Playstation 4 متعادل یا نا متعادل؟

• Thread starter Thread starter DieDie
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز

DieDie

کاربر سایت
ما به تازگی استفاده از کلمه متعادل رو در صنعت بازیهای کامپیوتری زیاد شنیدیم.ما اولین کسانی بودیم که از مشخصات PS4 پرده برداری کردیم و بعد از اون مارک سرنی درباره اطلاعاتی که ما در مورد تعادل 14+4 در آرایش CU ها داده بودیم صحبت کرد و درنهایت مایکروسافت از اون برای دفاع از کارایی و طراحی ایکس باکس وان در برابر برتری تئوریک Playstation 4 استفاده کرد.
از طرف دیگه ما میخوایم به شما نشون بدیم که سونی چطوری این اطلاعات رو به توسعه دهنده های بازی ارائه کرده.این اطلاعات به عنوان اطلاعات سطح بالا ارائه شده.

29116652041489481251.jpg

ما میدونیم که سونی فهمیده استفاده از 4 تا از این واحدهای محاسباتی (CU) در GPGPU (مخفف General Purpose on Graphic Processor Unit) میتونه کارایی و نتیجه بهتری نسبت به استفاده از اونها در رندر گرافیک داشته باشه . اما اونها توسعه دهنده ها رو فقط به استفاده از این منابع فقط در رندرینگ یا GPGPU محدود نکردن و بنا به نیاز بازیها دست اونها باز گذاشتن.در هر صورت در استفاده از اینها اجباری نیست و سونی فقط میخواسته منابع بیشتری در اختیار سازنده ها قرار بده.

توضیح:
چون مقاله ممکنه یکم تخصصی باشه این توضیح رو اضافه میکنم GPU همیشه نقش کمک پردازنده برای رندر گرافیکی داشته ولی با پیشرفت GPU ها به این نتیجه رسیدن که میشه از قدرت اونها نه تنها در کارهای گرافیکی بلکه در کمک به محاسبات و اجرای دستورات به CPU هم استفاده کرد مفهوم GPGPU به عنوان اجرای کدهای همه منظوره بر روی پردازنده گرافیکی (General Purpose on Graphic Processor Unit) از همین فلسفه نشات میگیره.سونی دیده که از اون 1800 گیگا فلاپس قدرت خامی که پردازنده گرافیکی کنسول داره 410 گیگا فلاپس اون در عمل کارایی کمی برای رندرینگ گرافیک ایجاد میکنن برای همین 4 تا از اونها رو برای کمک به پردازنده اصلی یا CPU در نظر گرفته ولی دست سازنده های بازی رو نبسته و محدودشون نکرده و گذاشته خودشون انتخاب کنن.

منبع:

PlayStation 4: Balanced or unbalanced? - VGLeaks

اولا که این مقاله به هیچ وجه بر ضد PS4 نیست یا گفته باشه بالا چشم PS4 ابرو ـه

بالای چشمه همه ابروئه وقتی میگن بالای چشمت ابروئه یعنی کسی در مورد یه چیزی اینقدر حساسیت بی جا داره که حتی در موردش یه نظر بدیهیم بدن باعث کدورت میشه.

نکته در اینجاست که سخت افزار PS4 به طور عمدی بسته طراحی نشده که در نتیجه دست بازی سازها باز باشه برای استفاده از ALU ها که اگه خواستن از اون برای GPGPU استفاده کنن به عنوان یه bonus.

الان این بیشتر برداشته تا ترجمه!

The point is the hardware is intentionally not 100 per cent round. It has a little bit more ALU in it than it would if you were thinking strictly about graphics. As a result of that you have an opportunity, you could say an incentivisation, to use that ALU for GPGPU

مسئله اینه که سخت افزار عمدا بسته طراحی نشده. یکمی بیشتر ALU داره تا اگر شما به شدت در مورد گرافیک فکر میکردید از اون استفاده کنید.بسته به نتیجه ای که میگیرید شما یک فرصت دارید , شما میتونید بگید یک تشویقه (Incentivisation) ، تا استفاده کنید از اون ALU برای GPGPU .

Incentivisation=the act or process of providing incentives to make something more attractive

http://www.collinsdictionary.com/dictionary/english/incentivisation

یعنی سرنی با توجه به معنی دقیق Incentivisation داره میگه بهتره از اون تو GPGPU استفاده بشه چیزی که دقیقا تو این مقاله نوشته شده:

ا میدونیم که سونی فهمیده استفاده از 4 تا از این واحدهای محاسباتی (CU) در GPGPU (مخفف General Purpose on Graphic Processor Unit) میتونه کارایی و نتیجه بهتری نسبت...

آخرین ویرایش:
چیز بدی من تو مقاله پیدا نکردم . برکس بیشتر دارم فکر میکنم که میگه سونی اختیارات بیشتری در مورد استفاده از قدرت های کنسول در رابطه با عناصر مختلف به سازنده ها داده .

پ.ن : والا این اقا مهدی هم قبلا خوب مقاله هایی برای دو طرف میذاشت و من همیشه فکر میکردم یه ادم وسط گرا هست ولی خب اخیرا و تو این جند ماهه یکم اونوری شده و به اون طرف قش کرده وگرنه ما قبولش داشتیم :d

چیز بدی من تو مقاله پیدا نکردم . برکس بیشتر دارم فکر میکنم که میگه سونی اختیارات بیشتری در مورد استفاده از قدرت های کنسول در رابطه با عناصر مختلف به سازنده ها داده .

پ.ن : والا این اقا مهدی هم قبلا خوب مقاله هایی برای دو طرف میذاشت و من همیشه فکر میکردم یه ادم وسط گرا هست ولی خب اخیرا و تو این جند ماهه یکم اونوری شده و به اون طرف قش کرده وگرنه ما قبولش داشتیم :d

من اونوری نشدم ، دلیل این برداشت اینه که واقعا بعضیا گند یه چیزی رو در میارن نمونش همین مقاله توش اصلا چیز بدی نوشته نشده ولی واکنش دوستان سونی فن واقعا تهاجمیه !! فقط کافیه این شبهه ایجاد بشه که ممکنه یه حرف یا مقاله ای بخواد کوچکترین خللی تو این افکار ایجاد کنه که PS4 چیز مطلقا برتر نیست!

من اونوری نشدم ، دلیل این برداشت اینه که واقعا بعضیا گند یه چیزی رو در میارن نمونش همین مقاله توش اصلا چیز بدی نوشته نشده ولی واکنش دوستان سونی فن واقعا تهاجمیه !! فقط کافیه این شبهه ایجاد بشه که ممکنه یه حرف یا مقاله ای بخواد کوچکترین خللی تو این افکار ایجاد کنه که PS4 چیز مطلقا برتر نیست!

نه دیگه قبول کن اون طرفی هستی و جدیدا حرفات و خبر هات جهت دار شده . چیز ناراحت کننده و عجیبی هم نیست بالاخره ادم باید فن یه چیزی باشه .

ولی من به شخصه دید دیگه ای ازت داشتم :d

جالبه نئوگاف بعد از منتشر شدن این خبر بالا نمیاد!!

Congratulations you broke it! Please wait while we work on.

تو که از نظر خودت منطقت رو تریلی نمیکشه از کجا اینو میگی اخه؟ تو کل دنیا تو این یه ساعت تنها اتفاقی که افتاده انتشار این خبره فوق حیاتی بود اره؟ خودت از بی منطق ترین و بی ربط ترین حرفایه این سایتو مینویسی بعد میگی سونی فنا تا یه چیزی میبینن فوری عکس العمل بد نشون میدن
باتری گوشی منم خالی شد احتمالا چند دقیقه دیگه گیم اسپات هم بالا نمیاد

حرص نخور برات ضرر داره. اولا که نوشتم بعد از منتشر شدن خبر بالا نمیاد یعنی خبر ندارم چرا بالا نمیاد چون میخواستم برم نئوگافو بخونم دقیقا صفحه اولو که خوندم دیگه بالا نیومد شاید دلیلش یه چیز دیگه باشه که اون دوستمون میگه به خاطر خبر HL3 هست . دوما سواد که داری:

Congratulations you broke it! Please wait while we work on

سوما باتری گوشیت داره تموم میشه عقل که داری بزنش تو شارژ چه ربطی به بالا نیومدن سایت داره!؟

آخرین ویرایش:
جالبه نئوگاف بعد از منتشر شدن این خبر بالا نمیاد!!

تو که از نظر خودت منطقت رو تریلی نمیکشه از کجا اینو میگی اخه؟ تو کل دنیا تو این یه ساعت تنها اتفاقی که افتاده انتشار این خبره فوق حیاتی بود اره؟ خودت از بی منطق ترین و بی ربط ترین حرفایه این سایتو مینویسی بعد میگی سونی فنا تا یه چیزی میبینن فوری عکس العمل بد نشون میدن
باتری گوشی منم خالی شد احتمالا چند دقیقه دیگه گیم اسپات هم بالا نمیاد

بعنوان کسی که چند ساله تو زمینه سخت افزار بخاطر علاقه شخصی مطالعاتی میکنم باید بگم سخت افزار ps4 متعادلتر از سخت افزار x1 هست.{حالا خودتون رو تا میتونید بکوبید به در و دیوار حرف حق رو باید زد .برای این حرفم هم دلایل مشخصی دارم}

پهنای باند رم سیستم x1 در مقابل پهنای باند رم سیستم ps4 افتضاح هست.
esram داخل x1 نمیتونه معجزه خاصی کنه و به هیچ عنوان نمیتونه سرعت پایین رم و انتقال دیتای کمتر رو به cpu وgpu جبران کنه .حالا میخواد تاخیرesram اصلا صفر باشه مهم منبع اصلی هست که همون رم سیستمه.
gpu کنسول ps4 مستقیم به یه حافظه پرسرعت دسترسی داره که دارای گنجایشو ظرفیت بسیار زیادی هست {8 گیگابایت}
ولی gpu داخل x1 فقط یه دسترسی پرسرعت میتونه داشته اونم esram که بسیار بسیار ظرفیت پایینی داره فقط 32 مگابایت.
حتی ماکروسافت نخواست حداقل برای جبران پهنای باند کم رم سیستم که ddr3 هست یه حافظه 1 گیگابایتی gddr5 جدا برای gpu کنسول بزاره که کارایی gpu رو میتونست بهبود ببخشه.
ولی ps4 نیازی به حافظه پرسرعت جدا برای gpu نداره چون خود رم یکپارچه سیستم حدود 170gb/s پهنای باند داره که بسیار زیاد هست و دیگه نیازی به این کار نیست .

داخل pc هم بخاطر اینکه رم سیستم سرعت پایینی داره میان یه حافظه پرسرعت جدا برای gpu تعبیه میکنن و خود gpu و حافظه پرسرعت جداش بعلاوه مدارهای رگوله ولتاژ و ...روی یک برد جدا سوار میشن که به اون برد میگن کارت گرافیک که از طریق در گاهی با مادربرد pc ارتباط برقرار میکنه.حافظه پرسرعت gpu داخل سیستم pc دارای ظرفیتهای گوناگونی هست و بسته به نوع و قدرت gpu میتونه از ظرفیت بسیار کم باشه تا 6 گیگابایت مال کارت انویدیا تایتان.

اصلا ماکروسافت رو چه حسابی میاد gpu یی که چندین برابر gpu ایکس باکس 360 قدرت داره رو فقط به یه esram با ظرفیت بسیار محدود بعلاوه یه رم ddr3 با سرعت کم که cpu هم همزمان داره ازش استفاده میکنه محدود میکنه در صورتی که gpu با این قدرت حداقل باید به 1 گیگابایت حافظه پرسرعت دسترسی داشته باشه برای بافر فریم و کارهای دیگه تا بتونه ظرفیت اصلی خودش رو نمایان کنه معلوم نیست.

در مورد ps4 هم باید گفته بشه cpu هم همزمان با gpu از رم استفاده میکنه منتها بخاطر سرعت و پهنای باند زیاد رم سیستم که حداقل 2 برابر و نیم مال رم x1 هست شاید مشکل خاصی بوجود نیاد{اینم گفتم شاید چون یه احتمال بسیار ضعیف رو در نظر میگیریم ولی همین مقدار پهنای باند به نظر من کافیه}

در مورد cpu هم هر دو کنسول ایراد بهشون وارده cpu ضعیفی استفاده کردن همونطور که انویدیا هم گفت .منتها زرنگی سونی اینجا معلوم میشه که میاد 4 تا cu که میتونه تعداد cu ها رو هم خود برنامه نویس و توسعه دهنده انتخاب کنه که چند تا باشه برای gpgpu برای کمک به پردازش برای مواردی خاص به کمک cpu میفرسته تا یه وقت زیر بار پردازش سنگین مثلا فیزیک کم نیاره cpu.

در برابرش ماکروسافت میاد میبینه تعداد cu های gpu کنسولش کمتر از gpu کنسول حریف یعنی ps4 هست و اگر قرار باشه برنامه نویس چهار تاش رو برای فیزیک قزض بگیره از gpu نتیجه افت فریم بدی پیش میاد .
حالا ماکروسافت اینجا باید چیکار کنه برای جبران کمبود ؟
تنها راه اینه که بیاد قدرت cpu رو افزایش بده اونم دیگه کلا دیر شده برای تعویض کلی cpu کنسول و ارتقاش مجبوره فرت و فرت اورکلاک کنه تا بلکی جبران کنه این عقب موندگی رو.

حالا خدایی به دور از فن بازی خودتون تصمیم بگیرید سخت افزار کدوم متعادل تر و قابل انعطافتر هست برای بازی؟
منم دیگه تو این تاپیک پست نمیدم بزارین هر چی میخوان بگن چون این چند روزه سر یه ماجرایی کلا ناراحتی پیش اومد بیرون فروم و حوصله جر و بحث رو ندارم .فقط خواستم یه روشن سازی کرده باشم.
نتیجه نهایی کار رو هم خودتون قشنگ میبینید.

@8030
سه تا سوال:
شما اگه برای CPU بخوای رم انتخاب کنی gddr5 بر میداری یا DDR3 ؟
DME و 8 تا واحد صوتی+7 تا واحد گرافیکی روی عملکرد دستگاه تاثیری دارن؟
من این قسمت که تکرار میکنی پهنای باند کمه و 32 مگابایت eSRAM کوچیکه رو درک نکردم , یعنی دستگاه همزمان ایراد کم بودن پهنای باند 8GB رم DDR3 رو داره هم ایراد کوچیک بودن eSRAM ؟مگه این دوتا همزمان کار نمیکنن؟

اصلا ماکروسافت رو چه حسابی میاد gpu یی که چندین برابر gpu ایکس باکس 360 قدرت داره رو فقط به یه esram با ظرفیت بسیار محدود بعلاوه یه رم ddr3 با سرعت کم که cpu هم همزمان داره ازش استفاده میکنه محدود میکنه در صورتی که gpu با این قدرت حداقل باید به 1 گیگابایت حافظه پرسرعت دسترسی داشته باشه برای بافر فریم و کارهای دیگه تا بتونه ظرفیت اصلی خودش رو نمایان کنه معلوم نیست.
محمد جان به باقی حرفات کاری ندارم فقط همین یه تیکه رو خودت خوب روش فکر کن.فکر کردی مایکرو مهندساش رو از پشت کوه اورده؟؟!!صد در صد یه چیزی میدونستن که اون esram رو براش گزاشتن.برای این کنسول میلیون ها دلار هزینه شده نمیان یه چیز مسخره و بدرد نخور بزارن توی کنسول.حالا بزار کنسول بیاد کارایی esram هم معلوم میشه.

cerny و سونی همیشه بهترین چیز رو در ps4 قرار میدن این کنسول نرمال است و ما باور نمی کنیم مگر xone و مایکروسافت جهان خوار باشه

اونوری نشدی ؟؟ اوووونوووری نشدیییی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ به نظرم این جمله رو یه بار دیگه بگو اونوقت میبینی که دیگه نباید بگی :دی البته چیز بدی نیست که بخای پنهون کنی .

الان گند چی رو در آوردن ؟ الان یه نفر گفت این عکس واسه 2012 هست گند ـه چی درومد ؟ خوب اون طرفی که شما رفتی از این گند کاریا که فراوونه پس پست اونا رو چرا لایک هم میکنی تازه ؟ :دی افرادی زیادی هستن اونطرف که هر چیزی که مخالف نظرشونه میبرن زیر سوال دیگه خودتم میدونی و لازم نیس نام ببرم .

آخرین ویرایش:
بعنوان کسی که چند ساله تو زمینه سخت افزار بخاطر علاقه شخصی مطالعاتی میکنم باید بگم سخت افزار ps4 متعادلتر از سخت افزار x1 هست.{حالا خودتون رو تا میتونید بکوبید به در و دیوار حرف حق رو باید زد .برای این حرفم هم دلایل مشخصی دارم}

پهنای باند رم سیستم x1 در مقابل پهنای باند رم سیستم ps4 افتضاح هست.
esram داخل x1 نمیتونه معجزه خاصی کنه و به هیچ عنوان نمیتونه سرعت پایین رم و انتقال دیتای کمتر رو به cpu وgpu جبران کنه .حالا میخواد تاخیرesram اصلا صفر باشه مهم منبع اصلی هست که همون رم سیستمه.
gpu کنسول ps4 مستقیم به یه حافظه پرسرعت دسترسی داره که دارای گنجایشو ظرفیت بسیار زیادی هست {8 گیگابایت}
ولی gpu داخل x1 فقط یه دسترسی پرسرعت میتونه داشته اونم esram که بسیار بسیار ظرفیت پایینی داره فقط 32 مگابایت.
حتی ماکروسافت نخواست حداقل برای جبران پهنای باند کم رم سیستم که ddr3 هست یه حافظه 1 گیگابایتی gddr5 جدا برای gpu کنسول بزاره که کارایی gpu رو میتونست بهبود ببخشه.
ولی ps4 نیازی به حافظه پرسرعت جدا برای gpu نداره چون خود رم یکپارچه سیستم حدود 170gb/s پهنای باند داره که بسیار زیاد هست و دیگه نیازی به این کار نیست .

داخل pc هم بخاطر اینکه رم سیستم سرعت پایینی داره میان یه حافظه پرسرعت جدا برای gpu تعبیه میکنن و خود gpu و حافظه پرسرعت جداش بعلاوه مدارهای رگوله ولتاژ و ...روی یک برد جدا سوار میشن که به اون برد میگن کارت گرافیک که از طریق در گاهی با مادربرد pc ارتباط برقرار میکنه.حافظه پرسرعت gpu داخل سیستم pc دارای ظرفیتهای گوناگونی هست و بسته به نوع و قدرت gpu میتونه از ظرفیت بسیار کم باشه تا 6 گیگابایت مال کارت انویدیا تایتان.

در مورد ps4 هم باید گفته بشه cpu هم همزمان با gpu از رم استفاده میکنه منتها بخاطر سرعت و پهنای باند زیاد رم سیستم که حداقل 2 برابر و نیم مال رم x1 هست شاید مشکل خاصی بوجود نیاد{اینم گفتم شاید چون یه احتمال بسیار ضعیف رو در نظر میگیریم ولی همین مقدار پهنای باند به نظر من کافیه}

در مورد cpu هم هر دو کنسول ایراد بهشون وارده cpu ضعیفی استفاده کردن همونطور که انویدیا هم گفت .منتها زرنگی سونی اینجا معلوم میشه که میاد 4 تا cu که میتونه تعداد cu ها رو هم خود برنامه نویس و توسعه دهنده انتخاب کنه که چند تا باشه برای gpgpu برای کمک به پردازش برای مواردی خاص به کمک cpu میفرسته تا یه وقت زیر بار پردازش سنگین مثلا فیزیک کم نیاره cpu.

در برابرش ماکروسافت میاد میبینه تعداد cu های gpu کنسولش کمتر از gpu کنسول حریف یعنی ps4 هست و اگر قرار باشه برنامه نویس چهار تاش رو برای فیزیک قزض بگیره از gpu نتیجه افت فریم بدی پیش میاد .
حالا ماکروسافت اینجا باید چیکار کنه برای جبران کمبود ؟
تنها راه اینه که بیاد قدرت cpu رو افزایش بده اونم دیگه کلا دیر شده برای تعویض کلی cpu کنسول و ارتقاش مجبوره فرت و فرت اورکلاک کنه تا بلکی جبران کنه این عقب موندگی رو.

حالا خدایی به دور از فن بازی خودتون تصمیم بگیرید سخت افزار کدوم متعادل تر و قابل انعطافتر هست برای بازی؟
منم دیگه تو این تاپیک پست نمیدم بزارین هر چی میخوان بگن چون این چند روزه سر یه ماجرایی کلا ناراحتی پیش اومد بیرون فروم و حوصله جر و بحث رو ندارم .فقط خواستم یه روشن سازی کرده باشم.
نتیجه نهایی کار رو هم خودتون قشنگ میبینید.
تمام اون سوالاتی که پرسیدی به همون دلیلی هست که چیزی در مورد اطلاعات سخت افزارش نمیدونی . به همون دلیلی که فکر مینکی مایکرو از جمله خود amd از تو کمتر میدونند و دقیقا همون چیزی که یه سونی فن همیشه احساس برتر بودن میکنه .

تمام اون سوالاتی که پرسیدی به همون دلیلی هست که چیزی در مورد اطلاعات سخت افزارش نمیدونی . به همون دلیلی که فکر مینکی مایکرو از جمله خود amd از تو کمتر میدونند و دقیقا همون چیزی که یه سونی فن همیشه احساس برتر بودن میکنه .

تو خلافش رو ثـــابت کن خب!

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or