با سلام...
من منظورم از shader 1.0 تمامی ورژن هاش بود که 1.4 هم شاملش می شه. در ضمن مگه PS2 شیدر بالای 1.4 ساپرت می کنه که شما می گی در پست ترین حالت؟!
در مورد MGS2 چرا شما می یای یه بازی رو که اصلا معلوم نیست چرا انقدر افتضاح به PC تبدیل شده مقایسه می کنی؟! چرا بازی هایی را که به طور مشترک با PC و کنسول هستند مثل: Prince of Persia - GTA - Splinter Cell - FIFA - ... مقایسه نمی کنی که گرافیکشون در کنسول و PC کلی اختلاف داره؟!
ببینید اشکان عزیز باز شما دارید PS2 رو با معیارهای PC میسنجید. هرچند که خودتون هم به تفاوت ساختاری اونها اشاره کردید... خوب در مورد اون بازیهای MultiPlatform که نام بردید خوب مشخصه چون اون بازی رو مشخصا برای کنسول نمی سازن... و بعد برای کنسول Convert خواهد شد چون هیچ کدوم از شرکتها به خودشون زحمت نمیدن که یک بازی رو چندین بار با توجه مشخصات و توانایی های یک کنسول خاص طراحی بکنند.. اینطوری که اون بازیهای چند پلتفرمه اغلب در کنسول چندان جالب به نظر نمیان.
داود جان فکر نمی کنی اینجا رو یکم داری کم لطفی می کنی. اول باید بگم که این مقایسه Whetstone ها در CPU های PC بدون کمک گرفتن از بقیه اجازه PC محاسبه شده و اگه مثلا در برنامه 3Dmark بخواین مقدار براتون حساب کنه مقدارش بالاتره که این عدد هم در عمل بیشتر به درد ما می خوره! در ضمن شما اگه به FPU PS2(Floating Point Unit) و PC که در هر دو CPU مشترک است نگاه کنی می بینی که واقعا در PS2 کمتر هست. PS2 در دو قسمت Vector Unit های VU0 و VU1 بیشتر خودشو نشون داده که این قسمت فقط مخصوص PS2 طراحی شده و CPU های PC هم تکنولوژی های دیگری مثل iSSE دارند که در PS2 نیست که این قسمت ها هم برای مقدار دهی به floating point و به عنوان جز اصلی آنها هستند که در تصاویر 3D هم که نیاز شبکه های vector بیشتری هست .این تکنولوژی ها کار CPU را در پردازش آسان می کنند می کنند. به عنوان مثال تکنولوژی دیگری که در CPU های AMD هست به نام 3DNOW! که باعث قوت floating point ها در تصاویر 3D و مولتی مدیا و زیباتر شدن آنها می شود. بنابراین در این قسمت اصلا نمی شه CPU این دو را با هم مقایسه کرد چون با هم فرق دارند و قسمت اصلی این کار ها در PC به GPU سپرده می شود ولی در PS2 اینطور نیست.
در ضمن در جایی ندیدم که بیان این MFLOPS ها رو با هم جمع کنن و هر کدوم به صورت جداگانه مطرح می شوند. در مورد PS2 هم گفته شده که توانایی Floating Point آن 6.2 GFLOPS است ولی از قسمت های مختلف جمع زده نشده!دوم اصلا در این چارت شما Extreme Edition وجود ندارد EE خیلی قوی تر از این حرفاس که شما بخوای با این CPU ها مقایسش کنی! (این ها که شما گزاشتی مدل E هستند و با EE فرق دارند) در ضمن من تا حالا این چارت به این شکلو ندیده بودم. من الان بنچ مارک whetstone چنتا CPU و همچنین Extreme Edition را می زارم تا دوستان مشاهده کنند!
آقا این بحث رو با این فرض بخونید که اون چارتی که من گذاشتم کاملا اشتباه و بی اعتباره ( هر چند که اون چارت رو خودم که طراحی نکردم.. بنده هم مثل شما یه گشتی در نت زدم و اون گیرم اومد).
ببینید من برای دومین بار میگم از همون اول هم قصدم این نبوده که بخام PS2 رو بزگتر از اونی که هست نشون بدم. و بعد میرسیم به چند بخشی بودن پردازنده Emotion Engine ..همانطور که قبلا هم گفتم این یک پردازنده تنها مثل CPU های PC نیست بلکه یک مجموعه پردازنده هست... واسه همین هم اگه بخایم یه Overall Performance از اون داشته باشیم مجبور میشیم که قدرت بخش های مختلف رو در کنار هم بذاریم ( حالا این جا که من اینطوری با هم جمع کردم برای راحت تر شدن درک قضیه هست) .. ولی در مورد توان پردازشی حدودا 6.2 گیگافلاپی اون که بحثی نیست.. من در کل حرفام میخاستم این رو نشون بدم که سخت افزار و تکنولوژی 6 سال پیش هنوز هم در کنار قویترین تکنولوژیهای امروزی حرفی برای زدن داره... طبق اطلاعات اماری خودتون توان پردازشی یه P4 3.2 Ghz با باس 800 رو در مورد FPU حدودا 4.1 گیگافلاپ و با بهره گیری از تکنولوژی iSSE2 حدود 7.1 گیگافلاپ ذکر کردین..خوب در نظر داشته باشین پردازنده قدیمی PS2 با کلاک 300 Mhz هنوز اونقدر زیاد عقب نمونده... کل حرف من این بود.. در اثبات آینده نگری سونی.
در ضمن این عکس هم که مربوط به سیستم Emotion Engine می باشد فکر کنم بتونه این 128 بیت را به طور واضح معلوم کنه که چطور بین قسمت های مختلف تقسیم می شه و فقط مربوط به پردازشگر نیست!!
ابتدا اجازه بدید بگم که این عکس از منبع معتبری نیست... بنده هم در طول وبگردیهام به این منبع رسیدم واتفاقا بحث های جالبی هم توش بود ولی در منابع بیشمار دیگه ای خوندم که اطلاعات این منبع خاص چندان دقیق و قابل استناد نیست که من هم دیگه از اونجا چیزی نقل نکردم.. در ضمن اگه شما 128 بیتی بودن PS2 رو اینطوری حساب میکنید بنده مشخصات Emotion Engine رو از یه منبع معتبر ( WikiPedia ) براتون میزام... اگه اینطوری بخاد حساب بشه خودتون یه حساب سرانگشتی بفرمایید ببینید PS2 چند بیتی میشه..
CPU: 128 bit "Emotion Engine" clocked at 294 MHz (later versions 299 MHz), 10.5 million transistors
System Memory: 32 MB Direct Rambus or RDRAM (note that some computers use this type of RAM)
Memory Bus Bandwidth: 3.2 GB per second
Main processor: MIPS R5900 CPU core, 64 bit
Co-Processor: FPU (Floating Point Multiply Accumulator × 1, Floating Point Divider × 1)
Vector Units: VU0 and VU1 (Floating Point Multiply Accumulator × 9, Floating Point Divider × 1), 128 bit
Floating Point Performance: 6.2 GFLOPS
3D CG Geometric Transformation: 66 million polygons per second (1)
Compressed Image Decoder: MPEG-2
I/O Processor interconnection: Remote Procedure Call over a serial link, DMA controller for bulk transfer
Cache Memory: Instruction: 16KB, Data: 8KB + 16 KB (ScrP)
من در مورد این اعداد و ارقام اظهار نظر نمی کنم چون قطعا همگی درست هستند ولی آیا هرچی شرکت سازنده می گه عین حقیقته؟! اونم بدون آزمایشات و جدول های منطقی برای عموم؟!
ببینید اون موقع هم سونی با مدرک و سند این حرف ها رو زد ولی همه مدام بهش خرده میگرفتند و مدام از XBOX تعریف و تمجید میکردند دقیقا مثل شرایطی که الان هست بین PS3 و X360 ...که سونی عملا اومد برتری قدرت پردازشی CELL رو حتی در E3 هم نشون داد ( چه از لحاظ نمایش دموهای RealTime و چه از نظر اماری که PS3 قدرت پردازشی حدود 218 گیگافلاپ رو داره اما X360 چیزی حدود 115 گیگافلاپ و از لحاظ قدرت پردازش کلی ( Overall Performance ) سونی قدرت پردازشی حدود 2 ترافلاپ داره و X360 حدود 1 ترافلاپ - اینها هم با مدرک و دلیل هست .. خواستید براتون بذارم
همانطور که میدونید XBOX 360 دارای 3 هسته اصلی میباشد
به گفته ی JOHN CARMACK هنوز بازی ها بر پایه 1 هسته میباشند
و زمان میبره که بتوان از 2 هسته استفاده کرد و 100 البته 3 هسته
در مورد PS3 هم بفرمایید که دارای 7 SPE هست و همین مساله کار طراحی بازی برای اونرو مشکل تر از X360 کرده...
دسترسی به CPU IBM نداشت و تموم بازی ها بر پایه CPU G5 APPEL و CARD SLI
به نمایش در اومد
برادر عزیز اونها رو دقیقا روی سیستمهای Apple PoweMAC G5 اجرا کردن که اصلا دستگاههای ضعیفی ( حداقل از بعد پردازشی ) نیستند.
PLAYSTATION همیشه در تبلیغ کنسولهاش دروغ زیاد میگه مثل زمانی که قرار بود
PS2 بیاد گفت ما انیمیشنی در حد TOY STORY به شما ارزه خواهیم کرد
و اکنون:
اولا به هیچ وجه به خودتون اجازه ندید که همینطوری شخصی رو ( اعم از حقیقی یا حقوقی) به دروغگویی متهم نکنید و بعدش من با اینکه شدیدا خبرهای PS2 رو دنبال میکردم همچین چیزی رو به خاطر ندارم...
-تعداد ترانزیستور هایCPU + GPU به صورت مشترک 300 میلیون اعلام کرده و هیچ صحبتی در مورده هر یک به صورت مجزا نکرده !!!
من نمیدونم شما این اطلاعات رو از کجا اوردین ولی فعلا که فقط تعداد ترانزیستورهای CELL رو اعلام کرده :
234 میلیون ترانزیستور که به خاطر از مدار خارج کردن 1 SPE مقدار فعال اون به رقم 213 میلیون کاهش پیدا کرده.
اما در مورد قدرت Reality Synthesizer :
NVidia CEO Jen-Hsun Huang stated during Sony's pre-show press conference at E3 2005 that the
RSX will be much more powerful than two GeForce 6800 Ultra video cards combined
CEO شرکت معظم nVIDIA اعلام کردن که قدرت پردازشی RSX خیلی بیشتر از قدرت پردازشی دو کارت GeForce 6800 آلترا که با هم مرتبط شده باشند، خواهد بود.
در ضمن RSX NON-UNIFIED SHADER هستش و این نشانه ی سنت گرا بودند این چیپ گرافیکی میباشد منبع GAMESPOT (خواستید لینکشم میزارم)
احتیاجی به لینک نیست... مقاله اش رو کامل خوندم...ولی سنتی بودن هیچ گاه به معنای ضعیف بودن و یا بی مصرف بودن نیست!!!!!.
بین این 2 سیستم فرقی از لحاظ سخت افزاری نمیبینم اگر هم باشه ناچیزه
CELL هرچقدر هم پر قدرت باشه XBOX 360 دارای CPU 3.2 با 3 پردازش گر موازی هستش لطفا نگید که PS 3
7 تا هسته داره اون عدد 7 چیزه دیگریست
بابا ای ول... حالا چون هر دوشون از خانواده PowerPC شرکت IBM هستن معناش اینه که تفاوتی ندارن..
مشخصات CELL :
3.2 GHz Cell processor:
1 PPE (PowerPC-derived)
32 KB L1 cache
512 KB L2 cache
VMX vector unit (IBM's branding for AltiVec)
Two hardware threads
7 SPE (Synergistic Processing Elements) vector processor units [14]
256 KB SRAM local memory for each SPE
218 GFLOPS (billion floating point operations per second)
128×128-bit SIMD general purpose register files
( در مورد توان پردازشی که یه کم بالاتر بحث کردم)
در مورد Blu-ray هم دوستان بحث کردن..
اول در مورد اون نظر سنجيه يه توضيحي بدم كه اون از سايت چندان پربازديدي نيست و دليل كم بودن آرا هم كم بيننده بودن اون سايته نه تعداد پايين كنسولهايي كه توي بازار پخش شدن
ببین بهزاد جان شاید برداشت شما زا حرفای من اینطوری بوده...
ببین من گفتم اون نظر سنجی معتبر نیست چون تعداد نفرات کمی توش شرکت کردن ( اصلا کار ندارم که چند تا X360 تو بازار هست..)
و بعدش شما گفتی که X360 کلا همه جا Sold Out شده . .. بنده هم گفتم که این سیاست خود Micro$oft که اومده دستگاهها رو یکباره به مقدار کافی در اختیار فروشنده ها نزاشته و الان اون تعداد کم هم فروش رفته و ملت منتظرن... این که کاملا واضحه..
شما که میگی سیستم بازی آنلاین روی PS2 همانند سیستم آنلاین بازیهای PC هست پس چرا تعداد کسانی که بازیهای PC رو به صورت آنلاین انجام میدن چندین برابر از تعداد کسانی که بازیهای PS2 رو به صورت آنلاین انجام میدن بیشتره ؟ اگه سازنده ها توی سیستم آنلاین PS2 میتونن امکانات بیشتری رو وارد بازیشون کنن پس چرا این کارو نمیکنن ؟ دلیلش واضحه عدم پشتیبانی سونی
شما به این نکته هم توجه داشته باش که هر شرکتی نمیتونه از پس تهیه سرور و امکانات و هزینش برای بازی ای که میسازه بر بیاد و نیاز به حمایت داره که سونی هم هیچگونه علاقه ای در زمینه از خودش نشون نمیده و دیگه همه اینو قبول دارن که یکی از بزرگترین اشتباهات سونی تا اینجا عدم پیشتیبانی مناسب از سیستم آنلاین بوده که ظاهرا در آینده هم قصد انجام این کارو نداره
خوب برادر عزیز این که تعداد کسایی که بازیهای PS2 رو انلاین بازی میکنن کمه که مشخصه... چون تعداد کلا PS2 بازها در مقابل PC بازها خیلی کمتره... چون خاهی نخاهی الان دیگه تو هر خونه ای یه PC یا شاید هم بیشتر پیدا میشه.. اما ایا به فراوانی PC میشه تو خانه ها PS2 پیدا کرد( در همه جای دنیا اینطوریه)...
بخش دوم حرف شما رو هم تا حدودی قبول دارم... سونی اگه دست به چنین اقدامی بزنه بسیار عالی خواهد بود ولی خوب فعلا قصد نداره... و منم میدونم که همه شرکت ها نمیتونن امکانات بازی انلاین رو فراهم کنن... به همین خاطره که شرکت هایی مثل SNAP و یا بخش PlayOnline شرکت Square-Enix وجودارند تا این امکانات رو فراهم کنند.
حالا اگه شما PS3 خریدی و خدایی نکرده یه مشکلی براش پیش اومد سونی میاد ازت بگیره تعویض کنه ؟ مملکت تحریم شده این چیزارم داره
خوب بحث من هم همین بود که حالا مایکروسافت اگه بیاد رد خونه عذر خواهی هم بکنه تاثیری به حال ماها نخواهد داشت..
در ضمن یه چیزی به X360 های عزیز... فعلا دست نگه دارید و نخرید .. میگم فعلا.. چون این دستگاههایی که الان اومده بازار مثل کنسول قدیمی یه DVD درایو داره که فقط از DVD و CD پشتیبانی میکنه... هنوز پشتیبانی از HD DVD در کار نیست :
It was announced that future revisions of the Xbox 360 may include HD DVD drives as part of Microsoft's partnership with Toshiba. The source of this information is the following statement made by Bill Gates on the 28th of June in Japan:
"The initial shipments of Xbox 360 will be based on today's DVD format. We are looking at whether future versions of Xbox 360 will incorporate an additional capability of an HD DVD player or something else."
موفق باشید..
Cheers