Movie Center

پیشنهاد میکنم این ویدئو رو ببینید در باب مشکلات فیلم های اکشن امروزی
بعد مقایسش کنید با Mad Max و ببینیند هرچی مشکل بوده رو Mad Max نداره و چرا اینقدر تحویلش گرفتن
watch?v=eac0lXfMs9c

حالا که قراره به هم بپریم و پنجه بندازیم بذارید ما هم بندازیم خب. :دی
من واقعا مایلم بدونم این فیلم مد مکس غیر از اون اتمسفر wasteland و کویری و خشکش(?borderlands) چه چیز بدیع یا استثنائی داشت که این همه ازش تعریف و تمجید شد؟ این فیلم از نظر جلوه های ویژه تنها چیز متفاوتی که از فیلمایی مثل pacific rim و transformers ارائه میده یه اتمسفر و فضای متفاوته وگرنه الان تقریبا چند سالی میشه که خرمگس های هالیوود هم میتونن یه سری انفجارهای قشنگ قشنگ و یه سری قاب دستکاری شده رو با تدوین سریع پشت هم بندازن و با آب و تاب از خودشون تعریف کنن. این پافشاری بزرگی که روی جلوه های ویژه داشتن حتی دستشون رو برای طراحی صحنه های اکشن و زد و خورد خلاقانه(چیزی که تو بورن بود، تو جان ویک بود، تو dredd بود. حالت های کمیک ترش توی همه ی فیلم های گور وربینسکی و حالت های فانتزی ترش توی فیلمایی مثل ماتریکس و کینگزمن هستن) از نظر اکشن هم فیلم حرف زیادی برای گفتن نداره و این تا حدود زیادی به خاطر اینکه فیلمبرداری کاملا در خدمت جلوه های بصری بوده. فکر نکنم کسی مخالفت کنه اگه بگم اینا تنها کارت تو آستینشون همین صحنه های تعقیب و گریز و انفجار ها بوده.

حالا بخش مهم تر قضیه میمونه که همون داستانه. داستان هم از اون جهت مهم تره که مدیوم سینمایی هالیوود تقریبا به صورت کامل روی پایه های داستان و روایت پیاده شده.
من فکر کنم شما یا واقعا اصلا براتون مهم نیست این چیزا و فقط عین سیرک میرید سینما که چنتا انفجار احمقانه ببینید و بعدا "افتخار کنید که پول دادید به سینما و سازنده ها" یا جدا متوجه نیستید که چی براتون توی فیلم مهمه و دوست دارید فقط سوار یک موجی باشید که یهو تصمیم میگیره ترنسفورمرز رو بکوبونه و heath ledger رو گنده کنه و به کسایی که از فیلمایی که دوست داره ایراد میگیرن، نق نق کنه.
مدمکس یه نسل جدید از افتضاحات داستانی فیلمای پرخرج هالیووده. اگه اینو متوجه نیستین برمیگردیم به یه سری از «بلاک باسترهایی»(من سمت برگمان و اینا نمی رم که این مزخرفات مربوط به روشنفکری و اینارو تحویلم بدید). starwars، terminator، avatar، marvel cinematic universe، dark knight trilogy، star trek، x-men، indiana jones، harry potter، و آخر سر هم فیلمی که کلا همه ی این قضایای بلاک باستر رو شروع کرد یعنی jaws. اینا همه بلاک باسترن و تقریبا همشون کنار تحسین و تشویقی که به خاطر جلوه های ویژه ازشون شده به خاطر داستان فوق العاده درگیر کننده و موقعیت های به یاد موندنیشون هم معروفن.
برمیگردیم سر مد مکس. مدمکس تو بهترین حالت 5 خط داستان نه، فقط بک استوری داره که برای خود فیلم هم مهم نیستن. داستان بهونه ای بوده برای اینکه یه سری انفجار و بزن و بزن رو با یه دلیل منطقی به هم نخ کنن و به یه سری از شخصیتا یه دلیل بده که آدم بدا باشن. کلا 5 دقیقه از فیلم حذف شه بقیه فیلم طوری به نظر میاد که انگار یه سری دارن با بمب و نارنجک با هم گرگم به هوا بازی میکنن. توزیع داده غلط، بدون درام، بدون اتفاق(داستان کلا پلات نداره که بخواد اتفاقی داشته باشه)، یه سری دیالوگ های چرت در تلاش برای "عمیق بازی" و مفهومی کردن و جهت دار کردن فیلم که خب مشمئز کننده ان چون تو جاهای نادرستی استفاده شدن. هیچکدوم از محبوب ترین بلاک باسترهایی که اسم بردم به خاطر این دلایل احمقانه ای که گفتید معروف نشدن. اگر بدون پیش داوری و با دید مقایسه ای بشینیم مد مکس رو ببینیم واقعا میشه فهمید که همون "فیلمای تابستونی پاپ کورن فلیک"ـیه که برای توجیه کردن بد بودن خیلی از فیلمای دیگه همینجا میگفتین و خب این همون سوال اصلیه منه که چرا فیلمایی مثل fast & furious و transformers و pacific rim که مشخصا اگه از این بهتر نباشن بدتر نیستن امتیازاشون اینجوریه ولی این یکی اینطوری؟
حالا هی بیاید نق نق کنید و از ad hominem های چرتتون استفاده کنید تا از بحث طفره برید.
قبل از اینکه سعی کنید یه فیلم رو متهم به تقلید از چیزی بکنید (borderlands)، بهتره یه اطلاعاتی داشته باشید. خودتون تو پست های بعدیتون گفتید که قبلی ها رو ندیدید. خوب بهتره بگم که بازی بوردرلندز، در ابتدا قرار بوده، اثری بر اساس فیلم های مدمکس باشه! اما بعدا تصمیم ها عوض میشن و بازی با کمی تغییر در رویه و نام، تبدیل میشه به بوردرلندز. مثل قضیه Skyrim که در ابتدا قرار بوده بازی ای باشه برای سری GoT که بعدا کنسل شده و نام اسکایریم با خودش به دوش میکشه. این از این.

توضیحات خیلی کامل رو پویا داد و من نیازی نمیبینیم توضیح اضافه بدم، اما خوب اینو بگم که این فیلم فقط دارای 20 درصد جلوه های ویژه بوده و 80 یا 70 (دقیق این 10% یادم نیست) فیلم بصورت واقعی و بدل کاری بوده و هفت ماه توی کویر و دشت فیلمبرداری شده. تا جایی که خود جرج میلر میگه که، روزی نبود که از خودم نپرسم وسط این دشت و کویر چه غلطی دارم میکنم!

مشکل شما دقیقا همینجاست که توی این فیلم دنبال یه داستان خفن میگردید! چرا؟ دلیلش چیه؟ نام فیلم همونطور که میگه، مکس دیوانه است! اگر فیلم های قبلی رو هم ببینید، یه دنیای بخصوصی داره واسه خودش و اتفاقات هم با توجه به قوانین همین دنیا می افته. داستان خفنی هم نیاز نداره، چون قراره توی یه دنیای دیوانه شما رو رها کنه. دنیایی که همه چیش بر پایه دیوانگی و غیرمنطقی بنا شده. از قضیه شیر مادران و دهکده های مخصوص فشنگ و مهم بودن بچه سالم و بچه های جنگ و ... بگیر تا ورودشون به والهالا!!! یاد دوستم افتادم که وقتی میخواستیم فیلم رو باهم ببینیم دوباره (دوستم اولین بارش بود)، اول فیلم رو که دید، ازم یه چیزی پرسید، گفت که داستان و منطق داره فیلم؟ منم گفتم توی مکس دیوانه، هر قوانینی که از دنیای خودمون تو ذهنت هست رو بریز بیرون. باید با قوانین دنیای مکس فیلم رو ببینی! (حالا کسی مثل کوروش نمیتونه با این دنیا ارتباط برقرار کنه مشکلی نیست، و نظر شخصیس هست.)

دیگه هم فکر نکنم بیشتر از این نیاز به توضیح باشه. پیشتر پویا کامل تر توضیح داد، اینقدر هم بحث ها رو قاطی هم میکنید و طومار مینویسید که آدم خسته میشه بخونه، چه رسد به اینکه جواب بده.

به هر کی میپرستید کسی با این مورد اصلا مشکل نداره. اصلا بیان کل فیلم رو از زیر تا ته بزنن نابود کنن و مسخرش کنن.

بحث فقط مدمکس نیست. نیازه که پست کیوان در مورد قضایای مربوط به تارانتینو و کیل بیل رو دوباره نقل قول کنم؟:d
این الان دیگه بدیهیه که کلا وقتی اکثریت در این تاپیک فکر میکنن چیزی خوبه ( چه به پشتوانه خودشون چه مردم و چه منتقد ها) هرکس که نظر مخالفی داشته باشه اتوماتیک وار میشه بیسواد و کسی که فلان کارگردان رو نمیفهمه و یا دیگه خیلی بهش رحم بشه میشه بدسلیقه. اصلا اگه سینما رو هنر در نظر بگیریم ( که همینطوره ) کلمه بد سلیقه رسما هیچ اعتباری نداره مثل اینه که یکی در نقاشی چون امپرسیونیسم رو دوست نداره ( من دوست ندارم ) و اکسپرسیونیسم رو دوست داره بهش بگیم بد سلیقه. این الان جویه که در مورد خیلی چیزها در اینجا داریم که اسم نمیارم چون اگه اسم فیلم یا بازیگر یا کارگردان رو بیارم باید کلی بحث بین طرفداران و مخالفانش رو ببینیم.

ناگفته نمونه برعکسش هم صادقه. من ضمن احترام به دوستداران برگمن هیچ رقمه نمیتونم قبول کنم اگه یکی برگمن رو دوست نداره یا براش خواب اوره پس بیسواده و هیچی حالیش نیست یا در بهترین حالت بد سلیقه هست.

حرفم اینه که روند تاپیک به نوعی بر اساس دیکتاتوری اکثریته بجای مدارا و قبول سلایق متفاوت. یعنی زوری باید از مدمکس خوشت اومده باشه زوری از تارنتینو خوشت بیاد زوری فکر کنی لجر اسطوره سینماست زوری باید قبول کنی سیلوستر استالون اشغاله و ... .
مشکل شما دقیقا همینجاست که توی این فیلم دنبال یه داستان خفن میگردید! چرا؟ دلیلش چیه؟
این مشکلش نیست این سلیقه دوستمونه :d اصولا وقتی یکی دوست داره فیلم داستان داشته باشه چرا نباید دنبال داستان در فیلم بگرده؟ من که اولین باره میشنوم مد مکس نباید داستان داشته باشه و باید همینجوری قبولش کنیم.
حتی اگه فرض رو بر این بگیریم که مد مکس نباید داستان داشته باشه بازم حق کسانی که مد مکس رو دوست ندارن محفوظه.

در باره ی فیلم مادر قلب اتمی :
حال تصور کنید در چنین شرایطی با اصلاحیه‌ای که در 19 بند ارائه شده، زمان کسر شده از فیلم چقدر می‌شود؟ زمانی که بنده محاسبه کردم 29 دقیقه شد که این فیلم سینمایی بلند را تبدیل به یک فیلم کوتاه می‌کرد.
8-|

این مشکلش نیست این سلیقه دوستمونه :d اصولا وقتی یکی دوست داره فیلم داستان داشته باشه چرا نباید دنبال داستان در فیلم بگرده؟ من که اولین باره میشنوم مد مکس نباید داستان داشته باشه و باید همینجوری قبولش کنیم.
حتی اگه فرض رو بر این بگیریم که مد مکس نباید داستان داشته باشه بازم حق کسانی که مد مکس رو دوست ندارن محفوظه.
بر منکرش لعنت. کسی نمیگه که کسی دنبال داستان و ... نباشه. یه نفر دنبال داستانه و طبیعتا لذت نخواهد برد از این فیلم. مشکل اینجاست که این افراد الان دارن مستقیما توهین میکنن به کسانی که رفتن پول دادن و تو سینما دیدن و یا به هر نحوی از فیلم لذت بردن. انتظار نداری که بشینن به به چه چه کنن که ایول چه خوب میگی؟ :دی بعد طرف میاد یه مثال هایی از دنیاهایی میزنه که هیچ کس مورد تمجید قرار نداده و اونا رو از مدمکس بالاتر میدونه حالا به هر دلیلی! خوب این که نمیشه بیای چیزایی رو که تو ذهن خودت خوب هستن رو ببری بالا و به دیگران بگی شما نمفهمی.

چند بار گفتم با فیلم‌های اکشن مشکل ندارم، با اکثرشون مشکل دارم. و البته بحث سر این بود که چرا مدمکس اینقدر تحویل گرفته شده که به توهین کشیده شد. اگه کسی فکر کرده که بهش توهین شده عذرخواهی می‌کنم.

چرا اتفاقا خیلی فرق میکنه . هیچوقت زیبایی بصری ای که تو نمای اکستریم از یه صحرای واقعی هست رو نمیشه با پرده ی سبز به همون خوبی دراورد. حداقل من ندیدم. من وقتی هابیت رو میبینم که حتی بازیگراشم دیگه دارن تبدیل به پرده ی سبز میشن خب برام قابل تشخیصه :d بجای اینکه برن تو محیط های واقعی و طبیعی فیلبرداری کنن میرن تو استودیو نتیجه اش میشه صحنه هایی مثل barrel scene تو همین هابیت که حداقل برا من به چشم اومد.
یا وقتی نولان که همه جور جلوه های ویژه ای و بهترین تیم های طراحی افکت و cgi دراختیارش هست تصمیم میگیره برا اینسپشن یه ماکت واقعی چرخان بسازه یا برا interstellar بجای اینکه بشینن تو استودیو تا ایسلند میرن که یکی از سیاره هارو اونجا فیلمبرداری کنن قطعا دلیلش اینه که از لحاظ فنی و بصری بینشون فرق هست حالا شاید به چشم اومدنش بیشتر ناخداگاه باشه ولی فرق کارگردان های خوب و بد هم تو همین کمالگرایی هاست.
وگرنه یکی ممکنه بگه کوبریک برا چی برا بری لیندون از ناسا لنز گرفت؟ با لنز عادی میگرفتم به حال من فرقی نمیکرد :d

اتفاقا مدمکس اصلا تیم طراحی افکت فوق العاده ای نداره. چون بجز چند صحنه افکت خیلی فوق العاده نداره :d همون تیم طراحی شون هم ادمای نیستن که از یه سیاره ی دیگه اومده باشن دقیقا مثل همونان که ghost rider یا jonah hex رو میسازن. ولی فرق جرج میلر اینه که اونقدر تو کارش دقیق هست که همه ی پلان هارو قبل از فیلمبرداری رو استوری بورد بیاره، رو کوریوگرافی تک تک پلان ها تو این همه سال که تو مرحله ی پیش تولید بوده فکر شده و مطمئنم بارها بازنویسی شده تا صحنه های اکشنش فرق کنه با فیلمی مثل sucker punch که دختره توش به شکل تصویر اهسته از دور بدو بدو میکنه میپره رو سره یارو و میکشتش. همه ی اینا هنر کسیه که داره این گروه رو میچرخونه و بهترین انتخاب هارو میکنه که کارگردان باشه. اینجوری نیست که برن وسط صحرا یه دوربین بکارن بعد تو سر و کله هم بزنن فیلم بگیرن بشه مدمکس :d اینجور فیلما انقدر صحنه های تند و پشت سر هم داره که باید مدام یه صحنه ی سه ثانیه ای که طرف رو سقف ماشین پریده رو بگیرن و بعد pov دو ثانیه ایش و بعد پلان سه ثانیه ای بعد، و بعد پلان چهار ثانیه ای بعد.... آیا حفظ کردن میزانسن تو همچین وضعیتی راحته؟
کافیه یه نمارو این وسط اشتباه بگیرن، یه ماشین بجای از چپ به راست از راست به چپ به اون یکی ماشین بخوره. خب کمستری صحنه خراب میشه و تماشاگر کم کم احساس میکنه دیگه توی فیلم نیست.
تا این حد تو صحنه های اکشن دقیق بودن فقط از عهده ی کسی برمیاد که یه عمر کارش این بوده.

به قول اون دوستمون cherry-pick نکن دیگه. :d یعنی بدترین مثال رو زدی. هابیت در مقایسه با فیلم‌های هم سبکش یکی از ضعیف‌ترین جلوه‌های ویژه رو داره. فیلم‌های دیگه هم هستن که از این لحاظ بهتر باشن و اکثرا فرق بین واقعیت و CG رو نفهمن. دلیل این که Ghost Rider جلوه‌های ویژه‌اش ضعیف‌تر از مدمکس هست اینه که اون فیلم با بودجه‌ی زیر ۵۰ میلیون دلاری ساخته شده، مدمکس با سه برابر بودجه‌ی اون. این‌ها یه تیم خاص که نیستن، زیادن. بحث کوبریک به کنار، حرف تو رو هم قبول کنیم باز هم زیاد فرقی در فیلم ایجاد نمی‌کنه. فیلم همونه، داستان همونه، بازیگرها همونن. یعنی این که فیلم رو می‌دادی دست یکی مثل نولان که تو این کار حرفه‌ای هست هم همین کارها رو می‌کرد، شاید بعضی جاها امضای کارگردان رو می‌دیدی ولی باز هم تو این قضیه که مدمکس (به نظر من) فیلم متوسطی هست و فرقی با فیلم‌های هم سبکش نداره فرقی ایجاد نمی‌کنه. یعنی این کاری که تو می‌گی میلر انجام داده در رابطه با story board و pov کاری نیست که هر کسی نتونه انجامش بده. مخصوصا این سال‌ها که هر چند ماه یه بار یه فیلم اکشن خوب میاد. باز هم cherry picking آخه. :d خب چرا با «Sucker Punch» مقایسه‌اش می‌کنی؟ :d مگه من با اون مقایسه‌اش کردم؟ :d من با فیلم‌های همرده‌اش مقایسه کردم. یه چیزی مثل «Winter Soldier» که با این که نقدهاش مثبت بود، اما تعریف‌هایی که از مدمکس شد فراتر از این‌ها بود و این جو رو ایجاد کرد که فیلم خیلی از بقیه فیلم‌های اکشن بهتره، بعضی‌ها حتی گفتن بهترین فیلم ساله و یا حتی بهترین فیلم اکشن این چند سال. خب من هم دارم می‌پرسم، این فیلم چه فرقی داشت با بقیه که اینقدر تحویل گرفته شد؟ این نکته‌هایی که گفتی تو فیلم‌های شبیه به مدمکس هم دیده می‌شه، ولی فقط مدمکس بوده که اینقدر بالا برده شده.

@Red V

من اومدم گفتم این فیلم در مقایسه با فیلم‌های دیگه چه فرقی داره که اینقدر تحویل گرفته شده؟ بعد شما اومدی بدون دلیل آوردن به من تهمت زدی. خب منم خواستم در حد چیزی که نوشتی جواب بدم که خب نتیجه‌اش این شد. من حقیقتی رو (با توجه به آمار) که در رابطه با رفتار مردم می‌بینم گفتم. خوبه حالا اضافه کردم که سلیقه‌ی بقیه به من ربطی نداره. اگه دروغ می‌گم چرا این فیلم‌ها خیلی بیشتر فروش می‌ره؟

آخرین ویرایش:
پیکسار بد نمی سازه، شاهکار می سازه .... فقط ای کاش داستان اسباب بازی فراموش نشه، خودشون بسازند، حیفه اون شخصیت های دوست داشتی و اون نوستالژی فراموش بشه ....

وقتی یکی راکی تو کارنامش باشه تو اخراجیام بازی کنه من نمیتونم بهش بم آشغال :دی

این دقیقا همون دلیلی هست که اگه 100 تا expendables دیگه هم بازی کنه بازهم برای من عزیزه. راکی ( شماره یکش ) یکی از بهترین فیلمهای عمرمه.

نقد های Southpaw هم اومد. البته خودم به شخصه انتظاری از فیلم نداشتم چون فیلمی که کلا تبلیغات و مانورش برای آهنگ جدید Eminem بشه و 15 ثانیه ای یبار رو این موضوع مانور بده مطمئنا چیز دندون گیری نداره.

از این مسائل بگذریم، میگن جیک جیلنهال نقشش رو واقعا خوب بازی کرده و قشنگ در آورده کاراکترش رو ولی خب مشکل فیلم اصلا خود فیلنامه هست و نحوه بیانش. همه چیز تکراریه و یه درام ورزشی کلیشه ای هست که کوچکترین چیز جدیدی برای این ژانر نداره و همش تکرار مکررات و قضیه رستگاری و یه ورزشکار درب و داغون و مشکلاتش هست. حتی اونایی هم که از فیلم تعریف کردن فقط و فقط از بازی جیک جیلنهال گفتن و چیز خاص دیگه ای اشاره نکردن. فیلم خشنه و ترسی هم از نشون دادن صحنه های خشونت آمیز نداره ( خب خدا روشکر! )

در کل چیز خاصی نیست :دی

اصن به نظرم فیلم بهانه بوده واسه soundtrack ـاش :)) قشنگ یه آلبوم ـه کامل ـه!
سال 2011 فکر کنم قرار بود که اصن خود eminem نقش اصلی باشه، ولی مثل اینکه اوایل کار میکشه کنار و بعد جیک رو انتخاب میکنن که انصافا هم خیلی زحمت کشیده واسه فیلم..
کلا به خاطر eminem و 50 و جیک باید دید این فیلم رو، نه فیلمنامه :دی

این دقیقا همون دلیلی هست که اگه 100 تا expendables دیگه هم بازی کنه بازهم برای من عزیزه. راکی ( شماره یکش ) یکی از بهترین فیلمهای عمرمه.

یکی مثل استالونه صداش هیکلش تیپش همه چیش به درد این نقشا میخوره که خوب اینجور نقشا فقط تو فیلمای اکشن و بزن بکش جواب میده،اینکه یه نفر با این شرایط یه فیلم خاطره انگیز و شاهکاری مثل راکی رو تو کارنامش داره حسابش با امثال حیسون استاتام و اینا جداس تو این زمینه.

پاسخ خود را بنویسید ...

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or