من \ست قبلی هم گفتم خودم چند ماه بود منتظرش بودم و کارهای قبلی اگرز رو هم خیلی دوس داشتم (The Witch) و وقتی دیدم دست گذاشته روی داستان یک وایکینگ خیلی خوشال شدم اما خب اصلا اون چیزی که فکر میکردم نبودایشون کلا توی دسته ای از فیلم ها قرار میگیره که عامه پسند نیست و یا باهاش خیلی حال میکنید یا اینکه برعکسو دلیل نمیشه چون مثلا من از فیلم خوشم اومد حتما بقیه هم باید از فیلم خوششون بیاد.
(دقیقا مثل فیلم های قبلی کارگردان)
اول در مورد داستان، اتفاقا کلا هدف کارگردان و فیلم همین بوده که یه داستان خیلی کلیشه ای و حتی ساده رو بگیرن و بزارنش توی محیط وایکینگی (بالاتر دوستمون @آریا دایناسور هم اشاره کرد که کلا داستان فیلم همون منبع هملت شکسپیر هست و انتقام)
یعنی داستان کلی این وسط مهم نیست و داستانیه که از همون اول میشه پایانش رو حدس زد، ولی این وسط نحوه نمایش دادن داستان و اتفاقاتی که توی راه میوفته تمرکز اصلی فیلم هستن که ما رو میرسونه به هدف اصلی فیلم: نشون دادن زندگی، عقاید و نحوه زندگی وایکینگی اون زمان.
آخر فیلم هم از نقاط قوتش بود، فکر کنم همه افرادی که فیلم رو دیده باشن از اول میدونستن که اون صحنه پایانی بالاخره میرسه و نحوه نشون دادنش عالی بود:
نه دیالوگی وجود داره و نه صحنه های اضافی، قهرمان داستان بالاخره میرسه به دشمنش و هر دو مستقیم میرنسر اصل کار و فیلم رو تموم میکنن
بازی بازیگر ها که به نظر من واقعا خوب بود و تنها گله خود من انگلیسی حرف زدنشون بود، چند صحنه که به زبان Old norse صحبت میشد یا شعر خونده میشد عالی بودن. alexander skarsgård هم سنگ تموم گذاشته بود برای نقشش.
از نظر مسائلی مثل فیلم برداری و موسیقی هم واقعا بی انصافیه به فیلم ایراد گرفت، هم فیلم برداری و شات ها عالی بودن و هم موسیقی و ....
در کل اینکه سخت نگیرید، سلیقه ها متفاوت هست و ادم نمیتونه از 100% همه فیلم ها، کتاب ها، بازی ها و ... که ساخته میشن لذت ببره.
+
ا الان یادم افتاد داستان ساده northman رو خیلی میشه با Green knight مقایسه کردو توی این مورد خیلی شبیه به همن
+
من از الان زنبیل گذاشتم برای فیلم بعدی خود استاد اگرز و امیدوارم پروژه Nosferatuـش واقعا کلید بخوره
حتی تصورش هم سخته چه فیلم مریضی از نوسفراتو میخواد درست کنه![]()
طرف میگه Northman فیلم خوبی نبود و اینا و بعد ناراحت میشی اما بعدش میری میبینی فیلمهایی که خوشش اومده چیا بوده و ناگهان خوشحال میشی که خوشش نیومده، درستش هم همینه.
فیلم واقعا عالی بود من به شدت خوشم اومد مخصوصا که موسیقی، تم سیاه و سفید وسطش، دیالوگ های ویلیام دفو و شات های دوربین در کنار سادهترین داستان که مزه انتقام باشه... قشنگ ترکیبی بود از دو تا فیلم قبلی استاد که عناصر مشترکی رو با مرد شمالی داشت. صحنه آخر فیلم به مانند یک تئاتر زنده بود که داستانش بار ها برامون تعریف شده بود. واقعا لذت بردم که یک فیلم متفاوت دیگه از این کارگردان دیدم. ادای احترام به فیلم های قبلی و دو بازیگر مشترک از همون دو فیلم هم بی نظیر کرده بود کار رو...عالی بود The Northman! از اتمسفر درجه یک و بازیهای خفن تا قابها و تصاویر ناب و...
من با دو تا فیلم قبلی رابرت اگرز به شدت حال کرده بودم (The Witch و The Lighthouse)، ولی این یکی با اینکه تریلر خفنی داشت، یه اندک ترسی داشتم که به اندازه دو تا فیلم قبلی جالب نباشه و به خاطر جذب مخاطب بیشتر، از اون حس و حال فیلمهای قبلی فاصله بگیره. ولی دمش گرم! با اینکه سوژه جوری بود که میتونست خیلی بازاریتر از این بسازه، باز هم سبک خاص خودش رو ول نکرد و یه چیز درجه یک تدارک دید.
یه موضوعی که برام جالب بود هم شباهت داستان فیلم به ماجراهای هملت و چیزهای دیگهای که از هملت الهام گرفتن، مثل The Lion King بود. بعد داشتم توی ویکیپدیای فیلم میگشتم و صفحه مربوط به کاراکتر اصلی یعنی Amleth رو باز کردم و دیدم نوشته که اصلاً خود شخصیت هملت شکسپیر، براساس همین افسانه اَملت شکل گرفته و تازه دوزاریم افتاد که چرا انقدر اسمهای هملت و اَملت به همدیگه شباهت دارن!
امیدوارم فیلم جدید اری استر یعنی Disappointment Blvd هم چیز باحالی باشه. کلاً این اری استر و رابرت اگرز برای من یه جایگاه خاصی بین کارگردانهای نسل جدید دارن و تا این لحظه از هر سه تا فیلم اگرز به شدت خوشم اومده و استر هم با اینکه اولین فیلمش Hereditary برام زیاد جالب نبود، ولی دومیش یعنی Midsommar رو به طرز فجیعی دوست داشتم و منتظرم ببینم با سومی چیکار میکنه که آقامون واکین فینیکس هم توش هست.![]()
والا به نظر من که نسبت به امثال اساسین کرید والهالا ورژن دقیقتری از وایکینگ ها رو نشون میدهفیلم Northman خوب بود ولی عالی نبود.
نکات مثبت فیلم فیلم برداری - موسیقی - بازی بازیگرا - اتمسفر - ویلیام دفو
سکانس های اکشن فیلم فیلم یه جاهایی شبیه کونان بربر ۱۹۸۲ بود. بعضی از دوستان هم گفتن داستان فیلم کلیشه ای بود ببخشید ۹۰ درصد فیلم های انتقامی همین هستن مهم اینکه خوب پرداخته بشن نمونه اش شجاع قلب مل گیبسون
نکات منفی : (کارگردان میدسمار و این ایگرز کلا با اسکاندیناوی مشکل دارن) توی نورتمن وایکینگ ها آدمهای پست و متجاوز وحشی نشون داده حالا اگر هم بودن توی فیلم زیادی روی شده.
چند تا سکانس از فیلم بنظرم بیش از حد اغراق شده مثل مبارزه با ک×ن لخت توی آتشفشان و اون مراسم عزاداری و ...
من خیلی دوست داشتم فیلمو فقط دو ایراد بزرگ داشت یک اینکه لعنت میفرستادم به کسی که تریلر اول فیلم ادیت کرد داد بیرون چون بهترین سکانسای فایت رو گذاشته بود تو تریلر... دو اینکه جلو های ویژه ضعیف بود خصوصا اون اخرش، کاش کلا جلو ویژه استفاده نمیکردن.اهم...
من یه بار دیگه Northman رو دیدم و دفعه دوم فیلم بهم بیشتر چسبیداین دفعه دوم یجورایی مسائل مثل موسیقی، صداگزاری، طراحی عالی لباس ها و در کل جزئیات کوچیک خیلی بیشتر به چشمم اومدن و واقعا افرین به کربلایی اگرز (استاد @جیل ولنتاین این کلمه کربلایی رو بدجور انداخته توی دهنمون
) که با اینکه ازش انتظار فیلم بزرگ و بلاک باستری داشتن (استدیو و ...) ولی بازم تا حد زیادی همون سبک کاری خودش رو اجرا کرده و همین مورد فیلم رو خیلی موندگار تر میکنه.
همچنان معتقدم فیلم باید یه مقداری طولانی تر میبود، هرچند دیدم به مدت زمان فیلم ایراد گرفته میشه و گفته میشه روند جلو رفتن داستان کند هست.
اسپویل خاصی نیست فقط یک اسکرین شات از یکی از صحنه ها و بهترین سکانس های فیلم:
کلا صداگزاری و موسیقی فیلم به شدت عالی کار شدن و یه نمونشم توی این صحنه جدا از موسیقی، افکت های صوتی و ... لامصب به ادم کلی استرس میدن و اون حال و هوای بوجود اومده توی فیلم رو خیلی خوب به بیننده منتقل میکنن.
واقعا حیف که فیلم اونطور که باید توی گیشه ها موفق ظاهر نشد و این باعث میشه همچین پروژه هایی که رو خیلی کمتر ببینیم
+
View attachment 254834 View attachment 254835
مثل اینکه تنها نیستم و خیلی ها مبارزاتش رو در حد سریالای ایرانی میدونن تا این حد غیر واقعی و مسخره ساخته شده بوداقا این فیلم NORTHMAN چرا مبارزاتش من یاد مختار انداخت این قدر شل بود
مگر اگر کارگردانی از جلوه های ویژه استفاده کنه یا سلیقه اش این نباشه بده ؟ نولان هم دوست نداره جلوه های ویژه - لایت هوس بدون جلو ه ها ی ویژه بود فقط با نور پردازی به سبک سینمای صامت درش آورده بود . شاید این بابا سلیقه اش اکشن نباشه هیچ کدوم از کاراش اکشن خاصی نداشته .احتمالا 480 پی دیدی والا من که چیزی ضعیف ندیدم جلو ها رو . ساده و مناسب اتمسفر کار بودن. این همه نکته مثبت داشت هیچ اشاره ای نمیکنید از بودجه فیلم ایراد میگیرید همه مایکل بی یا زاک اسنایدر ابله نیستن که 200 300 میلیون دلار رو بدن به باد .من خیلی دوست داشتم فیلمو فقط دو ایراد بزرگ داشت یک اینکه لعنت میفرستادم به کسی که تریلر اول فیلم ادیت کرد داد بیرون چون بهترین سکانسای فایت رو گذاشته بود تو تریلر... دو اینکه جلو های ویژه ضعیف بود خصوصا اون اخرش، کاش کلا جلو ویژه استفاده نمیکردن.
خیره کننده بود . عجیب اتمسفر سیاه داشت ایسلند و نورثش باید هم همین باشه چون میتوس نورث تاریکه خیلی . اون قسمت که با دراگر جنگید قشنگ من رفتم اسکایرم .فیلم واقعا عالی بود من به شدت خوشم اومد مخصوصا که موسیقی، تم سیاه و سفید وسطش، دیالوگ های ویلیام دفو و شات های دوربین در کنار سادهترین داستان که مزه انتقام باشه... قشنگ ترکیبی بود از دو تا فیلم قبلی استاد که عناصر مشترکی رو با مرد شمالی داشت. صحنه آخر فیلم به مانند یک تئاتر زنده بود که داستانش بار ها برامون تعریف شده بود. واقعا لذت بردم که یک فیلم متفاوت دیگه از این کارگردان دیدم. ادای احترام به فیلم های قبلی و دو بازیگر مشترک از همون دو فیلم هم بی نظیر کرده بود کار رو...
10/10
شما همون معلومه از سلیقه ات که نشستی مختار و یوزارسیف دیدی کافیه دیگه میدونم تا کجا پیش رفتی همون بلوری ریماکس 8کا همون مختار رو ببینسکانس آخر فلم اینقدر مصنوعی بود آدم یاد اون صحنه ای که قیر ریختن سر یوزارسیف میفتاد
داستان انتقام رو مقایسه کنید با فیلم گلادیاتور که چقدر زیبا پیاده سازی شده بود
و توی northman چقدر کلیشه ای بود، تمام دیالوگ ها و سکانس ها
پسر جان من باباتم منو کشتن برو انتقام منو بگیر
چشم پدر من میروم
تَغ تَغ من انتقامت رو گرفتم پدر و اونم منو کشت
اتمام فیلم
مثل اینکه تنها نیستم و خیلی ها مبارزاتش رو در حد سریالای ایرانی میدونن تا این حد غیر واقعی و مسخره ساخته شده بود
اون قسمتی که هل گیت در حقیقت مبارزه میکنن تو اون بخش ضعیف بود انصافا... یه تیکه کله فیونر حس میکردی به بدنش نمیخوره. اتفاقا کیفیت evo 1080 گرفتم حدود 9 گیگ بود.مگر اگر کارگردانی از جلوه های ویژه استفاده کنه یا سلیقه اش این نباشه بده ؟ نولان هم دوست نداره جلوه های ویژه - لایت هوس بدون جلو ه ها ی ویژه بود فقط با نور پردازی به سبک سینمای صامت درش آورده بود . شاید این بابا سلیقه اش اکشن نباشه هیچ کدوم از کاراش اکشن خاصی نداشته .احتمالا 480 پی دیدی والا من که چیزی ضعیف ندیدم جلو ها رو . ساده و مناسب اتمسفر کار بودن. این همه نکته مثبت داشت هیچ اشاره ای نمیکنید از بودجه فیلم ایراد میگیرید همه مایکل بی یا زاک اسنایدر ابله نیستن که 200 300 میلیون دلار رو بدن به باد .
فقط مایکل بینه که اتفاق خوبیه ولی خب، الان تقصیر مارول یا دیسیه که مخاطب ترجیح میده برای چند ساعت دیت با پارتنرش، بره یک فیلم دو ساعته لایت و سرگرمکننده ببینه، پاپکورنش رو بخوره و برگرده سر زندگیش؟
یعنی سینما فقط وقتی سینماست که ۴ ساعت، سهتا پیرمرد ۸۰ ساله که با CG جوونتر شدن دور خودشون بچرخن؟ یا مثلا این یکی بزرگوار که تو فیلم اولش میلیونها دلار خرج نوشتن lore و تاریخچه و حتی سیستم موسیقی جدید برای دنیاش شد، همهش رو ریخت بیرون و یک ورژن بینمک و لوس از Dances with Wolves و به جرئت یکی از بدترین ویلنهای تاریخ کل سینما رو تحویل داد، فقط چون اسپایدرمن نداره الان فیلم خوبیه؟
یا مثلاً چرا وقتی فیلم ایندیای مثل Hereditary یا Green Knight بودجهشون رو برمیگردونن، نمیاید به مارول گیر بدید؟![]()
ادم بی سلیقه زیاد است تو دنیا.یه نکته دیگه در مورد فیلم های سوپر هیرویی و فروششون اینه که مهم نیست خوب باشن فن بیسش اماده داستان اماده مطمعنا تضیمن شدس فروشش طرف قیل از اینکه فیلم رو ببینه میدونه با چی طرفه حالا شما بیا فیلم نامه اورجینال بنویس کلی هزینه مارکتینگش کن بازم به سابقه 40-50 ساله کمیک و دنیا و فضای سوپر هیرویی میرسه ؟ مطمعنا نه
اینقدر که شما در دفاع از اثارواقعا خنده دار مارولودیسی نوشتید خود استن لی و اون الن مور همننوشتن. انکار اینکهخلاقیت رو از سینما بردن این فیلمهاوسریال های ابرقهرمانی مثل اینکه که بگیم شبه ولی روزه . کسی دیگه فیلمجرات نمیکنه بسازه چون اگر فروش نکرد میان کوچیکش میکنن چرا؟؟ چون چند میلیون بچه ده ساله رفته اسپایدی دیدن دومیلیارد فروش کرده .طرف فروش فیلممارولیرو با فیلم رابرت ایگرز مقایسه میکنه .بی خیال بخدا همشون کشکن همهاز دم تمامکمیک ها از برزگش تا کوچیکش کشکه . حالا هی بگید مرغ یک پا داره .این جریان فروش بالای فیلمای مارول و سوپرهیرویی و مقصر دونستنشون سر اینکه دارن گند میزنن به سینما یا رنجش خاطر مخاطب دغدغه مند که فقط درام سیاه سفید از استاد X میبینه و هر روز میره توی کافه سیگار برگ میکشه و کافکا میخونه تا رنج بشریت رو درک کنه همونقدر خنده داره که چند وقت پیش بازیای آنلاین و بتل رویال رو مقصر میدونستن که ویدیوگیم رو دارن میبرن به قهقرا توسط بچه های 14 ساله (و بی مغز!). خیلی طبیعیه که طرف وقتی میتونه چند صد یا چند هزار ساعت با یه گیمی که نیاز به دونستن بک استوری خاصی نداره و همش اکشنه خالصه سرگرم شه چرا باید بشینه پای یه گیم سینگل پلیر که 20 ساعتم نیست.
مخاطب دنبال خوشی لحظه ایه، چیزی که بتونه سریع، راحت و انقلابی دوپامینشو افزایش بده. این قضیه نه فقط توی ویدیوگیم و سینما بلکه توی موزیکم هست، الان شما خودتون چند نفر رو میشناسین که بشینه به صورت روزمره باخ گوش بده؟ حالا هی برو بهش بگو نه این خیلی توی موزیک زحمت کشیده و فاخره و فلان، تهش میره دریل و ترپ گوش میده و هد میزنه به یه ورش هم نیست ابی و هایده کین
اصلا بنظرم دلیل کاهش سرانه مطالعه و کتاب خوندن هم بر میگرده به همین، دیگه کسی حوصله نداره با وجود این همه سرگرمی و طیف گستردشون بشینه 1000-1500 صفحه رمان بخونه که داستان فلان کتاب رو متوجه شه. این اصلا چیز بدی نیست و شرایط جامعه و نوع لایف استایل بشر در حال حاضر این رویه رو میطلبه
برای هر دو قشر هم به اندازه کافی محتوا هست که بتونن بدون اینکه مزاحم اونطرفی بشن، ازش لذت ببرن. هیچوقت هم این 2 تا ساید از بین نمیرن (حالا چون نورثمن ضرر کرده دلیل نمیشه بگیم سینمای فاخر تموم شد و مرد و فلان)
خلاصه که بگردید بر اساس سلیقتون هر چی که باهاش مچه رو پیدا کنین و ازش لذت ببرید(قاعدتا باید واسه یه سری چیزا بیشتر بگردید)
زیادم روی سلایقمون دُگم نباشیم و چیزای جدید رو امتحان کنیم شاید خوشمون اومد
--------------------------------------
خود من خیلی وقتا دنبال این بودم بشینم 2 ساعت فیلم کلاسیک ببینم و از آرامش و سادگی ای که داره لذت ببرم، خیلی وقتا دنبال هیجان بودم و نشستم فیلمای مارول (به طور مثال) دیدم و حسابی لذت بردم از اینکه نفهمیدم تایم چطور گذشته، خیلی وقتا دنبال رومنس بودم خیلی وقتا فکر کردن و ... واسه همشون هم اونقدر فیلم و ویدیو و گیم و پادکست و کتاب هست که به هیچ وجه کمبودی حس نکردم(اگر هم نتونستم یه موقع چیزی پیدا کنم مشکل از خودم بوده که درست دنبالش نگشتم)
و کلی مثال دیگه که خودتون بهتر میدونین دیگه