The Spectacular Now
نمیدونم چرا فیلم رو همون زمان که ریلیز شد ندیدم و کلا بخاطر همون ژانرش طبق معمول کلا طرفش نرفتم. بهرحال بالاخره فیلم رو گرفتم دیدم و دقیقا همون سناریو فیلم The Perks Of Being Wallflower پیش اومد که کلا نمیخواستم نگاش کنم ولی وقتی نگاش کردم... .
فیلم دقیقا از همون فرمول پیش بینی شده و معمول ژانر تینیجری استفاده میکنه، یه رابطه که کسی فکرش رو هم نمیکنه بین دوتا ادم متفاوت ایجاد میشه و دختر معروف نیست و پسر ادم باحالیه و افت و خیز های معمول چنین فیلم هایی و قهر و آشتی و نهایت تمام.
اما این فیلم روایتش و کاراکتر ها کاملا فرق دارند. فرمول همونه اما روایت و جزییات داستان خیلی خیلی متفاوته. نکات فوق العاده ای در مورد این سن روایت میشه و خیلی زیبا پل بین بچگی و بزرگسالی رو رسم میکنه و برای کسی که تو این دوره سنی هست مثل خودم کاملا قابل درک هست حتی با اینکه اینور دنیا زندگی میکنم.
کاراکتر اول فیلم یه پسر هست که فقط و فقط تو زمان حال زندگی میکنه ( اسم فیلم هم بر این اساس هست و در واقع طعنه ای به همین موضوع هست" حال شگفت انگیز" ، برعکس اکثر جاها که فیلم رو اکنون شگفت انگیر ترجمه کردند) و آینده براش مهم نیست و تو اکثر جاهای فیلم هم میگه که زمان حال رو عشق است و غیره. با توجه به سنش به الکل هم تقریبا اعتیاد داره و همیشه در حال نوشیدن هست. پسری که خیلی شوخ طبع هست زندگی رو جدی نمیگیره ولی از داخل داغون و نابود و چیزی بیشتر از این رو میخواد.
از اون طرف یه دختر هست که تا حالا تجربه رابطه دوست دختر/پسری نداشته و میخواد اولین رابطه زندگیش رو تجربه کنه...
در کل جزییات فیلم و اللخصوص بازیگری ها هستند که فیلم رو فوق العاده لذت بخش کردند بخصوص مایلز تیلر که بی نظیر کاراکتر ساتر رو بازی میکنه شیلین وودلی هم که خب خوب بود ولی باید یه تغییری تو روند انتخاب فیلماش بده چون یکم تکراری میشه . حدود 60 دقیقه فیلم یه روند تکراری اما واقعی و باور پذیر رو روایت میکنه که کاملا از همون فرمول ژانر تینیجری پشتیبانی میکنه اما بقیه فیلم یه روایت جدی تر و زیبا تری رو روایت میکنه، حیف که آخر فیلم خیلی بد تموم میشه و میتونست با سکانس قبل تمومش کنه و شوک بیشتری رو وارد کنه.
مهم ترین نکته مثبت فیلم هم اینه که کاراکتر ها و محیط و فضا کاملا واقعی هست و یه دوست دختر سابق شیطانی و یه دوست دختر جدید معصوم نداریم و همه کاراکتر ها خاکستری و واقعی هستند.
بعد از دیدن فیلم های مزخرفی مثل About Time و What If که یه وقت هدر دادن الکی و مسخره و بیمزه بودند The Spectacular Now فیلم واقعا خوبی بود و دقیقا همون چیزی بود که این مدت دنبالش بودم( یه چند وقتی هست زدم رو خط دیدن فیلم های تینیجری/عاشقانه
)
8/10
-----------------
What If
4/10
About Time
5/10