parthia به مصر لشگرکشی کنید حدود 15 دوره طول می شکید یعنی 7 سال
در حالی که این مسافت در دنیای قدیم خیلی کمتر طول می کشید. خوشبختانه در EB بسیاری از چیزها حل شده است.
مثلا در EB هنگامی که یکی از سرداران شما کارتاژ را فتح می کند به او لقب «فاتح کارتاژ» داده می شود.
خوبی دیگر EB این است که هر سال 4 دوره است و در فصل زمستان امکان راه پیمایی ارتش بسیار کم است و لی در عوض در فصل های دیگر می شود مسافت بسیاری را پیمود.
بهرحال EB بازی روم را کاملا دگرگون ساخت و آن را تبدیل به بازی دیگری کرد. به طوری که من هیچ بازی استراتژیک به خوبی EB دیدم. بهرحال باید از سازندگان این مود بسیار زیبا سپاسگزاری کرد.
قابلیت های بسیار زیاد دیگری نیز دارد که من چون اوایل بازی ام است با آنها آشنایی ندارم.
اگر مودی چون EB برای مدیوال 2 ساخته شود و این بازی را به دنیای باستان ببرد بسیار خوب میشود.
در سایت www.twcenter.net در قسمت مود های مدیوال 2 مودی دیدم به نام EB 2 که شاید دنباله روی همین EB باشد.

آخرین ویرایش:
ما با تعصب برخورد نمی کنیم کسی رو هم متهم به تعصب نمی کنیم. ببین خسروپرویز عزیز یونانیان به ظاهر قدرتی نداشتند. آنها جنگجویان بسیار قدرمتندی بودند منتهی آنقدر درگیری های داخلی داشتند که فرصت درگیری با بیرون را هم نداشتند. ما چه بخواهیم چه نه به هر حال از همان یونان به قول شما ضعیف شکست خوردیم. ببین یک نکته رو دقت نکردین. نوع لشکرکشی های خشایارشا به این شکل نبوده که از مثلا پارس شروع بکنه 200هزار نفر جمع کنه. نهایتا با چند هزار نفر حرکت می کردند مثلا به غرب در این بین از دیگر ساتراپ ها هم به آنها ملحق می شدند. به نظرم بعد از شکستی که ایران از یونان در آخر عمر داریوش خورد طبیعی بود که خشایارشا به شدت بخواد انتقام بگیره اونم با نهایت قوا.

اما درباره مغول ها عرض کردم حرفتون رو قبول دارم که مغول ها با تعداد زیادی حمله کردند اما اونها یک جور استثنا بودند در دوران وسطی. اگه دیده باشین در مدیوال هم وقتی مغول ها میان با 8 سردار که هر کدوم با واحدهایی کامل وارد جنگ میشن که گاهی تعدادشون به بیش از 5000 نفر میرسه.

در مورد Eb هم موافقم. کاملا درست گفتی این زمان بندی اون واقعا مناسب شده. مود دیگری هم تقریبا میشه گفت وجود نداره. مگه اینکه Bs که برای مدیوال بخواد بیاد. اونم بعید می دونم فقط از این لحاظ حدس می زنم که زمان زیادی صرف کردن و افراد زیادی هم روی اون کار کردن. از این لحاظ فکر می کنم مود خیلی خوبی باشه.
اگر مودی چون EB برای مدیوال 2 ساخته شود و این بازی را به دنیای باستان ببرد بسیار خوب میشود
نمی دونم امکان داره یا نه. چون در مدیوال بعضی سلاح های مثل نیروهای تفنگدار یا توپ اضافه میشه که در دوران باستان نبوده آیا امکان حذفش هست یا نه؟
ظاهرا Eb2 هم مربوطه به قرون وسطی است نه دوران باستان.
کاش روم2 ساخته میشد.

--------------
اما در حد مسخره ای مثل یک میلیون
من این جمله رو اصلاح می کنم که در 2 پست بالاتر نوشتم
« اما نه در حد مسخره ای مثل یک میلیون»

آخرین ویرایش:
با درود؛

از اینرو من نمی خوام وارد بحث شمار نیروها در دوره های مختلف تاریخی بشم ،تنها می خوام پاسخی بدم به استدلال cyrusempire برای شمار نیروهای خشایارشا.
اینکه گسترهء امپراتوری بسیار زیاد بوده ،نمی تونه امکانی برای فراهم کردن یک ارتش بزرگ باشه. یک از چیزهائی که باید در نظر گرفت ،لوجستیکِ. پشتیبانی یک ارتش چندصد هزار نفری در آن زمان نا ممکن بوده. در واقع این از دلایل اصلی رد ادعای هرودت از سوی تاریخدانان امروزیست. افزون بر این ،داشتن سرزمین های بیشتر بمعنی نیاز به نیروی بیشتر برای نگهداری این سرزمین هاست. بویژه که بیشنهء شورش در امپراتوری هخامنشی هم کم نبوده. خود خشایارشا ،پیش از روانه شدن به یونان ،نخست شورش مصر رو خواباند و نیرو در اونجا گذاشت. من خودم بر این باورم که شمار نیروهای ایران چیزی دور و ور 150 تا 200 هزار نفر بوده.

@king_yazdgerd3
عزیزم ،Rise of Persia یک مود تاریخیِ ،یعنی مانند EB درستی تاریخی در اولویتقرار داره. و به شما اطمینان می دم که این مود شماری از بهترین تاریخدانان TW Community رو (بویژه در زمینهء ایران باستان) در دسترس داره ،از جمله rez و The Persian Cataphract. ایرادی که می گی پیش از این بارها مطرح شده. پاسخ RoP این هست : چون بازهء زمانی این مود از آغاز بکار کوروش بزرگ تا مرگ داریوش بزرگ هست ،یگانهائی که شما اشاره می کنی مربوط به پس از این دورهء زمانی هستن.
باز هم می گم ،این یگان ها در این بازهء زمانی بکار نرفتن ،نه اینکه یکسره در دوران هخامنشی بکار برده نشدن. اگر شما همین پرسش رو در فرومRoP هم مطرح کنی ،بلافاصله از شما برای این ادعا مدرک می خوان. حالا اگر شما برگه ای برای اثبات ادعاتون داری ،می تونی ارئه کنی;)

دوست عزیز خود من هم در منابع رسمی و یا کتاب هایی که به صورت آماری و تحقیقی اطلاعات میدن این مساله رو ندیدم.
اما در کتاب سرزمین جاوید (اقتباس ذبیح الله منصوری) که کاملا از نوشته های پرفسور هرتزفلد، ماریژان موله و گریشمن معروف برداشته شده نوشته شده در دوره ی هخامنشیان ارابه های جنگی که بسیاری از آنان در آذربایجان و بخشی هم در شمال شرق ایران ساخته می شدند(آموزش می دیدند) در ارتش هخامنشی حرف اول رو می زنه...
در یک کتاب داستانی به نام "پانته آ" هم که بخشی از کتاب به زندگی کوروش اختصاص داشت نوشته بود شخصی به نام آبرادات (آبراداتاس) (فرماندار شوش) برای کوروش تعدادی ارابه داس دار ساخت...
و یا عکس هایی دیدم از داریوش سوم بر روی ارابه...

به نظر من اگه حرفشون اینه ارابه در اوایل دوران هخامنشی نبوده حداقل باید ارابه رو یکی از آخرین سلاح ها بزارن که بعد از یه مدت از آغاز بازی بشه استفاده کرد...
به نظر من این اشتباه محض که برای ارتش هخامنشی ارابه نزارن...

@cyrusempire
دست کم بر پایهء گفتهء هرودت ،همهء نیروها بر پایهء فرمانی که داشتند در سارد گردآوری شدند و سپس بسوی هلس پونت روانه شدن. از اینرو منطقی نیست که ساتراپ هائی که پیش از این نیرو دادن ،دوباره سر راه نیروئی تازه بدن ! تازه بفرض اگر گفتهء شما رو بپذیریم ،باز مسئلهء تدارکات این ارتش بزرگ و نباز به نیرو برای نگهداری دیگر سرزمین ها مانند مصر به جای خودش باقی می مونه. به هر روی ،خسرو پرویز هم درست می گه. درسته که یونانیها نیرومندتر از ایرانیان بودند ،اما ایا اینرو ایرانیانی مانند خود شاه هم می دونستن ؟! به گمان من نه ،چراکه ایران تا پیش از ماراتون در همهء درگیریها پیروز بوده (گاهی حتی با نیروئی کمتر) ،حتی در ماراتون نیروهای دو طرف تقریبا به یک اندازه بودن ،بویژه که بخشی از سپاه ایران سواره نظام بود که البته بدلیل شرایط اون منطقه نتونست کاری از پیش ببره. حتی در ماراتون ایرانی ها به اون معنا شکست نخوردن ،بلکه دست به یک پس روی ساماندهی شده زدن. بنابراین من دلیلی نمی بینم که یک چنین نیمچه شکستی ،چنان وحشت و اعتباری از برای یونانیان نزد ایرانیان ایجاد کرده باشه که ایران بخواد یک نیروی چند صدهزار نفری بسیج کنه (اشاره به رقم هرودت هست ،نه گفتهء شما)

@king_yazdgerd3
این کتاب سرزمین جاوید که شما می گی رو من نخوندم ،اینه که نمی دونم ادعاش تا چه اندازه سندیت داره. اما دست کم من در نوشته های هرودت و تریخ نگاران دیگهء اون دوره ندیدم که اشاره ای به بکارگیری ارابهء جنگی در اوایل امپراتوری از سوی ارتش ایران بشه.
با این وجود اگر گمان می کنی که منبع ات موسق هست ،می تونی اونرو در فروم RoP ارائه بدی ،و از خودشون بپرسی که نظرشون چی هست !

@cyrusempire
دست کم بر پایهء گفتهء هرودت ،همهء نیروها بر پایهء فرمانی که داشتند در سارد گردآوری شدند و سپس بسوی هلس پونت روانه شدن. از اینرو منطقی نیست که ساتراپ هائی که پیش از این نیرو دادن ،دوباره سر راه نیروئی تازه بدن ! تازه بفرض اگر گفتهء شما رو بپذیریم ،باز مسئلهء تدارکات این ارتش بزرگ و نباز به نیرو برای نگهداری دیگر سرزمین ها مانند مصر به جای خودش باقی می مونه. به هر روی ،خسرو پرویز هم درست می گه. درسته که یونانیها نیرومندتر از ایرانیان بودند ،اما ایا اینرو ایرانیانی مانند خود شاه هم می دونستن ؟! به گمان من نه ،چراکه ایران تا پیش از ماراتون در همهء درگیریها پیروز بوده (گاهی حتی با نیروئی کمتر) ،حتی در ماراتون نیروهای دو طرف تقریبا به یک اندازه بودن ،بویژه که بخشی از سپاه ایران سواره نظام بود که البته بدلیل شرایط اون منطقه نتونست کاری از پیش ببره. حتی در ماراتون ایرانی ها به اون معنا شکست نخوردن ،بلکه دست به یک پس روی ساماندهی شده زدن. بنابراین من دلیلی نمی بینم که یک چنین نیمچه شکستی ،چنان وحشت و اعتباری از برای یونانیان نزد ایرانیان ایجاد کرده باشه که ایران بخواد یک نیروی چند صدهزار نفری بسیج کنه (اشاره به رقم هرودت هست ،نه گفتهء شما)

@king_yazdgerd3
این کتاب سرزمین جاوید که شما می گی رو من نخوندم ،اینه که نمی دونم ادعاش تا چه اندازه سندیت داره. اما دست کم من در نوشته های هرودت و تریخ نگاران دیگهء اون دوره ندیدم که اشاره ای به بکارگیری ارابهء جنگی در اوایل امپراتوری از سوی ارتش ایران بشه.
با این وجود اگر گمان می کنی که منبع ات موسق هست ،می تونی اونرو در فروم RoP ارائه بدی ،و از خودشون بپرسی که نظرشون چی هست !

درود دوست عزیز یعنی هر چی هرودوت نگفته یعنی نیست؟!؟!؟
من فقط فقط بخش کوچکی از گفته های این دروغگوی بزرگ تاریخ رو قبول دارم...
پیشنهاد می کنم کتاب سرزمین جاوید رو بخوندی... چهار جلد میشه و شادروان منصوری فقط تونسته تا تقریبا تاریخ ایران از تمدن سیلک تا اندکی پس از امپراتوری شاپور ذولاکتاف رو به صورت داستانی - تحقیقی شرح بده...
یکی از کتاب های خوبیه که خوندم...
خود شادروان منصوری ادعا می کنه حتی 1 کلمه از خودش ننوشته و همخه اقتباس از نوشته های مورخان و باستان شناسان و ایران شناسان بزرگ

@ king_yazdgerd3
1. جناب منصوری معمولا کتابهاشون و یا ترجمه هاشون رو اندکی با نظریات شخصی خودشان به شکل داستان وار ترکیب می کنند. ساختن چند ارابه نشان دهنده استفاده از آن در کل سپاه نیست. و اینکه گفتی دوره دارویش سوم مود ROP مربوط به دوران کوروش تا داریوش بزرگ (همان داریوش اول) است. من نمی خوام چیزی به مرحوم منصوری نسبت بدم اما تا جایی که ما یاد گرفتیم ایشون با همه توانایی هاشون جزو افرادی بودند که کتاب هاشون با وجود اعترافات خودشون قابل استناد کافی نبود.

@Pzt_Kami
من فقط یک تئوری رو گفتم که 2 تا صاحب داشت یکی 2500 سال پیش مرد یکی هم که هم دانشگاهی ما بود 3 سال پیش مرد بنده خدا!! در هر حال من حرف شما رو بیشتر می تونم قبول کنم به دلایلی نظامی که گفتی. اما درباره چیزی که گفتی درباره اهمیت نبرد باید بگم همانطور که گفتی ایرانیان تا قبل از ماراتن همیشه پیروز بوده اند اما این شکست از یک طرف و آتش زد سارد از طرف دیگه غرور ایرانیان رو خدشه دار کرد. به نظرم طبیعی بود. ولی بازهم تکرار می کنم اگر در مقام تئوری به حرفها نگاه کنیم نظر کامبیز رو به خاطر دلایل نظامی قبول دارم.

@ king_yazdgerd3
1. جناب منصوری معمولا کتابهاشون و یا ترجمه هاشون رو اندکی با نظریات شخصی خودشان به شکل داستان وار ترکیب می کنند. ساختن چند ارابه نشان دهنده استفاده از آن در کل سپاه نیست. و اینکه گفتی دوره دارویش سوم مود ROP مربوط به دوران کوروش تا داریوش بزرگ (همان داریوش اول) است. من نمی خوام چیزی به مرحوم منصوری نسبت بدم اما تا جایی که ما یاد گرفتیم ایشون با همه توانایی هاشون جزو افرادی بودند که کتاب هاشون با وجود اعترافات خودشون قابل استناد کافی نبود.

@Pzt_Kami
من فقط یک تئوری رو گفتم که 2 تا صاحب داشت یکی 2500 سال پیش مرد یکی هم که هم دانشگاهی ما بود 3 سال پیش مرد بنده خدا!! در هر حال من حرف شما رو بیشتر می تونم قبول کنم به دلایلی نظامی که گفتی. اما درباره چیزی که گفتی درباره اهمیت نبرد باید بگم همانطور که گفتی ایرانیان تا قبل از ماراتن همیشه پیروز بوده اند اما این شکست از یک طرف و آتش زد سارد از طرف دیگه غرور ایرانیان رو خدشه دار کرد. به نظرم طبیعی بود. ولی بازهم تکرار می کنم اگر در مقام تئوری به حرفها نگاه کنیم نظر کامبیز رو به خاطر دلایل نظامی قبول دارم.

درود
===
من کاری به بقیه کتاب های شادروان منصوری ندارم چون تا دلت بخواد از ایشون کتاب هست تو یه کتاب فروشی بری بگی برات هزار تا کتاب ازش میارن...
الان بحث من کتاب سرزمین جاوید...
من این کتاب رو سه سال پیش خوندم الان چیزی زیادی ازش یادم نیست حال گشتن هم ندارم اما اون چیزی که یادمه رو این که ارابه در دوره ی هخامنشی ( اون هم نه اواخر) یکی از ستون های اصلی ارتش بوده و ارابه رانان آموزش های ویژه ای به ویژه در منطقه آذربایجان می دیدند... بنابراین نمیشه گفت ارابه یک سلاح جزئی بوده... تقریبا در چندین جنگ که در کتاب سرزمین جاوید نوشته بود ازجمله جنگ های ایرانیان و سیت ها، ایرانیان و یونانیان و جنگ داخلی ایرانیان در دوره ی پروشات هم از ارابه های جنگی اسم برده شده و از جنگ های ارابه ها داستان هایی نوشته شده است... بنابراین این وع ارابه هر چقدر هم کم استفاده می شده باید در این بازی گذاشته بشه... این نظر من و ظاهرا هم بیش از این ارزشی نداره:p;)
============
درباره ی نبرد ماراتن هم در جنگ جهانی دوم یک افسر آلمانی این نبرد به یونان میره و این نبرد رو بررسی می کنه و تحقیقات وسیع و علمی دربارش انجام می ده و معقتد که در منطقه ماراتن یک تیپ آلمانی هم جا نمیشه ... بنابراین میشه به عقیده ی من دو چیز رو میشه در نظر گرفت:
1. یا این نبرد اصلا رخ نداده و ساخته و پرداخته ذهن یونانی هاس
2. یا اینکه چند یگان ایرانی که طلایه بودن و از یونانی ها هم انچنان بیشتر نبودن درگیر شدن و عقب نشینی کردن...
خود من دلیل اول رو بیشتر احتمال میدم چون یونانی ها تا بخوان دروغ می نویسن که کشور خودشون رو بزرگ جلوه بدن... من موندم از چهار تا جنگجوی اسپارتی جلوی بزرگترین ارتش جهان چی می خواد بر بیاد؟ کافیه 2 تا یگان سوار کماندار حمله کنن تا چیزی از پیاده نظام یونانی نمونه...
پمن اصلا اکثر نوشته های یونانی رو که درباره ی جنگ با ایران نوشته شده قبول ندارم... این که ما فرضا به جز منابع یونانی منبع دیگری نداریم دلیل نمیشه بگیم مجبوریم منابع یونانی رو بپذیریم... وقتی فهمیدیم چیزی نیست اصلا نمی پذیریم...
بدرود

نوشته شده توسط king_yazdgerd3:
... بنابراین این نوع ارابه هر چقدر هم کم استفاده می شده باید در این بازی گذاشته بشه... این نظر من و ظاهرا هم بیش از این ارزشی نداره:p;)
دوست عزیز ،من که گفتم اگر شما فکر می کنی که کتاب مورد اشارتون قابت استناد هست ،اینرو در فروم RoP مطرح کن. ما که اصلا تو این مود کاره ای نیستیم که پذیرفتن یا نپذیرفتنمون اهمیت داشته باشه. تیم RoP باید گفته های شما رو بپذیره.
نوشته شده توسط king_yazdgerd3:
من اصلا اکثر نوشته های یونانی رو که درباره ی جنگ با ایران نوشته شده قبول ندارم... این که ما فرضا به جز منابع یونانی منبع دیگری نداریم دلیل نمیشه بگیم مجبوریم منابع یونانی رو بپذیریم... وقتی فهمیدیم چیزی نیست اصلا نمی پذیریم...
خب البته این بستگی به هر شخص داره که چیزی رو باور داشته باشه یا نداشته باشه ! اما واقعیت اینه که در محافل علمی یکچنین استدلالی پذیرفتنی نیست. چراکه بخش بزرگی از دانسته های ما از آن دوران ،نتیجهء نوشته های تاریخدانان یونانی چون هرودت هست. اگر ما همهء اینها رو زیر سوال ببریم ،اونوقت تقریبا چیز چندانی از تاریخ باستان نمی مونه:p به هر حال ما چاره ای نداریم ،این هم از اشتباهات گذشتگان ما بوده که تاریخ زمان خودشون رو به نگارش در نیآوردن !

به هر حال ما هم نباید خودمون رو فریب بدیم. اگر قرار چیزی از این تاریخ یاد بگیریم ،باید اونرو چنان که هست بپذیریم. وگرنه باز هم به بیراهه خواهیم رفت.

ویرایش : EBII همون EB هست ،اما برای Medieval2:TW

دوست عزیز ،من که گفتم اگر شما فکر می کنی که کتاب مورد اشارتون قابت استناد هست ،اینرو در فروم RoP مطرح کن. ما که اصلا تو این مود کاره ای نیستیم که پذیرفتن یا نپذیرفتنمون اهمیت داشته باشه. تیم RoP باید گفته های شما رو بپذیره. خب البته این بستگی به هر شخص داره که چیزی رو باور داشته باشه یا نداشته باشه ! اما واقعیت اینه که در محافل علمی یکچنین استدلالی پذیرفتنی نیست. چراکه بخش بزرگی از دانسته های ما از آن دوران ،نتیجهء نوشته های تاریخدانان یونانی چون هرودت هست. اگر ما همهء اینها رو زیر سوال ببریم ،اونوقت تقریبا چیز چندانی از تاریخ باستان نمی مونه:p به هر حال ما چاره ای نداریم ،این هم از اشتباهات گذشتگان ما بوده که تاریخ زمان خودشون رو به نگارش در نیآوردن !

به هر حال ما هم نباید خودمون رو فریب بدیم. اگر قرار چیزی از این تاریخ یاد بگیریم ،باید اونرو چنان که هست بپذیریم. وگرنه باز هم به بیراهه خواهیم رفت.

ویرایش : EBII همون EB هست ،اما برای Medieval2:TW

درود
برادر شما باز هم که میگی مجبوریم بپذیریم!!!
یکم اینکه من کل نشوته های یونانی رو رد کردم.. بلکه گفتم بخش عظیمی از نوشته های یونانی درباره ی جنگ های ایران و یونان قابل پذیرش نیست...ا
درباره ی تاریخ نویسی در ایران به عقیده ی من اشتباه که بگیم پدران ما چیزی ننوشتن... در همین کتاب سرزمین جاوید نوشته بود قبل از حمله ی اسکندر ایران بزرگترین کتابخانه ی جهان رو داشته و حتی کتابی هم بوده درباره ی تمام اقوام موجود در شاهنشاهی هخامنشی و تمام ویژگی های اونها که همه ی کتاب ها در حمله ی اسکندر نابود میشن...
حمله ی مغول رو هم که لازم به گفتن نیست...
و مهم تر از همه حمله ی عمر تازی گجستگ بی پدر مادر فرومایه پست نژاد به ایران که گفت هر چی کتاب بر ضد قران باشه کفر و باید نابود بشه هر چی هم که مطابق قران باشه باید نابود بشه چون تا وقتی قران هست نیازی به اونا نیست!!!
بنابراین می تونم بگم نباید بر نیاکانمان ایراد گرفت... من با توجه به همان مقدار ناقصی که از ایران باستان می دانم عقیده دارم ایرانیان از بزرگترین تاریخ نویسان بودند...
بدرود

ولی همین ارتش بزرگ جلوی چهارتا عرب لاجون شکست خورد! میشه اینا رو هم از خودمون بپرسیم؟ بپرسیم چرا همین جناب یزدگرد سوم که آخرین شاه ساسانی بود کلی التماس کرد اما دریغ از چهارتا سرباز که مردم در اختیارش قرار بدن؟ اینو دیگه نه من میگم نه یونانی ها!

تیم تاریخ ROP واقعا بی نقصه. اینو من صریحا می تونم بگم. به نظر من هم اگر سوالت رو اونجا مطرح کنی مطمئن باش جواب میگیری. اصولا در تاریخ هیچ چیز محضی نداریم اما چه بخواهیم چه نخواهیم منابع اصلی منابع یونانی است و ما فقط می تونیم حدس بزنیم که فلان چیز رو داشتیم و فلان چیز رو نداشتیم.

---------------
کامبیز جان کجایی که منو کشتن!
آقا این کل صفحه ما. من تمام چیزهایی رو که می باید ساخته بشه رو ساختم . اما شما ببین هنوز که هنوز سربازهای ما تو بعضی از شهرها این شکلی هستن. آخه چرا؟؟!! البته تو بعضی از شهرها درسته اما نمی فهمم چرا تو بعضی دیگه که از قضا برام شهرهای مهمی هستن این جوریه؟ راستی خوب پیش رفتم؟ ;)فقط ببخشید نقشه رو زوم کردم وگرنه وسعت قلمرو من بیشتره
a.jpg

نوشته شده توسط cyrusempire:
آقا این کل صفحه ما. من تمام چیزهایی رو که می باید ساخته بشه رو ساختم . اما شما ببین هنوز که هنوز سربازهای ما تو بعضی از شهرها این شکلی هستن. آخه چرا؟؟!! البته تو بعضی از شهرها درسته اما نمی فهمم چرا تو بعضی دیگه که از قضا برام شهرهای مهمی هستن این جوریه؟
حتما یکجا رو اشتباه رفتی که اینطور شده. من تو همین شهر "Parthian Reformed Government" رو ساختم. ببین

2000999001982352473_rs.jpg

پیش از هر چیز ،بمن بگو Adviserت آیکونش اون گوشهء سمت چپ بالای صفحت چیکار می کنه؟؟؟ مگه اسکریپت Script بازی رو همون اول که load می کنی فعالش نمی کنی؟ باز هم می گم ،فعال کردن این اسکریپت در ابتدای بازی (پس از هر بار load کردن) خیلی ضروری ها ! این خودش می تونه دلیل اول باشه.

من یقین دارم که شما ترتیب درست ساختمان ها رو رعایت نکردی. حالا من یک نمودار برای رسیدن به Parthian Reformed Government درست کردم. شما بر پایهء این نمودار برو جلو

2000907469363714577_rs.jpg

البته همهء اینها با جزئیات در فایل PDFی که پیش از این چندین بار بهش اشاره کردم بخوبی رسم شده و در واقع من دارم دوباره کاری می کنم. امیدوارم اینبار با کمی دقت بیشتر ،این مسئله حل بشه !

من که میدونم هر دفعه داری تو دلت به من کلی بد و بیراه میگی ;)

پیش از هر چیز ،بمن بگو Adviserت آیکونش اون گوشهء سمت چپ بالای صفحت چیکار می کنه؟؟؟
اونو که بر میدارم همیشه منتهی اینجا فقط لود کردم که یه اسکرین شات بگیرم از صفحه بعدش اومدم بیرون. مطمئن باش. فقط نمی دونم چه ربطی داره این یارو که این بالاست به همه اینایی که گفتی؟

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or