به نظرم موضوع کمی هم شخصی شده مخصوصا در دو برنامه قبلی 7 ، قبلا هم گفتم منکر این نمیشم که فراستی با فرهادی به شدت مشکل داره ، در واقع با تمام کسایی که ادعاهای بزرگ دارن ولی عملا فیلمساز خوبی نیستن مشکل داره ، مثلا میرکریمی و مخصوصا مزخرفی به نام یه حبه قند ... من نمیدونم چرا فرهادی هیچ وقت نمیاد تو 7 با فراستی رو در رو حرف بزنه ... در مورد اخراجی ها و قلاده های طلا هم که دوستان در صفحات قبل توضیح دادن ، اینکه بیای یه تیکه از حرف های فراستی در مورد اون دو فیلم رو هی بگیم کار درستی نیست ، حرف های کاملش موجوده ... در مورد قسمت های قرمز رنگ هم کاملا مخالف هستم باهاتون ، نه انگ زنی هست نه عقده گشایی ... در واقع عقده ای بودن برای چی ، جایزه کن که کاملا هویتش مشخصه چی هست حتی خود اسکارشم زیر سواله ... اصلا کی گفته یه منتقد وقتی داره یه فیلمی رو نقد میکنه فقط باید نکات فنی فیلم رو بگه ، هر چیزی رو میشه نقد کرد ، در مورد دختر پادشاه قطر انگ زدن هم داره خدایی
تکلیفشون معلومه اونا ، فرهادی اگر جسارت داره بیاد تو 7
فرهادی من ندیدم هیچوقت ادعای بزرگی بکنه این بقیه هستن که بزرگش کردن و این بزرگیم حقشه وقتی تو نظرسنجی بی بی سی از منتقدای دنیا جدایی جز بهترین فیلما میشه وقتی اولین کارگردانیه که بعد کیارستمی چنین جوایزی گرفته بجای اینکه لذت ببری که ایرانیه بیای کل جوایز دنیا رو ببری زیر سوال و فرهادی بکوبی که چی اگه اینقدر بی ارزش بود که خودکشی نمیکردن ایستاده در غبار بفرستن !!
اصلا چه نیازیه فیلمساز بیاد بشینه با منتقد صحبت کنه ؟! فیلمساز کارش فیلم ساختنه منتقدم نقد میکنه کم پیش میاد این دوتا بشینن باهم صحبت کنن بعد یه نکته ام هست تو باید منتقدو قبول داشته باشی باهاش صحبت کنی که مشخصه فرهادی فراستی رو قبول نداره هرچند تو مصاحبه گفت تا وقتی به حریم خصوصیم وارد نشن میتونن هرچی خواستن نقد کنن وقتی فیلمساز شدم یعنی نقدم قبول کردم .
اینکه شما با حرف من مخالفی یا نه مهم نیست جملات خودشون واضح هستن و کاملا مشخصه نقاد عقده گشایی کرده همینطور اینکه کن و اسکار و گلدن گلوب و ... از دید تو بی ارزش و تکلیف معلومن نظر تو و محترم ولی بی ارزشه نظرت اعتبار این مراسما گویای همه چیزه البته جوایز همه چیز نیست اول و اخر فیلم باید خوب باشه که فیلمای فرهادی خوبن
فراستی خودش رو یک وطن پرست شدید و واقعی (تریپ جان فورد) میدونه و از اون جایی که به انقلاب خیلی مدیونه(خودش میگفت قرار بود اعدامش کنند)نمیتونه با این نوع فیلم ها مثل جدایی کنار بیاد بیشتر مشکلش هم با جدایی سر دروغگو نشان دادن ایرانی ها و حضور بیگناهی که در آخر او هم دروغگو میشه و پایان بازی که مهر تایید بر ادامه این چرخه است.یکی از ایراد های اساسی که به فروشنده گرفته دیالوگی است که عماد میگه:اگه دست من بود این شهرو میکوبیدم از نو میساختم . و صاحبخونه میگه:یه بار کوبیدنش، از نو ساختن، مگه چیزی عوض شد؟ این دو دیالوگ کاملا نشون میده فرهادی مخالف انقلاب است(البته مخالف با ضد متفاوته)و قطعا فراستی نمیتونه از فیلم های همچین آدمی تعریف کنه.فراستی الان خیلی بهتر شده قبلا در نقد کلوزآپ اصلا به فیلم کاری نداشت فقط کیارستمی رو میکوبید اما الان در این نقد بیشتر درمورد فیلم صحبت کرده تا فیلمساز.به شخصه دوست ندارم مثل بقیه برای فروشنده از واژه "سیاه نمایی"استفاده کنم اما در فیلم جای ملی گرایی و ... بشدت خالی بود و به عنوان فیلمی که در جهان نماینده ایران است فرهنگ مردم ایران رو خیلی بد به تصویر کشیده و در این مورد با فراستی موافقم.در مورد تم تجاوز(به حریم یا شخص) هم بشخصه ندیده بودم در فیلمی اینجور به نمایش بیاد و در فیلم هایی مثل راز چشمانشان(نسخه آرژانتینی) و چشمه باکره که این تم رو دارند پایان به انتظار من نزدیک تره اما فروشنده خیر و در این مورد هم با فراستی موافقم.
هر فیلم اصولا بر اساس ادعاش نقد میشه برای همین اخراجی ها و فروشنده مقایسه درستی نیست .نقد های ایبرت هم همینجوره درش از مصاحبه کارگردان و حتی بازیگران وجود داره.خب بتمن درام نیست اما این درام و حتی رئال است.فروشنده که آپارات و فضای مجازی رو تسخیر کرده در تبلیغات.ببینید فرهادی قطعا منظور داشت و یه تلنگر خواست به سانسور بزنه.اینو من نمیدونم جواب منتقد ها رو تا حالا داده یا نه.فراستی خیلی هم از دست رفته نیست هم خیلی کتاب نوشته که اغلب فروش خوبی داشتند,در چند دانشگاه تدریس میکنه و کلاس اختصاصی هم برگزار میکنه و ..
چجوری از اون دیالوگ به این نتیجه رسیدی که فرهادی با انقلاب مخالفه ! این دیالوگ نتیجش میشه اینکه با انقلاب مشکلات رفع نمیشه آدما باید تغییر کنن .
ملی گرایی ! مگه طرف قول داده فیلم ملی گرا بسازه ژانر و سبک فیلمای این کارگردان مشخصن این توقع بی جاییه که بخوایم طرف جوری فیلم بسازه که ما میخوایم ! فیلم میلیونر ذاغه نشین هند رو رسما خراب شده نشون داد ندیدم هندیا اعتراض کنن !
برخلاف تصور شما فیلماشم قضاوتی ندارن این مخاطبه که باید فکر کنه از بین اینهمه سیاهی اون اخلاقیات رو پیدا کنه و جواب مشکلاتو مثلا تو جدایی ما عواقب دروغگویی میبینیم انواع و اقسام مشکلات اجتماعی میبینیم ما هستیم که باید فکر کنیم چجوری میشه از این چیزا فرار کرد و بهتر شد .
در مورد فیلم سیاه نما و ... کلا نظری ندارم مفهومی نداره برام این کلمه .
عجیبه برام فیلمای فرهادی خیلی اخلاقگرا هستن چجوری فیلم میبینید که سیاه نما و ضدملی میشن
تو همین فروشنده میبینیم ورود به حریم شخصی دیگران چقدر میتونه مخرب باشه یا واقعیت جامعه امروز ما که فقط به ظاهر مدرنه ولی افکار سنتین و تو دوره جدال بین مدرنیته و سنتیم دوره ای که کشورای توسعه یافته خیلی وقت پیش ردش کردن ماهم باید ردش کنیم و ...