stanley
کاربر سایت
عجیبه چون اینچیزی که شما میگی رو من جایی نخونده بودم. اینو میدونم که نینتندو بعد از قرار دادش با فلیپس قرار شده بود چندتا از ipهای نینتندو برای همین cdi بیاد که نهایتا هم نیومد و چندتا از بازیها که قرار بود روی سی دی باشن سرو ته اش رو زدن و به کارتریج تبدیلش کردن. از طرفی شما میگی که سونی از همون اول قرار نبوده کنسولی بسازه و توی قرار دادش با نینتندو همچین چیزی ذکر نشده از طرفی میبینیم همین کنسولهای پروتوتایپی که ساخته شده روش اسم پلی استیشن وجود داره. یعنی از قبل مشخص بوده که قرار بوده کنسول مشترک عرضه کنن و نه اینکه سونی صرفا روی قسمت سی دی رام نینتندو کار کنه.حتی سونی ساختمانشو فروخت
من قبلاً درباره اش نوشته بودم با رفرنس
باید بگردم ببینم پیدا میکنم
یه ۱۵ سال پیش نوشته بودم
اصلا میدونستی سونی قبل از پلی ۱ کنسول داشت؟
داستان از این قرارها که سونی و فیلیپس باهم قرارداد بستن متحد شدن
استانداردی به اسم Compact Disc Interactive مخففش cd-i ساختن
که از ۱۹۹۰ بوده تا ۱۹۹۸ بود
این یه استاندارد بوده برا کنسول مشترک
یعنی سونی و فیلیپس این استاندارد به وجود آوردن
شرکت ها فیلیپس ، سونی ، ال جی ، پاناسونیک ، گلداستار و غیره دستگاه هایی ساختن که این استاندارد ساپورت میکردن
بازی بسازن تو همه دستگاه ها کار کنه
فکر کن زمانی که سگا و نینتندو داشتن بازیا رو کارتریج ( فیلم ) میزدن کنسول سونی و فیلیپس دیسک خور بوده
فیلیپس چند مدل کنسول داد
سرمایه هنگفتی وارد کار کرد
بازی ها آورد به این cdi
رفت قرار داد بست با چندین کمپانی معروف بازی ساز و کنسول ساز ......
حتی با نینتندو قرارداد بست
نینتندو قرار شد ۹ عنوان انحصاری برا این cdi بازی بسازه و ۴ عنوان استدیو دیگه از آی پی ها نینتندو برای cdi بازی بسازه = یعنی ۱۳ عنوان
که چهار عنوان که ۳ نسخه زلدا و یک هتل ماریو توسط استودیویی ساخته شد
که جالب هم در نیومدن حدودا
اما بازم خوبن
این وسط سونی قرار بود فقط رو کنسول جدید نینتندو کار میکنه دیسک بسازه
نینتندو فهمید کلا سونی داره خارج از خط میره و اسم کنسول عوض کرده و .... قرارداد کنسل کرد
اما دیر شده بود ، در اصل کنسول دزدید
از اون ور هم سونی پشت فیلیپس و cd-i خالی کرد
فیلیپس تنها گذاشت و زد زیر قرارداد ، با کلی هزینه انجام شده و هزینه ها مونده و چون باید بخاطر ساخت بازی پول پرداخت میشد
بدهی بالا اومد
فیلیپس بازم از جیب خرج کمپانی کرد
و کلی بدهی ها هم داد
در اصل باعث ورشکستگی فیلیپس شد
در همین اوضاع داشت بازی ها
Super Mario's Wacky Worlds
ماریو taken
یه ماریو که لایو اکشن مانند بود و حالت تعاملی با دنیا واقعی داشت و فیلم برداری هاش انجام شده بود که قرار بود ماریو به غرب سفر کنه به هالیوود بره
دانکی کونگ
متروید
و ..... در حال ساخت بود برا فیلیپس و cdi
اوضاع بهم ریخت
از اون ور نینتندو مردم ژاپن تحریم کردن سر قرارداد با کشور خارجی
( ژاپن تنها کشور توسعه یافته تک ملیتی هست ، بقیه کشورا جهان اول چند میبینی هستن )
کلا اوضاع پیچیده شد
که سونی پلی ۱ داد تو بازار تو همین حین
سونی کلا در اصل گند زده به صنعت گیم
فقط تجارت و پول براش مهم بوده