اگر کسی نمیخواد داستان بازی براش اسپویل بشه به هیچ وجه این تاپیک رو دنبال نکنه .
شما تا اینجا همه چیز رو از نگاه جویل(خودمون که کنترلش میکردیم) نگاه کردین.....یه لحظه یه نگاه از بالا با هم بکنیم به حوادث ببینیم اگر ما ابی بودیم جویل رو چطور میشناختیم:اما من اصلا شمارو درک نمی کنم که اون همه من نوشتم که جول با اون همه نامهربانی و خیانتی که بهش شد و در اخر مواجه شد با اون دکتری که اول اون چاقو کشید و بعد جول کشتش ( اونم نه به طرز فجیع ) بعد تو نسخه 2 جول میاد جون ابی رو نجات میده اونوقت همون شخص که شما باهش خیلی کنار امدین و راحت باهاش بازی کردین میاد جول رو زجرکش میکنه و بعد میکشش ..اقلا میخوای بکشی بکش ولی نه به طرز فجیع !!! همونطور که گفتم این زیر پا گذاشتن انسانیت توسط ابی تو همون سکانس اول که به طرز فجیعی جول رو کشت ، دیگه پرونده ابی برای من همونجا بسته شد.
شما تا اینجا همه چیز رو از نگاه جویل(خودمون که کنترلش میکردیم) نگاه کردین.....یه لحظه یه نگاه از بالا با هم بکنیم به حوادث ببینیم اگر ما ابی بودیم جویل رو چطور میشناختیم:
1-ابی و پدرش و تقریبا همه دوستاش و فایرفلای ها و .... هیچ بکگراندی از گذشته جویل نمیدونن که دختری داشته که کشته شده
2-هیچکدومشون از رابطه عاطفی مابین جویل و الی و مخصوصا رابطه جویل نسبت به الی ندارن.
2-جویل یه قاچاقچی بوده که وظیفش تحویل کالاش(اینجا یه دختر) به فایرفلای ها بوده و پدر الی نبوده.
3-جویل پدر الی نیست و هیچ نوع حق اجازه و مالکیتی برش نداره که بیان از جویل در مورد عمل جراحی الی اجازه بخوان(هر چقدر هم رابطه عاطفی داشته باشن تصمیم نمیتونه بگیره در موردش)
4-جویل(که از نظر طرف ابی و پدرش و ... صرفا یه قاچاقچی بوده که دختر رو آورده) میاد همه دوستان ابی رو میکشه
5-جویل میاد پدر ابی رو که جزو معدود نفراتی بوده که میتونسته اینده بشریت رو درست کنه میکشه که میتونست نکشه(به پاش شلیک کنه)
6-دختر(الی) رو هم برمیداره و با خودش میبره و نمیذاره بشریت امید بهبودی پیدا کنه
7-ابی بخاطر اینکار جویل قراره تا اخر عمر با اینفکتدها سر کنه(از لحاظ تیوریک میتونست یه واکسن پیدا بشه)
8-ابی بخاطر آتش انتقام رابطه عاطفیش با owen رو هم از دست میده
اینا نگاه به قضیه از سمت ابی بود.........حالا کسی که پدر و آینده سالم و عشق زندگیشو و همه دوستاشو بخاطر کار جویل از دست داده بیاد با نوازش بکشه جویل رو بنظرت؟؟؟؟؟طبیعیه که خشم در اون لحظه فوران کرده و خشم افسار گسیخته ابی باعث بروز کارهای نامعقولی خواهد شد
همونطور که خودش و دوستاشم در ادامه ناراحت میشن از شدت کاری که با جویل کردن
+
کلا مشکلی که اکثر بچه هایی که با بازی حال نکردن دارن اینه که اونقدر تو نقش جویل فرورفتن که اصلا نمیخوان از زاویه دیگه ای به قضیه نگاه کنن.........شاید به قول یکی از بچه ها لازم هم نیست نگاه کنیم و Nobody Cares و این حرفا ولی این چیزی که سازنده خواسته ایجاد کنه و مثه یه فیلم درام تو رو مجبور به قضاوت کنه
حالا یکی با این نگاه قضاوت گرانه بازی حال نمیکنه؟اوکی خوشش نیومده دیگه
.
چرا مشکل رو به گردن مخاطب ها میندازید؟! وقتی بازی قادر نبوده روایت و داستان ابی رو به اندازه کافی خوب شکل بده دیگه مشکل مخاطب نیست که نمیتونه از نقش جول دربیاد و به ابی اهمیت بده! این وظیفه ی بازیه نه مخاطب. ما از اول تاپیک داریم همینو میگیم ولی شما اونقدر محو در بازی شدین که حتی با وجود پذیرش این موضوع دارین مقصر رو مخاطب ها میدونین!کلا مشکلی که اکثر بچه هایی که با بازی حال نکردن دارن اینه که اونقدر تو نقش جویل فرورفتن که اصلا نمیخوان از زاویه دیگه ای به قضیه نگاه کنن
آخه وقتی خیلیها میگن تا بخش ابی حتی "شروع" شد ما میخواستیم بازی رو بزاریم کنار یا کاری کنیم که "زودتر" تموم شه یعنی مخاطب خودشم "نخواسته" که ارتباط بگیره نه اینکه پردازش شخصیت بد باشه. حتی بخش ابی به نظر من لولدیزاین بهتری هم داره و حتی تو بخش گیمپلی هم سعی کردن سنگ تموم بزارن ولی بازم به نظرم یه علاقه افراطی به جول هست که خیلیها حتی سعی نمیکنن که درکش کنن ابی رو. کاری با دوست داشتن ندارم. من دفعه دوم که بازی رو تموم کردم اون جو مرگ جول یکم سبکتر شده بود و کلی دفعه دوم با ابی حال کردم، به نظرم یکم باید وقت بدی و دوباره هم بری سراغش.چرا مشکل رو به گردن مخاطب ها میندازید؟! وقتی بازی قادر نبوده روایت و داستان ابی رو به اندازه کافی خوب شکل بده دیگه مشکل مخاطب نیست که نمیتونه از نقش جول دربیاد و به ابی اهمیت بده! این وظیفه ی بازیه نه مخاطب. ما از اول تاپیک داریم همینو میگیم ولی شما اونقدر محو در بازی شدین که حتی با وجود پذیرش این موضوع دارین مقصر رو مخاطب ها میدونین!
خب ماهایی هم که مشکلی با روایت ابی نداشتیم جزو همین مخاطبا هستیم ، شمایی هم که خوشت نیومده باز مخاطبی . الان مشکل کجاست ؟ یعنی مایی که خوشمون اومده مخاطب نیستیم ؟چرا مشکل رو به گردن مخاطب ها میندازید؟! وقتی بازی قادر نبوده روایت و داستان ابی رو به اندازه کافی خوب شکل بده دیگه مشکل مخاطب نیست که نمیتونه از نقش جول دربیاد و به ابی اهمیت بده! این وظیفه ی بازیه نه مخاطب. ما از اول تاپیک داریم همینو میگیم ولی شما اونقدر محو در بازی شدین که حتی با وجود پذیرش این موضوع دارین مقصر رو مخاطب ها میدونین!
ببین اصلا نحوه کشته شدن جول طوری بود که خشم زیادی متحمل مخاطب میکرد اینو اصلا بازی به عمد اینکارو کرده و نیل هم همینو تایید میکنه، حالا این یعنی چی ، اینکه تنفر از ابی همون اول بازی کاشته میشه پس این عکس العمل اگه از گیمر ببینیم حتی میتونیم بگیم در راستای هدفیه که بازی داشته. منتها بعد از شروع داستان ابی هم این تنفره شاید کمتر شده باشه ولی بنظرم روایت داستان ابی به اون مرحله نمیرسه که بشه ابی رو درک کرد و کارش رو دلیلش رو هم سطح جول بدونیم که بشه به همون اندازه که به جول اهمیت میدادیم ( در نقش جول بودیم ) به ابی اهمیت بدیم ( در نقش ابی بریم).آخه وقتی خیلیها میگن تا بخش ابی حتی "شروع" شد ما میخواستیم بازی رو بزاریم کنار یا کاری کنیم که "زودتر" تموم شه یعنی مخاطب خودشم "نخواسته" که ارتباط بگیره نه اینکه پردازش شخصیت بد باشه. حتی بخش ابی به نظر من لولدیزاین بهتری هم داره و حتی تو بخش گیمپلی هم سعی کردن سنگ تموم بزارن ولی بازم به نظرم یه علاقه افراطی به جول هست که خیلیها حتی سعی نمیکنن که درکش کنن ابی رو. کاری با دوست داشتن ندارم. من دفعه دوم که بازی رو تموم کردم اون جو مرگ جول یکم سبکتر شده بود و کلی دفعه دوم با ابی حال کردم، به نظرم یکم باید وقت بدی و دوباره هم بری سراغش.
خیر شما هم مخاطبی ولی وقتی ما که داریم میگیم چرا با بازی مشکل داریم رو مقصر رو ما میدونید نه بازی یکم کم لطفیه.خب ماهایی هم که مشکلی با روایت ابی نداشتیم جزو همین مخاطبا هستیم ، شمایی هم که خوشت نیومده باز مخاطبی . الان مشکل کجاست ؟ یعنی مایی که خوشمون اومده مخاطب نیستیم ؟
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
الان دوباره به همون بحث اولیهامون رسیدیم چند صفحه پیش فکر کنم رامین یه نظرسنجی اوردش از یکجایی که حدود ۴۰ درصد مردم، بخش ابی رو بیشتر پسندیده بودن یعنی اینکه بگیم هیچکی با ابی حال نکرده فکت نیس و صحیح هم نیست. بعد الان تو ذهنت مرور کن، شما بیشتر ویژگیهای شخصیتی ابی و حتی کلیت شخصیتش رو میشناسی، یعنی بازی توی شخصیتپردازی کارش رو درست انجام داده و اینکه آیا اصلا قرار بوده به جول و الی برسه یا نه که بحث متفاوتیه. چون بازی همونطور که ابی رو میخواد ببره بالا و مثبتترش کنه برای مخاطب، جول رو هم میبره بالا و تهش رستگارش میکنه یجورایی. به نظر اگه قصدش این بود که ابی رو در حد جول بالا ببره میتونست برای جول یه روند سقوطی ریز رو درنظر بگیره که خیلی واضح نباشه. مثلا به نظر من جان مارستون نسخه اول با نسخه دوم به سری تفاوتایی داشت.ببین اصلا نحوه کشته شدن جول طوری بود که خشم زیادی متحمل مخاطب میکرد اینو اصلا بازی به عمد اینکارو کرده و نیل هم همینو تایید میکنه، حالا این یعنی چی ، اینکه تنفر از ابی همون اول بازی کاشته میشه پس این عکس العمل اگه از گیمر ببینیم حتی میتونیم بگیم در راستای هدفیه که بازی داشته. منتها بعد از شروع داستان ابی هم این تنفره شاید کمتر شده باشه ولی بنظرم روایت داستان ابی به اون مرحله نمیرسه که بشه ابی رو درک کرد و کارش رو دلیلش رو هم سطح جول بدونیم که بشه به همون اندازه که به جول اهمیت میدادیم ( در نقش جول بودیم ) به ابی اهمیت بدیم ( در نقش ابی بریم).
لول دیزاین قسمت ابی قبول دارم خیلی خفن تر بود.
گذاشتن چند تا سکانس جانسوز از ابی و باباش یا دوستاش راحت ترین کار ممکن بود برای تیم سازنده که همدردی با ابی رو تو مخاطب برانگیزهچرا مشکل رو به گردن مخاطب ها میندازید؟! وقتی بازی قادر نبوده روایت و داستان ابی رو به اندازه کافی خوب شکل بده دیگه مشکل مخاطب نیست که نمیتونه از نقش جول دربیاد و به ابی اهمیت بده! این وظیفه ی بازیه نه مخاطب. ما از اول تاپیک داریم همینو میگیم ولی شما اونقدر محو در بازی شدین که حتی با وجود پذیرش این موضوع دارین مقصر رو مخاطب ها میدونین!
شما خودت هم که داری همین کار رو میکنی ! یعنی الان ما محو بازی شدیم و ذوب در ولایت هستیم که تونستیم ابی رو درک کنیم ؟چرا مشکل رو به گردن مخاطب ها میندازید؟! وقتی بازی قادر نبوده روایت و داستان ابی رو به اندازه کافی خوب شکل بده دیگه مشکل مخاطب نیست که نمیتونه از نقش جول دربیاد و به ابی اهمیت بده! این وظیفه ی بازیه نه مخاطب. ما از اول تاپیک داریم همینو میگیم ولی شما اونقدر محو در بازی شدین که حتی با وجود پذیرش این موضوع دارین مقصر رو مخاطب ها میدونین!
و اینکه کلا جوئل جذابتره ، کاریزماتیک تره و دوست داشتنش طبیعیه . چیزی که غیر طبیعیه اینه که چون ابی به اندازه ی جوئل جذاب نیست پس حقی نداره کلا ! واسه همینه که میگم اگه ابی یکی مثل لاراکرافت بود الان خیلی از مشکلات بازی حل بود .برای بار شونصدم! بازی به هیچ وجه نمیخواد شما به اندازهای که به جول اهمیت بدی، به ابی هم اهمیت بدی. تا حالا کلی سر این که همزادپنداری کردن با یه نفر به معنای دوست داشتن اون شخص نیست بحث شده،. شما ابی رو رو اندازهی جول دوست نداری چون جدای از تفاوت سطح کیفیت شخصیتپردازیشون، اول با جول آشنا شدی و باهاش همزادپنداری کردی، و چون شخصیتش شدیدا انسانی و relatable هست، همزادپنداری کردنت به علاقه تبدیل شد. من واقعا نمیدونم چرا فکر میکنید بازی ازتون میخواد ابی رو اندازهی جول دوست داشته باشه یا به همون اندازه بهش اهمیت بدید!
در کل فکر کنم همزادپنداری کردن از پایه تو جامعه بد تعریف شده و این انتظاراتی که مردم از شخصیتپردازی ابی دارن یه بازتاب خیلی جزئی از همون تعریف بده.
منم موافقم دوباره همون بحث اولیه است و فکر کنم دیگه به نقطه ای رسیدیم که همه تصمیمشون رو گرفتن و نمیشه نظر کسیو تغییر داد. اما اینو بگم راک استار ترفند جالبی پیاده کرده بود و جواب داد اما برای تلو٢ به هیچ وجه جواب نمیداد چون هدف که بازی میخواد بیان کنه یچیز دیگه است. بعد شخصیت پردازی هم بخوام دوباره در رابطه باهاش حرف بزنم دوباره همونا میشه.الان دوباره به همون بحث اولیهامون رسیدیم چند صفحه پیش فکر کنم رامین یه نظرسنجی اوردش از یکجایی که حدود ۴۰ درصد مردم، بخش ابی رو بیشتر پسندیده بودن یعنی اینکه بگیم هیچکی با ابی حال نکرده فکت نیس و صحیح هم نیست. بعد الان تو ذهنت مرور کن، شما بیشتر ویژگیهای شخصیتی ابی و حتی کلیت شخصیتش رو میشناسی، یعنی بازی توی شخصیتپردازی کارش رو درست انجام داده و اینکه آیا اصلا قرار بوده به جول و الی برسه یا نه که بحث متفاوتیه. چون بازی همونطور که ابی رو میخواد ببره بالا و مثبتترش کنه برای مخاطب، جول رو هم میبره بالا و تهش رستگارش میکنه یجورایی. به نظر اگه قصدش این بود که ابی رو در حد جول بالا ببره میتونست برای جول یه روند سقوطی ریز رو درنظر بگیره که خیلی واضح نباشه. مثلا به نظر من جان مارستون نسخه اول با نسخه دوم به سری تفاوتایی داشت.
صحنه های جانسوز که داشت بازی، مثلا صحنه گورخره که دقیقا همون روزی اتفاق افتاد که جول میاد همرو میکشه اتفاقا به همینم نقد دارم پارگراف دوم که دیگه زیاده روی میشه اگه به این هم گیر داد در رابطه با پاراگراف اخرت هم که کاملا مخالفم البته من کینه شتری از ابی نگرفتم و حتی اخر بازی هم مصمم نبودم ابی رو بکشم اما حسی بدم میاد ازش.گذاشتن چند تا سکانس جانسوز از ابی و باباش یا دوستاش راحت ترین کار ممکن بود برای تیم سازنده که همدردی با ابی رو تو مخاطب برانگیزه
ولی با وجود اینکه همچین کاری نکردن ... یه عده دارن تو نت عربده کشی میکنن که جوئل رو نابود کردن ... و دراکمن از جوئل متنفر بود و خودش رو جای manny ساخت که رو جوئل تف بندازه ... پس اونا هم تونستن کار خوب تیم سازنده تو اینجا همدردی با ابی رو حس کنن، برای همین فکر میکنن جوئل تحقیر و نابود شده؟؟؟
ابی با همین پرداخت چند ساعته از الی که تو دو تا بازی حضور داشت ، شخصیت بهتری نشون داد. اینکه یه عده اینقدر کینه شتری از ابی گرفتن و هیچ جوره نتونستن بی طرف و منصفانه بهش نگاه کنن، تقصیر یا کم کاری هیچ کسی نیست ....
نه اینکه شما ذوب در ولایت هستی اینکه با اینکه موافقید شخصیت جول بهتر از ابی پرداخت شده و نمیشه به همین راحتی از نقشش خارج شد رو مقصر مخاطب میدونی نه بازی.شما خودت هم که داری همین کار رو میکنی ! یعنی الان ما محو بازی شدیم و ذوب در ولایت هستیم که تونستیم ابی رو درک کنیم ؟
خب بنظر ما هم بازی وظیفه ش رو درست انجام داده ولی یه سری کرکتر محور هستن و مقاومت دارن روی کرکتر محبوبشون و نمیتونن جدا بشن ازش .
در نهایت این بحث به جایی نمیرسه چون شما هم در مورد ما فکر میکنید از روی تعصب و فنبوی بودن داریم خودمون رو گول میزنیم و وانمود میکنیم که داستان عالیه تا با شما بجنگیم !
چه نامردانه دارین قضاوت میکنین من حرف ها رو زدم و چیزی ندارم واقعا اضافه کنم منتها این برداشت های شما بیشتر از هر چیزی اون محو در بازی رو ثابت میکنهچیزی که غیر طبیعیه اینه که چون ابی به اندازه ی جوئل جذاب نیست پس حقی نداره کلا ! واسه همینه که میگم اگه ابی یکی مثل لاراکرافت بود الان خیلی از مشکلات بازی حل بود .
اخه اینکه جول بهتر پرداخته شده دلیلش این این نیس که بازی کم گذاشته برا ابی. دلیلش اینه که اولا وقت برای پردازش شخصیت جول بیشتر بود و حتی یکی بازه زمانی یکساله بود و یکی ۳ روزه. از طرفی ما یک پیشزمینه وحشتناک از ابی داشتیم که ناخودآگاه مخاطب رو از ابی دور میکنه. درنهایت زمانی هم کارکتر ابی رو دستمون گرفتیم که تو اوج تنفر ازش بودیم. اینکه شما تو اندینگ بازی در مورد کشتن ابی مردد بودی ینی دراکمن کارش که میخواسته رو انجام داده دیگه. به نظرم یجورایی به همزادپنداری ابی رسیدی ولی خودآگاه حس میکنی که درکش نکردیاینکه با اینکه موافقید شخصیت جول بهتر از ابی پرداخت شده و نمیشه به همین راحتی از نقشش خارج شد رو مقصر مخاطب میدونی نه بازی.