DOOMSDAY 2008
دیالوگ های اول فیلم :
مثل خیلی از بیماری های واگیردار دیگه
با یک موجود میکروسکوپی شروع شد
و جان بسیاری از انسان ها را گرفت
طبیعت بشر اینه که همیشه هر چیز رو ساده میگیره
همچنان که در چنین فجایعی این طوری هست
ولی ویروس زمان و مکان نمیشناسه
نه از کسی بدش میاد نه اصلا براش مهمه
!اون کار خودش رو میکنه
این ویروس کشنده
بین اهالی گلاسکو شیوع یافت
مثل یک سرماخوردگی عادی
هیچ چیز نمیتونست جلوی اون رو بگیره
نه درمانی و نه واکسنی داشت
در همون هفته اول جان هزاران نفر رو گرفت
!این پایان دنیاست
در کوششی جهت جلوگیری از گسترش ویروس
وضعیت فوق العاده اعلام شد
و مقررات منع عبور و مرور و حکومت نظامی اجرا شد
فرودگاهها ، بنادر و مرز ها بسته شد
اسکاتلند در قرنطینه کامل قرار گرفته بود
از مردم خواستند که از خونه هاشون بیرون نیان
تا از رفت و آمد و تماس با فرد آلوده جلوگیری شود
و منتظر کمکی بمونند که هرگز به اون ها نرسید...
نوشته بالا بی شباهت به دوران پاندمی کوید 19 نیست . یک فیلم اکشن / تخیلی انگلیسی که با موضوعیت شیوع یک ویروس خطرناک با الهام گیری از رزیدنت اویل و Mad Max بعلاوه نمایش قلعه و بناهای تاریخی بریتانیا و خودرو بنتلی
اصولا اینجور فیلمارو دوست ندارم و به نظرم جز اکشن هیچ چیز برای ارائه ندارند و از دید من اینجور فیلم ها یک حالت کسل کننده دارند و مناسب قشر تینیجر هستند.
فیلم پر از صحنه های احمقانست , مثلا بخشی از فیلم تعقیب و گریز یک سری ماشین به حالت فیلم Madmax شامل ماشین پلیس و موتور و ون وچندتا ماشین درب و داغون و یک بنتلی کانتینتال 12 سیلندری و سوالی که ذهن آدم رو درگیر میکنه اینه که چطور یه همچین ماشینی گرون قیمتی توانای فرار از دست چهارتا ماشین فرقون مانند رو نداره , اگه بحث ناسیونالیستیه خوب این همه خودرو انگلیسی وجود داشت چرا باید از بنتلی انتخاب شه , چرا برند مینی کوپر استفاده نشه , چرا رنجرور انتخاب نشه
مثال قابل درک مثل فرار جیمز باند با استون مارتین از دست چندتا ماشین شبیه پرایده در حالی که شخصیت های منفی با پراید با به پای استون مارتین حرکت میکنند , با منطق من جور در نمیاد. شاید فیلم بیشتر حال نمایشه و مخاطب این جور فیلما دنبال زرق و برقند.
در اصل میخوام به فیلم نمره 4 از 10 بدم ولی با این دید که ساخت انگلیسه و چیزی نزدیک به 14سال از اکران فیلم گذشته 5 از 10 امتیاز مناسبیه برای فیلم از دید من , شاید فرد دیگری این فیلم را ببیند و به به و چه چه کند شاید هم فردی دیگری به این فیلم صفر دهد.
(خوشحالم بعد از 8 سال خاک خوری این فیلم در هارد بالاخره دیدمش و پاکش کردم , تو این 8 سال فکر کردم چه اثر جالبی طرف هستم)