بالاخره در شرایطی که دیگه فیلمی برای دیدن ندارم گفتم برم سراغ فیلمای یونیورس DC ? (فکر میکنم جزو آخرین کسانی باشم که اینارو میخوام شروع کنم ببینم)
اینو بگم که فن فیلمای ابرقهرمانی و کلا فیلمای با محوریت نجات دنیا از یک نیروی اهریمنی نیستم (انقدر هالیوود تا حالا جهان رو از نابودی نجات داده که واقعا من یکی دیگه اشباع شدم)
Man of Steel (یا همون سوپرمن خودمون) ساخته زک اسنایدر به نوعی سرآغاز سریالی از فیلمای جهان DC (در واقع پاسخی به رقیب خودش مارول) با محوریت ابرقهرمان هایی مثل بتمن و سوپرمن و زن شگفت انگیز و blah blah هست!
داستان فیلم ابتدا در سیاره کریپتان کلید میخوره، سیاره ای که خانه گونه ای از موجودات فضایی هست که از نظر ظاهری هیچ تفاوتی با ما انسان های معمولی ندارن! (چرا واقعا؟!!) اما به لحاظ قابلیت ها کلا در یک لیگ دیگه ای قرار دارند! که یک مقدار هضمش برام سخت بود! سیاره کریپتان ظاهرا به دلیل استفاده بی رویه ساکنانش از انرژی اون رو به نابودیه و درست اینجاست که سوپرمن ما (با نام اصلی Kal-El) متولد میشه و پدر و مادر اون تصمیم می گیرن که برای نجاتش اونو سوار بر موشکی رهسپار زمین کنند!! که دو نفر بعدا اونو به فرزندخواندگی میگیرن و بزرگش میکنن (با نام کلارک!). (اینجاست که باز سوال میشه که چرا ساکنان سیاره کریپتان که ظاهرا تمدن پیشرفته ای هستند کارشون به انجا میرسه و اینکه چرا قادر به نجات گونه خودشون نیستند!) بدمن فیلم (ژنرال زاد) هم در همین حین تعریف میشه که اونو در اواسط فیلم که طبیعتا قصد نابودی کره زمین (تبدیلش به محیطی مشابه سیاره کریپتان) رو داره مجددا می بینیم! که سوپرمن سد راهش میشه!
ضرباهنگ فیلم مثل بیشتر فیلمای این سبکی خیلی سریعه و قصد داره که زودتر از بخشای Boring بگذره بره سراغ زد و خوردها و هیجانات خودش! در لابه لای سکانس های یک سوم اول فیلم چالش های کودکی و نوجوانی کلارک رو خیلی مختصر می بینیم که به دلیل نیروهای مافوق بشریش به انزوا کشیده شده.
به نظر من بین ابرقهرمان هایی که لااقل من میشناسم، سوپرمن با اختلاف بسیار زیادی، چرندترین، کودکانه ترین و غیرقابل قبول ترین ابرقهرمان ساخته شده هست (فکر میکنم تا حدی به این خاطره که جزو قدیمی ترین ها هم هست) چون اولا تمام نیروهای مافوق بشریش به صورت پیش فرض وجود داره و خودش هیچ نقشی در توسعه هیچ کدوم نداره! همچنین قدرت هاش هم بسیار فانتزی و بدون حد و مرز هست، عملا با ظاهر کاملا انسانی (پوست و گوشت) لحظه ای مثل راکت با شتاب 100G به فضای خارج جو میره و بر میگرده!!، کاملا ضد گلوله، ضربه، انفجار، قابلیت پرواز بدون محدودیت، تابش لیزر با قدرت تخریب بالا از چشماش و قدرت بدنی هم که دیگه سوپرمن
در مقابل این مقایسه کنید با بتمن که یک انسان کاملا معمولیه که تمام توانایی هاش رو عملا خودش با کمک آلفرد توسعه میده و چه بک استوری قوی داره یا حتی مرد آهنین که لااقل یه مهندس خوبه و ...
نکته منفی دیگه هم طبق معمول فیلمای این ژانر، شخصیت های بسیار سطحی و سیاه لشکر فیلم بود که در صدر اون ها میشه به کارکتر Lois اشاره کرد، (من Amy Adams رو خیلی دوست دارم و کلا بازیگر خوبیه) که توی این فیلم نقش بسیار سطحی و بی سرو تهی داشت و فقط آورده بودنش توی فیلم تا اون اواخر رومنس آبکی فیلم شکل بگیره و مسیر فیلمای آینده باز بشه!
نمی دونم از بازی هنری کویل چی بگم! چون ایشون عملا توی بخشای زیادی از فیلم فقط از یه سری طناب جلوی پرده سبز آویزون بود و بچه های جلوه های ویژه زحمتشو میکشیدن
ولی خب در مجموع جاهایی که بازی می کرد توی نقشش بدک نبود.
زک اسنایدر یک استایل فیلمبرداری خاصی توی فیلماش استفاده میکنه که همیشه یه ظاهر مات و برفکی (به اصطلاح Dirty!!) به فیلماش میده، چون از فیلمبرداری دیجیتال استفاده نمیکنه و از همون فرمت قدیمی 35mm استفاده میکنه و بعدا در پست پروداکشن یک افکت های رنگی خاصی روی فیلماش پیدا میکنه که برای فیلمای این مدلی که CGI سنگینی هم دارن واقعا کار غیر منطقیه که حاصلش میشه خروجی تصاویری مثل فیلم 300 و واچ من و این و ... .
در کل من تقریبا هیچ نکته مثبتی که بخواد منو جذب فیلم کنه ندیدم و اگه معیارم رو فیلمای خوب این ژانر مثل بتمن 1 و 2 نولان، لوگان و (حتی کاپیتان آمریکا!) ... بذارم در بهترین حالت به این فیلم
2/10 میدم!
امیدوارم با ورود بقیه ابرقهرمانا (مخصوصا بتمن) فیلمای بعدی بهتر ازین باشن!