اگر کسی نمیخواد داستان بازی براش اسپویل بشه به هیچ وجه این تاپیک رو دنبال نکنه .
چه خوشتون بیاد چه نه، فرم های هنری و مدیوم هاش؛ کارکرد سیاسی و اجتماعی دارن، بازی ها هم دارن کم کم به بلوغ میرسن.
باید مسایل مهمی که توی دنیا وجود داره مطرح بشه
برای نمونه بگم، دانشگاه نیویورک، دانشکده و مرکز گیم و بازی داره، رابرت ینگ یکی از معروفترین استادها و گیم دیزاینرها هست که تدریس میکنه، بازی درباره هر مسئله اجتماعی بگین ساخته و تدریس میکنه
Robert Yang (杨若波): game developer / professor in NYC.
نمونه دوم، سخنرانی GDC درباره حضور شخصیت های LGBTQ+ توی بازی ها
ویدیو گیم به این طرف داره میره که با واقعیت های روز جوامع انسانی تطابق پیدا کنه.
مسئله فقط تو مدیا ظاهر میشه و تو واقعیت تغییری حاصل نشده. حتی به نظر من این بولد شدن نژادپرستی و هموفوبی تو مدیا طی این چندساله باعث هیت بیشتر نسبت به رنگینپوستها و کامیونیتی LGBT شده. موضوع اینه که تغییری مثبت حاصل نشده از این موضوع و حتی تغییر منفی بوده به نظرم.من نمیدونم این موج جدید چی هست اصلا؟ همه اش هم تو همه تاپیک ها تکرار میشه.
اگه موج هست، پس حتما مسئله ای هم هست که مطرح میشه، یه دفعه ظاهر که نشده.
بعد اخر سر من نمیدونم چی بده یا نه، کسی که مخالفه، من ندیدم بحث درستی بکنه و با منطق دلیل خوش نیومدن رو بگه
چیزایی که لیک شده خوشبختانه نکات جای سوال زیادی باقی میزارن تو 4 چان گفته بودن آخرش الی میمیره که گویا کسایی که خیلی لیکا رو دنبال میکردن ردش کردن گفتن فیکهدوستان فقط الی اخر بازی میزنه ( مثل اینکه اندینگش هم لو رفته) این زن رو نفله میکنه یا نه؟ فقط همین رو بگید. بدون جزییات. اره یا نه . به اندازه کافی با دیدن عکس جول ضد حال خوردم اگه نمیشه اینجا بگید بیاید خصوصی بگید. خیلی سخته 4 سال منتظر یک بازی باشی اونم برای امثال من که به دلیل مشکلات زندگی وقت اجرا هر بازی رو نداریم به سالی 3 4 عنوان قناعت میکنیم. خیلی سخت تر که برای دیدن یک ویدیو موزیک بری یو....ب یک دفعه اون عکس جول بیاد جلو چشات. 4 سال صبر برای یکی از 3 بازی برتر این 10 سال اخیر که بازی کردم اینجور به فنا بره
رو چه حساب دوست من؟همه ما درمورد الی میدونستیم... اما این موضوع تلو رو تلو نکرد...و محو بازی بودیم...
اما اینجا کلا تم کار lgbt شده...
این بحث اینکه هنرمند دغدغه ای داره اینا همش چرته...
دلیلم واضحه کسی که دغدغه داره باید بیاد واقعیت رو بگه...یعنی اگه این افراد تو واقعیت جزو اقلیت هستند...تو داستانشم باید اقلیت باشند...نه اینکه نود درصد کاراکترا با این مشخصات باشه...
خوب دراکمن خوب موضوعی رو انتخاب کرده... سایت ها بیان به داستان گیر بدن هزارتا برچسب میزنن بهشون...
___
من با مرگ جول مشکلی ندارم چون تو اصل داستان نویسی هر کاری باید عواقبی داشته باشه...و خوب جول یکجوری باید به چالش کشیده میشد حالا به هر طریقی حتی ممکن بود مرگ هم نباشه ولی در کل به یک مشکلی بزرگی میخورد....
اما موردی که آزار دهنده میشه تو داستان اتفاقه...یعنی دومینو وار داستان به این سمت بره که شخصیت ها جزو اقلیت ها باشن... اونوقت اینجا مشخص میشه بحث دغدغه نیست بحث ریاکاری و گدایی نمره هست...
برای همچین استدیویی با این استعداد یک لکه نگه...
کاش یکبار برای همیشه دراکمن بره تو فرانسه فیلم سازیشو کنه و تراوشاتشو یهو بریزه بیرون تا راحت شیم
حقیقتش میخوام یک مثال بزنم از یکی از فیلمای کوبریک.همه ما درمورد الی میدونستیم... اما این موضوع تلو رو تلو نکرد...و محو بازی بودیم...
اما اینجا کلا تم کار lgbt شده...
این بحث اینکه هنرمند دغدغه ای داره اینا همش چرته...
دلیلم واضحه کسی که دغدغه داره باید بیاد واقعیت رو بگه...یعنی اگه این افراد تو واقعیت جزو اقلیت هستند...تو داستانشم باید اقلیت باشند...نه اینکه نود درصد کاراکترا با این مشخصات باشه...
خوب دراکمن خوب موضوعی رو انتخاب کرده... سایت ها بیان به داستان گیر بدن هزارتا برچسب میزنن بهشون...
___
من با مرگ جول مشکلی ندارم چون تو اصل داستان نویسی هر کاری باید عواقبی داشته باشه...و خوب جول یکجوری باید به چالش کشیده میشد حالا به هر طریقی حتی ممکن بود مرگ هم نباشه ولی در کل به یک مشکلی بزرگی میخورد....
اما موردی که آزار دهنده میشه تو داستان اتفاقه...یعنی دومینو وار داستان به این سمت بره که شخصیت ها جزو اقلیت ها باشن... اونوقت اینجا مشخص میشه بحث دغدغه نیست بحث ریاکاری و گدایی نمره هست...
برای همچین استدیویی با این استعداد یک لکه نگه...
کاش یکبار برای همیشه دراکمن بره تو فرانسه فیلم سازیشو کنه و تراوشاتشو یهو بریزه بیرون تا راحت شیم
مگه به صورت رندوم از جامعه آماری عضو گیری می شه؟ الان نصف دنیا مردن نصف دنیا زن، آیا گروه های دوستی افراد همشون نصف نصفه؟ یا نزدیک 20 درصد مردم دنیا چینی هستن، شما 20 درصد آشنایانت چینین؟ درصد پیرمرد هایی که باهاشون دوستی چقدر مشابه درصد پیرمرد های ایرانه؟ هر کسی آدم های مشابهش رو دور و ور خودش می گیره، طبیعیه که اطراف الی که LGBT هست آدم های LGBT بیشتر باشن(بیشترم که نه، یه الیه یه دینا دیگه، 2 نفر از بین چند صد کاراکتری که می بینی و می کشی و ...).دلیلم واضحه کسی که دغدغه داره باید بیاد واقعیت رو بگه...یعنی اگه این افراد تو واقعیت جزو اقلیت هستند...تو داستانشم باید اقلیت باشند...نه اینکه نود درصد کاراکترا با این مشخصات باشه...
مسئله فقط تو مدیا ظاهر میشه و تو واقعیت تغییری حاصل نشده. حتی به نظر من این بولد شدن نژادپرستی و هموفوبی تو مدیا طی این چندساله باعث هیت بیشتر نسبت به رنگینپوستها و کامیونیتی LGBT شده. موضوع اینه که تغییری مثبت حاصل نشده از این موضوع و حتی تغییر منفی بوده به نظرم.
ببینید، هر جیزی اگه توش افراط بشه، گندش در میاد
در مورد Lgbt توی این بازی ملت میگن کلا تم بازی شده گی و ...
ولی شما اینطور به قضیه نگاه کنید، تا الان میدونیم که تم و داستان بازی انتقام، مرگ و بقا هست. این بخش بزرگی از بازی و تمرکز بازی رو نشون میده. شخصیت جدید بازی Abby، بخاطر مرگ خانوادش افتاده دنبال الی و جوئل.
حالا الی این وسط گی هست و یه پارتنر پیدا کرده و این مورد یه بخش جزئی از شخصیت پردازی بازی هست. مثل گزشته شخصیت ها، جنسیتشون، ظاهر، ملیت و ...
اگه قرار بود کل داستان بازی در مورد گی بودن الی باشه میشد بهش ایراد گرفت، ولی اینطور نیست. بازی اتفاقا یه داستان ساده و سنتی داره (انتقام و ...)، فقط این بار یکی از شخصیت ها گی هست.
+
طرف اومده میگه، من که مرد هستم، من که استریت هستم، چرا باید به عنوان یه زن بازی کنم
عاقا توی بقیه بازی ها ادم فضایی ها رو کنترل میکنیم، شما مگه ادم فضایی هستی که بازیش میکنی ؟
یا توی بازی هایی که قابلیت ساخت کاراکتر دارن، خیلی ها با اینکه پسرن میرن کاراکتر دختر درست میکنن، حالا حتما اون افراد هم مشکل روانی و ... دارن؟!
به نظر من که اگه مردونگیتون فقط به اینه که حتی توی یه بازی هم حتما باید مرد باشید و بدن خوشگل و هیکلی مرد ها رو ببینید، احتمالش هست شما هم جزئی از عزیزان lgbt باشید
نه اصلا بحث ابی نیست...ولی از نمایش های بازی بگرید تا همین شایعه ها...باعث شده عملا تابلوی تبلیغاتی ببینیم...داستان بازی رفته زیر سایه این مسائل...حتی همین الانش ممکنه داستان چیزای زیادی برای گفتن داشته باشه که نمیدونیم ولی این نوع تبلیغات باعث میشه که فکر کنم سهوی نیست این قضایا...میخوان قاطعانه بگن ما چه راهی رو داریم میریم...(میتونستن اصلا در تریلر ها به این موضوعات دامن نزنن و تو بازی این دغدغه هارو می دیدیم...ولی نمایش ها نشون میده که میخواستن بیشتر توی تیتر باشند)رو چه حساب دوست من؟
چون به علت هیکل درشت ابی یه عده فکر میکنن دو جنسس؟
سوار این قضایا میشه یا اینطوری جلوه داده شده؟این عکسی هم که گذاشتین دلیلی بر این نیست که سوار شده چون بالاخره باید رابطه عاطفی و عشقی بین این دو کارکتر طراحی بشه و نمیشه با روش صداسیما پیش برن؛ معلوم هم نیست که چند تا سکانس این شکلی داخل بازی هست(اگه خیلی زیاد بود حرفتون درست) شاید از قصد این لیکر روی این یه سکانس فوکوس کرده که دقیقا باعث همین ریاکشنها بشهدقیقا مشکل همین افراط هست ... من بشخصه مشکلی با LGBT ها ندارم چون خودم دوستانی دارم که LGBT هستن ... منتهی بازی بیش از حد داره سوار این جریان میشه ...
من خودم تو همه مس افکت ها کاراکتر زن درست کردم تمام رومنس ها هم گی بود پس مشکلی با این موضوع ندارمببینید، هر جیزی اگه توش افراط بشه، گندش در میاد
در مورد Lgbt توی این بازی ملت میگن کلا تم بازی شده گی و ...
ولی شما اینطور به قضیه نگاه کنید، تا الان میدونیم که تم و داستان بازی انتقام، مرگ و بقا هست. این بخش بزرگی از بازی و تمرکز بازی رو نشون میده. شخصیت جدید بازی Abby، بخاطر مرگ خانوادش افتاده دنبال الی و جوئل.
حالا الی این وسط گی هست و یه پارتنر پیدا کرده و این مورد یه بخش جزئی از شخصیت پردازی بازی هست. مثل گزشته شخصیت ها، جنسیتشون، ظاهر، ملیت و ...
اگه قرار بود کل داستان بازی در مورد گی بودن الی باشه میشد بهش ایراد گرفت، ولی اینطور نیست. بازی اتفاقا یه داستان ساده و سنتی داره (انتقام و ...)، فقط این بار یکی از شخصیت ها گی هست.
+
طرف اومده میگه، من که مرد هستم، من که استریت هستم، چرا باید به عنوان یه زن بازی کنم
عاقا توی بقیه بازی ها ادم فضایی ها رو کنترل میکنیم، شما مگه ادم فضایی هستی که بازیش میکنی ؟
یا توی بازی هایی که قابلیت ساخت کاراکتر دارن، خیلی ها با اینکه پسرن میرن کاراکتر دختر درست میکنن، حالا حتما اون افراد هم مشکل روانی و ... دارن؟!
به نظر من که اگه مردونگیتون فقط به اینه که حتی توی یه بازی هم حتما باید مرد باشید و بدن خوشگل و هیکلی مرد ها رو ببینید، احتمالش هست شما هم جزئی از عزیزان lgbt باشید