اینم یکی دیگه از مشکلات هست.
متاسفانه این اخلاق کیج(که بقیه رو نفهم بدونه)به دوستدارانش هم سرایت پیدا کرده.
من واقعا برام سواله،که بدونم چطور شما میگی من انتظار چیز متفاوت رو ندارم؟؟؟اون زمانی هم که جو فروم انقدر بچه بازی نشده بود،زیاد پست میدادم و بارها گفتم که بازیها همشون وارد یه سیر کلیشه ایی شدن.این کلیشه ایی بودن تا جایی ادامه داشت که به طور مثال فورتزا 4(که میدونی چقدر عاشق سیمولیشن هستم)نصفه نیمه رها کردم.چون چیز جدیدی درش نمیدیدم.
اتفاقا بازی متفاوت خیلی خیلی هم دوست دارم.مثل لیمبو.که واقعا لذت بردم.یا Trial Evolution که فوق العاده بود.
اما شما سینه چاکان کیج برای مخالفان هوی رین،2 تا نسخه پیچیدید.1-اگر بیام از هوی رین بد بگم،یعنی اینکه من نوبم و بکش و بکش دوست دارم و عظمت بازیهای کیج رو درک نمیکنم.از هنر چیزی سر در نمیارم.2-من در حسرت انحصاری های PS3 دارم میسوزم چون PS کپی خور نشده.حالا بگذریم از اینکه،اون زمانی که حتی 360 منم کپی خور نبود.
موضوع یه چیز دیگست.درسته.تنوع خیلی خوبه.اما به چه شکل و به چه قیمت.حالا چون صنعت گیم افتاده به تکرار،اگر کسی یه بازی "مثلا" متفاوت ساخت،ما باید چشممون رو به ایرادات ریز و درشتش ببندیم و بگیم "مهم نیست.مهم اینه که متفاوت بوده".
من ابتدا وعده،وعیدهای کیج رو بیان میکنم.بعدش ایرادات بازی رو.و میگم بازی به وعده هاش عمل نکرد و اونچه که تحت "حق انتخاب" ازش یاد میشد،یه کلاهبرداری بزرگ بود.ولی من جواب میشنوم که "خب نمیشه انتظار داشت که همه تصمیمات اثر بزاره.خیلی سخته".خب وقتی که بازیساز محترم نمیتونه از پسش بربیاد،پس خیلی بیجا میکنه میاد قپی میاد.بعدشم در نهایت پررویی میگه بازی من رو یکبار بازی کنید.
شما واقعا فکر میکنید که اون منتقدها،هوی رین رو 2 بار بازی کردن؟قطعا اگر منتقدها متوجه میشدن که بسیاری از تصمیمات کشکی هست،نمره پایینی به بازی میدادن.خود من هم وقتی بازی رو برای اولین بار انجام دادم،خوشم اومد و لذت بردم.اما در مرتبه دوم بود که متوجه ایرادات بی شمار بازی شدم.
هوی رین یک بازی(اگر بشه بهش گفت بازی)پر ایراد هست.چیزی به اسم حق انتخاب وجود نداره.فی الواقع کل بازی یه کات سین هست که در این میان،شما چهارتا دکمه هم میزنی.این بازی چیزی به اسم شخصیت پردازی اصلا و ابدا نداره.داستانش در حد رمانها و فیلمهای دسته سومی هست.هیچ چیز جدیدی رو هم ارائه نداده.دوربین ایزومتریک قبل از تولد کیج بوده.Qte هم همینطور.کات سین هم همینطور.
کسی نمیگه از HR و دیوید کیج انتقاد نشه ، ولی دیگه این موضوع بیش از حد خنده دار شده ! یعنی واقعاً به یکی از بامزه ترین قسمت های بازیسنتر تبدیل شده ! جوری که هر کسی اسم دیوید کیج رو توی تیتر تاپیک ها ببینه ، میتونه سریع بره بنگاه شرط بندی و سر زندگیش شرط ببنده که چند نفر خاص میان توی تاپیک و از دیوید کیج و HR بد و بیراه میگن. دوباره همین افراد میان توی تاپیک بعدی و تاپیک بعد از اون و ... همه حرف ها هم همیشه تکراری هست و چیز جدیدی توش دیده نمیشه.
این اسمش انتقاد نیست که توی همون اولین پست بگی دیوید کیج نمی فهمه گیم پلی چیه. تعریف گیم پلی توی ویکی پدیا :
Gameplay is the specific way in which players interact with a game, and in particular with video games.
Gameplay is the pattern defined through the game rules, connection between player and the game, challenges and overcoming them plot and player's connection with it. Video game gameplay is distinct from graphics, and audio elements
HR و TWD و بازی های مشابه گیم پلی دارن و شما میتونی با انکار این موضوع ، در نقش کسی ظاهر بشی که گرد بودن کره زمین رو زیر سوال میبره و بعد به بقیه حمله میکنه که اگه زمین گرده ، چرا از روش سقوط نمی کنیم پایین !
جوری میگی به چه قیمت که انگار مرتکب قتل شده ! دیوید کیج دوست داشته این طوری تنوع ایجاد کنه و موفق هم شده. نشونه این موفقیت هم دو تا چیز هست :
1. تحویل گرفته شدن از طرف منتقدها
2. تحویل گرفته شدن از طرف بازیکن ها
که توی هر دو زمینه خوب عمل کرده. منتقدها که خیلی خوب بازیش رو نقد کردن و بازیکن ها هم با توجه به سبک خاص بازی ، بیش از حد انتظار بازی رو خریدن.
یعنی چیزی که دیوید کیج دنبالش بوده ، بهش رسیده. حالا می مونه اون دسته ای که از HR خوششون نمیاد و توی هر تاپیک هم در حد توان بازی رو می کوبونن. این دسته جوری حرف میزنن که انگار دیوید کیج یه گونی بازی دستش میگیره و نصف شب ها وقتی همه توی خواب خوش هستن زنگ خونه ها رو میزنه و میگه آی حسن ! سریع میای پایین بازی رو میگیری و تا 20 ساعت وقت داری بازی آشغال من رو تموم کنی ، وگرنه خرخره ـت رو میجوئم ! بابا به جان خودم تجربه کردن بازی های کیج اجباری نیست !!! هر انسانی اختیار داره و هر کی دلش خواست بازی میکنه و هرکی نخواست هم میره سراغ چند هزار تا بازی دیگه. جوری با تنفر و عصبانیت در مورد HR صحبت می کنین که انگار تهدید جانی شدین که بازیش کنین.
چیزی که شما از HR انتظار دارین ، تا ابد هم توی این صنعت ساخته نمیشه. نه اینکه امکانش نباشه ، ولی به 15 سال وقت برای ساخت یه بازی نیاز داره تا تک تک تصمیمات به نتیجه برسن. دیوید کیج هم بعید میدونم گفته باشه تک تک کارهای شما روی نتیجه بازی تأثیرگذار هست که اگر همچین حرفی زده مطمئناً چرت گفته ، چون این یه چیز غیرممکنه. همون طور که توی Mass Effect هم در طول حدود 100 ساعت (کل تریلوژی روی هم) شاید چند هزار تا دیالوگ و انتخاب مختلف وجود داشت ولی آخرش نتونستن تک تک اینا رو متفاوت با دیگری نتیجه گیری کنن. توی همون The Walking Dead هم صد جور انتخاب از اولین اپیزود تا آخرین اپیزود وجود داشت ، ولی تأثیر انتخاب ها از همین HR به شدت کمتر بود. یعنی شما هر کاری میکردی ، فلان کاراکتر می مُرد یا اون یکی کاراکتر زنده می موند و دست شما نبود. باز توی HR تفاوت بیشتری بین پایان ها دیده میشه ولی خب دیوید کیج هم بدهکار همه هست.
اون موضوع که گفته بازی من رو یه بار انجام بدین هم یه بحث تبلیغاتی هست. هدفش از گفتن اون حرف اینه که وقتی بازی رو تموم می کنین و با رفیقتون در موردش صحبت میکنین ، ببینین تصمیماتی که گرفتین چقدر با هم متفاوت بوده و پایان بازی رو هرکدوم به چه شکلی دیدین. منظور اینه که هر کسی اولین بار بازی رو چطوری تموم کرده و نظرش در مورد اون چیه. وگرنه وقتی خودشون توی بازی Trophy میذارن که همه پایان ها دیده بشه ، یعنی اتفاقاً دارن به بازیکن میگن که بازی رو دوباره و سه باره و چندباره انجام بده و تفاوت ها رو ببینه ! وگرنه بیکار نبودن که همچین Trophy ای توش بذارن.
خب این هم دیگه جدیدترین مدل توجیه امتیازها بود !!! یعنی منتقدها میان به حق انتخاب ها امتیاز میدن نه خود بازی ؟!! اگه این طوری بود که امتیازهای Mass Effect 3 باید میرفت زیر میانگین 40 !!! چون کلهم اهمیتی به تصمیمات بازیکن داده نشد. ولی میانگینش خیلی بالا شد ، چون خود بازی فوق العاده بود و همین برای منتقدها مهم هست. اگه این قضیه حق انتخاب ها توی امتیاز مهم بود ، The Walking Dead باید بدترین بازی سال میشد نه بهترین بازی سال ! چون بازی ای هست که از همون اول به بازیکن میگه حق انتخاب داری ولی آخرش همه چیز به یه جا ختم میشه ، به جز یه مورد که اونم می افته برای نسخه بعدی. ولی منتقدها انقدر با TWD حال کردن که تبدیل شد به بهترین بازی سال.
این هم نظر شماست و محترمه. همون طور که نظر خیلی ها هم مخالف این هست و HR یکی از بهترین تجربه های این نسلشون بوده. بهتره با این موضوع کنار بیاین ، چون یه واقعیت هست و تا قیامت هم سعی کنین تو سر بازی بزنین و بگین دسته پنجم و درپیت و ... ، تفاوتی توی نظرات بقیه ایجاد نمیشه. تنها سودش اینه که یکی مثل من که تا همین چند ماه پیش حوصله بازی کردن HR نداشت و از سال 2010 تا الآن سراغش نرفته بود رو بهش انگیزه میده که دلیل این همه نفرت از HR رو بفهمه و بره سراغ بازی. به شدت هم باهاش حال کنه و از الآن منتظر تجربه Beyond باشه. به عنوان کسی که حالم از تکرار توی این صنعت به هم خورده و 90% وقتم صرف بازی های Indie و آرکید میشه ، به شدت منتظر Beyond هستم تا باز هم یه تجربه متفاوت داشته باشم. تجربه ای که از نظر شما آشغال و مزخرف هست و از نظر بنده و خیلی های دیگه لذت بخشه. زمانی که لیست بازی ها 2013 بازیسنتر تهیه میشد ، هنوز HR رو تموم نکرده بودم و به Beyond امتیاز 8 دادم. ولی الآن بعد از تجربه HR بهش کمتر از 9 نمیدم چون اون تجربه به شدت برام لذت بخش بود.