Cloud Strife
Loyal Member
سلام
مخالفم .
اینکه یه منتقد حرفه ای بیاد و براساس یه سری مدیوم مشخص نقد کنه خیلی فرق داره با اینکه من بیام بگم خوشم اومد چون دلم خواست خوشم بیاد .
اونا معمولاً میان نقاط ضعف و قوت رو بر اساس یه سری استاندارد تعریف شده میگن .
حالا خیلی وقتا هم میگن اینش خوب بود ، اونش بد بود و در آخر بعد از تمام این چیزا مثلاً میگه فیلم به من چسبید یا نچسبید .
اما تو صحبتای بچهه ای اینجا رو بخون . طرف میاد یه فیلم خوب رو میکوبه و با خاک یکی میکنه . بحث میکنی آخرش مشخص میشه که مثلاً از فلان هنرپیشه فیلم خوشش نمیاد و تو هر کاری بازی کنه از نظر کاربر فیلمه مفت نمیارزه .
اینجا دقیقاً میشه نظر شخصی کاربر که از نظز فنی هیچ ارزشی نداره . چوندلیل و منطق درستی برای اون نطر وجود نداره .
پرهام تو داری در مورد کیفیت یه نظر شخصی صحبت میکنی. یه وقتی من میگم از فیلم فروشنده خوشم امد (یا بدم امد)، این قطعا نظر شخصیه، یه وقتی هم میام میگم من از فیلم فروشنده خوشم امد (یا بدم امد) چون فیلم نامش فولانه، فرمش فولان شکله، بازی شخصیت هاش.... و دلیل این علاقه (یا نفرت) رو کامل و به تفضیل توضیح میدم. یا میام عوض تحلیل فیلم، نحوی فیلم دیدن رو توضیح میدم، که میشه اساس نقد مدرن، در هر صورت هرچیزی که میگم اندیشه منه، از منظر نگاه شخصی من بیان شده. در نتیجه اینی که تو میگی در هر صورت نظر شخصی هست، منتها یکی خیلی خلاصه وار و شاید کمی هم ظاهر بینانه و نچندان عمیق تصور میشه و یکی دیگه برخواسته از یک ذهن تحلیل گر و دقیق. مثلا ممکنه شوهر عمه من بیاد در مورد بازی UC نظر بده، بگه خوشم امد چون خفن بود. اینم نظر شخصی هست. ممکنه منم بیام بگم خوشم امد چون ...(بشینم کامل بازی رو تحلیل کنم) اینم نظر شخصی هست. تفاوت در تعریف نظر شخصی نیست، بلکه در شخصه. یکی چون نسبت به موضوع بی سواده نظرش خیلی سطحیه و دست آخر به درد خودش میخوره، اما ان یکی چون با اشراف و تعمق بیشتری بیان شده تبدیل میشه به نقد و ارزش خوندن پیدا میکنه.
از آخر هم میشه به اول امد، یعنی بگیم تو هیچ وقت نمیتونی نقدی رو پیدا کنی که نظر شخصی نباشه. یعنی فارغ از گوینده همیشه و در همه حال درست باشه. چون این دیگه نقد نیست و میشه یه گزاره علمی. و میشه اساس فلسفه رئالیسم. یعنی اینکه بگیم یه سری پدیده ها خارج از افکار همه انسان ها همیشه درستن و ثابت، (که متضاد ایده آلیسم آلمانیه). نقد علمی رئالیسم بنا به این تعریف، میشه فرمول علمی. مثل اینکه بگیم E=MC2 به نظر شخصی اینیشتین درسته، و غلطه چون همیشه درسته.