اگر کسی نمیخواد داستان بازی براش اسپویل بشه به هیچ وجه این تاپیک رو دنبال نکنه .
این کار رو قبلا تو Uncharted 3 انجام دادن، باز بخوان همون قضیه رو تکرار کنن دیگه مسخره هست![]()
من با گلف زدنش مشکل ندارم چون بهرحال با یک چیزی باید کسی رو کشت ولی خب این تف اخر واقعا زیاده روی بود...قشنگ مادر و پدر بی احترامی به کرکتر جوئل بود. هنوزم بهش فکر میکنم اعصابم خورد میشه.
دقیقا اتفاقا نیل دراکمن با این کارش یه جورایی کرکتر جوئل رو ابدی کردمن رشته تحصیلیم ادبیات بوده. یکی از درسای مهمی که پاس کردیم نقد ادبی بود. یکی از اولین کسایی که تو حوزه ی نقد کار کرده ارسطو بوده. ارسطو یه اعتقادی داشت که آثاری که با شکست شخصیت ( خیلی از مواقع مرگشون) پروتگنیست داستان شکل میگیرن باعث یه جور Catharsis توی خواننده میشن. بحثش طولانیه و از حوصله تاپیک خارجه. کلا اعتقاد داشت تراژدی بهتر از کمدیه.
مرگ کاراکتر قهرمان داستان همیشه یه وزنی تو داستان داره که مسلما مرگ یه NPC ساده نداره. شما باید اون شخصیتو دوست داشته باشی که مرگش برات معنایی داشته باشه. اگر شما انتقام جوئل رو آخر داستان بگیری یه رضایت لحظه ای پیدا میکنی و تمام ولی ناکامی شما تو این قضیه باعث میشه اون داستان بیشتر توی ذهنت بمونه و در نهایت همون کاتارسیسی که ارسطو مد نظرش بود رو تجربه کنی.
چیزی که نیل دراکمن تو نسخه اول بازی میگفت این بود که این دنیایی که من خلق کردم درش عدالت نیست. هیچ چیزش درست کار نمیکنه. دولت مرکزی فاسده. حتی با همون فساد هم قدرتی روی کل کشور نداره و هر کسی یه جا واسه خودش داره هر کاری میخواد میکنه. همه بفکر خودشونن. توی این دنیای تلخ تنها مسئله زنده موندنه و آدما برای زنده موندن همه کار میکنن.
راستشو بخوای کاری که ابی میکنه عین عدالته. جوئل هر چقدرم که ما دوسش داشته باشیم کسیه که بخاطر خواسته خودش باعث شده این همه آدم شانس نجاتشونو از دست بدن. انگار این دنیا عدالتی هم داره اما به سبک خودش
خلی دوست دارم ببینم داستان رو چجوری پیش میبره. مسلما از مردن جوئل هم ناراحت میشم ولی در نهایتش دوست دارم بازی که تموم میشه مثل نسخه اول سر اخلاقیات و باید و نباید ا بشه بحث کرد. نه مثل این داستانای زرد که آخرش قهرمانان داستان موفق تو افق محو میشه
ضربه ای که این لیکر محترم به بازی زد فقط این نبود که لیک کرده. خیلی بد لیک کرده. وقتی ناقص یه چیزی رو لیک میکنی همه دچار اشتباه میشن.در مورد کشته شدن جول هم قبلا گفتم شاید راه های بهتری هم برای اینکار بود. مخصوصا که از همین الان بازی داره متهم میشه به تقلید کردن از والکینگ دد و توی رست ارا هم دیدم بعضی ها میگفتند نیل دراکمن اپیزود اول فصل هفتم والکینگ دد رو دیده و پیش خودش گفته اره این بهترین ایده برای پیشبرد داستان هست.
شاید مثلا اگر این قضیه اینطور بود که ابی جول به شدت کتک میزد و در اخر هم چند تا تیر به پاش میزد و رهاش میکرد تا از شدت خونریزی بمیره. بعد وقتی که جول داره نفس های اخرش رو میکشه الی از راه میرسه و خداحافظی اخر رو با هم میکنند و جول توی اغوش الی میمیره. یجورایی مثل مرگ سارا توی نسخه اول. شاید اینجوری impact و بار احساسی بیشتری روی مخاطب داشت و برای فن ها هم قابل تحمل تر بود، اما بنظرم این روش و یه چیز مشابه به اون کلیشه ای تر هست و یه چیز معمول و رایج توی داستان های درام و عاشقانه میبینیم که عاشق توی اغوش معشوق میگیره و یا بالعکس.
اونطوری بدتر بازی متهم میشد به فیلم هندی بودن و تکرار ایده ها و اینکه کلا با اون تم خشن و تاریک بازی زیاد جور در نمیومد. نیل دراکمن هم میخواد کلا از این کلیشه ها و تکرارها دوری کنه و اینطور اون خشم و نفرت کرکترها و دنیای بازی رو نشوند بده و بگه این دنیا به هیچ کس رحم نمیکنه و حتی جول ممکنه به سرنوشت کسایی که به دست خودش میکشته دچار بشه.
یه موضوع دیگه هم اینکه همونطور که دیدیم ما از منظر هر دو طرف به قضیه نگاه و داستان رو تجربه میکنیم تا بتونیم احساسات متفاوت کرکترها رو متوجه بشیم و در موردشون قضاوت کنیم و اگر داستان به اون شکلی که توصیف کردم بود این قضیه عملی نبود و مسلما به نریتیو و شخصیت پردازی کرکترها ضربه میزد.
در کل بنظرم نویسنده با توجه به کانتکست کلی داستان صلاح دونسته داستان به این شکل روایت بشه و فعلا باید به نظرش احترام بزارین و بهش اعتماد کنیم. هر وقت بازی اومد و خودمون کاملا تجربه اش کردیم میتونیم در مورد داستان قضاوت کنیم.
این تاپیک در حدی به معنویات نزدیک شده که همه منتظر ل.خت شدن ابی و ترنس بودنش هستناًه ٱه رفتم توی اون یکی تاپیک حالم بهم خورد، جووش کامل با این تاپیک فرق میکنه و چند سال عقبن انگار
میگم لیست تروفی ای لیک نشده؟
جویل یکی از سه شخصیت top دنیای بازیها برای منه ولی همین که دچار کلیشه نشد خیلی خوبه
اینکه بتونی همچین کرکتر محبوبی رو بکشی و بازم سناریو رو زنده نگهداری کار بزرگیه....اگر دراکمن بتونه از پسش بربیاد اتفاقا میشه نقطه قوت داستان شماره 2
یه مطلبی هم که هست اینه که دنیای tlou با دنیای بازی کریتوس یا مسترچیف یا مارکوس و ..... فرق میکنه. اینا hero هستن مثه بتمن و سوپرمن و .... طبیعتا هم منطق دنیای بازی و هم تمایل بیننده همیشه سمت اینه که اینا تا ابد ناجی و قهرمان باشن
ولی دنیای tlou یه دنیای واقعیه که عدالتی توش نیس و همه برای بقا میجنگن از یه بچه گرفته تا یه پیرزن و ....... .جوئل هم جواب کارایی که شماره قبل انجام داد رو گرفت و این بهنظرم هم بشدت تراژدی داستان رو عمیق میکنه و هم بعد واقعی و همذات پنداری بیشتره برای ادامه داستان به مخاطب میده و هم اتفاقا کرکتر جوئل رو باور پذیرتر میکنه
.
والا اصلا مقیاس درستی نیست که شخصیتی مثل ایشون رو فقط با چند سکانس بسنجیم.برای کشتن super hero همیشه نیاز به یه villain قوی و برای کشتن یه ضد قهرمان مثل Joel هم نیاز به یه قهرمان / ضد قهرمان قوی داری ، شخصیتی که باهوشه ولی در عین بد ذاتیش مخاطب را به خودش جلب میکنه ، شخصیت Abby تنها شبیه به یه جک بی مزه است
والا اصلا مقیاس درستی نیست که شخصیتی مثل ایشون رو فقط با چند سکانس بسنجیم.
قضاوت کامل برای شخصیت اش وقتی صحیحه که بازی بیاد و مخاطب هایی مثل من و شما و بقیه دوستان بازی کرده باشیم، اونموقع میتونیم قضاوت درستی داشته باشیم، چه مثبت چه منفی!
خدا رو چه دیدی، ممکنه شخصیت پردازی قوی و چند لایه ایی داشته باشه.
فقط یک چیزی، خیلی ها ممکنه هر چقدرم بازی تلاش کنه بعد کاری که با جوئل کرده اصلا با شخصیت اش کنار نیان و اصلا لذتی از کنترل شخصیت اش نبرن.
این نظر شخصی خودمه و اصلا ممکنه خیلی ها کنار بیان ولی برای همین مسئله فکر میکنم بازی هم بیاد خیلی بعید میدونم 50/50 ایی بین مخاطب ها نیوفته.
برای کشتن super hero همیشه نیاز به یه villain قوی و برای کشتن یه ضد قهرمان مثل Joel هم نیاز به یه قهرمان / ضد قهرمان قوی داری ، شخصیتی که باهوشه ولی در عین بد ذاتیش مخاطب را به خودش جلب میکنه ، تا الان که شخصیت Abby تنها شبیه به یه جک بی مزه
است
اولا که ما تا حالا چیزی از شخصیت پردازی این کرکتر ندیدیم و زوده برای شناخت این کرکتر فعلا
دوما جوئل یه کرکتر کاملا قابل لمس و نرمالی بود.....به هیچ عنوان قهرمان یا ضد قهرمان غلو آمیزی نبود که یه نیروی خفن و غلو آمیزی بتونه بکشتش.....در نتیجه ابی کرکتر پخته ای داشته باشه میخوره بهش که بتونه جوئل رو بکشه
سوما هم کلا از این ایدشون استقبال میکنم....همین که جرات ریسک کردن و اسیر تکرار نشدن را داشتن برا من جذابه......
باید دید نتیحه چی میشه
.
کشتن یک شخصیت همش به نوع روایت داستان بستگی داره,در فصل های اول WD و یا GoT به خاطر روایت عالی,مرگ ها به شدت جالب و تاثیر گذار بودن,در فصل های آخر به خاطر روایت افتضاح,نویسنده ها هر شخصیتی را قربانی کردن,دیگه هیچ تاثیری نداشتاولا که ما تا حالا چیزی از شخصیت پردازی این کرکتر ندیدیم و زوده برای شناخت این کرکتر فعلا
دوما جوئل یه کرکتر کاملا قابل لمس و نرمالی بود.....به هیچ عنوان قهرمان یا ضد قهرمان غلو آمیزی نبود که یه نیروی خفن و غلو آمیزی بتونه بکشتش.....در نتیجه ابی کرکتر پخته ای داشته باشه میخوره بهش که بتونه جوئل رو بکشه
سوما هم کلا از این ایدشون استقبال میکنم....همین که جرات ریسک کردن و اسیر تکرار نشدن را داشتن برا من جذابه......
باید دید نتیحه چی میشه
.
پایان اصلی بازی