مشاوره در امر خرید و ارتقاء قطعات

سلام دوستان
اخیرا سیستم به روز خریداری کردم ولی مشکلی که دارم اینه که وقتی کیس رو روشن میکنم چراغها و فن ها شروع به کار میکنند و حدود ۲۰ ثانیه طول میکشه تا به نمایش لوگوی مادربورد و بوت ویندوز برسه که واقعا زیاده
توی تنظیمات بایوس هم نگاه کردم گزینه fast boot فعال هست ولی از تنظیمات دیگه سر در نمیارم تغییر ندادم.
کلا بوت amd کندتر از اینتل هست هر کاریم بکنی اما با یک سری تغییرات خیلی به هم نزدیک می شن
من از شروع تا بوت ویندوز از 1.40 دقیقه رسوندمش به 30 ثانیه که 17 ثانیه ش بوت ویندوز هست چون حجم 350 گیگه
کلا هم مادربردهای جدید بوت طولانی تری دارن اینتل جدیدم داشتم تا تصویر بده 15 ثانیه ای طول می کشید

• Like
Reactions: theboss
فست بوت disabled کن

بعد برو این مسیر Ai Tweaker > DRAM Timing Control این دوتا رو Enable کن :
power down enable
memory context Restore

خیر این کار و تغییر تنظیمات پیش فرض بایوس مخصوصا برای رم توصیه نمیشه، مگر برای کاربرانی که خودشون بدونن دارن چیکار میکنن و ایرادات رو رفع کنن.
فعال کردن این دو گزینه میتونه باعث ناپایداری سیستم بشه بسته به کانفیگ و تایمینگ، اگر عوارضی نداشت به صورت پیش فرض توسط سازنده فعال می‌شد و ما هم توصیه میکردیم!

سلام
قیمت دست دوم این قطعات رو ممنون میشم که راهنمایی کنید.
CPU: 11400 tray
RAM: Vengeance rgb pro 3200MHz CL16 2*16GB = 32GB
Case: lian li dynamic Evo B
MB: Asus Prime Z590-P
SSD: 980 Pro 1 TB
Internal Hard: 8TB Seagate BarraCuda
Internal Hard: 4TB Seagate BarraCuda
VGA: Asus 3080 Ti

CPU FAN: DeepCool AS500

این هم هست: فن کیس دیپ کول مدل CF120 Plus بسته 3 عددی

ممنون

سلام
قیمت دست دوم این قطعات رو ممنون میشم که راهنمایی کنید.
CPU: 11400 tray
RAM: Vengeance rgb pro 3200MHz CL16 2*16GB = 32GB
Case: lian li dynamic Evo B
MB: Asus Prime Z590-P
SSD: 980 Pro 1 TB
Internal Hard: 8TB Seagate BarraCuda
Internal Hard: 4TB Seagate BarraCuda
VGA: Asus 3080 Ti

CPU FAN: DeepCool AS500

این هم هست: فن کیس دیپ کول مدل CF120 Plus بسته 3 عددی

ممنون

8500
8900
14000
19000
5500
5000
8000
4500
48000

1500
1200

@Farshidstar2012
سلام اقا فرشید وقتتون بخیر
من یه aio گرین دارم که حدودا پنج شش سالی هست کار کرده
الان متوجه شدم دمای پردازنده رو ۹۰ هست زیر لود ولی دمای خودش (کولانت در واقع) زیر ۶۰
به نظرتون بازش کنم بهش آب مقطر اضافه کنم یا کلا کولانت ش رو تعویض کنم؟
در صورت امکان یک واتر کولر مناسب غیرایرانی برای پردازنده ۱۱۴۰۰ و کیس silverstone fara b1 pro پیشنهاد دهید. حداقل گزینه قابل قبولی که میشه خرید. هم ۱۲۰ و ۲۴۰
در صورتی که ایرکولر ها معقول تر هستند اونم اوکی هست

آخرین ویرایش:
@Farshidstar2012
سلام اقا فرشید وقتتون بخیر
من یه aio گرین دارم که حدودا پنج شش سالی هست کار کرده
الان متوجه شدم دمای پردازنده رو ۹۰ هست زیر لود ولی دمای خودش (کولانت در واقع) زیر ۶۰
به نظرتون بازش کنم بهش آب مقطر اضافه کنم یا کلا کولانت ش رو تعویض کنم؟
در صورت امکان یک واتر کولر مناسب غیرایرانی برای پردازنده ۱۱۴۰۰ و کیس silverstone fara b1 pro پیشنهاد دهید. حداقل گزینه قابل قبولی که میشه خرید. هم ۱۲۰ و ۲۴۰
در صورتی که ایرکولر ها معقول تر هستند اونم اوکی هست

باز کردن واتر کولر و خارج کردنش از حالت sealed باعث میشه که حتی اگر بعد از تعویض کولانت هم کار کنه اطمینانی به کارکردش نباشه. ضمن این که ممکنه واترپمپ هم رسوب گرفته باشه و مشکل بدون تمیز کردن تمام اجزای داخلی برطرف نشه. در کل توصیه نمیشه.
برای واتر کولر از Deepcool یا Coolermaster انتخابهای زیادی هست. سعی کنید مدل رده پایین رو ازشون انتخاب نکنید.
مدل 120 که هیچ وقت توصیه نشده، مدل 360 بگیرید اگر به کیستون میخوره، اگر نمیخوره نهایتا 240 رده بالا.

باز کردن واتر کولر و خارج کردنش از حالت sealed باعث میشه که حتی اگر بعد از تعویض کولانت هم کار کنه اطمینانی به کارکردش نباشه. ضمن این که ممکنه واترپمپ هم رسوب گرفته باشه و مشکل بدون تمیز کردن تمام اجزای داخلی برطرف نشه. در کل توصیه نمیشه.
برای واتر کولر از Deepcool یا Coolermaster انتخابهای زیادی هست. سعی کنید مدل رده پایین رو ازشون انتخاب نکنید.
مدل 120 که هیچ وقت توصیه نشده، مدل 360 بگیرید اگر به کیستون میخوره، اگر نمیخوره نهایتا 240 رده بالا.
ممنونم اقا فرشید عزیز
۳۶۰ که اصلا جا نمیشه
۲۴۰ جا بشه فکر کنم. تا ۶ میلیون میشه بهترین ۲۴۰ که میشه خرید چیه؟
نظرتون در مورد ایرکولر چیه؟

DeepCool AK400 DIGITAL pro CPU Cooler​

این مثلا

آخرین ویرایش:
ممنونم اقا فرشید عزیز
۳۶۰ که اصلا جا نمیشه
۲۴۰ جا بشه فکر کنم. تا ۶ میلیون میشه بهترین ۲۴۰ که میشه خرید چیه؟
نظرتون در مورد ایرکولر چیه؟

DeepCool AK400 DIGITAL pro CPU Cooler​

این مثلا

با 6 تومن که نمیشه واتر با کیفیت خرید، مدل Deepcool LP240 حدود ده تومن قیمت داره مثلا.
در مورد اون ایرکولر هم مشکلی نیست، ولی لزوما خیلی بهتر از واترکولر فعلی شما عمل نخواهد کرد و مهمتر این که حرارت پردازنده رو داخل کیس محبوس میکنه و راندمان تهویه کیس در این حالت مهمتر هست.

دوتا رم 16 گیگ ddr5 5600 برای لپ تاپ میخوام بگیرم
تو بازار بیشتر برند کروشال هست. خواستم ببینم برند خوبیه؟ یا برند بهتر بخرم؟

دوتا رم 16 گیگ DDR5 4800 هم دارم برای فروش خواستم ببینم حدودا چقدر ارزش دارن؟

فروش باس 4800 و خرید 5600 اصلا تفاوتی حس نمیکنی نهایت در حد سه چهار درصد خوب اینو خودت اورکلاک کن بشه 5600
میدونی بخاطر این حداقل بای 3 تومن پول هزینه کنی

سلام فرشید جان
ممنون میشم قیمت دست دوم این قطعات را بهم بگی نکته هم اینکه تمام قطعات به جز cpu هنوز گارانتی دارن

Intel Core i7 12700k
Deepcool LE720
Asus TUF Gaming Z690 Plus Wifi D4
Corsair Vengeance LPX 32GB 2*16Gb 3600MHZ
Asus TUF Gaming GeForce RTX 4070 OC
Wester Digital Sn570 1TB
MSI M450 1TB
Green GP1000B-GXD GOLD
Gamdias Athena P1

کروشال برند خیلی خوبی هست، خودش هم سازنده تراشه هست مثل سامسونگ، برای لپ تاپ که نیاز به اورکلاک نیست عالیه.
تست کنید حتما با پردازنده و برد اصلی دستگاه سازگار باشه.

سلام فرشید جان
ممنون میشم قیمت دست دوم این قطعات را بهم بگی نکته هم اینکه تمام قطعات به جز cpu هنوز گارانتی دارن

Intel Core i7 12700k
Deepcool LE720
Asus TUF Gaming Z690 Plus Wifi D4
Corsair Vengeance LPX 32GB 2*16Gb 3600MHZ
Asus TUF Gaming GeForce RTX 4070 OC
Wester Digital Sn570 1TB
MSI M450 1TB
Green GP1000B-GXD GOLD
Gamdias Athena P1
18000
4500
13000
8900
60000
4000
5500
12000
3500

فروش باس 4800 و خرید 5600 اصلا تفاوتی حس نمیکنی نهایت در حد سه چهار درصد خوب اینو خودت اورکلاک کن بشه 5600
میدونی بخاطر این حداقل بای 3 تومن پول هزینه کنی
موضوع اینه که من دو سه ماه پیش لپ تاپ اچ پی ویکتوس خریدم و کاستوم شده بود یعنی رم و هارد ارتقاع پیدا کرده بود توسط شرکت گارانتی کننده. ولی بعدش فهمیدم که رم خود دستگاه به صورت کارخونه ای 5600 بوده و اینجا روش 4800 انداختن برای همین یه خرده خورد تو ذوقم. دلم میخواد 5600 براش بگیرم. احساس میکنم اونجور قطعات بیشتر با هم هماهنگ هستن. (فکر کنم بیشتر یه جور وسواس فکری باشه :D )

• Like
Reactions: msbazicenter
موضوع اینه که من دو سه ماه پیش لپ تاپ اچ پی ویکتوس خریدم و کاستوم شده بود یعنی رم و هارد ارتقاع پیدا کرده بود توسط شرکت گارانتی کننده. ولی بعدش فهمیدم که رم خود دستگاه به صورت کارخونه ای 5600 بوده و اینجا روش 4800 انداختن برای همین یه خرده خورد تو ذوقم. دلم میخواد 5600 براش بگیرم. احساس میکنم اونجور قطعات بیشتر با هم هماهنگ هستن. (فکر کنم بیشتر یه جور وسواس فکری باشه :D )
امان از وسواس فکری. کاملا درک ت میکنم.
برند فعلی رم چیه؟‌ برند خیلی مهم تره تا باس.

• Like
Reactions: emaad.mir

با یه تست ساده در نرم‌افزاری مثل AIDA64 می‌تونستید متوجه بشید که تایمینگ و فرکانس رمی که براتون انداختن برای دستگاه شما و قطعات دیگه مناسب بوده و قابل قبول هست یا خیر.
یه بخشی با نام Cache & Memory Benchmark داره که پهنای باند تقریبی حافظه رو امتحان می‌کنه.

بهتر بود قبل از خرید مطمئن بشید که فرکانس و مدل رم یا SSD دانگرید نشده باشه.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or