بدون شك ATI Radeon HD3850 !
قيمت دقيق هم الان ندارم
فکر نمیکنم RADEON HD3850 مدل AGP هم داشته باشه و فقط PCI-E هستش.(البته از این شرکتهای مفت خور هیچ چیز بعید نیست!)
اما تا اونجایی که سراغ دارم یه شرکت مدل 7600GS رو بصورت AGP زده بود که از نظر کارایی چیز خوبی نبود.
کلا بنظر من اگر قصدتون بازی کردنه باید دیگه قید AGP رو بزنید و وارد وادی PCI-E بشید.
اما بشخصه هنوز GEFORCE6800 ULTRA رو از NVIDIA بهترین کارت گرافیک مبتنی بر AGP میدونم که تازه یه مدل GX2 ازش هست که خیلی خوبه ولی چون به نوعی خیلی وقته که تولید نمیشه قیمتش اصلا بصرفه نیست!
بهترین VGA در حال حاضر مدل تازه معرفی شده NVIDIA یعنی 9800 هستش که مدل GX2 اون با یک گیگابایت رم گزینه گرون ولی فوق قدرتمندیه!(ضمنا سری 9 همونطور که در وبلاگم نوشتم بخاطر استفاده از فناوری 65nm قیمت بسیار بهتری نسبت به قدرتمندان سری 8 مثل مدل 8800ultra دارند!)
بهترین VGA هم باتوجه به قیمت مدل 8800GT و 8800GTS هستند که این دومی حتما باید مدل 512 مگ (مقدار رم استاندارد) باشه که در حدود 250 تا 350 میتونید تهیشون کنید و کلی حالشو ببرید.
ارزون ترین مدل در برابر کارایی هم همون 9600GT هستش که فعلا تو رنج قیمتش بی رقیبه.
من نظرمو راجع به VGA های جدید انویدیا در وبلاگم نوشتم که میتونید بخونیدش:
http://amaturgamers.blogfa.com
یه مقایسه جدید از گیم اسپات هم گرفتم و تبدیل به عکس کردم که میتونید ببینیدش.
ضمنا VGA های مدل پائین و ارزون بعضا از رم بصورت share استفاده میکنن یعنی میزان رمشون واقعی نیست و مثلا یک VGA 256 میتونه 128 مگ رم داشته باشه و 128 مگ بقیه رو هم از رم سیستم بدزده که اصلا چیز خوبی نیست.در کل توصیه من خرید کرات هایی با میزان رم Real هستش.
ضمنا رمهای GDDR که رمهای مخصوص پردازش گرافیکی هستند هم الان اکثرا در دو تیپ GDDR2 و GDDR3 هستند که قطعا مدل GDDR3 بهتر و پرسرعت تره و برق مصرفی و حرارت کمتری هم داره و چون گرونتره در مدلهای نسبتا بالاتر هم کاربرد داره و در کل استفاده از رمهای قدیمی خصوصا DDR ها بلکل منسوخ شده.
البته GDDR4 هم مدتیه که توسط توسعه دهندش یعنی سامسونگ معرفی شده و حتی در چند مدل از VGA های ATI استفاده شده (یکم مدل از سری 1900 و فکر میکنم مدل 2900XTX) ولی از اونجایی که قیمت این رم ها بالاست و VGA های کنونی نمیتونن یا نمیخان از پهنای باندی که GDDR3 در اختیارشون میزاره فراتر برن فعلا استفاده از GDDR4 رواج نداره ولی قطعا به سبب کارایی بالاتری که در اختیار میزاره اینده از ان GDDR4 خواهد بود.