جالبه! پس یک پنجم اینترنت کشور رو قورت میدین! سرعت دانلود برای 5 گیگا بیت چقدر میشه مهندس؟ تقسیم بر 8 میکنی دیگه؟
جواب رو بده تا بحث رو ادامه بدیم!
5 چیه دیگه؟
من گفتم 4 و کل هم گفتم 20 که احتمالاً الآن بالاتر هم رفته و گفتم از خودشون می تونی بپرسی.
ضمناً تأمین می کنه. قورت نمیده.
حالا ماهواره رو هر ترنسپورترش حدود 20-30 مگ ناقابل فضا داره!
خوب آره دیگه هر گیگابیت 0.125 گیگابایت حساب میشه.
اینجا فکر نکنم جای بحث شخصی باشه. اگه اشکالی توی صحبتای من میبینین یا اینکه بحثتون به موضوع تاپیک مربوط هستش بفرمایید.
شما گفتین ماهوارهای و من هم گفتم این طور نیست. فکر نکنم چیزی باشه که به این همه بحث نیاز داشته باشه!
من دلیلم رو گفتم. از شما خواستم اسم چند تا ISP که پهنای باند از ماهواره تأمین میکنه رو بگین که مثل اینکه نشد. چون آدم همین طوری حدسی که نمیشه یه حرفی رو بزنه. اگه درسته هم یه مثال کوچولو خواستم
یا حدالاقل یک TraceRoute از داخل کشور به من نشون بدین که از نودهای مخابرات (بایت اولش 10 باشه) رد نشده باشه و از یه
نود ماهوارهای عبور کرده باشه و به قول خودتون از همون یه طرفههام نباشه.
اینترنت ممکنه ماهوارهای ارائه بشه. (مثل همون یه طرفه یا دو طرفه اش برای جاهای دورافتاده) ولی همون شرکتی هم مثل opensky یا skydsl یا skynet یا
اینجا و ... که این رو ارائه میده پهنای باندش رو از فیبر تأمین می کنه.
backbone اینترنت روی یک شبکه Tier 1 هست که 11 تا شرکت تأمینش می کنند از جمله AT&T و Verizon و .. که آمریکا هستن و Global Crossing و Level 3 Communications و TeliaSonera International Carrier و ... که اروپا هستن.
که این 11 تا از طریق فیبرهای متعددی به هم متصل هستن و با هم تبادل داده دارن و تبادل داده هر کدومشون هزاران برابر کل دادهای هست که از همه ماهوارههای کره زمین منتقل میشه.
هر ISP که بخواد به اینترنت متصل بشه باید به یکی از اینا وصل شه و پهنای باندش رو تأمین کنه یا یه واسطهای که اون خودش به اینا وصله. (یا مثل ایران که واسطه n ام هستش و تازه خود ISP ها باید از مخابرات با چند برابر قیمت بگیرن که خود مخابرات از TTNET ترکیه و چند تا شرکت منطقه خلیج فارس (فجیره و ...) میگیره که اونام از Level 3 و TeliaSonera تأمین می کنند.)
هر قدر واسطه ها زیاد شن (مخصوصاً یه واسطه ای مثل مخابرات!) طبیعیه که قیمت میره بالاتر مثل ایران. (آبونمان مخابرات و قیمت اجاره فضا تو مرکز تلفنی مخابرات برای DSLAM و ... به کنار!!!)
بعد حالا
این 11 تا PAP رو داریم توی ایران که از طریق مخابرات به هم وصل اند و تبادل دارند و هر ISP دیگهای بخواد اینترنت ارائه بده باید پهنای باندشو از یکی از اینا بخره.
حالا ببین چرا اینترنت توی ایران قیمتش 10 برابر جاهای دیگس.
الآن 10 سال پیش نیست که هر آدم بیسوادی پاشه بره ISP بزنه. (یادمه همسایه پایینی مون هم رفته بود دیش گذاشته بود یه نفری تو خونشون Dial-Up می فروخت!) الآن هر کار ارتباطی بخوای انجام بدی باید از یه غولی مثل اینجا مجوز داشته باشی.
بازم تأکید میکنم تقریباً کل پهنای باند کشور از اینجا تأمین میشه. (سعی کن لینکای متحرک سمت چپش رو هم نگاه کنی متوجه شی.)
خود اینجا یه زمانی بکاپش روی ماهواره بود برای وقتی که فیبرها قطع بشن. ولی به دلیل افتضاح بودن ارتباط ماهوارهای و هزینه بالای اون، بعد از کشیده شدن فیبر جدید به ترکیه مسیر بکاپ رو به اوجا انتقال دادن.
شما که نتونستی برای من مثال بیاری. ولی این لیست کلیه 7 شرکت دارای پروانه ارتباط ماهوارهای هست که تنها ISP توی این لیست پارسآنلاین هست اونم مسیرها فقط برای Backup هستن که اونم گفتم در حالت عادی برای اینترنت ازش اصلاً استفاده نمیشه. برای وقتیه که یه موقع کل زیرساخت کشور خراب شد.
با مورد 6 و 7 هم که به طور مستقیم ارتباط داشتم میدونم که فقط و فقط کارهای دولتی رو انجام میدن برای VSAT بانکها، شرکت نفت، گاز و ... برای ارتباط سکو ها و ...
این از ایران. و برای بقیه جاها کل مسیرهای اینترنت زیر نظر سازمان CAIDA هست که کل Database اون با حجمی بالاتر 500 گیگابایت در دانشکده کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر موجوده. دلت خواست میتونی تشریف بیاری توش دنبال یه ISP که پهنای باند از لینک ماهوارهای تأمین کنه بگردی!!! بفهمی که چطور گفتم 99 هم نه بلکه 100.
از این به بعد سعی کن حرفی رو روی هوا و از روی حدست بدون دلیل و مدرک نگی یا حدالاقل نگو حرفی رو که میزنم بهش یقین دارم! تا اعتبار خودت رو پایین نیاری.