CD Projekt: کنسول PlayStation 4 کمی پیچیده تر از Xbox one است

Tommy Fisher

Shit happens
کاربر سایت
Witcher-3-banner.jpg

در یک مصاحبه تقریباً طولانی با برنامه نویس اصلی موتور گرافیکی استودیو CD Project Red جناب Balázs Török با سایت Eurogamer , ایشان به تشریح برخی پیچیدگی ها در توسعه بازی های چند پلتفرمه بر روی کنسول های PS4 و X1 پرداخت . توضیح اینکه چگونه API استفاده شده در PS4 کمی پیچیده تر هست نسبت به X1 :

"درک و استفاده از X1 بسیار ساده و آسان است چرا که نه تنها سخت افزار کاملاً شبیه به PC هست بلکه هر چیز دیگری نظیر SDK و API کنسول واقعاً شبیه چیزی هستن که شما میتونید توی یک PC پیدا کنید. در مورد PS4 این کمی پیچیده تر هست ولی من شخصاً قبلاً روی کنسول قبلی سونی, PS3 کار کردم ."

با این حال ایشان سریعاً چنیدین بار اشاره کردن که منابع سخت افزاری PS4 بسیار بیشتر در دسترس و کارکرد هست نسبت به سخت افزار پیچیده PS3 :

"با PS3 شما نیاز به یک جامعه اطلاعاتی داشتید جوری که بتونید اطلاعات رو توی راه های مختلف با هم دیگه به اشتراک بزارید اما برای حال این بسیار ساده تر است. هرکسی میتواند با بهره گیری از دانش توسعه بازی بر روی PC و احتمالا کنسول های نسل پیش به محدودیت های کنسول های نسل بعد برسند ."

استودیو CD Project هم اکنون در حال کار بر روی عنوان The Witcher 3 برای عرضه بر روی کنسول های نسل بعد و PC می باشد در حالی که عنوان دیگر این استودیو, Cyberpunk 2077 احتمالا در تاریخی بین سال های 2015 / 2016 برای پلتفرم های مشابه عرضه خواهد شد .
CD Projekt: PS4 is a little more complicated than X1 � Worlds Factory

آخرین ویرایش:
میدونستین نوسینده اون مقاله دیجیتال فاندری توی گف به اسم dark10x پست میزاره؟ جند تا از پستاش رو راجع به مقاله ای که خودش نوشته بزارم بد نیست
Honestly, I think both games stand at the top. Killzone is the most impressive PS4 game while Ryse is the most impressive Xbox One game and they each have their own positives and negatives.
Yeah, the framerate dips aren't great but it really does look nice in motion even considering that. It's a beautiful game in motion, really, and that's really due to the incredibly high quality motion blur.

I do think Killzone Shadowfall is the best looking launch title between the two, though, but Ryse is definitely second place for me.
Honestly, I could put either game at the top of the list.

I prefer the aesthetic of Killzone in many ways but the unlocked framerate is a bad decision.

تو رو خدا این زمانی که می ذارید برای خوندن نظرات مجلات . یه ذره هم بذارید برای دیدن همین و یدیو هایی که اومده از بازی ها بیرون .
ryse گرافیک خیلی خوبی داره . ولی نه تو همه جا. بعضی از قسمت های بازی بشدت معمولی هست ( اول نگاه کنید . بعد نظر بدید) حالا اصلا از بحث فریم ریت و عدم تخریپ پذیری و اینها هم بگذریم . کیلزون اگه بهتر نباشه مسلما کمتر از Ryse نیست.
گارتال جان اگه به چشمات اعتماد نداری . یه مقایسه بیار که عینا دو بازی رو با هم از نظر ویژوالی مقایسه کرده باشه تا من و بقیه اعضا یه بار هم شده بفهمیم که حرفات از کجا میاد؟

تو همین نسل هم دیدیم اوایل همه نظرشون این بود که ps3 با اختلاف از 360 قوی تر هست ولی آخرش دیدم چی شد.

به نظر شما چی شد؟ چند سال باید جایزه بهترین گرافیک سال به عناوین PS3 میرسید تا شما قبول کنی PS3 قویتره؟!

میدونستین نوسینده اون مقاله دیجیتال فاندری توی گف به اسم dark10x پست میزاره؟ جند تا از پستاش رو راجع به مقاله ای که خودش نوشته بزارم بد نیست
این دیگه سلیقه شخصی خودش هست که از لحاظ بصری Killzone رو بیشتر میپسنده. I prefer the aesthetic of Killzone واسه همین هم سلیقه شخصیش رو دخالت نداده تو مقاله
تو خود مقاله به وضوح گفته: if you really want a taste of what we can expect from the next generation of consoles, Ryse towers over the rest

این دیگه سلیقه شخصی خودش هست که از لحاظ بصری Killzone رو بیشتر میپسنده. I prefer the aesthetic of Killzone واسه همین هم سلیقه شخصیش رو دخالت نداده تو مقاله
تو خود مقاله به وضوح گفته: if you really want a taste of what we can expect from the next generation of consoles, Ryse towers over the rest

بله بله 120 درصد یک همچین چیزی برداشت میشه کرد از حرفاش

یه چیز واضح تو مقایسه بازی هاست که وان شفاف تر کنتراست بیشتر و واضح تره تو نسل هفتم هم اینجوری بود چون مایک sdk ش بی چون و چرا از سونی بهتره تازه به نظر من ac4 رو x360 رنگ بندی زنده تری نسبت به ps4 داره و با وان برابره و سونی طبق معمو هم تاره هم مات رزولوشن بالاتر وضوح کمتر!!!

فرخ اصلا همه چیز رو بیخیال، هرچی تو بگی. فقط همین یه تیکه رو جواب بده:

آره من اعتقاد داشتم X1 قوی تر هست هنوز رو حرفم هستم

چرا اعتقاد داری قوی تر هست و روی حرفت هستی؟ یعنی منظورم اینه که وقتی همه سایت ها و مجلات و بازی سازها و .... میگن PS4 قوی تره ولی تو میگی نه اینطور نیست یعنی یا تو داری اشتباه میکنی یا انها دیگه. درسته؟ خوب پس یعنی تو معتقدی همه دارن اشتباه میکنن و تو درست میگی. دلیلت چیه؟ ان رو بگو؟ تو به چه نکته ای رسیدی، تو سخت افزار X1 چی دیدی که هیچ کس ندیده و قادر به درکش نیست تا عین تو نتیجه بگیره؟ بالاخره رو هوا که نباید حرف زد! لابد یه چیزی هست که تو میدوننی و مثلا IGN‌ و GS (که گفتن به وضوح PS4 قوی تره) نمیدونن و قادر به درکش نیستن. ان نکته اساسی که از چشم همه پنهان مونده رو بگو!

خواهشا گیف میف نزار، نپیچون، و اگه دلیل و استدلالی داری بدون حاشیه توضیح بده! من واقعا دارم سوال میکنم.

بازی های لانچ هرچی بودن تموم شدن رفت. چه انحصاری و چه مالتی. دیگه الان دو کیت ها درست و حسابی دست همه هست و دیگه ناشی نیستن و خلاصه هیچ کس بهانه ای نداره. از این به بعد ما بازی های مالتی و انحصاری رو میبینیم. اگه قضیه برعکس شد، یعنی زین پس شاهد یه تحول بزرگ تو گرافیک بازی های X1 بودیم و همه مالتی هاش 1080 و 60 فریم و بهترین نسخه گرافیکی شدن و انحصاری هاش هم تونستن بهتر از انحصاری های سونی باشن یعنی تمام این مدت تو داشتی درست میگفتی و ما الکی داشتیم چرت و پرت میگفتیم و بحث بیهوده. اما این قضیه برعکسش هم صادق هست!

یعنی نیاد روزی که رایز نشانگر قدرت کنسولت باشه :)) الان میفهمم چرا رایز رو تغییر دادن از یه بازیه کینکت به چیزی که الان هست! میشد مثل فایتر ویتین :))

best looking همه چی را در بر نداره نظر شخصیش هست و خودش اولش گفته . ولی تو مقاله و انالیز به صراحت به قول دوستمون اشاره کرد همین را گفته به نظرم این مهم تره که تو مقاله تحلیلیش گفته !
if you really want a taste of what we can expect from the next generation of consoles, Ryse towers over the rest

معنیش کاملا مشخصه کسی که انتظار تجربه نسل بعد را داره ryse در راس اونهاست .

تنها df هم نبوده خیلی از سایت های تو کار سخت افزار و برسی تکنیکی که خودت شاید بدونی تو بررسی و نقد کنسولهای نسل بعد تو بخش برسی بازیها یه همچین چیزی گفتند که هر دو عنوان forza و ryse بازی نسل بعد واقعی هستند .

فرخ اصلا همه چیز رو بیخیال، هرچی تو بگی. فقط همین یه تیکه رو جواب بده:

چرا اعتقاد داری قوی تر هست و روی حرفت هستی؟ یعنی منظورم اینه که وقتی همه سایت ها و مجلات و بازی سازها و .... میگن PS4 قوی تره ولی تو میگی نه اینطور نیست یعنی یا تو داری اشتباه میکنی یا انها دیگه. درسته؟ خوب پس یعنی تو معتقدی همه دارن اشتباه میکنن و تو درست میگی. دلیلت چیه؟ ان رو بگو؟ تو به چه نکته ای رسیدی، تو سخت افزار X1 چی دیدی که هیچ کس ندیده و قادر به درکش نیست تا عین تو نتیجه بگیره؟ بالاخره رو هوا که نباید حرف زد! لابد یه چیزی هست که تو میدوننی و مثلا IGN‌ و GS (که گفتن به وضوح PS4 قوی تره) نمیدونن و قادر به درکش نیستن. ان نکته اساسی که از چشم همه پنهان مونده رو بگو!

خواهشا گیف میف نزار، نپیچون، و اگه دلیل و استدلالی داری بدون حاشیه توضیح بده! من واقعا دارم سوال میکنم.

بازی های لانچ هرچی بودن تموم شدن رفت. چه انحصاری و چه مالتی. دیگه الان دو کیت ها درست و حسابی دست همه هست و دیگه ناشی نیستن و خلاصه هیچ کس بهانه ای نداره. از این به بعد ما بازی های مالتی و انحصاری رو میبینیم. اگه قضیه برعکس شد، یعنی زین پس شاهد یه تحول بزرگ تو گرافیک بازی های X1 بودیم و همه مالتی هاش 1080 و 60 فریم و بهترین نسخه گرافیکی شدن و انحصاری هاش هم تونستن بهتر از انحصاری های سونی باشن یعنی تمام این مدت تو داشتی درست میگفتی و ما الکی داشتیم چرت و پرت میگفتیم و بحث بیهوده. اما این قضیه برعکسش هم صادق هست!

هر سایتی بگه ps4 قویتره داره روی کاغذ میگه الان مثلا ign و gs بازیساز تشریف دارن یا مهندسین سخت افزار توش حضور دارند ! خود مایکرو هم قبول داره که روی کاغذ قویتره انتظار داری سایتها چی بگن ؟
خب منم سوالم اینه الان تو با قاطعیت تمام میای میگی همه چی تمومه اگه بر فرض مثال حالا 1 درصد از نظر تو باشه ؟! فردا زد چندتا عنوان مولتی رو x1 بهتر بود اونوقت چی داری بگی ؟! زد دوباره بازی انحصاری روی x1 بهتر بود چی ؟!
چرا احتمال نمیدی دوکیت هایی که سر بازی های لانچ برای مایکرو کامل نبوده ؟ یا درایور های نهایی اماده نبوده ؟ چیزی که مایکرو خودش میگه ؟!
چرا این نظراتت را تو همین نسل و اوایلش نداشتی ؟!
من قشنگ بارها گفتنم اینده همه چی را مشخص میکنه اگر حرف تو راست بود میام میگم اشتباه میکردم ولی تو از الان داری داوری میکنی از الان داری رای صادر میکنی راه فراری واسه خودت نمیزاری ! داری قشنگ با اطمیان هزار درصد استودیوی های سونی را نابغه که هیچ کس به گردشون نمیرسه تعریف میکنی الان من کجای دلم این حرفات را بزارم ؟ جواب بدم ؟ وقتی چنین دیدگاهی داری و فکر میکنی سونی و هرچی زیر دستش هست خدا تشریف دارن ؟! چیکار کنم چجور جوابی برات بدم منطقی باشه ؟

قضیه گیف گذاشتن هم کاملا حقت هست ! چون داری از طرف من حرف میزنی و میگی خودم هم میدونم ولی خودم را زدم اون راه یعنی دارم خودم را گول میزنم . بعد انتظار داری چی جواب را بدم بگم راست میگی ؟!

Gartall

فرخ یعنی روی کاغذ PS4‌ قوی تره اما در عمل X1؟ خداوکیلی چرا؟:دی

ببین من اصلا این چیزی که تو میگی رو نگفتم! از سر قضیه ان BF4 هم گفتم، این بازی اصلا نشون دهنده ضعیف بودن X1‌ نیست، چرا؟ چون قطعا دو سه سال بعد بازی هایی روی X1 میان که از BF4 روی PC هم بهترن! در نتیجه نمیشه گفت X1 چون توانش رو نداشت و نمیکشید BF4 اینجوری زباله بود. نسل گذشته همین شرایط دقیقا بود! خیلی از بازی ها روی 360 بهتر بودن اما بازی هایی هم داشتیم که روی PS3 بهتر بودن (مالتی ها). الانم من که علم غیب ندارم، شاید دو سال بعد یه استدیویی بیاد یه بازی بسازه که روی X1 بهتر باشه! اصلا این بحث قیاس سخت افزار کنسول بر اساس بازی های مالتی رو خودت وسط کشیدی نه من!:دی وگرنه از نظر من مالتی پلتفرم ها اصلا قدرت کنسول رو نشون نمیدن، فقط به پیچیدگی های کنسول ربط دارن! این انحصاری های فرست پارتی هستن که میتونن نشون بدن یه کنسول چی تو چنته داره!

والا الان یه عالم بازیساز مستقل و غیر مستقل درباری بهتر بودن PS4 و سادگی ساخت بازی برای ان صحبت کردن. تعدادش انقدر زیاده که دیگه لازم نیست لینک داد!‌اما یکی از اینها نیومده بگه X1‌ کنسول بهتریه! بله، تعریف کردن ازش، گفتن کنسول خوبیه؛ قدرتمنده، فلانه، بهمانه، اما کسی نگفته از PS4 قوی تره! لینکی داری که خلافش رو اثبات کنه رو کن! کیفیت بد بازی های مالتی پلتفرم روی X1 و بحران 720 ـی که همه دارن ازش اسم میبرن هم تاکید روی همین حرفه. منتها شماها یه ادعایی کردید و گفتید نه اینا بخاطر پیچیدگی X1‌ هست و بعدا که بازی سازها مسلط بشن به طرز معجزه آسایی شق القمر میکنه. خود تو میگفتی مایکرو گفته Halo قراره 4K باشه!! اما هم مارک سرنی و هم حالا این آقا دارن میگن PS4 هم پتانسیل های نهفته خودش رو داره! مارک سرنی گفته بود PS4 معماری ساده داره و همه میتونن راحت باهاش کار کنن، اما یک عالمه پتانسیل های نهفته داره که کشف و استفاده از همه انها احتیاج به زمان داره! عین همین خبری که میگفتن تکنولوژی Cell هم تو کنسول هست که چندین برابر PS3 قدرت داره (دقیق در جریانش نیستم).

با همه این تفاسیر من فکر میکنم رفته رفته شرایط مالتی ها روی X1 بهتر میشه و تا ابد 720 نمیمونن اما اختلاف بین دو کنسول رفته رفته بیشتر میشه. یه مورد کوچیکش فقط اینه که یکی از بازیسازها که الان اسمش یادم نیست گفته بود ما فعلا تکنیکی نداریم که برای اجرا نیاز به سرعت GDDR5 داشته باشه اما در آینده حتما بهش میرسیم. وقتی تکنولوژی ها پیشرفت کنن و رو به جلو برن کم کم این اختلاف قدرتی که به قول تو روی کاغذ هست در عمل خودش رو نشون میده.

ماکان برای بار هزارم دارم میگم ! هی حرف خودت را تکرار نکن ! این اصل تو این نسلی که گذشت حاکم بود و الان داره حرفهای خودت را بی ربط میکنه !
برای بار هزارم ! من نمیگم حتما x1 قویتره دارم میگم صبر کن برای اینده ! بر طبق اصولی که این نسل شما گرفته بودید الان x1 قویتره سر بازیهای انحصاری ولی بر طبق اضول بنده ps4 . پس میگم صبر کن !

بجون هر کسی دوست داری بگو کجای حرفه من مشکل داره چرا نباید صبر کنیم برای 4 و 5 ماه دیگه ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! چرا میخوای تحمیل کنی که من الان همین حال حاضر قبول کنم Ps4 قویتره ؟!!!! دارم واسه خودت میگم فکت صادر نکن برای چند ماه دیگه راه فراری واسه خودت بزار !

best looking همه چی را در بر نداره نظر شخصیش هست و خودش اولش گفته . ولی تو مقاله و انالیز به صراحت به قول دوستمون اشاره کرد همین را گفته به نظرم این مهم تره که تو مقاله تحلیلیش گفته !
if you really want a taste of what we can expect from the next generation of consoles, Ryse towers over the rest

معنیش کاملا مشخصه کسی که انتظار تجربه نسل بعد را داره ryse در راس اونهاست .

تنها df هم نبوده خیلی از سایت های تو کار سخت افزار و برسی تکنیکی که خودت شاید بدونی تو بررسی و نقد کنسولهای نسل بعد تو بخش برسی بازیها یه همچین چیزی گفتند که هر دو عنوان forza و ryse بازی نسل بعد واقعی هستند .

هر سایتی بگه ps4 قویتره داره روی کاغذ میگه الان مثلا ign و gs بازیساز تشریف دارن یا مهندسین سخت افزار توش حضور دارند ! خود مایکرو هم قبول داره که روی کاغذ قویتره انتظار داری سایتها چی بگن ؟
خب منم سوالم اینه الان تو با قاطعیت تمام میای میگی همه چی تمومه اگه بر فرض مثال حالا 1 درصد از نظر تو باشه ؟! فردا زد چندتا عنوان مولتی رو x1 بهتر بود اونوقت چی داری بگی ؟! زد دوباره بازی انحصاری روی x1 بهتر بود چی ؟!
چرا احتمال نمیدی دوکیت هایی که سر بازی های لانچ برای مایکرو کامل نبوده ؟ یا درایور های نهایی اماده نبوده ؟ چیزی که مایکرو خودش میگه ؟!
چرا این نظراتت را تو همین نسل و اوایلش نداشتی ؟!
من قشنگ بارها گفتنم اینده همه چی را مشخص میکنه اگر حرف تو راست بود میام میگم اشتباه میکردم ولی تو از الان داری داوری میکنی از الان داری رای صادر میکنی راه فراری واسه خودت نمیزاری ! داری قشنگ با اطمیان هزار درصد استودیوی های سونی را نابغه که هیچ کس به گردشون نمیرسه تعریف میکنی الان من کجای دلم این حرفات را بزارم ؟ جواب بدم ؟ وقتی چنین دیدگاهی داری و فکر میکنی سونی و هرچی زیر دستش هست خدا تشریف دارن ؟! چیکار کنم چجور جوابی برات بدم منطقی باشه ؟

قضیه گیف گذاشتن هم کاملا حقت هست ! چون داری از طرف من حرف میزنی و میگی خودم هم میدونم ولی خودم را زدم اون راه یعنی دارم خودم را گول میزنم . بعد انتظار داری چی جواب را بدم بگم راست میگی ؟!

ای خدا !کدوم سایت قبول داری شما !

گرافیک رایز قشنگه چیزی که منو در مورد گرافیک رایز یک مقدار نا امید کرد اینه که اکثر کات سینای بازی از قبل رندر شده بودن دقیقا مثل بیشتر بازیهای نسل قبل ، از نظر من این مسئله به این معنیه که تو خلال کات سینها سخت افزار چیزی به جز یه فیلم Full HD رندر نمیکنه که شما با یه کامپیوتری که قدرت نمایش فیلمها با رزولوشن Full HD یا حتی گوشی موبایلتون هم میتونید اون رو تجربه کنید و ارزش گرافیکی و show off کردن قدرت رندر کنسول نداره.
طبق گفته crytek کاراکتر مدلها در کات سینها و گیم پلی از نظر تعداد پالی گنها یکسان هستن ولی چیزی که من دیدم کلا Shader quality و کیفیت سایه ها تو کات سینای از قبل رندر شده دقیق تر و بالاتر از گیم پلی بازی هست البته انجین بازی سطح گرافیکی ای کم و بیش نزدیک به همون کات سینها رو تو طول گیم پلی بازی القاء میکنه ولی به هر حال کیفیت Shader ها و سایه ها و ... از کات سینها پایین تر هست یه مورد دیگه تو گیم پلی رایز اینه که بعضی جاها آبجکتهای بازی LOD دارن و بعضی تکسچرها هم دیر لود میشن مخصوصا موقع نمایش مسافتهای دور ، فریم ریت هم تو جاهای شلوغ و موقع صحنه های Slow motion افت میکنه که مورد دوم روی گیم پلی تاثر منفی نداره و مورد اول هم زیاد شایع نیست به جز صحنه های اول بازی که تعداد زیادی کاراکتر تو صحنه هستن جای دیگه افت فریم زیادی ندیدم.
در مورد KZ SF هم بعضی از کات سینها از قبل رندر شده هستن چیزی که من تو ویدئو های گیم پلی بازی دیدم این هست که LOD تو بازی زیاد هست بعضی جاها Object ـها تو فاصله دو سه متری از دوربین بازی Load میشن و بعضی جاهایی که شامل صحنه های شلوغ هست کلا از سایه های بعضی کاراکترها فاکتور گرفته شده و مشکلات ریز و درشت دیگه... در مجموع جفت بازیا از نظر گرافیکی خیلی خوبن مخصوصا برای لانچ ولی خوب هیچ کدوم Perfect نیستن میتونه خیلی سلیقه ای باشه به نظر من Ryse چون سینمایی تر هست و یک سری تکنیک نور پردازی پیشرفته و موشن بلور با کیفیتی داره میتونه نظر بیننده هارو بیشتر جلب کنه ولی واقعا اگه بخوام head to head بزنم جفتشون از نظر تکنیکی کم و بیش تو یه سطح هستن.KZ SF رزولوشن بالاتر و فریم ریت بهتری داره Ryse کاراکتر مدلهای قوی و PP افکتهای با کیفیت و یک سری تکنیکهای جدید.

@ Gartall

ببین تو رسما با خودت درگیری !!!! همین چند تا پست بالاتر میگی من میگم X1 قویتره و روی حرفم هم هستم ، بعدش میگی من نمیگم X1 حتما قویتره ، باید صبر کرد !

راجع به رایس هم من که گفتم از KZ زیباتره و شاید تکنیکی هم خیلی خوب باشه ولی از نظر ارزش گرافیکی که نشون دهنده قدرت پردازش باشه اصلا قبول ندارم که از KZ بالاتره ، یعنی قبول ندارم قدرتی که برای پردازش Ryse نیاز هست از قدرتی که برای پردازش KZ نیازهست بیشتره ، بخاطر رزلوشن و فریم ریت که بسیار بسیار در بحث قدرت پردازشی مهمه .
الان متوجه میشی من چی میگم ؟ اگه Ryse هم با رزولوشن 1080 بود و فریمش هم بهتر بود اونموقع حرف تو راجع به قدرت X1 درست بود . من اصلا کاری به محیط و ... ندارم که Halo و U3 رو مثال میزنی !

ضمنا مگه من گفتم فقط مالتی پلتفرم ها مهمه که میگی همه چی عوض شده ؟!!!

این سایتهایی هم که اسم بردی اونقدر اعتبار دارن که همیجوری کشکی و از روی کاغذ نیان با اطمینان بگن قلان کنسول قویتره . همین DF هم که دیدی نویسنده مطلبش در GAF چی گفته . بازیسازها دیگه چیکار باید بکنن ؟ خب بازیهایی که تا الان بوده مشخص شده کدوم کنسول بهتر عمل کرده ، دیگه باید بیان داد و بیداد کنن که PS4 قویتره ؟!! شما بهتر بودن PS4 در مالتی پلتفرم ها رو میذارین به حساب پیچیده بودن X1 ، بعد حالا که مشخص شده PS4 هم یه سری مشخصات داره که استفاده از اونها به زمان نیاز داره و در واقع اون هم پیچیدگی خودش رو داره دیگه چه بهونه ای وجود داره ؟!!!

خلاصه ش اینکه فکر کنم الان برای همه دنیا مشخص شده که PS4 واقعا ( چه روی کاغذ و چه در عمل ) از X1 قویتره و فقط تو و چند تا از دوستات خلاف این نظر رو دارید .

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or