اوه اوه اوه ! خوراک منه این تاپیک
اصلا نمیدونم از کجا شروع کنم !
1. اوپن ورد صنعت گیم رو سائیده !
اوپن ورد بودن برای بعضی از بازیها چیز جالبیه ولی به نظر من دیگه گندش دراومده ! به نظر من نهایتا 10% بازیها باید اوپن ورد باشن (به دلایل متعدد)
تا حدی توی این ویدئو توضیح دادم :
البته یه چیزی که توی ویدئو یادم رفت بگم مسافت های طولانی و حوصله سربر هست که تا حدی با فست تراول برطرف شده ولی هنوز بعضی وقتا اذیت کننده س.
در کل اوپن ورد به داستان و جریان بازی خیلی ضربه میزنه به نظر من.
2. به نظر من سری GTA خیلی خیلی اورریتد هست و دقیقا هر چیزی که عام بودنش باعث چیپ بودنش هست، در این سری روش تاکید میشه (کلا هر چیزی که لازمۀ یه سبک زندگی سطح پایین از نظر فکر و سلیقه هست، کنار هم بچینی میشه لایف استایل بازی GTA) و البته به نظرم یکی از دلایل پاپیولر بودن جی تی ای هم دقیقا همینه ! چون برای عوام ساخته شده و طبیعی هم هست ... یه شرکت بازیسازی هدفش کسب درآمده و معمولا درآمد بیشتر با هدف گرفتن عوام بدست میاد.
3. بازی های فضایی-تخیلی و بطور کلی بازیهایی که مربوط به دنیای آینده با تکنولوژی های تخیلی هستن هیچ جذابیتی برام نداره و به نظرم خیلی تعدادشون بیخودی زیاده !
4. بازی های افسانه ای هم از یه حدی تخیلش بیشتر باشه برام جالب نیست (مثل اسکایریم) ... کلا به نظرم صنعت بازیسازی نتونسته بالانس بین تخیل و واقعیت رو رعایت کنه و بیشتر به سمت تخیل صرف رفته و بقیه سلیقه ها رو تا حد زیادی رها کرده !
به نظرم تخیل در حد وجود زامبی یا کلیکر (که حداقل یه داستان تقریبا منطقی در مورد ویروسش و نحوه تشکیل این موجودات ساختن) یا مثلا یکی دو تا قدرت جادویی در یه شخصیت یا یکی دو تا دشمن تخیلی ... در همین حد کافیه و بیش از اون به واقع گرایی بازی لطمه میزنه ...
* توضیح:
(در موارد 3و4 منظور این نیست که بازی تخیلی (فضایی یا اساطیری) نباید تولید بشه ! ولی دیگه اینقدر زیاد نباید باشه !!! اینم مثل اوپن وارد باید نهایتا 10-20 % از صنعت گیم رو تشکیل بده و مجموع سبک های خاص مثل اساطیری ... فضایی ... اوپن ورد ... بشن مثلا 50% ... و 50% بقیه بازیا، بازی های واقع گرایانه و داستانی و سیمولیشن و غیره باشه)
الان مثلا از 15 بازی برتر نسل 9 تاشون تخیلیه ... 6 تاشون نسبتا واقع گرایانه که از اون 6 تا هم 3 تاشون اوپن ورده !
یعنی 3 از 15 فقط یک پنجم بازیا یک بازی نسبتا واقع گرایانه داستانی هست !
جالبه که سبک سیمولیشن که حتی یه دونه هم تو اون 15 تا حضور نداره ! (حالا میشه یه دونه فقط NBA 2K رو به عنوان سیمولیشنی که خوب ساخته شده باشه و جزو بازیای برتر باشه حساب کرد) که واقعا عدد کمی هست برای یک نسل ... بقیه سیمولیشن ها (چه ورزشی چه غیره) واقعا کیفیت خوبی نداشتن (چون صنعت گیم توجه زیادی بهشون نمیکنه)
حالا جالبه که بازی خوب سبک داستانی یا سیمولیشن خوب و با کیفیت هم هر موقع ساخته شده فروش خوبی رو داشته ... اما بازم صنعت گیم توجه کافی بهشون نمیکنه!
5. من ساسیدم به این برداشتی که صنعت گیم از بازی های شمشیرزنی داره !!
اگه اون موجودی که اولین بار اینو مد کرد پیدا کنم به 16 روش سامرایی مورد عنایت قرارش میدم !
چیو؟؟ اینکه که از شمشیر نور سفید و آبی دربیاد و رد شمشیر رو روی هوا به شکل سفید (یا آبی) بمونه !!!!!!! اصلا ...یده میشه به حس آدم !!
یا اینکه یارو یه شمشیر دستشه که یک و نیم برابر کل هیکل خودشه !!! بابا این چیه آخه
بعد با اون شمشیر 35 متر هم میپره بالا یه اژدهای 15 برابر خودشو میکشه !!!
خدا پدر سازنده گوست آو سوشیما رو بیامرزه که بالاخره یه بازی شمشیری خوب و واقع گرایانه ساخت برای ماها که بازی واقعی دوست داریم ! (البته اساسینز 1 و 2 هم گیم پلی شمشیرزنی شون خوب بود)
6. بازی اول شخص به نظر من فقط به درد شوتر میخوره !
بازی داستانی باید سوم شخص باشه که شخصیت خودتو ببینی و باهاش ارتباط برقرار کنی !
با توجه به موارد بالا فکر کنم متوجه شدید که کلا با مدل های جی تی ای و دارک سولز و هیلو و گاد آف وار و بازی های شبیه اینا حال نمیکنم !
که تقریبا میشه 90% از صنعت گیم فعلی !
تنها سری اوپن وردی که باهاش حال کردم هم رد دد و سوشیما بودن اونم نه به خاطر اوپن ورد بودنشون ... رد دد رو به خاطر اینکه دنیای وسترن رو کلا دوست دارم
سوشیما رو هم به خاطر گیم پلی خوب و سیستم شمشیررنی ش
یعنی از کل صنعت گیم برای منی که بازی واقع گرایانه دوست دارم تو نسل هشت همین چند تا بازی موند:
1. فوتبال ها (که البته تو نسل هشتم کیفیت شون اصلا خوب نبود ولی خب مجبوری دیگه)
2. لست آو آس
3. آنچارتد
4. ریمیک اویل 2 ( چون اویل 7 و 8 که اول شخص شدن اصلا حال نکردم ... اویل 7 رو یکی دو ساعت بازی کردم ول کردم ... اصلا یعنی چی اویل اول شخص آخه
)
5. بتلفیلد (که اونم کمپینش معمولا زیاد روش کار نمیشه ... آنلاینش خوبه فقط ... کال آو هم که نسل پیش همش فضایی بود خبر مرگش!)
6. تامب رایدر
7. رد دد
8. سوشیما
9. متال گیر 5 (با سری متال گیر هم زیاد حال نمیکنم به دلایل متعدد که یه پست جدا میطلبه
ولی از سر ناچاری دیگه اینو بازی کردم)
یعنی تقریبا سالی یه دونه بازی !! (غیر فوتبال)
که تازه اون سالی یه دونه هم بعضیاشون بازیای تاپ نبودن ... کلا نسل هشت واسه من نسل خیلی بدی بود ... نسل نه که به نظر میرسه از اونم بدتر باشه !