Movie Center

سلام

مخالفم .
اینکه یه منتقد حرفه ای بیاد و براساس یه سری مدیوم مشخص نقد کنه خیلی فرق داره با اینکه من بیام بگم خوشم اومد چون دلم خواست خوشم بیاد .
اونا معمولاً میان نقاط ضعف و قوت رو بر اساس یه سری استاندارد تعریف شده میگن .
حالا خیلی وقتا هم میگن اینش خوب بود ، اونش بد بود و در آخر بعد از تمام این چیزا مثلاً میگه فیلم به من چسبید یا نچسبید .
اما تو صحبتای بچهه ای اینجا رو بخون . طرف میاد یه فیلم خوب رو میکوبه و با خاک یکی میکنه . بحث میکنی آخرش مشخص میشه که مثلاً از فلان هنرپیشه فیلم خوشش نمیاد و تو هر کاری بازی کنه از نظر کاربر فیلمه مفت نمیارزه .
اینجا دقیقاً میشه نظر شخصی کاربر که از نظز فنی هیچ ارزشی نداره . چوندلیل و منطق درستی برای اون نطر وجود نداره .

پرهام تو داری در مورد کیفیت یه نظر شخصی صحبت میکنی. یه وقتی من میگم از فیلم فروشنده خوشم امد (یا بدم امد)، این قطعا نظر شخصیه، یه وقتی هم میام میگم من از فیلم فروشنده خوشم امد (یا بدم امد) چون فیلم نامش فولانه، فرمش فولان شکله، بازی شخصیت هاش.... و دلیل این علاقه (یا نفرت) رو کامل و به تفضیل توضیح میدم. یا میام عوض تحلیل فیلم، نحوی فیلم دیدن رو توضیح میدم، که میشه اساس نقد مدرن، در هر صورت هرچیزی که میگم اندیشه منه، از منظر نگاه شخصی من بیان شده. در نتیجه اینی که تو میگی در هر صورت نظر شخصی هست، منتها یکی خیلی خلاصه وار و شاید کمی هم ظاهر بینانه و نچندان عمیق تصور میشه و یکی دیگه برخواسته از یک ذهن تحلیل گر و دقیق. مثلا ممکنه شوهر عمه من بیاد در مورد بازی UC نظر بده، بگه خوشم امد چون خفن بود. اینم نظر شخصی هست. ممکنه منم بیام بگم خوشم امد چون ...(بشینم کامل بازی رو تحلیل کنم) اینم نظر شخصی هست. تفاوت در تعریف نظر شخصی نیست، بلکه در شخصه. یکی چون نسبت به موضوع بی سواده نظرش خیلی سطحیه و دست آخر به درد خودش میخوره، اما ان یکی چون با اشراف و تعمق بیشتری بیان شده تبدیل میشه به نقد و ارزش خوندن پیدا میکنه.

از آخر هم میشه به اول امد، یعنی بگیم تو هیچ وقت نمیتونی نقدی رو پیدا کنی که نظر شخصی نباشه. یعنی فارغ از گوینده همیشه و در همه حال درست باشه. چون این دیگه نقد نیست و میشه یه گزاره علمی. و میشه اساس فلسفه رئالیسم. یعنی اینکه بگیم یه سری پدیده ها خارج از افکار همه انسان ها همیشه درستن و ثابت، (که متضاد ایده آلیسم آلمانیه). نقد علمی رئالیسم بنا به این تعریف، میشه فرمول علمی. مثل اینکه بگیم E=MC2 به نظر شخصی اینیشتین درسته، و غلطه چون همیشه درسته.

جازه بده با این حرفت از ابتدا مخالفت کامل و شدیدی داشته باشم.مدیا در وهله اولباید به عنوان یه سیر و جریان فرهنگ ساز عمل کنه.جریان کاملا مردمی.مدیا از مردمه و باید کاملا برای مردم باشه.تفکری که فکر کنه مدیا و متعاقب اون هنر تامین کننده اهداف تولید کنندس به جز در جامعه بورژوازی وجود نداره.که این خود باعث به وجود اومدن مدیای سفارشی-فرمایشی میشه.نمونه کامل این مدیا رو میشه فیلم بادیگارد و ایستاد در غبار دونست.نمونه های جهانیش هم به وفور پیدا میشه.اینکه مدیای صدا و سیما و یا هالیوود و 90 درصد مدیاهای موجود در جهان به این سمت سوق پیدا کردن باعث نمیشه بگیم ذات مدیا اینه.مثالی برات میزنم.انقلاب اسلامی خودمون فارغ از خوب یا بد بودنش،فارغ از حزب گراییش ،به نظرت یکی از ارکان اصلیش چیزی غیر از مدیاهای مردمی بود؟ از مردم و برای مردم.آیا تولید کننده خاصی رو تطمیع کزد؟ (البته لایه کاملا بیرونی رو میگم)

غلطه. مثلا بازی به عنوان یک رسانه و سرگرمی. آیا هدفش فرهنگ سازیه؟ البته که تولید کننده میتونه به چنین هدفی فکر بکنه اما در وهله اول هدف تولید پوله! (تو گیم)

چیزی که من میگم خلاف حرف تو نیست، بلکه تو داری فقط به یکی از حالت ها اشاره میکنی. مجدد گوش بده چی میگم، هدف رسانه رسیدن به اهداف تولید کنندس. این الزاما به معنی این نیست که بگیم هدف گذاری میتونه شست و شوی مغزی آدم ها باشه که بگیم به جوامع سرمایه داری تنه میزنه! هدف تولید کننده میتونه هرچیزی باشه، پول، فرهنگ سازی، تشویش اذهان عمومی، شست و شوی فکری و ... هرچیزی! و همونطور که گفتم سرگرم کننده بودن وسیله ای برای رسیدن به این هدفه. میتونم برات هرچقدر که بخوای مثال بزنم، یعنی هر رسانه و شبکه و مدیومی که تو بگی خارج از این حال نیست و فرهنگ سازی هم میتونه یکی از اهداف دوستان صاحب جریان باشه. بیا چندتا رسانه رو بررسی کنیم،
اولش روزنامه، اهداف روزنامه ها چیه؟ روزنامه های داخلی رو میگم. آیا همشون رسالت فرهنگ سازی و جریان سازی اجتماعی دارن؟ مثلا کیهان در این سی و اندی سال چه فرهنگی رو ساخته؟ یا مجلات؟ ببین یکیشون در راستای شست و شوی مغزی مردمه، مثل همین کیهان، یکی برای حمایت از یک حذب خاص، یکی برای کوبیدن دولت، یکی برای دفاع از دولت، یکی بولتن زرده، انگشت میکنه تو سوراخ زندگی خصوصی افراد مشهور چون هدفش پوله، یکی روزنامه ورزشیه باز میخواد بفروشه، ولو به قیمت اینکه تیتر بزنه مایلی کهن به مادر کیروش سلام رساند.
یا صدا و سیما. کدوم شبکه رویکرد فرهنگی و فرهنگ سازی داره؟ حالا ممکنه بگیم ایران به عنوان یک حکومت بسته دیکتاتور که تحت سیطره و کنترل جریان سرمایه دار هست، طبیعتا همه رسانه هاش هم دنبال مساول امنیتی و کنترل جامعه هستن نه چیز دیگه. خوب از ایران خارج بشیم، مثلا شبکه من و تو. به عنوان یک رسانه واقعا قوی و تاثیر گذار. آیا این شبکه دغدغه فرهنگی داره؟ خیر فقط و فقط اهداف سیاسیش رو دنبال میکنه.

ما اینجا با ایده آل یک رسانه خوب کار نداریم، با چیزی که در عمل اتفاق میفته کار داریم. مثلا هالیوود. چه جریان فرهنگ سازی رو داره؟ فقط اینکه در خدمت اهداف خشونت طلبانه دولت جنگ طلب آمریکاس. تو نصف فیلم های بزرگشون به دنبال تولید ایدئولوژی برای توجیح جنگ هایی هستن که راه میندازن. مثل مثلا سینمای کاترین بیگلو. فیلم میسازه که یه آمریکایی داره تو خاورمیانه بمب خنثی میکنه.

در نتیجه رسانه همیشه در خدمت اهداف آدم هایی هست که دارن کنترلش میکنن. این اهداف میتونه هرچی باشه. از کثیف ترین چیزها، مثل شست و شوی ذهنی آدم ها برای به بردگی کشیدنشون، تا عالی ترین و ایده آل ترین افکار، مثل ترویج اخلاقیات (ضمن اینکه همین اخلاقیات هم باز نسبیه، یه جای دنیا اخلاق اینه که به همجنسگرایی احترام بزارن، یه جای دیگه معتقدن باید این دوستان رو سنگ ساز کرد سریع تر برن اون دنیا). گاهی هم صرفا پول در آوردن. برای هدف رسانه میشه یه ایده آلی رو در نظر گرفت (که باز این ایده آل نسبیه) اما نمیشه یه چیزی روبه عنوان تنها هدف موجود مثل نقد که تو گفتی اسم برد. اینکه یکی از اهداف رسانه میتونه نقد باشه (اجتماعی/اخلاقی/سیاسی و...) درسته اما اینکه هدف کلی رسانه نقد خوب کاملا غلطه.

آخرین ویرایش:
سلام
پرهام تو داری در مورد کیفیت یه نظر شخصی صحبت میکنی. یه وقتی من میگم از فیلم فروشنده خوشم امد (یا بدم امد)، این قطعا نظر شخصیه، یه وقتی هم میام میگم من از فیلم فروشنده خوشم امد (یا بدم امد) چون فیلم نامش فولانه، فرمش فولان شکله، بازی شخصیت هاش.... و دلیل این علاقه (یا نفرت) رو کامل و به تفضیل توضیح میدم. یا میام عوض تحلیل فیلم، نحوی فیلم دیدن رو توضیح میدم، که میشه اساس نقد مدرن، در هر صورت هرچیزی که میگم اندیشه منه، از منظر نگاه شخصی من بیان شده. در نتیجه اینی که تو میگی در هر صورت نظر شخصی هست، منتها یکی خیلی خلاصه وار و شاید کمی هم ظاهر بینانه و نچندان عمیق تصور میشه و یکی دیگه برخواسته از یک ذهن تحلیل گر و دقیق. مثلا ممکنه شوهر عمه من بیاد در مورد بازی UC نظر بده، بگه خوشم امد چون خفن بود. اینم نظر شخصی هست. ممکنه منم بیام بگم خوشم امد چون ...(بشینم کامل بازی رو تحلیل کنم) اینم نظر شخصی هست. تفاوت در تعریف نظر شخصی نیست، بلکه در شخصه. یکی چون نسبت به موضوع بی سواده نظرش خیلی سطحیه و دست آخر به درد خودش میخوره، اما ان یکی چون با اشراف و تعمق بیشتری بیان شده تبدیل میشه به نقد و ارزش خوندن پیدا میکنه.

از آخر هم میشه به اول امد، یعنی بگیم تو هیچ وقت نمیتونی نقدی رو پیدا کنی که نظر شخصی نباشه. یعنی فارغ از گوینده همیشه و در همه حال درست باشه. چون این دیگه نقد نیست و میشه یه گزاره علمی. و میشه اساس فلسفه رئالیسم. یعنی اینکه بگیم یه سری پدیده ها خارج از افکار همه انسان ها همیشه درستن و ثابت، (که متضاد ایده آلیسم آلمانیه). نقد علمی رئالیسم بنا به این تعریف، میشه فرمول علمی. مثل اینکه بگیم E=MC2 به نظر شخصی اینیشتین درسته، و غلطه چون همیشه درسته.
حرف منم همینه .
اونی که داره درست و با دلیل و منطق حرف میزنه هم بلخره نظر خودش قاطیشه اما همون نظر رو داره بر اساس یه چیزی ارائه میده که آدم میتونه تا حدودی به حرفش اطمینان کنه و با به دست آوردن شناخت از چندتا منتقد میدونه که بر اساس نقدهاشون بره سراغ چی .
اما وقتی یکی بیاد بگه آقا من خوشم نیومد یا خوشم اومد و وسلام . این به طور خاص باید یه برچسب نظر شخصی بزنه به نظرش که آدم تکلیف خودش رو بدونه .

انشالا قسمت بشه تو دو سه روز آینده بریم لانتوری رو ببینیم .
امسال من بعد از سال ها رفتم سینما دو بار! ، یکی واسه بادیگارد ، که مذخرف بود ، یکی هم واسه ابد و یک روز که شاهکار بود و من مقایسش میکن با مرثیه ای بر یک رویا دارنوفسکی و بیشتر از اون هم دوسش دارم.
امیدوارم فروشنده هم به زودی بیاد اهواز بریم ببینیم .
کلا خیلی خوشحالم ، امسال فک کنم بهترین سال واسه سینمای ایران بود بعد از انقلاب و رکورد فروش کل ایران رو زد .

سلام
سه تا سوال دارم درباره فیلم The Neon Demon.
تو اسپویلر میپرسم. به شدت دارای اسپویل هست. باز نکنید اگه فیلم رو ندیدید.
اول: جدی جدی اون دختره رو خوردن؟! :o :o @-) :-&
دوم: اون دو تا دختری که تو آخر فیلم تو ویلا واسه فوتوشوت رفته بودند همون هایی بودند که جسی رو کشتند؟
سوم: اون دختره که آخر فیلم چشم جسی رو خورد، همونی بود که وسط فیلم با جسی تو آدیشن بود و بعد رد شد و زد آینه رو شکوند؟ همون بود؟
این فیلم بازیگراش یه جوری بودن!! تشخیص شون برام سخت بود!! :D

سلام
سه تا سوال دارم درباره فیلم The Neon Demon.
تو اسپویلر میپرسم. به شدت دارای اسپویل هست. باز نکنید اگه فیلم رو ندیدید.
اول: جدی جدی اون دختره رو خوردن؟! :o :o @-) :-&
دوم: اون دو تا دختری که تو آخر فیلم تو ویلا واسه فوتوشوت رفته بودند همون هایی بودند که جسی رو کشتند؟
سوم: اون دختره که آخر فیلم چشم جسی رو خورد، همونی بود که وسط فیلم با جسی تو آدیشن بود و بعد رد شد و زد آینه رو شکوند؟ همون بود؟
این فیلم بازیگراش یه جوری بودن!! تشخیص شون برام سخت بود!! :D
اول: بله واقعا خوردن، فیلم کلا ترسی از کنیبالیسم و نکروفیلیا نداره و صد البته اینا همش استعاره از چیز دیگریست.
دوم: بله، سارا و جیجی
سوم: بازم بله، همون سارا بود دیگه

در این حد سخت نبود انصافا :دی

• Like
Reactions: Alkazar
دیروز neighbors 2 رو دیدم.باید بگم انتظارم خیلی بیشتر بود
با اینکه از chloe خوشم میاد اما تو این فیلم اصلا نقشش باور پذیر نبود.در کل یکش رو بیشتر دوست داشتم. سلنا هم بیشر جنبه تبلیغاتی برای فیلم داشت و رو هم رفته کم تر از 2 دقیقه یلم هست
به زودی میرم سراغ Warcraft ببینم چجوریاس

بچه ها موضوع کلی لانتوری چیه؟؟؟ میشه با خانواده رفت دید؟؟؟
فروشش از پنج میلیارد هم گذشته مثل اینکه

Sent from my SM-J510F using Tapatalk

بچه ها موضوع کلی لانتوری چیه؟؟؟ میشه با خانواده رفت دید؟؟؟
فروشش از پنج میلیارد هم گذشته مثل اینکه

Sent from my SM-J510F using Tapatalk

نمیشه موضوع کلیشو بگم چون مزه فیلم ممکن تا حدودی بره ولی حول محور یک گروه خلافکار و کاری که یکی از اعضای گروه انجام میده هستش

درمورد سوال دوم باید بگم این سوالی که خودمم دارم که آیا میشه فیلم فروشنده را خانوادگی دید؟؟؟؟؟ اما درباره لانتوری بله میشه فکر نمیکنم مشکلی داشته باشه

دوست عزیز فقط داستان مهم نیست روایت هم مهم چون در فیلم لانتوری بیشتر داستان از زبان بازیگران روایت میشه و قسمت هایی که فیلم بازی بشه و داستان اینجوری پیش بره کمه

• Like
Reactions: abt
درمورد سوال دوم باید بگم این سوالی که خودمم دارم که آیا میشه فیلم فروشنده را خانوادگی دید؟؟؟؟؟

عین حرفی که خودتون زدین واقعا نمیشه گفت در چه موردیه چون اسپویله :) ولی بخاطر قضیه فیلم مناسب فضای خانوادگی (با بچه منظورمه) نیست! (برای افراد بالای 15-16 سال اوکیه!)

• Like
Reactions: Arios 22
عین حرفی که خودتون زدین واقعا نمیشه گفت در چه موردیه چون اسپویله :) ولی بخاطر قضیه فیلم مناسب فضای خانوادگی (با بچه منظورمه) نیست! (برای افراد بالای 15-16 سال اوکیه!)

فیلم میتونه با یکم سخت گیری درجه R بگیره.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or