گزارش: سازندگان مستقل از نحوه همکاری پلی استیشن به شدت ناراضی هستند

• Thread starter Thread starter Z-fan
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز

Z-fan

▲‌ Triforce of Wisdom ▲
ناظم انجمن
1625079783298.png
ظهر امروز، لین گارنر (Lain Garner) موسس استدیوی مستقل Neon Doctorine در رشته توییتی با تندی به انتقاد از نحوه برخورد پلی استیشن با بازیسازهای مستقل پرداخت
او در ابتدای این رشته توییت نوشته:
اوکی، من اون قدر عصبانی ام که میخوام یه سری پل های پشت سرمو بسوزونم، چون که آخه این پل چه اهمیتی داره وقتی همین جوریش هم نمیشه ازش رد شد.
رشته توییت زیر در مورد پلتفرم X ـه. کامل این پلتفرم رو افشا نمی کنم، ولی در این حد میتونم بگم که این پلتفرم برای یکی از کنسول های به شدت موفقه که گیم پس روش نداره...​

در ادامه رشته توییت، لین به سختی بیش از حد کار با ساختار بک اند فروشگاه PSN، پروسه طاقت فرسا برای گرفتن پروموشن و فرصت تبلیغاتی روی این پلتفرم و دردسرهای ثبت بازی روی آن اشاره کرده و میگوید که علی رغم سهم عمده پلی استیشن در بازار ویدیو گیم، آن ها روی این پلتفرم به خاطر این دلایل همیشه بدترین عملکرد مالی را دارند.
لین در ادامه از محدودیت های زیاد پلی استیشن برای تخفیفات هنگام لانچ نیز برای عناوین مستقل صحبت کرده و با تندی از پروسه حضور در بخش Featured استور پلی استیشن عنوان می کند که نیازمندی آن پرداخت مبلغ بزرگ 25000 دلار به سونی برای حضور در این بخش است.
لین در انتها به سیستم Invite-only برای تخفیف های پلی استیشن اعتراض کرده و آن را مانعی برای برگزاری تخفیف های گسترده میان همه پلتفرم های بازار دانسته و اذعان می کند که سازنده های کوچک تر از وی بیشتر از این موارد جهت عرضه بازی هایشان با مشکل روبرو هستند.
(در تمامی این توییت ها، لین هیچ اشاره کاملی به پلی استیشن نکرده و از آن با نام Platform X یاد می کند. هر چند در ریپلای ها، وی به وضوح پلی استیشن بودن X را تایید می کند)

1625080954130.png 1625081076270.png
البته این موضوع به توییت لین گارنر ختم نمی شود.
متیو وایت (Matthew White) رییس استدیوی مستقل White horn Games به دنبال این رشته توییت، در پاسخی طنازانه، می گوید که علی رغم علاقه به طرفداران پلتفرم مذکور و حتی سابقه کاری برای پلی استیشن، آن ها نیز از این جنبه کاری پلی استیشن ضربه خورده اند و تنها سه درصد فروش بازی های استدیو متعلق به پلفترم پلی استیشن بوده. او در کنار این توییت یک Pie Chart از میزان درآمد حاصله استدیو از پلتفرم های مختلف گذاشته که پلی استیشن از همه پلتفرم های دیگر سهم کمتری را به خود اختصاص داده.
متیو در ادامه توییت اش از ابزارهای مارکتینگ، آنالیز و CPM پلی استیشن شکایت کرده و می گوید همچین مواردی عملا موقع کار با پلی استیشن وجود ندارد. او از نحوه عجیب بازخوردهای آماری از پلی استیشن گفته و این قضیه را این گونه روایت می کند:
ما این جا یه کارمند تمام وقت داریم که عملا نصف وقتشو صرف زیر و رو کردن گزارش های فروش برای PX (پلی استیشن) می کنه، برای این که از طرف اون ها آمار فروش های شبیه فاکتورهای جدول بندی شده ای میاد که رسما نیاز به بازگردانی داره تا بشه خوندشون، انگار که تو سال 1928 ـید.​
متیو نیز در انتهای توییت هایش می گوید نحوه کاری پلی استیشن به شدت برنامه ریزی و پلن چینی برای موارد مختلف را برای آن ها سخت کرده و به گونه ای به فروش آن ها صدمه زده که سخت می توان انتظار داشت عناوین شان موفقیتی روی این پلتفرم پیدا کنند.

1625081907862.png
کریستین بوته‌آ (Christian Botea) مدیر پروژه استدیوی SomeAwesomeGuys نیز در رشته توییت کوتاه دیگری به دنبال این داستان، از میزان درآمد استدیوی شان در دو سال اخیر آمار داده که در آن جا نیز پلی استیشن با 0.3 درصد، کمترین میزان درآمد حاصله را به خود اختصاص داده. وی نیز گفته با این حساب به نظر می آید که پلتفرم پلی استیشن آن چنان برای بازی های آن ها مناسب نمی باشد.

1625082296639.png

در انتها نیز مایک رز (Mike Rose) مدیر استدیوی No More Robots از صحبت های مطرح شده حمایت کرد و گفته که این شرایط تقریبا برای همه سازندگان مستقل صادق بوده و دلیل این که تعداد بیشتری این توییت ها را نمی توان دید به خاطر نگرانی سازندگان از عمومی سازی این موارد و شکایات است.

منابع: رشته توییت لین گارنر - رشته توییت متیو وایت - رشته توییت کریستین بوته‌آ - توییت مایک رز

آخرین ویرایش:
جیسون شرایر هم در مورد این قضیه صحبت کرده و گفته مشکل اصلی اینجاست که سونی انقدر تمرکزش رو روی بازی‌های عظیم و به اصطلاح بلاک‌باستر گذاشته که بازی‌های مستقل زیر سایه رفتن و یه جورایی تیم مخصوص پشتیبانی بازی‌های مستقل سونی دیگه جوابگوی این همه بازی مستقل نیست. :|
نه به دوران PS4 که یه شروع طوفانی از این نظر داشتن و نه به الآن که هر چند وقت یه بار یکی اعتراض می‌کنه. طبق صحبت‌های شرایر و بازیسازهای معترض یه جورایی میشه گفت کل توان و انرژی تیم مخصوص سونی برای بازی‌های مستقل، صرف بازی‌های معروف‌تر میشه و بازی‌های گمنام مفقودالاثر میشن و کسی کاری باهاشون نداره. حالا شاید فعلاً مشکلی برای سونی پیش نیاد ولی اگه یه تغییری توی این قضیه نداره، در طولانی‌مدت خیلی به ضررش هست و رسماً یه میدون بزرگ رو از دست میده.
اگه اشتباه نکنم یوشیدا مسئول اون بخش بود و یوشیدا هم از قدیم آدم اهل دلی بوده و عجیبه این اتفاقات! :|

? سونی تصمیم گرفته کمتر اجازه ورود بازیا موبایلی رو به کنسولش بده

? نینتندو کلا ۹۰ درصد بازیا کنسول switch بازیا indie و wii u هست

بقول خودت بازم ربطی نداره
شما indie دوستی میتونی بری تبلت نینتندو همون switch بخری
بازیا موبایلی بازی کنی

و سونی نخری
سونی رسماً جلو اومدم بازی موبایلی رو کنسولشو گرفته

⭐ برو نینتندو سوییچ بخر که حتی یه fps رسمی مثل کالاف دیوتی نداره
اما بجاش یه اقیانوس بازیا ۵۰ و ۱۰۰ مگابایتی موبایلی رو کنسولش داره

نمیتونی هر خر بخوای هم خرما رو
Indie پرستی سونی نخر ، نینتندو بخر
هاردکور پسندی سونی بخر ، نینتندو نخر
خیلی راحت

کسی هم با اسلحه تهدیدت نکرده سونی بخری
برو کنسول ها indie محور نینتندو بخر

⭐⭐ سونی همیشه کنسولاش بهترین سخت افزار ، بهترین کیفیت ، بهترین گرافیک دارن
جا برا بازیا کارتونی و بچه گونه موبایل نداره

نینتندو برعکس چیزی جز بازیا کارتونی و کودکانه نداره
از انحصاری اش مشخصه ، و همین آخرین کنسولش ۹۰ درصد بازی‌اش indie و 2d هستن

? از تسلا انتظار تسلا میره
از پراید انتظار پراید
نمیشه توقعات پرایدی از تسلا داشت

چون نینتندو switch اقیانوس بازیا indie موبایلی داره ، دلیل نمیشه سونی هم اینطوری باشه

داری خبر می‌خونی indie باز ها ناراحت که سونی بهشون چراغ سبز نشون نمی‌ده
شما داری از چی دفاع میکنی؟

سونی دلش نمی‌خواد بازیا موبایلی رو کنسولش بیاد
برو نینتندو بخر
یا بازیا موبایلی رو موبایل بازی کن

سونی کنسول واقعی میزنه ، نه مثل نینتندو اسباب بازی
بالاخره کاربرد ری‌اکشن پوکر فیس رو تو این فروم دیدیم :D

جیسون شرایر هم در مورد این قضیه صحبت کرده و گفته مشکل اصلی اینجاست که سونی انقدر تمرکزش رو روی بازی‌های عظیم و به اصطلاح بلاک‌باستر گذاشته که بازی‌های مستقل زیر سایه رفتن و یه جورایی تیم مخصوص پشتیبانی بازی‌های مستقل سونی دیگه جوابگوی این همه بازی مستقل نیست. :|
نه به دوران PS4 که یه شروع طوفانی از این نظر داشتن و نه به الآن که هر چند وقت یه بار یکی اعتراض می‌کنه. طبق صحبت‌های شرایر و بازیسازهای معترض یه جورایی میشه گفت کل توان و انرژی تیم مخصوص سونی برای بازی‌های مستقل، صرف بازی‌های معروف‌تر میشه و بازی‌های گمنام مفقودالاثر میشن و کسی کاری باهاشون نداره. حالا شاید فعلاً مشکلی برای سونی پیش نیاد ولی اگه یه تغییری توی این قضیه نداره، در طولانی‌مدت خیلی به ضررش هست و رسماً یه میدون بزرگ رو از دست میده.

ناراحتی نداره
سیاست هر کمپانی متفاوته
بازیا مستقل برن رو کنسول نینتندو مثل nintendo switch ?

90 درصد بازیا نینتندو سوییچ بازیا indie و پورتی هست
مرجع بازیا indie شده ، به سوییچ میگن ایندی ماشین ?

تعجب نداره سونی با پلی استیشن از همون ابتدا تو کار انقلاب تو گیم بود
انقلاب تو بازیا محیط 3d تو نسل ۵ ، انقلاب و نوآوری تو بازیا گرافیکی و ..... تو نسل ۶ و .....

از اول سونی به بازیا تایتل بزرگ و عظیم به قول شما ، شناخته میشد و میشه
سونی حتی بلزیا فانتزی و کارتونی مانند انحصاری خودشم خیلی وقت بود کنار گذاشته بود
و دیگه ادامه نداد ، و فقط تمرکز روی بازیا مثل آنچارتد و ..... گذاشت
دیگه چه برسه بازیا indie

• Poker Face
Reactions: a.messi10
ناراحتی نداره
سیاست هر کمپانی متفاوته
بازیا مستقل برن رو کنسول نینتندو مثل nintendo switch ?

90 درصد بازیا نینتندو سوییچ بازیا indie و پورتی هست
مرجع بازیا indie شده ، به سوییچ میگن ایندی ماشین ?

تعجب نداره سونی با پلی استیشن از همون ابتدا تو کار انقلاب تو گیم بود
انقلاب تو بازیا محیط 3d تو نسل ۵ ، انقلاب و نوآوری تو بازیا گرافیکی و ..... تو نسل ۶ و .....

از اول سونی به بازیا تایتل بزرگ و عظیم به قول شما ، شناخته میشد و میشه
سونی حتی بلزیا فانتزی و کارتونی مانند انحصاری خودشم خیلی وقت بود کنار گذاشته بود
و دیگه ادامه نداد ، و فقط تمرکز روی باژیاذمثل آنچارتد و ..... گذاشت
دیگه چه برسه بازیا indie
نسل قبل رو برای همین مثال زدم که بگم میشه هم بازی‌های عظیم داشت و هم پشتیبانی خوب از بازی‌های مستقل! :دی شرکتی مثل سونی که یه کارگاه جمع و جور نیست که بگیم باید فقط تمرکزش رو روی یه چیز بذاره. اینا می‌تونن همون‌قدر که به فکر بازی‌های بزرگ هستن، از بازی‌های مستقل هم پشتیبانی کنن و وقتی یه بنده خدایی کلی زحمت می‌کشه و یه چیزی می‌سازه، براش موقعیتی جور کنن که بتونه بازی‌ش رو راحت‌تر دست مصرف‌کننده برسونه.
من که امیدوارم این ماجراهای اخیر باعث بشه به خودشون بیان و یه تغییری توی شرایط بدن. البته متأسفانه تجربه نشون داده که هر سه تا کمپانی کنسول‌ساز وقتی به موفقیت بالایی می‌رسن، مغرور میشن و شُل می‌گیرن. ولی باز شاید اگه یه هیاهویی در این زمینه راه بیفته، سیاست‌هاشون رو بهتر کنن. بعید می‌دونم بازیسازهای مستقل انتظارات خیلی تخیلی و خاصی هم داشته باشن و فقط می‌خوان کار براشون یه ذره راحت‌تر بشه و نتیجه زحمات‌شون رو ببینن.

بالاخره کاربرد ری‌اکشن پوکر فیس رو تو این فروم دیدیم :D

ری اکشن پوکر فیس برا بچه های هست تنها گیم زندگیشون بازی با تبلت و گوشی والدین بوده

الان فکر کردن میتونن بازیا سخفیف و کودکانه موبایلی میتونن با بازیا هاردکور و با ابهت و عظیم playstation مقایسه کنن ?

بهترین بازیا موبایل روز ارزش در حد بازیا پلی ۲ هم نیست ( همین مقایسه هم توهین به ps2 حساب میشه ) ?

جا ناراحتی هم نداره چون نداشتن نمی‌دونن فرقی هست بین بازیا کنسول و موبایل

سونی نمی‌خواد دیگه بازیا موبایلی indie بیاد رو کنسول هاش
مگه زوره؟ اونایی که بازی موبایل می‌خوان برن رو تبلت و گوشی بازی کنن

آخرین ویرایش:
نسل قبل رو برای همین مثال زدم که بگم میشه هم بازی‌های عظیم داشت و هم پشتیبانی خوب از بازی‌های مستقل! :D شرکتی مثل سونی که یه کارگاه جمع و جور نیست که بگیم باید فقط تمرکزش رو روی یه چیز بذاره. اینا می‌تونن همون‌قدر که به فکر بازی‌های بزرگ هستن، از بازی‌های مستقل هم پشتیبانی کنن و وقتی یه بنده خدایی کلی زحمت می‌کشه و یه چیزی می‌سازه، براش موقعیتی جور کنن که بتونه بازی‌ش رو راحت‌تر دست مصرف‌کننده برسونه.
من که امیدوارم این ماجراهای اخیر باعث بشه به خودشون بیان و یه تغییری توی شرایط بدن. البته متأسفانه تجربه نشون داده که هر سه تا کمپانی کنسول‌ساز وقتی به موفقیت بالایی می‌رسن، مغرور میشن و شُل می‌گیرن. ولی باز شاید اگه یه هیاهویی در این زمینه راه بیفته، سیاست‌هاشون رو بهتر کنن. بعید می‌دونم بازیسازهای مستقل انتظارات خیلی تخیلی و خاصی هم داشته باشن و فقط می‌خوان کار براشون یه ذره راحت‌تر بشه و نتیجه زحمات‌شون رو ببینن.

نسل قبل ( نسل ۸ ) یه استثنا بود

قبل از شروع نسل هشت اگر یادت باشه میگفتن نسل مرگ کنسول ها
رو بستر apple و android سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳
کمپانی ها بزرگ بازیا کنسولی و پر گرافیک با گرافیک کنسولی برا موبایل میزدن

بازی از سام ماجراجو ، اسپلینتر سل ، تامب رایدر ، برادرز این آرمز , دید اسپیس ، چند نسخه ریمن ، مس افکت , فارنهایت و کلی بازی دیگه

1391038543_dead-space-getandroid-1.jpg

بازی dead space اندروید
سال ۲۰۱۱

حتی چند وقت پیش ، مایکی هم گفت وقتی ما اومدیم تیم ما امیدی نداشت برا xbox
دست پرسنل ما apple بود داشتن بازی میکردن

⭐⭐ بخاطر همین کنسول ها بخش indie اضافه کردن مثل سونی برا playstation
از قبل این بخش اضافه شده بود زمان لانچ

اما کلا یهو بازیا کمپانی ها بزرگ برا پلتفرم اندروید و اپل می‌ساختن گذاشتن کنار
( دلیلش داستان داره مفصله )

و موندن بخش indie رو کنسول ها مثل ps4 و بازیا شدن بازیا کوچیک استدیو ها مستقل کوچیک
بازیا مثل بازیا سگا روز

اما این نسل ۹ عوض شد دوباره داستان

آخرین ویرایش:
ری اکشن پوکر فیس برا بچه های هست تنها گیم زندگیشون بازی با تبلت و گوشی والدین بوده

الان فکر کردن میتونن بازیا سخفیف و کودکانه موبایلی میتونن با بازیا هاردکور و با ابهت و عظیم playstation مقایسه کنن ?

بهترین بازیا موبایل روز ارزش در حد بازیا پلی ۲ هم نیست ( همین مقایسه هم توهین به ps2 حساب میشه ) ?

جا ناراحتی هم نداره چون نداشتن نمی‌دونن فرقی هست بین بازیا کنسول و موبایل

سونی نمی‌خواد دیگه بازیا موبایلی indie بیاد رو کنسول هاش
مگه زوره؟ اونایی که بازی موبایل می‌خوان برن رو تبلت و گوشی بازی کنن
در مورد قسمت قرمز کاملا باهات موافقم، من بهترین بازی های موبایل رو بازی های شبیه‌سازی شده Wii، Ps2 و ... میدونم.
هیچکس از بازی های انقلابی بدش نمیاد ولی دلیل نمیشه بخوایم بازی های گرافیک پایین و ایندی رو بکوبیم فقط بخاطر اینکه عناوین بلاک باستر وجود دارن یا یه سرجاشون بدرد نمیخورن
خیلی از بازی های ایندی جذابن درسته که خیلی هاشون هم داغون و مزخرف هستن و فقط به درد سوئیچ میخورن (شوخی :D )،اما غیرمنطقی که بخوایم بگیم ارزش نداره اینارو روی کنسول های سونی بازی کنیم و نینتندو سوئیچ اسباب بازیه و برای بچه هاست

در مورد قسمت قرمز کاملا باهات موافقم، من بهترین بازی های موبایل رو بازی های شبیه‌سازی شده Wii، Ps2 و ... میدونم.
هیچکس از بازی های انقلابی بدش نمیاد ولی دلیل نمیشه بخوایم بازی های گرافیک پایین و ایندی رو بکوبیم فقط بخاطر اینکه عناوین بلاک باستر وجود دارن یا یه سرجاشون بدرد نمیخورن
خیلی از بازی های ایندی جذابن درسته که خیلی هاشون هم داغون و مزخرف هستن و فقط به درد سوئیچ میخورن (شوخی :D )،اما غیرمنطقی که بخوایم بگیم ارزش نداره اینارو روی کنسول های سونی بازی کنیم و نینتندو سوئیچ اسباب بازیه و برای بچه هاست

دیگه وقتی مثل من فقط بالا ۲۸ سال گیم بازی میکنم ، جدا از سن ( تو دهه سوم زندگی ، نزدیک دهه چهل زندگی )

دیگه کنسولا مختلف از سگا ، پلی استیشن ، ایکس باکس و نینتندو و pc تجربه کردم

و همچنین بازیا موبایلی
از زمان اوج بازیا موبایل ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ بازی کردیم
⭐ تا همین امروز ، که apple tv دارم و سرویس گیم apple arcade براش فعال کردم

فقط apple tv 4k مدل جدید سال ۲۰۲۱ و ۶۴ گیگ برام ۵ میلیون ۸۰۰ در اومد
سرویس apple arcade هم اشتراک ۱ ساله ۱.۳۰۰ برام در اومد

? پس همه رو تجربه کردم
هم گیم کنسولی هم pc هم indie و موبایلی همین الان دارم بازی میکنم
و کلی هزینه کردم

و به عنوان کسی که همه تجربه کرده و دارم میگم
? جا بازیا مستقل و ایندی رو android و apple هست نه کنسول حرفه ای playstation

حالا کاری ندارم چنتا زیر ۱۵ سال توقع بازی موبایلی رو ps5 دارن ?
احتمالا اصلا نمی‌دونن گیم واقعی چی هست

خودم شخصا هم gameboy advance و wii و wii u و gameboy color و 3ds و .... داشتم
همیشه ضعیفترین و داغونترین کنسول نسل خودشون بودن
انقدر داغون بودن چشم انتظار موندیم و دست به دعا می‌شدیم که خدا کمک کنه بزور دو تا بازی مولتی درست حسابی رو کنسول نینتندو هم بیاد

آخرین ویرایش:
  • Poker Face
Reactions: Morgoth Bauglir

از پراید انتظار پراید

چون نینتندو switch اقیانوس بازیا indie موبایلی داره ، دلیل نمیشه سونی هم اینطوری باشه

برو نینتندو بخر

بعد ما یچیزی میگیم‌میگن مسخره میکنید و‌ فلان…
این چه حرفیه آخه . نبنتندو اسباب بازی…. :D

از پراید انتظار پراید

برو نینتندو بخر

View attachment 4_5932678350765032167.mp4

بابا این "کنسول های نینتندو کلا واسه بازی موبایل هاست" این قدر Bait ضعیف و قدیمی ایه که حتی اگه 6 بار پشت هم بگیدش نه تنها کسی تریگر نمیشه، بلکه حتی از طرف انجمن هم اخطار بابت بحث کنسول وارز و... نمی گیرید
تا این حد :D
(بگذریم که اصن ربطی به تاپیک نداره)

بکشید بیرون و به کنسول های پرمیوم تون بچسبید. :D من الان خودم داداش کوچیکه ام یه لپ تاپ توپ زیر دستش اومده دیگه سوییچ من و موبایل و بازی هاش رو بنده نیست. درجا چسبیده به دستگاه بزرگسالانه اش و روش بازی های هاردکور Don't Starve Together خریده :>... Wait an Minute? :D

بعد ما یچیزی میگیم‌میگن مسخره میکنید و‌ فلان…
این چه حرفیه آخه . نبنتندو اسباب بازی…. :D

مگه غیر از اینه؟
یعنی نمی‌دونستی نینتندو ۱۳۰ سال اسباب بازی تولید میکنه ?

انواع اسباب بازی و کارت ها بازی ?
اینم سه تا از اسباب بازی هاش ?

images

images

images

هنوزم اسباب بازی میسازه مثل آمیبو ها ?
یا جدیدن شهربازی نینتندویی ساخته ?
کمپانی اسباب بازی سازه دیگه ، چرا تعجب می‌کنی ??

⭐ مگه سونی هست که از اول تو کار تولید فناوری روز بود
از تلویزیون گرفته ، لپتاپ ، پخش موزیک و ........

آخرین ویرایش:
مگه غیر از اینه؟
یعنی نمی‌دونستی نینتندو ۱۳۰ سال اسباب بازی تولید میکنه ?

انواع اسباب بازی و کارت ها بازی ?
اینم سه تا از اسباب بازی هاش ?

images

images

images

هنوزم اسباب بازی میسازه مثل آمیبو ها ?
یا جدیدن شهربازی نینتندویی ساخته ?
کمپانی اسباب بازی سازه دیگه ، چرا تعجب می‌کنی ??

⭐ مگه سونی هست که از اول تو کار تولید فناوری روز بود
از تلویزیون گرفته ، لپتاپ ، پخش موزیک و ........
حاجی ایسگامونو گرفتی؟
اگه گرفتی که ریز بگو، مام دور هم قضیه رو شل می‌گیریم و می خندیم.
اگه نه که داری جدی میگی، من برم یه دوری بزنم بتون حرف هات رو هضم کنم.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or