من امروز 4 ساعت بازی کردم.
Overrated تمام.
واقعا Overrate شده، قصد ترول ندارم و نمیخوام نکات مثبت بازی رو زیر سوال ببرم، اما واقعا Overrate شده.
به نظرم همون 93 - 94 خوبشه.
هوش مصنوعی به شدت ایراد داره.
مثلا یکی از دشمنان رو کشتم بعدش یکی از گاردهای دیگه اومد از جنازش رد شد هیچ واکنشی نشون نداد!!! اینو دیگه تو هربازی Stealth یکی از بزرگترین نکات هوش مصنوعی هست که به جنازه ی یار خودی واکنش نشون بدن!! حتی مترو با اون هوش مصنوعی هم وقتی یکی رو میکشتی گاردها آلارم میدادن.
این اول بازی اینقدر رفت رو اعصابم که اصلا قاط زدم
از این که بگذریم، Clicker ها فقط به صداهای Objectهایی که براشون تعریف شدن واکنش نشون میدن. اصلا تو این مورد اینقدر صداگذاری فوق العاده هست که آدم تعجیب میکنه که چرا اینجوری کردن. برای مثال صدای افتادن صندلی که بش میخورین و یا برای خودم شمدون ها، Clickerها به اینا واکنش نشون نمیدن. فقط به صدای اون Objectای که شما پرتاب میکنین یا صدای پای شما واکنش نشون میدن که یکی از دلایل دیگه ی من از ناامید شدنه. بازی ای که اینقدر هایپ میشه و اینقدر از هوش مصنوعی و بهترین هوش مصنوعی قرن و ... (!!!!) صحبت میشه از این گاف ها نباید بده.
از این بگذریم، یادتونه توی بایوشاک الیزابت برای دشمنان غیر قابل دیدن بود؟ خوب این بازی هم در زمان Stealth به همین صورت. اما مشکل اینجای که بایوشاک توش Stealth نداشت و این چیزه مهمی نبود، اما تو این بازی بعضی وقت ها میره رو اعصاب. مثلا من یک قسمت دویدم رفتم یکجا کاور گرفتم، بعدش Ellie بعد از 10 ثانیه اومد کنارم، اما جالبیش اینجا بود که جلوی تمامی گاردها همینجور داشت میدوید و هیچ کسی هیچی هم بهش نگفت!!!!! قبول دارم در این مورد خیلی سخته که بشه یک هوش مصنوعی پرفکت به عمل آورد و میدونم که ND خیلی سعی کرده اینو درست جا بده تو برا اینکه خیلی سریع حرکت میکنن یارای خودی و سریع کاور میگیرن که از دید دشمن مثلا پنهان بشن، اما اگه یکم سرعتی عمل کنین خیلی واضح میشه اینو دید.
تازه دشمنان به چراغ قوه هم واکنشی نشون نمیدن البته نه از روبرو زمانی که کاور گرفتین.
کلا حتی انتظارات منم در مورد هوش مصنوعی برآورده نکرد و اینکه همه میگفتن
بهترین هوش مصنوعی (Really?) و ... اصلا اینطور نیست و بزرگترین نکات یک بازی Stealth هم رعایت نکرده.
صداگذاری بازی فوق العاده هست یعنی واقعا صداگذاری عالیه! نمیدونم نامردا چجوری همچین چیزی رو اینقدر با دقت و نکات ریز درست کردن.
محیط های بازی هم فوق العاده هست اما بعد از مدتی تکراری میشه و تنوع آنچنانی من تا الان ندیدم ولی اون اول عالی بود.
در مورد Combat بازی هم باید بگم مشکلی که داره اینکه وقتی میرین رو طرف و مشت و مال و یا با چوب و آهن و ... میزنینش، یک جورایی حالت QTE پنهان داره، یعنی وقتی مشت اول رو میزنین 100% طرف مرده و کاری نمیتونه بکنه. مثلا جا خالی و ... نمیدن و همینجوری مشت میخورن تا بمیرن
نکته ی خیلی مهم این بازی این هست که شما با دشمنان فرق آنچنانی از نظر جون و قدرت بدنی ندارید. به نظر من این یکی از بهترین نقاط قوت بازی هست و شما رو مجبور به کمک گرفتن از محیط میکنه. اینکه با تفنگ نمیشه بدوم زوم شلیک کردم یکم خورد تو ذوقم ولی قابل چشم پوشی هست. (فکر کنم Hip fire یا یه همچین چیزی میگفتن بهش)
کلا درگیری های بازی نسخه ی ارتقا یافته ی U هستش.
Narrative بازی که یکی از نقطه قوت های ND همیشه بوده بسیار عالی اینبار هم کار شده و یک جورایی میشه بالانس رو تو داستان حس کرد، چجوری بگم خیلی تنظیم شده کار شده و جایی که احساس میکنین بازی داره افت میکنه یک سورپرایز داستانی در پیش دارین.
در ضمن دیگه از اون حالت سینمایی بازی های قبل ND خبری نیست و Set Piece ها به شدت کاهش پیدا کردن و همه چیز یک جورایی In-Game شده و شما رو آزاد تر میزاره (البته هنوز Set Piece وجود داره) که این چیز خوبی هست اما تا الان یکم Level Design تکراری پیش رفته و فقط به کشتن یکی در میون Infected ها و گاردها بسنده کرده. به نظرم میتونستن Exploration بازی رو بهتر درست کنند تا تکون دادن چارتا سطل آشغال و Vault کردن و ...