کدام کنسول نسل جدید؟

• Thread starter Thread starter Dr.XJ
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز

کدام کنسول را انتخاب می کنید؟

• مجموع رای دهنده‌ها
    433
دوستان عزيز که اين همه فکر ميکنيد که Microsoft حق به کاربر ميده و Sony اين کار رو نميکنه:

Sony يک شرکت چند جانبه هستش که بيشتر فروشش روی سخت افزار هست و بازی سازی قسمت خيلی کمی از فروش اين شرکت هست. شرکت های چند جانبه هم (البته مطمئن نيستم که لفذ چند جانبه درست هست يا نه ولی اميدوارم که منظور من رو بفهميد) کاری که ميکنند اينه که با يک تير سعی ميکنن که چند نشون بزنن. فرضا شرکت Sony با فروش يک دوربين چندين سود ديگر هم ميکنه. يک دوربين ديجيتال احتياج به charger داره (اگر نخواهيد که چپ و راست باطری بخريد) که اين شرکت charger هم ميفروشه. در ضمنFilm DV و memory هم براش ميفروشه و چندين محصول رو با فروش يک محصول ميفروشه.

خود Microsoft هم دقيقا همين کار رو ميکنه در ضمينه نرم افزار. اگر شما بخواهيد از Office استفاده کنيد (البته تا چند وقت پيش اينطور بود و الان برای Mac OSX هم اومده) شما مجبور هستيد که از OS اين شرکت استفاده کنيد. اگر بخواهيد که از ASP.NET روی IIS استفاده کنيد مجبور هستيد که نسخه بهتر windows مثل XP Professional يا Windows Server 2003 بخريد. حتی در مورد همين XBox 360 شما اگر بخواهيد به *برخی* از امکاناتش در Windows Vista دست رسی داشته باشيد مجبور هستيد که 300 دلار بيشتر پول بديد و يک Home Premium در برابر Home Basic رو بخريد.

وقتی که شما windows رو نصب ميکنيد مجبور هستيد که حداقل يک بار از IE استفاده کنيد تا بتونيد که مرورگر مورد نظر خودتون رو دانلود کنيد و تقريبا تمام محصولات Microsoft شما رو مجبور ميکنند که يک نسخه از Windows داشته باشيد. (در برخی از محصولات که بايد چند نرم افزار از اين شرکت رو داشته باشيد.)

البته اين چيز عجيبی نيست. خود Apple فرضا با معرفی iPod دارندگان اين محصول رو مجبور کرد که iTunes رو روی دستگاه خودشون نصب کنند و از اون طريق به iPod دسترسی داشته باشند. و در اين مورد اجازه کسی رو نخواست که آيا من ميتونم اين کار رو بکنم يا نه. و با اين کار ميزان استفاده از نرم افزار خودش به اسم iTunes رو به صورت عجيبی زياد کرد.

اين مثال ها رو زدم که بگم که در اين دنيا و در اين دوره کسی به فکر مردم نيست. شرکت ها و اون هم شرکت هايی در حد Microsoft و Sony فکرشون اين هست که با يک تير چندين نشون بزنن. Sony هم در اينجا بخاطر اينکه ميخواد که در جنگ Format ها بازنده نباشه تصميم (درستی) گرفت که روی Playstation 3 که محصول خودش هست يک Blu-Ray Drive هم بگزاره.

چون اگه که حتی 50 ميليون از اين کنسول فروخته بشه (که با توجه به آمار نسل قبل چيز عجيبی نيست) ميتونه به Film Industry بقبولونه که 50 ميليون آدم ميتونن اين فرمت رو پخش کنن و در نتيجه ميتونه که برتری اين فرمت رو به نفع خودش ثبت کنه که از طريق اون سود سرشاری عايدش ميشه.

از طرف ديگه برای بازی باز ها اين مسئله، مسئله بزرگی نيست. اونها يک کنسول ميگيرن که (حالا چه درست و چه غلط جا افتاده) قوی ترين کنسول هست و همينطور با اون يک Blu-Ray Drive هم دارن که ميتونن باهاش اون فيلم هايی که دوست دارند رو با کيفيت HD ببينند. در مورد قيمت بازی ها هم که برای اونهايی که بازی اصل ميخرند (و به درستی اونها مهم هستند در تعيين سياست Sony و Microsoft) قيمت بازی های XBox 360 و PS3 هيچ فرقی با هم نداره.

مورد ديگه اينکه نميفهمم که شما چرا اينقدر از Blu-Ray بدتون مياد. اول اينکه اين فرمت روی PS3 هست و کاريش نميشه کرد. دوم اينکه بايد خوشحال بود که يک فرمت هست که ظرفيت بالاتری داره نسبت به فرمت ديگه. شايد هيچ وقت هيچ بازی روی PS3 نياد که به 50GB نياز داشته باشه ولی حداقل اين اميد هست که بازی ها درای صدايی با کيفيت بيشتر، Cut Scene هايی با کيفيت بالاتر و احتملاً مدل ها و مرحله های بيشتری باشند:

Blu-Ray is on PS3 and it's here to stay. Thus embrase it rather than bashing Sony
(از خودم)

بحث آخر هم اينکه اين درست هست که ميشه يک بازی رو روی فرضا 3 DVD بيرون داد ولی اينکار اولا طاقت فرسا بوده و دوما احتمال Redundancy در کار رو بيشتر ميکنه. (بخصوص اينکه در بازی ها Models, Textures, etc. در اکثر مواقع Recycle ميشند). ولی متأسفانه بحث اون در اينجا نيست و هيچ قصدی هم ندارم که اين بحث رو شروع کنم ولی دوستان عزيز مثل آقای Sepul ميدونند که از چی دارم صحبت ميکنم از اونجايی که ايشون فردی هستند که بخاطر استعداد خوبشون تونستن تو ايران با اون وضع اسفناک Academic به جاهای خوبی برسند).

اين رو هم اشاره کنم که من نه XBox 360 خواهم خريد و نه PS3. اولين و آخرين کنسولی که داشتم هم Atari بود که يادش بخير. (به خاطر اينکه من از سبک هايی خوشم مياد که روی کنسول ها نيست مثلا Strategy, MMORPG، RPG و Adventure).

ممنون که وقت گزاشتيد و اين پست رو خونديد. در ضمن معزرت ميخوام اگه به کسی بر خورد با اين پست يا اگر غلط املايی يا انشايی يا Logical توش بود.

خوب آقا من تسلیمم .ما ها همه دزدیم درست . اولیش هم خودم هستم . ولی اگه این کار رو نکینیم که تا آخر عمر هر کنسول 10 بازی هم نمیشه براش خرید . اگه میشد که بگم خوب بود و لی ف.ی.ل.ت.ر.ی.ن.گ .
من رفتم تو 2 ساعتی که نبودم آمار کلی از CD & DVD هام گرفتم که به این شرح هست :
283 فیلم DVD کپی
4 بازی اورجینال:biggrin1: Xbox360
14 بازی کپی:biggrin1: Xbox360
3 تا بازی اورجینال:biggrin1: PS2
2 تا CD صوتی اورجینال:biggrin1:
70 تا CD نرم افزار کپی:biggrin1:
2 بازی اورجینال:biggrin1: XBOX
60 بازی کپی:biggrin1: Xbox
800 تا بازی کپی PS2 { اگر درست حساب کرده باشم }
جالب اینه که تمام بازی های اورجینالم برای زمانی هست که کنسول هک نشده بود
این جور که معلومه از 7 با اعدام که بزرگترین مجازات هست هم یه چیزی باید بیشتر برام حکم ببرن
ولی بازم میگم اینقدر خودتون رو برای این جور مسائل عذاب ندید . هر کی عشق بازی { نسل بعد } همین 360 از هر نظر مناسبه . هرکی هم که دل می خواد تا ...... منتظر بمونه با هرچی که خواست بازی کنه .

خیلی ممنون از مدیران که پستهای Spam ـه منو پاک میکنند ، البته حقشون بود پاک شن ، پستهای شر و وره خیلی های دیگه واقعا خیلی ارزششون بالاتر از پستهای من بود .... ممنون !

متاسفام..

فیلم DVD کپی
4 بازی اورجینال Xbox360
14 بازی کپی Xbox360
3 تا بازی اورجینال PS2
2 تا CD صوتی اورجینال
70 تا CD نرم افزار کپی
2 بازی اورجینال XBOX
60 بازی کپی Xbox
800 تا بازی کپی PS2 { اگر درست حساب کرده باشم }

ایول واقعا به تو میگن یه گیمر حرفه ای (مثل خودم:biggrin1: )

------------
آقا شما چیکار به این کارا دارین که کدوم شرکت کلاهبرداره کدوم نیست برین حالشو ببرین با هر کنسولی که دوست دارین اگر هم خیلی علافه مندید (مثل من) همه ی کنسولها رو بگیرید بازم حالشو ببرید (من فقط اگه یه N64 داشتم کنسولهام تکمیل میشد:( :biggrin1: )

واقا که خیلی حوصله دارید بحث های احد بوقی رو دوباره تکرار کردید !(حالا کاشکی با این بحث ها آدم به هدفش میرسید !)
خوب در اینکه ما دزدیم هیچ شکی نیست...!ولی این دلیل نمیشه که حالا چون دزدی میکنیم (یا نسبت به بودجه ای که داریم خرج میکنیم) باید از نون شبمون بگذریم...!! سیاوش که این حرفها رو میزنه لابد نفس از جای گرم میکشه...من نمیدونم ایشون توی خونش چند تا cd اریجینال هست چند تا کپی,ولی چیزی که مطمعن هستم اینه که...به احتمال 100% یه دونه cd کپی توی توی خونش پیدا میشه ! حالا میخواد اون cd کپی فیلم باشه,موزیک باشه,گیم باشه,نرم افزار باشه...هر چی که باشه اون سی دی کپی هست و غیر فانونی هم محسوب میشه,اونی که توی عمرش یک سی دی کپی تهیه کرده با اونی که 1000 تا تهیه میکنه هیچ فرقی نداره هر دوش جرم حساب میشه و در نهایت اون فرد دزده !
و در اخر آدم به این نتیجه میرسه که اینگونه بحث ها از خودش چرندتر خودشه ! چون واسه ماها هزار و یکی دلیل و مدرک وجود داره که "باید" بریم سی دی اریجینال بخریم (چون غیر از این کار جرمه)...هزار تا هم دلیل منطقی وجود داره که میتونیم این کارو نکنیم و در نهایت راحت زندگی کنیم.
نه اتفاقاً علی جان نفسم از جای خیلی سرد بلند میشه! 3 ماهم هست که کلاً نفس ندارم :biggrin1: اما مسئله اینجاست که برای چیزی که ارزشش رو داشته به قیمتش نگاه نکردم و خرج کردم مثل HL2 همین اصلاً HL2 رو بگذار برات تعریف کنم که با چه بدبختی گرفتم! (قابل توجه اونائی که میگن کانتنت های اضافی مزخرف و بی خاصیتن!) اول اینکه این HL2 2تا پکیج داشت اون اولی که اومد. یک پکیج معمولی که 49.99$ بود و یک Limited Edition که 89.99$ بود! که فقط یک T-Shirt اضافی بهمراه Half-Life: Source و کتابچه ای راجع به بازی (که خود این کتابچه جدا 16$ ـه البته) روش بود! من این پک رو با هزار بدبختی از Amazon خریدم با هزار بدبختی شیپ شد دوبی با هزار بدختی و خرجم از دوبی رسید تهران در مجموع این پک البته به همراه Guild Wars که اونم 49.99$ بود برای من نزدیک 200 تومان تموم شد! به اضافهء هزینه های شیپینگ و اینا چون از آمریکا مستقیم به ایران حتی DHL هم بجز اسناد و نامه هیچی نمیاره!! 6ماهم طول کشید تا بدستم رسید! اما نگاه میکنم به عقب میبینم که ارزشش رو داشت! کلی ازش استفاده کردم کلیم دارم استفاده میکنم هنوزم دارم حالشو میبرم! از کلیه پشتیبانی های Valve هم برخوردارم. من به اندازه 3-4تا HL2 خرج کردم در حالی که حقوق یک برجم اون موقع چیزی در حد 200 تومان بود! پس میبینی من حتی مالیات هم بهم تعلق نمیگرفت این خرجارو کردم! حتی زیر خط فقرم حساب نمیشم اما این خرجارو کردم بازم میکنم! هرجائی که احساس بکنم که از خرج این مقدار پول راضیم بازم میکنم! PS3 و بازیهاش که سهله... Vista حتی هم اوریجینال میخرم! ...

و درضمن من احساس میکنم شما فقط اون قسمت هایی رو از پستهای من خوندی که میشد ازش برداشت هدفمند کرد! من نگفتم که شماها اینجور من اونجور نه ما هممون تو این جنایت به یک اندازه مقصریم! من که خودمم تازه سابقه جنایت از نزدیکم دارم یعنی زمانی که تو DC بودم!
بحث من این بود که ما حق نداریم بنیاد مسئله ای رو زیر سوال ببریم که حتی در زمره مصرف کنندگانش هم نیستیم! ما این حق رو نداریم!

پ.ن: اگر بازیهای اورجینالم رو حدود 25 تا بگیریم! کپی هام رو اصلاً نمیتونی بشماری! حدود 250 عنوان گیم کپی دارم! بیشتر از 100 (تازه کم گفتم!) بازی PS2 دارم جدا از 250 تای PC! کلیم دست این و اون دارم تازه PS1 رو بیخیال میشیم... آرشیو MP3 هم 200GB ـه حجم و حساب فیلمهام هم از دستم دیگه در رفته!!! any questions ؟!

ميدونيد مشكل چيه مشكل اينه كه خيلي از ماها بدون فكر داريم براي يه چيزي زود تصميم ميگيريم .
من كاملا موافق هستم كه آدم هميشه بايد با تكنولوژي روز بره . من اصلا مخالف بلوري نيستم ولي وقتي ميبينم يه چيزي را ميخوان به زور به آدم حواله كنند من مخالفشم .

خوب وقتي بشيني با دقت اين مسئله را تحقيق كني پي به يه سري مارمولك بازي هاي سوني ميبري . اولا كه بلوري ساخت خود سوني پس دوست داره در اين فناوري موفق باشه ولي اين چه ربطي به كنسول بازي داره . خوب باهمين dvd ها هم ميشه بهترين بازي ها را انجام داد . مثل gears of war يا بازي halo3 كه قراره يه بازي خفن و با گرافيك خفن بر روي يه dvd يا شايد اصلا سه dvd بياد .

خوب ميبينين كه كمبود فضا را براحتي ميشه با افزايش dvd جبران كرد و بازي را روي 2 يا 3 dvd عرضه كرد از نظر شما مشكلي داره ؟

خوب بعضي از استدلال ها اينو ميگه يا سوني داره زورگويي ميكنه يا اينكه راست ميگه ولي از يه طرف مايكروسافت ميگه همين dvd ها براي بازي كافي و تا الانش هم ثابت كرده .

خوب از طرفي يه استدلال اينو ميگه كه مطمعنا بازي ها با طولاني شدن و گرافيك بالا كه فضاي زيادي را ميگيري در اينده براي dvd ها مشكل ساز خواهد بود پس اينجا هست كه بلوري خودش را نشون ميده و حرف سوني را ثابت ميكنه ولي مايكروسافت ميگه مشكل را ميشه به راختي حل كرد و بازي را در روي دو dvd عرضه كرد كه به نظر منطقي كه در كل منطقي هست .

خوب از يه طرف هميشه سوال هست چرا سوني براي بلوري يه درايو جداگانه درست نكرد يعني اينكه ميتونست همين بازي ها را روي dvd بزنه و با كمبود فضا روي چندتا dvd بزنه .
خوب مطق اينو ميگه كه سوني ميخواد با اين كارش بلوري را به موفقيت برسونه ولي همين امر باعث شده تا كنسولش افزايش قيمت بخوره پس نتيجه ميگيريم كه به اين ميگن يه زورگويي بيرحمانه علتش هم اين هست كه زماني به يه چيزي زورگويي نميگن كه افزايش قيمت نداشته باشيم . مثل اين ميمونه كه سوني از يه طرف ميخواد بلوري موفق باشه ولي با چه قيمتي به اين قيمت كه هم فروش خودش را بوسيله ps3 بكنه و به زور هم به مردم بگه چون من ميخوام موفق بشم شما بايد براي موفقيت من پول خرج كنين و بخاطر بلوري 150 دلار پول اضافه به ps3 بدين تا من موفق بشم و از طرفي هم نتونم به اجبار خودم يه دليل منطقي بيارم.
خوب اين انصاف هست ؟؟؟؟؟!!!!!!!!

از طرفي ميبينيم كه مايكروسافت براي كساني هم كه ميخوان از اين فناوري استفاده كنن يه درايو جداگانه عرضه كنه(اچ دي دي وي دي) .
خوب من شخصا خودم اينطور فكر ميكنم و مطمعن هستم كه اينطور هم ميشه و كاري به حرف ها و اخبار يا هر سند ديگري ندارم . مايكروسافت روزي اعلام ميكنه كه بازي ها روي hddvd هم مياد ولي با اين تفاوت كه اجباري در كار نباشه !!!!!!!!!!!!!

خوب بزارين بيشتر توضيح بدم مايكروسافت ميتونه بكنه كه اگه بازي ها روزي به فضاي بيشتري احتياج داشته باشند روي يك hddvd يا (دو يا سه dvd ) بزنه .

بزارين بيشتر هم توضيح بدم يعني ميتونه كساني كه درايو HDDVD دارن بازي را را روي يك HDDVD بگيرن و در غير اين صورت بازي را در روي چند DVD تهيه كنند . اميدوارم كه منظورم را متوجه شده باشيد
درسته مايكروسافت اصلا خبري از اين تصميم گيري نداده ولي من يكي از اين بابت مطمعن هستم كه اين اتفاق بزودي ميوفته و باز سوني را زير فشار زياد ميبره به دليل اينكه سوني هم براحتي ميتونست همين كار را با PS3 بكنه .
و اگه روزي اين اتفاق بيوفته همه پي به اينده نگري مايكروسافت ميبرن.
خوب همه هم ميدونيد كه مايكروفت سلطان نرم افزار هست و يك عمر كارش نرم افزار بوده و بازي ها هم جزئي از نرم افزار هستند پس وقتي مايكروسافت ميگه DVD ها براي بازي ها كافي هستند بايد احترام گذاشت نه سوني كه در دنياي نرم افزار يه پشمك در مقابل مايكروسافت ميمونه.

در اخر در جواب يكي از دوستان بايد بگم كه گفتن مايكروسافت همين طوري كه ميبينين داره IE و WINDOWS را به اجبار به همه ميخورونه .

خوب ايا شما به اين حرفي كه زدي فكر كردي مايكروسافت كجا داره اجباز ميكنه جواب شما را من بالا دادم و گفتم زماني يه چيزي اجبار ميشه كه بخواي يه چيزي را در يه محصول به اجبار افزايش قيمت به يكي بدي . مگه ميكروسافت براي IE كه داخل ويندوز گذاشته پولي از شما دريافت ميكنه همين طوري كه ميبيني IE را ميشه به صورت رايگان دانلود كرد . از يه طرف اگه شما دوست نداري استفاده نكن برو فايرفاكس استفاده من يا اپرا كه با اين حرف زدناد مطمعنم همين كار را ميكنه . پس ميبيني كه اجبازي در كار نبوده و بزرگترين فرق بين IE و بلو ري در اينه كه مايكروسافت براي گشت و گذار در اينترنت هيچ اجباري نميكنه كه حتما از IE استفاده كني و ميتوني براحتي با استفاده از مرورگر هاي ديگه ( فايرفاكس و اپرا ) اين كار را بكني ولي در PS3 براي اجراي بازي بايد از بلوري استفاده كني و هيچ چاره اي نداري پس به اين ميگن اجبار و زورگويي .

و در مورد WINDOWS هم واقعا خيلي خنده دار هست چون اصلا اجباري در كار نيست چون مثل قبلي اگه ويندوز را دوست نداري ميتوني براحتي از سيستم عامل ديگه استفاده كني كه مجاني هم هستند مثل لينوكس .

اگه زماني مايكروسافت تونسته به بازار قلبه كنه دليلش اين بوده كه حريفي نداشته و براحتي تونشته با ويدوز موفق باشه ولي الن چندتا رقيب داره مثل مكينتاش و لينوكس. پس بازم ميبيني كه همه دارن ويندوز را انتخاب ميكنن و با دليل هي فراوان ضعفهاي ويندوز را كه بيشمار هست ميگن ولي باز دارن از ويندوز استفاده ميكنن .

برام خيلي جالبه در خارج وقتي دارن لينوكس و ويندوز را مقايسه ميكنن و ميگن كه لينوكس سرتره و مفت ولي ويندوز پر از اشكاله و قيمت گراني داره ولي با اين همه دلايل باز ويندوز را دارن استفاده ميكنن .

پس نتيجه اين ميشه كه مايكروسافت هيچ وقت اجباري به كار نميبره و هميشه تصميم را براي خود ما ميزاره واين ما هستيم كه داريم دو دستي مايكروسافت را خوشبخت ميكنيم!!!!!!!!!

اميدوارم حرفهاي من را اشتباه متوجه نشين .

جناب Gartall واقعا از پست شما لذت بردم تو تمام این چند صفحه بهترین مطلب بود که هم کامل بود هم کافی
-----------------------------
من نمیدونم چطوری از پست من برداشت کردین که من دارم از dvd دزدی حمایت میکنم!
متاسفانه تو صنعت گیم کشورهای مثل ما اصلا ارزشی ندارن و بحثی هم که ما اینجا میکنیم واسه ایران نیست و اکثر پستها و تحلیلها برای خارجی ها هست وگرنه تو ایران ps3 و بلوری هیچ ارزشی ندارن تا وقتی که هک بشن!
ولی تو خارج هم گذاشتن بلوری برای بازی کار درستی نبود که سونی الانم داره چوبشو میخوره و کوتاراگی هم بهمین خاطر کله پا شد! ضربه ای که بلوری به ps3 زدو بعدها متوجه میشین وقتی که سونی جایگاه اول رو از دست بده به قول معروف سونی از حول حلیم افتاد تو دیگ;)

اقای Gartall همه حرفها رو گفتن و دیگه واسه بقیه چیزی نزاشتن :love:

راستی یه نکته رو هم بگم در مورد فیلم hd ارزش هر hd-dvd که برای 360 بفروش میره معادل 10 تا یا بیشتر بلوری ps3 هست! دلیل هم واضحه کسی که hd-dvd برای 360 میخره تنها حدفش دیدن فیلمه پس تعداد زیادی فیلم هم میخره ولی کسی که ps3 میخره ممکنه که هیچ وقت فیلم بلوری نخره!
در ضمن هیچ ادم عاقلی با درایو بلوری ps3 فیلم نمیبینه که درایوش مستهلک بشه و مجبور بشه یه ps3 جدید بخره ولی hd-dvd پلیر با خیال راحت میتونی فیلم ببینی و اگه خراب شد یکی دیگه بخری که قیمتش هم ارزونتر میشه در اینده اگه بشه از این درایو واسه بازی هم استفاده کرد که عالی میشه

آخرین ویرایش:
ميدونيد مشكل چيه مشكل اينه كه خيلي از ماها بدون فكر داريم براي يه چيزي زود تصميم ميگيريم .
من كاملا موافق هستم كه آدم هميشه بايد با تكنولوژي روز بره . من اصلا مخالف بلوري نيستم ولي وقتي ميبينم يه چيزي را ميخوان به زور به آدم حواله كنند من مخالفشم .

خوب وقتي بشيني با دقت اين مسئله را تحقيق كني پي به يه سري مارمولك بازي هاي سوني ميبري . اولا كه بلوري ساخت خود سوني پس دوست داره در اين فناوري موفق باشه ولي اين چه ربطي به كنسول بازي داره . خوب باهمين dvd ها هم ميشه بهترين بازي ها را انجام داد . مثل gears of war يا بازي halo3 كه قراره يه بازي خفن و با گرافيك خفن بر روي يه dvd يا شايد اصلا سه dvd بياد .

این مارمولکو خوب اومدی! چرا! چون سونی با همین مارمولک بازی همین فورمت DVD رو غالب کرد! با قررا دادن اون روی PS2! همین DVD که میفرمائید رو سونی با همون سیستم زورچپون (البته بقول شما!) جهانیش کرد حالام داره BD رو بهمون طریق عرضه میکنه!

لااقل بهتراز MS ـه که تو پکیجه 360 یدونه شارژر نگذاشته که این دسته های تهفه شو آدم شارژ کنه! باز 300 رحمت به سونی که اومده پیش بینی اینو کرده یه کابل USB اونجا گذاشته برای شارژ دسته!

دوست عزيز

برداشت شما از پست من کاملا يک طرفه بود و يا دليل پست من رو کاملا متوجه نشديد و يا بخاطر جهت گيری که به سمت Microsoft داريد کاملا Biased هستيد.

من تمام چيزی که در پستم خواستم بگم اين بود که شرکت ها خيلی از وقتها مشتری را مجبور ميکنند (يا به صورت مستقيم مثل PS3 & Blu-Ray يا به صورت غير مستقيم) که محصول ديگری از اين شرکت را هم بخره. مثالش هم در بالا بود: iTunes, IE, memory card for Digital Camera, etc.

بگزاريد از همين Microsoft بگم: اگر در شرکتی بزرگ کار کرده باشيد ميدونيد که 90% کار Human Resources و Marketing Department با Office راه ميفته. user های office هم اصولا کاری به کار سيستم عامل ندارند. کامپيوتر که روشن شد ميرن تو office و تا آخر وقت اداری با اون کار ميکنند (Excel, Word, PowerPoint).

ولی Microsoft اين محصول رو به جز روی Windows کجا عرضه ميکنه؟ اگر عرضه اون روی سيستم عامل ديگری هم بود (مثال: Linux) آيا شما ميتونستيد تضمين کنيد که همه هنوز Windows ميخريدند برای استفاده از Office? در ضمن لطفا Open Office رو مثال نزنيد چون هزينه انتقال از Office به Open Office در مورد Training و Administration خيلی بالا تر از خريد يک نسخه Windows هست.

اين مثال نمونه بارز هست که برای استفاده از يک نرم افزار (Think in hardware: PS3) شما بايد يک سيستم عامل Windows هم باهاش بخريد (Think in hardware: Blu-Ray) ولی چون بهش عادت کرديم صدامون در نمياد و ميگيم خوب، سيستم عامل خودشونه و برنامه خودشون و حق دارند که هر جور که ميخوان بدنش بيرون. ولی همين حق رو به Sony نميديم که روی PS3 که محصول خودش هست، Blu-Ray Drive که بازم محصول خودش هست رو به هر دليلی قرار بده!!!

درست ميگيد. Sony داره بازيکنانی که به PS3 علاقه دارند رو مجبور ميکنه که باهاش از Blu-Ray هم استفاده کنند و همچنين اجازه انتخاب نميده. ولی همين Microsoft مگه ميده؟ مگه همين Microsoft پدر Borland رو در نياورد سر OWL و تا سال ها MFC خودش رو قالب نکرد به Developer ها؟ مگه همين Microsoft نبود که تا همين چند سال پيش پوست برنامه نويسانی که از Oracle استفاده ميکردند رو کند (در VS تا چند سال قبل برای integrate کردن Oracle پدر برنامه نويس در مياومد) تا بتونه MSSQL رو جا بندازه؟ (و جالبيش اينجاست که هنوز که هنوزه IBM DB2 و JDBC روی VS مشکل دارند!!!)

مگه اين همه خبر نيست که EU چپ و راست داره از Microsoft بخاطر سلطه طلب بودن شکايت ميکنه؟ شما بخاطر علاقه عجيبتون به محصولات Microsoft چشمتون رو روی همه چيز ميبنديد.

آيا اگر Microsoft خودش توسعه دهنده HD-DVD بود، استفاده از اون رو اجباری نميکرد تو XBox 360? مسلما ميکرد و بعدش هزار و يک دليل الم ميکرد که HD-DVD برای NexGen لازم هست و فرمت DVD جواب نميده.

در مورد IE: من از Avant Browser استفاده ميکنم که تا اونجايی که من ميدونم هستش هسته IE هست. (چقدر هست شد :D) پس لطفا سريع جبهه گيری نکنيد. و درست هست که IE قسمتی از Windows هست (و در نتيجه مجانی نيست) و ميتونيد که بريد و هر مرورگر ديگری رو دانلود کنيد و از اون استفاده کنيد ولی با قرار دادن IE در Windows, Microsoft تقريبا ميزان زيادی از اين بازار رو در دست گرفت (کاربران عادی احتملاً اصلا نميدونن که Firefox چی هست) و به Prestige شرکتش اضافه کرد.

درسته: Prestige!!!! اين خيلی برای شرکت ها مهمه (به خاطر اينکه ميتونن با هاش پز بدن و در قيمت سهامشون تأثير مستقيم داره). اگر Microsoft از IE هيچی نسيبش نميشد که ديوانه نبود که اون رو گسترش بده.

قسمت بعدی در مورد چند DVD بودن بازی ها هست. دوست عزيز، شما احتملاً بازی های PC رو با کنسول اشتباه گرفتيد. در کنسول همچين راحت نيست که شما يک بازی رو تيکه تيکه کنيد و هر قسمت رو روی يک DVD بريزيد. در PC اين فرق ميکنه چون نهايتا همش در Hard Drive قرار ميگيره و فرقی نميکنه. ولی اگر کمی از بازی سازی سر رشته داشته باشيد ميدونيد که به اين راحتی ها نيست که يک بازی در کنسول در دو نوع متفاوت (يکی در چند DVD و ديگری در يک HD-DVD) عرضه بشه.

يکی از دلايل اين رو من اينجا ميگم، بقيش رو خودتون يا تحقيق کنيد يا بپرسيد يا ...

در بازی ها مسئله Recycling خيلی وجود داره. به اين صورت که شما يه مدل رو شايد 100 ها بار (با استفاده از Geometry Instancing) استفاده کنيد و بيشتر از مدل ها، اين Texture ها هستند که چندين و چند بار استفاده ميشند. فکر کنيد که يک بازی هست که در ان از چند مدل ديوار به صورت مداوم استفاده شده. حالا اطلاعات مربوط به اين ديوار ها (Texture, Model, Level of Detail, Bump maps, Displacement Maps) در DVD 1 قرار دارند. ولی وسط بازی شما بايد
اين DVD رو عوض کنيد در حالی که اين ديوار ها هنوز مهم هستند و در DVD 2 هم استفاده ميشن. در نتيجه اين اطلاعات بايد هم در DVD-1 و هم در DVD-2 ذخيره شن که اين ميشه Redundancy.

باز هم اشاره ميکنم که اگر دستی در اين صنعت داريد ميدونيد که بيشتر فضايی که يک بازی اشغال ميکنه (به جز Cut-Scene و Audio) مربوط به Model definition و Texture هست. (نمونه بارز اون FSX که در 2 DVD عرضه شده و install شده اون 13GB جا ميبره که کاملا بخاطر Rich Texture هست وگرنه همون Voice Acting رو توی FS2004 هم ميشد ديد.

به عنوان نکته آخر: من از Windows استفاده ميکنم و کلی پولش رو دادم. از Office استفاده ميکنم که دانشگاه به صورت مجانی به دانشجو هاش ميده (نسخه اصل). عاشق Visual Studio و بخصوص نسخه 2005 هستم و از Linux خوشم نمياد. قبلا با OpenGL برنامه نويسی ميکردم ولی هم اکنون (بعد از اومدن DX9) از DirectX و در اصل از Direct3D 9 استفاده ميکنم. به زودی هم ميرم و کار روی DX10 رو شروع ميکنم.

با توجه به اين من Microsoft Hater نيستم و هيچ طرفداری از هيچ کدوم از کنسول ها هم نميکنم چون هيچ کدوم رو نميخام که بخرم. فقط خواستم دليل بيارم که وجود Blu-Ray در PS3 يک حرکت کاملا منطقی از طرف Sony بود و اين شرکت ثمره اون رو تو دراز مدت ميبينه و همچنين خواستم دليل بيارم که شرکت های ديگه منجمله Microsoft همين کار رو ميکنن ولی در قالب ديگه.

ممنون.

بابا چرا چشماتونو به حقیقت بستید ؟؟؟ الآن خودتون Gears Of War رو نگاه کنید ، خودم از چند نفر که بازی رو تموم کردن پرسیدم .. شهادت دادن که بازی کوتاهه ، خب یعنی نمیتونست طولانی تر از اینها باشه ؟ در حالی که همین بازی کوتاه تقریبا تمام DVD9 رو پر کرد .. خب به چند ساله آینده نگاه کنید .. یعنی بازی با گرافیک بالاتر و محیط وسیع تر از Gears Of War قرار نیست بیاد ؟؟ خب جواب 100% مثبته .... پس به آینده نگاه کنید و مثل این دوستمون حرفهای مفید نزنید !!!
این پست,از اون پستهایی که تا حالا هزار بار زده شده و هیچ فایده ای هم نداشته !
کی گفته Gow زود تموم میشه ؟
فکر کردی 12 ساعت وقت کمیه واسه یک بازی توی این سبک و اونهمه جزییات و اونهمه زحمتی که کشیدن؟؟؟
تو چرا بازیهایی مثل HL2 و Riddick و Fear و ... که تایمشون همون 10-12 ساعته چرا اینا رو نمیگی و همش گیر دادین به این بازی ؟؟؟!!!
95% بازیهای شوتری که میان همین مقدار زمان رو دارن و در این مورد Gow اولین و آخرین بازی نیست و نخواهد بود !
من فکر میکنم اون دوست شما که گفته این بازی زود تموم شده,از بس که رفته تو کف این بازی و معتادش شده,یه روزه این بازی رو تموم کرده ! و خیلی واضح و روشنه که این دوست شما میاد میگه این بازی زود تموم شد !!!!! :)
چرا در مورد مقدار زمان این بازی از من نمیپرسی که الان دارم 1 هفته س که بازی میکنم و تازه حدود 5-6 ساعتش رفتم !?!?! (اونم روی Casual!)

بعدم اینکه حتما باید بگی از کجا میدونی که این بازی هر 8.5 گیگش حجم خالص بازی بوده ؟؟!
از قول عماد :
شما ها از کجا میدونین که اگه G.O.W طولانی تر بود حتمابیشتر جا میگرفت؟!

از نتیجه ای که میشه از حرفهای شما گرفت,اینه که,پس اگه قرار بود Gow بیاد روی PS3 (روی Blu-ray)لابد حتما باید بجای 12 ساعت بازی,به نسبت حجم بلوری این بازی میشد 40 ساعت !!!!!!!!
آخه مگه این بازی آر پی جیه ؟؟!!! (آدم عجب حرفهایی میشنوه اینروزا!)

در بازی ها مسئله Recycling خيلی وجود داره. به اين صورت که شما يه مدل رو شايد 100 ها بار (با استفاده از Geometry Instancing) استفاده کنيد و بيشتر از مدل ها، اين Texture ها هستند که چندين و چند بار استفاده ميشند. فکر کنيد که يک بازی هست که در ان از چند مدل ديوار به صورت مداوم استفاده شده. حالا اطلاعات مربوط به اين ديوار ها (Texture, Model, Level of Detail, Bump maps, Displacement Maps) در DVD 1 قرار دارند. ولی وسط بازی شما بايد
اين DVD رو عوض کنيد در حالی که اين ديوار ها هنوز مهم هستند و در DVD 2 هم استفاده ميشن. در نتيجه اين اطلاعات بايد هم در DVD-1 و هم در DVD-2 ذخيره شن که اين ميشه Redundancy.
از نظر منطقی حجم bluray برای سخت افزار ps3 زيادی هست. اون هم به خاطر حجم حافظه پايين اين کنسول هست.
اين کنسول 256 mb حافظه اصلی داره و 256mb حافظه گرافيکی ، واسه همين در جا دادن حجم زيادی از صحنه مشکل خواهد داشت، چون همونطور که می دونی هر level از بازی از روی ديسک لود می شه و در حافظه قرار می گيره.
تنها حالتی که می شه از حجم زياد استفاده کرد ، به کار بردن ويديو های زياد و از اين قبيل چيزهاست که تو کيفيت بازی تاثيری نداره، يا اينکه مثلا بازی 1000 مرحله داشته باشه که از نظر خرج ساخت غير منطقی هست.

معمولا اينجوريه که بر اساس حجم حافظه و مشخصات سخت افزار حجم ديسک هم خودبه خود در يک حدی می مونه، و اين کنسول ها با pc فرق داره که حافظه نامحدود دارند. پس بهينه ترين انتخاب برای 256mb - 512mb حافظه DVD9 می تونه باشه که از هر نظر خرج توليد پايينتری داره هم برای توليد کننده های سخت افزار و هم برای تکثير کننده ها.

oblivion يکی از بازی های RPG نسل بعد بود که بيشتر از 50 ساعت gameplay و Content داشت، .. و در 4gb جا شد!!! اگر هم بعضی ها فکر می کنند با گذشت زمان بازی های اين کنسول ها شروع به زياد شدن حجم می کنند در اشتباه هستند، چون حافظه اين کنسول ها ثابت هست ، و هم اکنون هم بازی هايی که می آيند از حداکثر حافظه و حجم ديسک استفاده می کنند.

اگر اين کنسول 2gb حافظه داشت اون موقع حرف شما منطقی بود ولی الان منطقی نيست و تنها دليل جا انداختن فرمت هست.

در ضمن ما بحثی در مورد انحصار طلب بودن شرکت ها و بقيه محصولات اونها نمی کنيم ، و صرفا بحث روی اين کنسول ها هست.

p.s. شما تو persian-des نبودين ؟ id اي شما برام آشناست

Last edited by a moderator:
تبریک گویی

اینجوری بوش میاد فکر نمیکنم که SONY بتونه برای PSIII یه بازی انحصاری از شرکتهای دیگه جور کنه من فکر نمیکردم SONY اینقدر بی عرضه باشه . فکر نکنم تا یک قرن دیگه هیچ شرکتی بتونه یه همچین حسگرهایی بسازه من شخصا به خاطر این موفقیت و ان موفقیت( Blueray) به سونی و دوستدارانش چه اونایی که بهترین بازیهای عمرشونو با PS بازی کردند وچه اونهایی که متن های دیدنی و شنیدنی از خودشون در میارن تبریک و تهنیت ووووووو خسته نباشید عرض میکنم :cheesygri

من کلا با pc و windows . microsoft حال میکنم بخاطر همینم
XBOX360
:cool:

این پست,از اون پستهایی که تا حالا هزار بار زده شده و هیچ فایده ای هم نداشته !
کی گفته Gow زود تموم میشه ؟
فکر کردی 12 ساعت وقت کمیه واسه یک بازی توی این سبک و اونهمه جزییات و اونهمه زحمتی که کشیدن؟؟؟
تو چرا بازیهایی مثل HL2 و Riddick و Fear و ... که تایمشون همون 10-12 ساعته چرا اینا رو نمیگی و همش گیر دادین به این بازی ؟؟؟!!!
95% بازیهای شوتری که میان همین مقدار زمان رو دارن و در این مورد Gow اولین و آخرین بازی نیست و نخواهد بود !
من فکر میکنم اون دوست شما که گفته این بازی زود تموم شده,از بس که رفته تو کف این بازی و معتادش شده,یه روزه این بازی رو تموم کرده ! و خیلی واضح و روشنه که این دوست شما میاد میگه این بازی زود تموم شد !!!!! :)
چرا در مورد مقدار زمان این بازی از من نمیپرسی که الان دارم 1 هفته س که بازی میکنم و تازه حدود 5-6 ساعتش رفتم !?!?! (اونم روی Casual!)

بعدم اینکه حتما باید بگی از کجا میدونی که این بازی هر 8.5 گیگش حجم خالص بازی بوده ؟؟!
از قول عماد :
شما ها از کجا میدونین که اگه G.O.W طولانی تر بود حتمابیشتر جا میگرفت؟!

از نتیجه ای که میشه از حرفهای شما گرفت,اینه که,پس اگه قرار بود Gow بیاد روی PS3 (روی Blu-ray)لابد حتما باید بجای 12 ساعت بازی,به نسبت حجم بلوری این بازی میشد 40 ساعت !!!!!!!!
آخه مگه این بازی آر پی جیه ؟؟!!! (آدم عجب حرفهایی میشنوه اینروزا!)

علی جان منظوره من یه چیزه دیگه ای بود همه گیر دادن به قسمت دومه حرفم که در مورد GOW بود ! من منظورم اینه که مثلا حالا GOW رو با 10 ساعت تموم کردیم .. خب ، اگه یه RPG با همچین گرافیکه فوق العاده بالایی بیاد چی کار میخواید بکنید ؟ حداقل 2-3 تا دیویدی میشه ، اونوخت به قوله Dinasour (اسمتو یادم رفت :) ) باید از شهر اول به شهر دوم DVD عوض کنید و دوباره خواستید برگردید همون شهر ، DVD قبلی رو بزارید .. با عقل جور در نمیاد .. یا مثلا یه بازی ریسینگ.. ببینید واسه PS2 گرانتوریزمو 4 روی DVD9 زده شد ، من نمیدونم چه جور Froza 2 رو توی یه DVD جا میکنن ، اگه واقعا جاش میکنن که دمشون گرم ! :biggrin1:
تازه یکی از مشکلات واضحه Riddick کوتاه بودنه بازی بود که میشد با خرجه $$ بیشتر :) طولانی ترش کرد ..

پ.ن : آقا به خطه آخره پستم گیر ندیدا ! منظورم این نیست که Epic پول نداره ! آخه به همه چیزه آدم گیر میدید

اگه یه RPG با همچین گرافیکه فوق العاده بالایی بیاد چی کار میخواید بکنید ؟ حداقل 2-3 تا دیویدی میشه ، اونوخت به قوله Dinasour (اسمتو یادم رفت ) باید از شهر اول به شهر دوم DVD عوض کنید و دوباره خواستید برگردید همون شهر ، DVD قبلی رو بزارید .. با عقل جور در نمیاد ..
همچین بازی که شما دوست داری در راه هست .بازی Lost Oddeys { خدا کنه درست نوشته باشم } و Project Offset که اصلا از لحاظ بصری و گرافیکی جای برای بحث ندارن . خوب . اولی که انحصاری برای 360 هست که مثل Blue Dragon رو چند تا DVD 9 میاد . دومی هم که انحصاری Microsoft هست و احتمالا اون هم رو چند تا DVD عرضه میشه . این ماجرای شهر به شهر هم فعلا چیزی مشخص نیست . ادمی مثل ساکاگوچی { پدر FF } فکر تمام این برنامه ها رو کرده . مثلا شاید بازی رو به صورت Part ساخته باشن . { یعنی بازی رو به 3 بخش مجزا تبدیل کرده باشن که هر DVD شامل بخش جدا گانه خودش باشه درست مثل Onimusha 4 و MGS 1 و DMC 2 و 24 Hour و Fox Hant که برای PS1 امده بود.
خلاصه اگه ایرادی در کار باشه { عرضه بازی ها و مخصوصا RPG بر رو چند DVD } تو همین چند روزه مشخص میشه . { چیزی به عرضه بازی Blue Dragon نمونده }
پیروز باشی

از نظر منطقی حجم bluray برای سخت افزار ps3 زيادی هست. اون هم به خاطر حجم حافظه پايين اين کنسول هست.
اين کنسول 256 mb حافظه اصلی داره و 256mb حافظه گرافيکی ، واسه همين در جا دادن حجم زيادی از صحنه مشکل خواهد داشت، چون همونطور که می دونی هر level از بازی از روی ديسک لود می شه و در حافظه قرار می گيره.
تنها حالتی که می شه از حجم زياد استفاده کرد ، به کار بردن ويديو های زياد و از اين قبيل چيزهاست که تو کيفيت بازی تاثيری نداره، يا اينکه مثلا بازی 1000 مرحله داشته باشه که از نظر خرج ساخت غير منطقی هست.

معمولا اينجوريه که بر اساس حجم حافظه و مشخصات سخت افزار حجم ديسک هم خودبه خود در يک حدی می مونه، و اين کنسول ها با pc فرق داره که حافظه نامحدود دارند. پس بهينه ترين انتخاب برای 256mb - 512mb حافظه DVD9 می تونه باشه که از هر نظر خرج توليد پايينتری داره هم برای توليد کننده های سخت افزار و هم برای تکثير کننده ها.

oblivion يکی از بازی های RPG نسل بعد بود که بيشتر از 50 ساعت gameplay و Content داشت، .. و در 4gb جا شد!!! اگر هم بعضی ها فکر می کنند با گذشت زمان بازی های اين کنسول ها شروع به زياد شدن حجم می کنند در اشتباه هستند، چون حافظه اين کنسول ها ثابت هست ، و هم اکنون هم بازی هايی که می آيند از حداکثر حافظه و حجم ديسک استفاده می کنند.

اگر اين کنسول 2gb حافظه داشت اون موقع حرف شما منطقی بود ولی الان منطقی نيست و تنها دليل جا انداختن فرمت هست.

در ضمن ما بحثی در مورد انحصار طلب بودن شرکت ها و بقيه محصولات اونها نمی کنيم ، و صرفا بحث روی اين کنسول ها هست.

p.s. شما تو persian-des نبودين ؟ id اي شما برام آشناست

Sepul عزيز

بحث در مورد انحصار گری را برای اون شروع کردم که برخی قصد داشتن که اينجور القا کنند که Sony يک شرکت مزخرف هست که user ها رو مجبور ميکنه يک technology چرت رو هم با دستگاهش بخرند که به هيچ درد نميخوره و حق نداشت که Blu-Ray رو روی دستگاه خودش قرار بده و من سعی کردم که نشون بدم که اين سياست که مردم رو شرکت ها مجبور ميکنن که خواهی نخواهی با خريد يک محصول، از چندين محصول ديگه هم از همون شرکت استفاده کنند فقط سياست Sony نيست و همون Microsoft هم همين کار رو ميکنه.

That said, در مورد چه مقدار Storage space نياز هست برای نسل بعد رو فقط زمان مشخص ميکنه. ميزان Storage مورد نياز بازی اصولا ربط مستقيمی به RAM و کيفيت بازی نداره. چه بسا که 3-4 سال پيش روی PC يک بازی به اسم Myst IV اومد که بر روی 2 DVD بود، کيفيت بسيار بالايی داشت، بازی خيلی زيبايی بود و به هيچ High System Spec اي نياز نداشت. ولی بعد از اون فرضا Doom III و FarCry منتشر شدند که روی 1 DVD بودند، کيفيت بالايی داشتند (غير قابل مقايسه با Myst IV) ولی به RAM و کارت گرافيک خيلی بهتری احتياج داشتند.

اينطور هم نيست که در يک بازی تمام يک Level به صورت کامل در همون اول بازی Load بشه. شما که خودتون بهتر بايد بدونيد. اگر قرار بود که تمام مرحله در همون اول بارگزاری بشه ديگه احتياج به LOD نبود. و اگر اينطور بود، فرضا در FSX, وقتی من يک پرواز از Heathrow به Kenndy رو Load ميکنم بايد 2 gigabyte حافظه يا روی RAM يا روی Graphics card داشته باشم که بتونه اين پرواز رو اجرا کنه که در عمل اينگونه نيست. بلکه مش ها بصورت Progressive بارگزاری ميشن و احتملاً از 3 تا 5 لول برای LOD استفاده شده. شايد در برخی از بازی ها (اکثرا FPS حرف شما درست باشه که هست) مثل Doom III و F.E.A.R و هم اکنون Dark Messiah of Might and Magic تمام يک مرحله يک جا Load بشه ولی اينکار هم مستلزم زمان زياد برای load شدن بازی هست و هم کيفيت بازی رو محدود ميکنه چون همونطور که درست اشاره کرديد يک Level با تمام جزييات خودش که شامل Texture, Model, bump maps, terrain, etc ميشه نميتونه از 256 مگ (در PS3) بيشتر باشه که برای در رفتن از اين quagmire برنامه نويس ها بايد راه های ديگری رو پيدا کنن که مجبور نشن که تمام مرحله رو يک جا load کنن (مثلا از LOD استفاده کنن يا در بازی checkpoint های نامرئی بگزارند يا 1001 راه ديگه).

مطلبی در مورد Oblivion گفتيد. اين بازی واقعا شاهکار بود. بسيار زياد روش کار شده بود و depth خيلی بالايی داشت. ولی دقت کنيد که اين بازی بازی لانچ کنسول XBox 360 بود و نميشه روش خيلی حساب کرد از لحاظ اينکه اين بازی در سطحی هست که از اون بهتر نخواهد بود.

سالها پيش بازی هايی مثل Doom III, HL2 و حتی Warcraft III برای benchmark ها استفاده ميشدن و الان جای خود رو به FEAR و Oblivion دادن. سال ديگه هم احتملاً اينها با Crysis و STALKER و Hellgate:London جای خودشن رو عوض ميکنن و احتملاً تا 2 سال ديگه بازی Oblivion بازی top نخواهد بود. اين رو گفتم که اشاره کنم که قدرت که کنسول رو با يک بازی نميشه سنجيد. در ضمن، اينرو در نظر داشته باشيد که سازندگان اين بازی سال ها داشتند R&D ميکردند برای اين بازی و شرکت هايی از اين دست که وقت داشته باشند که بازی رو کاملا polish شده بدن بيرون خيلی کم هستند. نمونه هايی مثل ID Soft, Valve, Blizzard و Epic که شرکت های خيلی بزرگی نيستند (در مقابل غول های اين صنعت) و معدود شرکت هايی مثل اونها اين وقت رو دارند که چون دستشون به دهنشون ميرسه صبر کنند، بازی رو کاملا polish کنند و در انتها بعد از چندين سال اون رو release کنند. اينرو گفتم که بدونيد که بازی فرضا Oblivion کاملا polish شده و optimized بود و اکثر بازی هايی که ميان اين طور نيستند. شرکت های کوچک بازی سازی يک زمان کاملا محدود دارند و در پايان اون زمان بايد بازی رو بيرون بدن و وقتی برای optimize کردنش ندارند. و اگر فرضا بازی اينها 8 gigabyte شد ولی ميتونستن فقط از يک DVD 9 استفاده کنن (به خاطر خرجی که روی دستشون ميزاره) اينها ميان و مستقيم از بازی کم ميکنن. چيزی که oblivion نکرد.

نکته ديگه که به همون دليل هست که ميگم که time will tell به گذشته بر ميگرده. اگر رابطه storage و RAM اونطور که شما ميگين بود و رابطه اي Linear داشتند با هم و اگر باز هم اونطور که شما ميگين 7.5 gigabyte برای PS3 با 256 مگ رم بس هست، با اين تفاسير، برای کنسولی که 32 مگ رم داشته باشه يک CD کافی بايد باشه، درسته؟

ولی در عمل اينطور نشد. کنسول PS2 کلا 32 مگ رم داشت (منبع من البته زياد معتبر نيست و اگر اشتباه ميکنم من رو ببخشيد). و در ابتدا همه به Sony توپيدند که چرا روی اين کنسول با اين رم پايين شما DVD Rom گزاشتيد و مردم رو داريد مجبور ميکنيد که بخاطر فيلم ديدن (و نه بازی کردن) يک DVD Rom هم با کنسول خودشون بخرند. ولی با گذشت زمان ديديم که نه تنها بازی هايی روی اين کنسول که 32 مگ رم داشت اومدن که يک DVD کامل رو پر ميکردن، بلکه حتی در موارد (معدودی) بازی هايی اومدند که به بيش از 1 DVD احتياج داشتند (و صد البته اين بازی ها 1000 مرحله نداشتند). پس با اون فرض که روی يک کنسول با 32 مگ رم و يک تکنولوژی 5-6 سال قديمی به DVD نياز بوده اين منطقی نيست که نتيجه بگيريم که روی کنسولی مثل PS3 يا XBox 360 که 5-6 سال جديد ترند و چندين برابر (و نه 2 برابر مثل DVD 9 vs DVD 5) قويتر هستند، يک storage بيشتر (چه Blu-Ray و چه HD-DVD) نياز هستند؟ هنوز که اول کار هست بر روی خود XBox 360 بازی داره مياد که به 3 DVD احتياج داره و اين ميتونه نياز به يک storage بالاتر رو نشون بده.

در پرانتز: قسمت بعد نظر کاملا شخصی من هست و ببخشيد اگر بخشی که داره مياد باعث ميشه که بهتون بر بخوره. اصلا و ابدا همچنين قصدی رو ندارم

اين رو هم در نظر بگيريد که اگه Microsoft خودش HD-DVD يا Blu-Ray رو توسعه ميداد بدون شک اون رو روی کنسول خودش ميگزاشت و دلايلی خيلی بهتر از اين که من اوردم مياورد که الا و بلا "We need more storage on Next-Gen"

ولی چون الان زياد براش مهم نيست که کی برنده ميشه بخاطر کمتر کردن قيمت کنسول خودش و در نتيجه تبليغات روی اون، از استفاده از HD-DVD به صورت مستقيم صرف نظر کرد و همچنين الان داره به همه اينطور القا ميکنه که چه شرکت نازی هست که اجازه انتخاب رو به کاربر ميده. شما بايد ببينيد که اينرو شرکتی ميگه که سال های سال هست که انحصار گری و اجبار به استفاده از محصولات خودش رو به حدی رسونده که جون خيلی ها از جمله European Union رو به لبش رسونده. اگر طرفدار XBox 360 هستيد (که کاملا به خودتون ربط داره) چشم خودتون رو روی اين کار های Microsoft نبنديد. همونطور که گفتم من از *محصولات* اين شرکت استفاده ميکنم، بابتش پول ميدم و دوستشون دارم.ولی از طرف ديگه، از سياست های اين شرکت زياد خوشم نمياد.

به جز اون، من نميدونم که چرا شما فکر ميکنيد که cut-scene های زيبا و rich dialogs به کيفيت بازی کمک نميکنه. به نظر من اين ها جز مهمترين element های بازی هستند که در develope شدن داستان خيلی کمک ميکنند. آيا بازی DMC بدون اون cut-scene های با مزه وسطش تبديل به DMC امروز ميشد؟ آيا بازی MGS بدون اون ديالوگ های طولانی خودش که در برخی از موارد به چند دقيقه ميرسيد به popular MGS امروز تبديل ميشد و آيا داستان در اون به اين قدرتی که هست develope ميشد؟ سعی کنيد که بازی MGS رو بدون صدا و فقط با کشت و کشتارش در نظر بگيريد. آيا هنوز از اين بازی لذت ميبيرديد و ايا داستان اين بازی به اين زيبايی ميشد؟ اين ها مثال بود، ولی نمونش کم نيست که همين FMV ها و ديالوگ ها کمک بسيار زيادی به کيفيت بازی کرده.

به عنوان نکته اخر، حتی به فرض مهال هم که Blu-Ray به هيچ دردی نميخورد، اگه باعث بشه که چند ديالوگ به بازی اضافه بشه و چند FMV روی اون بياد که کيفيت بالايی داشته باشه و به داستان بازی کمک کنه باز هم به نظر من وجود Blu-Ray يک امتياز مثبت هست (و نه فقط برای فيلم نگاه کردن که برای بازی کردن).

ببخشيد که اينقدر طولانی شد.

p.s. چرا من تو persian-designers بودم ولی از اونجايی که کسی به real time rendering زياد علاقه نشون نميداد فعاليت خودم رو کم کردم. در ضمن من هر از چند گاهی از سايت تو بازديد ميکنم و واقعا تبريک ميگم که اينقدر پيشرفت داشتی تو اين زمان کم. در ضمن کار درستی کردی که از Deferred shading به جای PCF استفاده کردی چون سريع تر هست :)

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or