Movie Center

من بهترین و تاثیرگذارترین و متفاوت ترین تجربه های داستانی رو در بازی ها تجربه کردم
سینما و تلویزیون دیگه خیلی به ورطه تکرار افتادن واقعا کار متفاوت خیلی کم دیده میشه
هرچند من خودم همچنان خیلی فیلم و سریال میبینم ولی آینده ویدیوگیم به نظرم به مراتب بزرگتر و بهتر از سینما خواهد بود
و درنهایت میگم باید از هردو لذت برد

• Like
Reactions: ce7en44 and rpg321
هر دو طرف ترازو ما سوپراستار هارو مقایسه کردیم، (شما حرف من رو قبول ندارین و بعضی ها این وسط Salty هم شدن، درباره این مقایسه یه سرچ کنین. حتی در کامیونیتی های گیمینگ خود گیمر ها وقتی بگین "داستان بازیها از فیلم ها بهتره" ببین چه جوابی نوشتن. بعدش اگر خواستین، در فروم های مربوط به هنر و غیر رو سرچ کنین، احتمالا به جواب های جالبی میرسین :D این رو چون حرف من رو قبول ندارین میگم)

خب شما بگو دقیقا چه عنوانی از صنعت گیم هم اندازه Citizen Kane هستش!؟ شما میگی "میگی چند تا بازی مگه در حد Inside هستن و منم می‌تونم بگم مگه چند تا فیلم در حد همشهری کین هستن؟" خب باز هم مغلطه، جواب سوال رو نباید با سوال داد، البته اگه جوابی باشه :D

"و واقعیت اینه که ۹۹٪ فیلم‌های سینمایی داستانشون در حد داستان بازی‌های جان کارمک و حتی پایین‌تره." خب اینجاست که وارد دنیای موازی میشیم. :D
نظر جان کارمک رو قبلا خوندم منتهی وقتی طراح گیم دیزاین بوده و کلا رو بازیهای شوتر اول شخص کار کرده که شوتینگ و مراحل در اولویت قرار داره، زیاد دور از انتظار و مهم نیست نظرش. مثلا اگر از سم هاوسر یا نیل دراکمن بپرسین نظر کاملا متفاوتی خواهند داشت.

منم از اول تقریبا همین رو گفتم، اما خب شما و دوستان چون صرفا بخاطر سرگرم شدن اومدین سمت ویدیوگیم و گیمپلی براتون مهمتر هستش، این فکت رو قبول ندارین. صنعت گیم الان مثل زمان سگا جنسیس نیست که صرفا "بزن برو مرحله بعدی" باشه اونوقت دیگه نباید اصلا جدیش گرفت.

ME2 منظورت Mass Effect 2 هستش!؟ قسمت دوم رو خب فنهای سری میگن میشد به عنوان یه DLC عرضه کرد بعد شما میگی "داستان قوی" /:)

میدونین مشکل کجاست شما به 2001: A Space Odyssey میگی کسالت آور. درحالی که این فیلم، "فیلم مورد علاقه ی یه بازیسازی مثل کوجیماست" :D بعد فن های کوجیما زیر پست شما، حرف شمارو قبول دارن :D
یعنی فن بازی در این حد :D

بزار یه مثال دیگه از فنهای متعصب بازیسنتر که چندین سال میشناسیم بزنم:

همین MGS 3 که منبع الهامش فیلم هایی مثل Rambo, James Bond و Escape From New York بوده، یک سکانس/کرکتر یا موضوعی رو همین فنها در اون فیلم ببینن(که حتی بهتر نمایش داده شده) اصلا هیچ اشاره ای نمیشه، ولی لازمه همین موضوع یا شخصیت رو در بازی، بازیساز مورد علاقه شون ببینن. اونوقت چه بزرگنمایی هایی که نمیشه. بماند حتی اسم و ظاهر Snake کاپی از فیلم John Carpenter هستش. اینور یه B-Movie مسخرست، اونور شاهکار خلق شده توسط بازیساز افسانه ای :))

نظر خود John Carpenter درباره این موضوع رو بخون، وقتی rip-off یه فیلم متوسط سینما، تو صنعت گیم این همه ستایش میشه، این سطح ویدیوگیم نسبت به سینما رو نشون میده. :D

حالا همون سوال قبلی که سعی کردین با سوال جواب بدین!؟ چندتا بازی داریم که آیکون صنعت گیم باشن و در حین حال rip-off سینما نباشن، بعدش همین هارو مقایسه کنین با آیکون های سینما.

درکل فکر نکنم به نتیجه ای برسیم :D
در مورد ME2 اولین باریه که چنین عبارتی رو میشنوم:D تا حالا همیشه اوج بازی های فضایی و اینا ازش یاد میشده(حالا من موافقم یا نه بحث دیگریست:دس )

اون بخش کپی و ریپ آف و اینا حقیقتا خیلیییی جاده خاکیه!
اینکه یک موضوع، یک طراحی یا هرچیزی اولین جا کجا استفاده شده نه اینکه اصلا مهم نیست، ولی همه چیز هم نیست!

نمونه واضحش همین ایندیانا جونز ، اینکه آنچارتد تو اون سبک و سیاقه، یعنی سطحش پایین تره؟
نه حقیقتا! چه تو صحنه هایی که ارائه میدن ، چه داستان و کاراکترها اصلا مقایسه مسخره ایه:D

همین مورد در مورد طراحی اسنیک که گفتی هم هست! اصلا اسنیک کپی برابر اصل ، ولی این وسط داستانی هم وجود دارد، شخصیت پردازی هایی هم وجود دارد و ... ، به صرف شبیه بودن یک کاراکتر نمیتونیم بگیم چون اون فیلمه، فیلم لهی بوده و MGS طراحیش رو از اون الهام گرفته ، پس در نتیجه MGS سطح پایین تری حتی از اون فیلم دارد:D

خلاصه چیزی که میگی به نظر من که منطقی نیست و صرفا نظر شخصی میتونه باشه
وگرنه چندین مثال از بازی ها هم زده شد که فقط داستان و روایت تنها تو همین مدیوم بازی میشه در اورد یا بهتر میشه در اورد که صحبت خاصی در جوابش نداشتی

---

بزار یک مورد دیگه هم بگم از نقاط قوتی که تو بازی ها هست و فکر نمیکنم چندان تو فیلم بشه بهش پرداخت

توی یک سری بازی ها (احتمالا نمونه بارزش کارهای میازاکی ولی مثال من از گنشینی هست که خودم زدم:دی ) تو وارد یک محیط جدیدی میشی ، که حالا مخروبه و ایناست و شاید خالی از سکنه یا حالا خیلی له و درب و داغون یه عده باشن
به هر حال این محیط داستانی برای گفتن داره ، که چرا و چگونه اینجوری شده

تو این اطلاعات رو از خود محیط ، از آیتم های دراپ ، از صحبت با NPCها ، ماموریت های اصلی و فرعی و ... میگیری
کسی نمیاد تو دو خط بهت بگه آره اینجا این بوده و الان این شده به فلان دلیل(البته تو دو خط میگن ولی داستان کامل رو نمیتونند بگن:دی ) ...تجربه ای از داستانه که فقط میتونی از بازی بگیری
داستان به صورت تکه های پازل وجود داره و باید بچینی کنار هم و ببینی عجب!
توی گنشین مثلا محیطی داشتیم به نام انکانومیا

اطلاعات اولیه ت فقط اینه که یه تمدنی اینجا بودن
تو با گشتن تو محیطه که میفهمی این تمدن چرا اونجان ، چجور به وجود اومدن ، چجوری زندگی میکردن ک چه اعتقاداتی داشتن ، فلان سازه ای که وسط مپ وجود داره چرا ساخته شده و استفاده ش چی بوده ، چجوری از بین رفتن و ...

همین مورد رو مثلا ما توی U4 هم چنین چیزی داشتیم و مقایسه U4 با بازی های قبل کاملا مشخصه ...
اون مدینه ی فاضله ی دزدان دریایی رو از ایده اولیه ش، تا لحظه ترکیدنش رو نه به عنوان یک داستان/بازی/فیلم مستقل، که با خود نیت از اول تا آخر تجربه کردیم، کدوم فیلم برای داستان یک گنج یاب میاد چنین کاری رو برات بکنه؟ نمیتونه بکنه! چون کسی نمیشینه 20 ساعت پای یک فیلم:دی

این مورد حتی توی کتاب و رمان هم قابل گفتن نیست توی خود داستان اصلی عموما ، نتیجه ش میشه خوب حالا بریم یک کتاب Lore بنویسیم براش!

آخرین ویرایش:
مشکل این بحث اینه که این دوستمون یه سری پیش فرض برای خودش در نظر گرفته که فلان فیلم چون در سینما خیلی خوب و خفنه پس در بازی ها چنین چیزی نمیشه داشته باشیم. خبر بد اینه که این حرف صرفا نظر شماست و اصلا و ابدا نمیشه به عنوان یه فکت جهانی حتی با مقبولیت عمومی قابل توجه در نظر گرفتش. از نظر من مدل داستان سرایی سولز لایکها خودش یه انقلاب در روایته داستانه، حالا شما بگو همشهری کین تاثیرگذار بود منم میگم دارک سولز هم تاثیرگذار بوده. کیه که تعیین کنه کدومش بزرگتر از اونیکیه؟ هر کدوم در مدیوم خودشون درخشیدن به طوری که نمیشده جاشون رو با هم عوض کرد.
بحثی هم که در مورد کتاب و سینما شد کاملا درسته. اگه به مقایسه موردیه ما هم از هری پاتر مثال میاریم که چقدر فیلم هاش به نسبت کتاب هاش افتضاح بوده یا حتی ارباب حلقه ها که فیلم هاش محبوبیت بسیار زیادی داره باز هم نسبت به عمق کتاب هاش خیلی ناقصه و هیچوقت نمیتونه تجربه کتاب رو به طور کامل بهت انتقال بده. خب الان باید نتیجه بگیریم که مدیوم سینما همیشه نسبت به کتاب عقب موندس و هیچوقت نمیتونه بدرخشه و ریده؟:D
حالا نکته باحال گیم ها اینه که اکثر داستان های خفن گیمی اتفاقا برداشت از کتاب و فیلم نبودن بلکه آثاری اورجینال محسوب میشدن که اتفاقا از این نظر به سینما برتری داره بنظر من. مثلا اسکورسیزی که به عنوان یکی از خفن ترین کارگردان های تاریخ سینما شناخته میشه خیلی از کارهاش بر اساس رمان ساخته شده (من جمله همین فیلم آخرش که هنوز نیومده) ولی چنین چیزی رو در بازی ها شاهد نیستیم که بنظر من نکته مثبته. عموما هم بازی هایی از نظر داستانی ماندگار شدن که مخصوص این مدیوم بودن و هیچ جور دیگه ای نمیشده در سینما یا کتاب اون مدل داستان سرایی رو ارائه داد. یعنی داستانی که کاملا خاصه این صنعت هستش.
راجع به ریپ آف سری متال گیر از بی مووی هم که واقعا بحث مسخره ای بودش. اینکه کوجیما عاشق سینما بوده و بجاش اومده بازی ساخته و از یه سری بی مووی الهام گرفته باید این نتیجه استخراج شه که سینما از گیم بالاتره؟! این دیگه چجور استدلالیه؟:D اصلا مگه کوجیما نماینده صنعت گیمه؟ بعدم شما با مبحثی به اسم ادای دین آشنایی دارید انشالا؟ یعنی شما اگه از یه سری المان بی مووی الهام بگیری یا ادای دین کنی نتیجه کارت ضعیف تر از اون آثار میشه اوتومات؟ سر و ته حرفاتون کلا اتصال درستی نداره و از یه سری موارد رندوم دارید نتیجه گیری بی ربط میکنید و حس خفن بودن هم گرفتید تازه:D الان تو همون MGS3 که ذکر شدش میشه بگید در کدوم یکی از اون فیلمهایی که به عنوان منبع الهام نام بردید صحنه ای تاثیرگذار تر از لحظه خداحافظی اسنیک و باس میتونید نام ببرید؟ اصلا ایجاد اون صحنه در مدیوم دیگه ای امکان پذیره؟
حالا بگذریم که همین الان هم سینمای هالیوود تحت تاثیر گیم قرار گرفته و میتونیم تاثیرات روایی و سینماتوگرافیش رو در خیلی از فیلم های امروزی مشاهده کنیم.
خلاصه که بحث شما بشدت شخصیه و استدلال هاتون اصلا بیس خوبی نداره و این اصراری که بر مقبولیت عمومی حرفاتون دارید حقیقتا عجیب و حتی خنده داره....

یه سری نکته دیگه هم لازمه اضافه کنم.
1. سینما بالای 100 سال هست که وجود داره، صنعت گیم نصف اون هم هنوز نیست. همون همشهری کین بعد 50 سال از شروع سینما سر و کلش پیدا شد. گیم هنوز به 50 سال نرسیده کلی دستاورد داشته در مدیوم خودش در حد همون همشهری کین.
2.سینما بشدت وابسته رمان بوده همیشه، برعکسش گیم که شاید در ظاهر به قول دوستمون از سینما ریپ آف میکرده ولی اتفاقا مسیر خودشو رفته و در خلق داستان اورجینال خیلی توانمند تر از سینما بوده در همین مدت محدود. باز هم از همین سری متال گیر مثال بزنیم که رفرنس به فیلم های زیادی داره ولی شما در هیچ فیلم بلاک باستری هیچوقت نبیبینی 2 تا پیرمرد وسط قبرستون 45 دقیقه در مورد نانو ماشین با هم صحبت کنن:دی این یعنی گیم کار خودشو داره میکنه و وامدار سینما هم نیست.
3. با این مدل استدلال ها میشه نتیجه گرفت که چون جان ویک 4 از Hotline Miami ریپ آف کرده پس سینما زیر گیمه:دی یا چون در سینما فیلم های سوپرهیرویی و کامیک بوکی داریم پس سینما زیر کامیک بوکه!!

بزارید خنده دار ترین نقدی که تا به حال دیدمو براتون بزارم .داستان این فیلمو کلا میگه و بگم کلشو اسپویل می کنه اگه کسی خواست ببینش بنظر من اینو ببینه چون هم 11 دقیقه می خندی هم حجم و وقتتو هدر نمی دی.

Peter Pan And Wendy - It's Awful​

یعنی توی این چند ماهه این قدر نخندیده بودم
نکته غم ناکش اینه که کار گردانش کارگردان فیلم green knight هست David Lowery. اینکه فیلم این قدر حفره داستانی و غیر منطقی داره که طرف 11 دقیقه باهاش جک می سازه بنظر من دیزنی اسلحه گذاشته روی سرش که اینو بسازه مگر نه امکان نداره.

اگه اینقدر از این لیستهایی که The Room رو بدترین فیلم تاریخ معرفی میکنن خسته شدین این رو حتما ببینین :)) :

==============
ولی این یکی فیلمش میخوره فیلم خوبی باشه امتیاز 8/10 گرفته تو imdb
لوکشیناش و طراحی محیطش (بکگرانداش)هم خیلی خوبه

• Smile
Reactions: m.d.makan
بزارید خنده دار ترین نقدی که تا به حال دیدمو براتون بزارم .داستان این فیلمو کلا میگه و بگم کلشو اسپویل می کنه اگه کسی خواست ببینش بنظر من اینو ببینه چون هم 11 دقیقه می خندی هم حجم و وقتتو هدر نمی دی.

Peter Pan And Wendy - It's Awful​

یعنی توی این چند ماهه این قدر نخندیده بودم
نکته غم ناکش اینه که کار گردانش کارگردان فیلم green knight هست David Lowery. اینکه فیلم این قدر حفره داستانی و غیر منطقی داره که طرف 11 دقیقه باهاش جک می سازه بنظر من دیزنی اسلحه گذاشته روی سرش که اینو بسازه مگر نه امکان نداره.
خیلی خوب بود

از همون کانال

ولی این یکی فیلمش میخوره فیلم خوبی باشه امتیاز 8/10 گرفته تو imdb
لوکشیناش و طراحی محیطش (بکگرانداش)هم خیلی خوبه
Neil Breen پدیده ایه واقعا.
لعنتی مثل بختک میفته به اکسپلورر یوتوبت ولم نمیکنه :D
@rpg321
در مورد تام کروز چرا با ایران مقایسه میکنی؟
برو چهره خانم های بازیگری که تو این 40 سال جلوش بازی کردن و هم سن یا کوچکتر ازش بودن رو ببین.

آخرین ویرایش:

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or