بچه ها ميدونند كه من يكي از طرفدارهاي سرسخت الون هستم.اما مثه بعضي از بچه ها از اين الون 9 خوشم نيومده.به نظرم الون 8 بهترين وينينگ تاريخ تا حالا بوده.اولين چيزي كه باعث شد من به شدت از الون 9 زده بشم اين بود كه قابليت LAN نداشت.واقعا عجيبه.الون 8 داشت اما 9 نداره.من هر شب حدود 2 ساعت با پسرخاله م كه همسايه م هست،الون بازي ميكردم.اين روند تا دو هفته پيش ادامه داشت تا اينكه الون 9 رو گرفتم.الون تك نفره هم كه زياد حال نميده.حالا يه چند وقته دارم تك نفره بازي مي كنم به هر حال يه پيشرفت هاي تو الون 9 هست كه نميشه از كنارش گذشت...اما به زودي بايد بازي رو پاك كنم تا بهش عادت نكردم...
الون 9 بزرگترين تغييري كه كرده تو گيم پليش بوده كه به نظر من خيلي هم بدتر شده.ببينيد نميگم سخت تر شده.ميگم بدتر شده.اينا با هم فرق دارند.يه موقع گيم پلي يه بازي سخت تر ميشه اما بهتر ميشه و هر وقت يه بازي سخت تر بشه دليل بر اين نيست كه بهتر شده.
الان يه سري ميگن: "چون بازي سخت شده بچه ها ميگن بد شده".ببينيد مهمترين فاكتور گيم پلي لذت بردن از بازي هست.حالا اگه ما بياييم هي بازي رو سخت تر كنيم تا طبيعي تر بشه،يعني بازي رو بهتر و جذاب تر كرديم ؟ بازي ايران و مقدونيه يه بازي واقعي بود.حالا اگه يه بازي فوتبال "كاملا واقعي" و شبيه سازي شده،با گيم پليي شبيه اون بازي بسازند شما اون بازي رو انجام ميديد ؟ از پاس هاي اشتباه ، از كم هوشي بازي كن ها ، از دريبل هاي نزده ، از Formation هاي غير پويا و ... چه كسي خوشش مياد و لذت ميبره ؟ شما از بازي ايران مقدونيه بيشتر لذت برديد يا آرژانتين و انگليس ؟
تو الون 9 سطح قوي ترين تيم ها اومده در سطح ضعيف ترين تيم هاي الون 8 و تو زمين با يه مشت بازي كن آماتور طرفيم.الان ديدم يكي از بچه ها ميگه تو الون هاي قبلي نصفه زمينو با يك نفر دريبل ميكردين و واسه همين لذت ميبردين و الون اين جور گيم پليش خيلي بده.ببينيد اولا ، دريبل كردن نصف بازي كن هاي زمين كاره آسوني نيست و خيلي هم سخته و خيلي مواقع غير ممكن.من ميتونم حضوري به شما اثبات كنم.هر كي تونست نصف زمينو در مقابل من دريبل بزنه من ديگه الون بازي نميكنم. دوما ، كه اين خيلي مهمتره اينه كه اگه شما ميگيد دريبل كردن بده و غير طبيعيه و نبايد اينطوري باشه ، ميتونيد از تيم هاي ضعيف الون استفاده كنيد كه عمرا نشه با بازي كن هاشون دريبل زد.تو الون 8 حق انتخاب داشتيد.
خوبي الون 8 اين بود كه هم تيم قوي داشت هم ضعيف.يكي اگه از دريبل زدن خوشش نميومد،ميتونست تيم ضعيف برداره و با همون تيم ضعيف ،يه تيم قوي رو ببره.ما تو كل كل هايي كه موقع بازي انجام ميديم بعضي وقت ها براي اينكه نشون بديم كه خيلي بازيمون خوبه ، يه تيم ضعيف بر ميداريم كه من تو الون يا عربستان يا ژاپن يا كره و ... ور ميدارم.اما تو الون 9 تيم قوي نداريم.من يه دريبل درست و حسابي با رونالدينيهو نميتونم بزنم تو الون 9.تو الون 9 نميشه از بازي لذت برد.فقط بايد حرص خورد.
تو الون 9 ، به مهاجم وسط توپ نميرسه !! تو روخدا امتحان كنيد بعد بگيد درست نميگم ! برزيل رو برداريد،رونالدو رو بذاريد وسط يا نوك حمله ، رونالدينيو رو هم بذارين سمت چپ حمله.سعي هم كنيد توپ ها رو به رونالدو برسونيد.پايان بازي بريد آمار اين دو تا بازي كن رو با هم مقايسه كنيد(تو الون 9 اين قابليت هست).رونالدو تقريبا همه چيش صفره.جاگيري مهاجم وسط تو الون 9 خيلي بده به طوري كه هيچ وقت پاس ها بهش نميرسه.هميشه جايي كه بايد باشه نيست.يا عقب تره يا جلوتره يا پشت دفاع حريفه. من گفتم شايد من شيوه م رو طوري چيدم كه اون وسط مشكل داره .واسه همين همه ي راهها رو امتحان كردم.مثلا استراتژي Center Attack رو انتخاب كردم.Position رونالدو رو عوض كردم و ... اما هيچي به هيچي.انگار اصلا نميشه از عمق دفاع حريف نفوذ كرد.
خطاها و آفسايد ها هم كه موجوديتشون براي آزار بازي كن هست.هيچ نقش مثبت ديگه اي ندارند.اگه بتوني سالي ماهي يه دريبل بزني،درست همون لحظه كه حريف رو رد كردي داور خطاي حريف رو ميگره.به جاش تو احمقانه ترين موقعيت ها آوانتاژ ميده.
ضعف هاي گيم پلي الون 9 خيلي بيشتر از اين هاس كه الان نميتونم بگم.مجموعه ي اين عوامل باعث شدند بازي اعصاب خورد كن و سخت بشه.نشه از بازي لذت برد.يه اشتباهي كه خيلي از بازي ساز ها انجام ميدن ، حالا چه از بازي ساز هاي ورزشي چه اكشن چه ... اينه كه نميدونند:
" تو دنياي بازي ها ، لذت بردن از يك بازي ، مهمتر از واقع گرايي و طبيعي بودنه اون بازي هست" (جمله قصار !!)
تو دنياي واقعي اگه به شما يه تير بخوره نميتونيد ديگه از جاتون تكون بخوريد و ممكن هم هست با يه تير بميريد،اما تو يه بازي چندين تير به شما ميخوره و بعد شما مي ميريد.حالا بگيد اگه با يه تير و به صورت كاملا طبيعي تو يه بازي اكشن و زرت و زرت سقط ميشديد! ، باز هم از اون بازي لذت ميبرديد و انجامش ميدادين ؟