مشاوره در امر خرید و ارتقاء قطعات

ممنون لطف کردید. کابل ها و هابهایی(برای استفاده از dp) که داخل ایران هست همشون نهایت 4k,60hz ساپورت می کنند که با توجه به قیمتشون یکم خریدش غیرمنطقی هست. با کابل hdmi2.0 می تونم 2k,10bit,60hz را بگیرم؟
از نظر تئوری HDMI 2.0 پهنای باند لازم حتی تا 120Hz هم روی 1440P و 10bit باید داشته باشه اگر محتوای HDR هم در نظر دارید استفاده کنید و در غیر این صورت برای SDR تا 144Hz هم باید اکی باشه. حالا در عمل من نمیدونم سیستم به شما چقدر اجازه بده.
اگر کارت شما Nvidia هست، فقط اطلاع داشته باشید Gsync فقط روی Display Port کار خواهد کرد.

درود آقا فرشید
1 - یه 14700K دارم و بعد از مدت ها که داشتم تاپیک رو یه نگاهی مینداختم این پیامتون رو دیدم :
'' اما راهکار فرعی برای رفع مشکل همونی هست که قبلا گفتیم و امروز هم گیمرنکسوس تایید کرد: قفل کردن فرکانس توربو روی 100 یا 200 مگاهرتز ''
من کاربر حرفه‌ای نیستم, میتونیم کمکم کنید/ بفرمایید چجور میشه فرکانس توربو رو تغییر داد؟
و اینکه گفتید پروفایل اینتل انتخاب بشه
من به یاد نمیارم پروفایل خاصی در بایوس انتخاب کرده باشم; آیا خودش بعد آبدیت بیس پروفایل اینتل رو انتخاب میکنه؟
مادربورد asus Z790 E هست و بایوس رو به نسخه 2402 به تاریخ 6/24/2024 آپدیت کردم

=====================================================

2 -
و اینکه بخش‌هایی از بعضی بازی‌ها دمای cpu به شدت بصورت غیرطبیعی بالا میره
آیا راه حلی داره؟
مثلا در بازی horizon forbidden west در قسمت cauldron theta که یه محیط cauldron ه مذاب/magma بود دمای cpu تمام مدت این قسمت از بازی 80-82 بود در حالی که بقیه قسمت های بازی دما حدود 45 درجه بود!!
یا در بازی Flintlock The Siege of Dawn بصورت عادی دما حدود 40-45 و عملکرد cpu کاملا عادی بود و فقط در قسمت Sebo Mini Game ه بازی که بنظر یه محیط کاملا ساده و سبک باید باشه دما میره روی 60
جالب اینجاست در هر دو بازی که گفتم قشنگ به محض اینکه pause میزنم دمای cpu پایین و به حالت عادی برمیگرده که مشخصه cpu به این قسمت از این بازی ها این واکنش رو داره
در بازی Flintlock The Siege of Dawn کنجکاو شدم و با برنامه msi afterburner دما و usage رو چک کردم
چه در sebo و چه در قسمت های دیگه بازی cpu usage 8% هست و عملا فرقی نداره
cooler هم Cooler Master Master Liquid 360 Atmos
ممکنه مربوط intel 13th and 14th gen cpu shenanigans باشه؟
نکنه مربوط به داستان ولتاژ و degradation سی پی یو باشه؟ ........

آخرین ویرایش:
درود آقا فرشید
1 - یه 14700K دارم و بعد از مدت ها که داشتم تاپیک رو یه نگاهی مینداختم این پیامتون رو دیدم :
'' اما راهکار فرعی برای رفع مشکل همونی هست که قبلا گفتیم و امروز هم گیمرنکسوس تایید کرد: قفل کردن فرکانس توربو روی 100 یا 200 مگاهرتز ''
من کاربر حرفه‌ای نیستم, میتونیم کمکم کنید/ بفرمایید چجور میشه فرکانس توربو رو تغییر داد؟
و اینکه گفتید پروفایل اینتل انتخاب بشه
من به یاد نمیارم پروفایل خاصی در بایوس انتخاب کرده باشم; آیا خودش بعد آبدیت بیس پروفایل اینتل رو انتخاب میکنه؟
مادربورد asus Z790 E هست و بایوس رو به نسخه 2402 به تاریخ 6/24/2024 آپدیت کردم

=====================================================

2 -
و اینکه بخش‌هایی از بعضی بازی‌ها دمای cpu به شدت بصورت غیرطبیعی بالا میره
آیا راه حلی داره؟
مثلا در بازی horizon forbidden west در قسمت cauldron theta که یه محیط cauldron ه مذاب/magma بود دمای cpu تمام مدت این قسمت از بازی 80-82 بود در حالی که بقیه قسمت های بازی دما حدود 45 درجه بود!!
یا در بازی Flintlock The Siege of Dawn بصورت عادی دما حدود 40-45 و عملکرد cpu کاملا عادی بود و فقط در قسمت Sebo Mini Game ه بازی که بنظر یه محیط کاملا ساده و سبک باید باشه دما میره روی 60
جالب اینجاست در هر دو بازی که گفتم قشنگ به محض اینکه pause میزنم دمای cpu پایین و به حالت عادی برمیگرده که مشخصه cpu به این قسمت از این بازی ها این واکنش رو داره
در بازی Flintlock The Siege of Dawn کنجکاو شدم و با برنامه msi afterburner دما و usage رو چک کردم
چه در sebo و چه در قسمت های دیگه بازی cpu usage 8% هست و عملا فرقی نداره
cooler هم Cooler Master Master Liquid 360 Atmos
ممکنه مربوط intel 13th and 14th gen cpu shenanigans باشه؟
نکنه مربوط به داستان ولتاژ و degradation سی پی یو باشه؟ ........

در حال حاضر بهترین کار اینه که بایوس مادربرد رو به نسخه 2503 ارتقا بدید و اولین بوت نرمال سیستم کلید F5 رو برای تنظیمات دیفالت انتخاب کنید.
برای این پردازنده دمای 80 تا 90 عادی هست و تا 100 درجه هم برسه خودش فرکانس رو برای کنترل دما تنظیم میکنه.
مشکل افت کیفی پردازنده به دمای بالا مربوط نیست، اما اینتل میگه که به ولتاژ بالا مربوط بوده.

این که مطمئن بشید که پردازنده شما افت کیفی در این مدت داشته یا خیر فقط با آپدیت 2503 و تنظیمات پیش فرض قابل راستی آزمایی هست. اگر کاملا پایدار باشه یعنی معیوب نشده و سالمه.
آزمایشش هم اجرای بازیهای Unreal engine 5 مثل Black Myth Wukong هست که در اولین اجرا بخش Shader compilation تولید خطای Out of video memory نکنه و با موفقیت تکمیل بشه.

بنظر میاد focus ه آپدیت cpu های غیر سری K باشه
فکر میکنید بهبودی در voltage control & stability ایجاد میکنه؟
اطلاعی از feedback کاربرایی که 14700K داشتن و به 2503 بایوس رو آپدیت کردند دارید؟

1724131233599.png

Edit:
به 2503 آپدیت کردم

فقط اینکه از اونجا یی که default بایوس (F5) xmp خاموش ه، مشکلی نداره روشن ش کنم؟

بابت بازی unreal 5 هم برای تست stability و degradation ه cpu به black myth wukong دسترسی ندارم
بازی immortals of aveum که اون هم از unreal 5 استفاده میکنه رو دانلود و نصب میکنم تا ببینم نتیجه چی میشه

پ.ن: اون چند دقیقه نصب و آپدیت بایوس فکر این بودم یدفعه برق نره M.B رو Fry کنه
از برکات زندگی در ....

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: Pzt_Kami
بنظر میاد focus ه آپدیت cpu های غیر سری K باشه
فکر میکنید بهبودی در voltage control & stability ایجاد میکنه؟
اطلاعی از feedback کاربرایی که 14700K داشتن و به 2503 بایوس رو آپدیت کردند دارید؟

View attachment 346945

Edit:
به 2503 آپدیت کردم

فقط اینکه از اونجا یی که default بایوس (F5) xmp خاموش ه، مشکلی نداره روشن ش کنم؟

بابت بازی unreal 5 هم برای تست stability و degradation ه cpu به black myth wukong دسترسی ندارم
بازی immortals of aveum که اون هم از unreal 5 استفاده میکنه رو دانلود و نصب میکنم تا ببینم نتیجه چی میشه

پ.ن: اون چند دقیقه نصب و آپدیت بایوس فکر این بودم یدفعه برق نره M.B رو Fry کنه
از برکات زندگی در ....

بایوس هر نسخه و تنظیماتی باشه گزینه XMP رو حتما بعدش باید دستی فعال کنید. البته اگر فرکانس رم با پردازنده و مادربرد سازگاری کامل داشته باشه.
اتفاقا immortals of aveum هم برای تست پایداری خوبه. قبلا با پردازنده های مشکل دار پیام خطا میداد.
RoboCop Rogue City رو هم میتونید تست کنید.

سلام دوستان وقتتون بخیر،

واسه سیستمم یه کارت گرافیک ازراک RX 6600 8GB میخواستم بگیرم. قیمتش ۱۰ تومن هست و بدون گارانتی، آیا کسی تجربه مشابه داره؟ فروشنده میگه نو هست.

سلام دوستان وقتتون بخیر،

واسه سیستمم یه کارت گرافیک ازراک RX 6600 8GB میخواستم بگیرم. قیمتش ۱۰ تومن هست و بدون گارانتی، آیا کسی تجربه مشابه داره؟ فروشنده میگه نو هست.
نو/ آکبند که قیمتش این نیست
آکبندش تو سایتای دیگه حدودا 13-14 تومنه، ولی "در حد نو " و تمیز اینارو 10 تومن میدن.
اگه دست دومه و منظورش از نو "در حد نو" عه پیشنهاد میکنم RX 6600XT رو بگیری با برند بهتر، ازراک خوبه بد نیست ولی مثلا RX 6600XT Sapphire Pulse هست که از همه لحاظ خیلی بهتره و 10,500,000T من قیمت دارم از اینجا: کارت گرافیک دست دوم | تِستوبازی

• Like
Reactions: hooman28
نو/ آکبند که قیمتش این نیست
آکبندش تو سایتای دیگه حدودا 13-14 تومنه، ولی "در حد نو " و تمیز اینارو 10 تومن میدن.
اگه دست دومه و منظورش از نو "در حد نو" عه پیشنهاد میکنم RX 6600XT رو بگیری با برند بهتر، ازراک خوبه بد نیست ولی مثلا RX 6600XT Sapphire Pulse هست که از همه لحاظ خیلی بهتره و 10,500,000T من قیمت دارم از اینجا: کارت گرافیک دست دوم | تِستوبازی
والا من امروز صبح رفتم سراغش و خریدمش 😁 بنظرم کاملاً آکبند بود. رو سیستم نصبش کردم و با برنامه Furmark هم تست کردم دماش از ۵۷ بالاتر نرفت. بنظرم اوکی هست، خود طرف هم گفت ۱ تومن بیشتر بده ۶ ماه گارانتیش میکنم. برای بررسیش اگه تست دیگه ای سراغ دارید انجام بدم و نتیجه اش رو به اشتراک بزارم.

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: Arash-S212 and drak
والا من امروز صبح رفتم سراغش و خریدمش 😁 بنظرم کاملاً آکبند بود. رو سیستم نصبش کردم و با برنامه Furmark هم تست کردم دماش از ۵۷ بالاتر نرفت. بنظرم اوکی هست، خود طرف هم گفت ۱ تومن بیشتر بده ۶ ماه گارانتیش میکنم. برای بررسیش اگه تست دیگه ای سراغ دارید انجام بدم و نتیجه اش رو به اشتراک بزارم.
نه خیلی خوبه اگه آکبند بوده، می ارزه
دما هم در حد همون آکبنده
مبارکه

خب, بازی رو دانلود, نصب و تست کردم
نسخه fitgirl بازی رو نصب کردم; نصب حدود 25 دقیقه طول کشید و تمام مدت cpu رو 100% بود و دما هم بین 69-73
تا اینجای کار که بنظر همه چی پایدار و بدون مشکل بود
==========
بازی بدون مشکل اجرا شد
View attachment 347255

برای تحت لود و فشار قرار دادن سیستمو با اینکه در حال اجرای بازی تحت وب و اجرای اسکریپ های متعدد و همچنین دانلود با IDM بودم, بدون اینکه برنامه ها و script ها رو ببندم تنظیمات گرافیکی بازی رو تا حدی جا داشت و تونستم بالا بردم
View attachment 347257

حدود یک ساعت بازی کردم, فریم ریت از نظر عددی بالا بود ولی بازی لگ داشت; نمیدونم بدلیل کرک بازی بود, بهینه نبودن بازی, کندی فضای ذخیره سازی(گرچه نا محتمل ه بازی روی یه 970 evo plus 2tb نصب شده و ssd ویندوز 990 pro 2tb هست) , شاید آپیت نبودن درایور گرافیک (560.70) و یا با اینکه در سنگین ترین حالت هم حداکثر 24% از توان سی پی یو استفاده شد, این cpu بود که ناپایدار هست و داره مشکل ساز میشه؟! در هر صورت اطلاعی از دلیل لگ ندارم

View attachment 347258

View attachment 347259
با برنامه ی cinebench r23 تست multi-core بگیر
تا جایی که یادمه همه با این مشکل داشتن و درجا کرش میکرد سیستم

لپتاپ ایسوس تاف تولید سال 2024 که تو محدوده قیمت FX507ZI 2023 باشه (نهایتا 20 میلیون گرونتر باشه) و مثل FX507ZI 2023 نسبت پرفورمنس به قیمت مناسبی داشته باشه کدومه؟
اگه مدل خوبی نیومده بیشتر از این صبر نکنم و FX507ZI 2023 رو بخرم یا حدود 7-8 ماه بیشتر صبر کنم و منتظر مدل های 2025 بشم؟

سلام
لپ تاپم را با کابل hdmi2.1 به مانیتور وصل کردم و hdr را روی مانیتور auto گذاشتم ولی در مواقعی که محتوای hdr پخش میشه hdr اتوماتیک روشن نمیشه و باید دستی روشن کنم مشکل از کجا می تونه باشه؟
مدل لپ تاپ hp zbook g11A
مدل مانیتور xiaomi g pro 27
اصلا مطمئن نیستم، اما ممکن مانیتور شما فقط برای HDR کنسولی بهینه شده باشه یا اینکه خروجی ویندوز در هنگام پخش HDR دیتای متفاوتی با استاندارد HDR قابل تشخیص توسط مانیتور داشته باشه.
در کل فرمت HDR در ویندوز هنوز مشکلات سازگاری زیادی داره و بهینه نیست.
اگر علت دیگه ای داشته باشه من اطلاع ندارم.

سلام نظرتون در مورد این قطعات چی هست :

View attachment 347428

پیشنهادی هم تا 1300 پوند داشتید ممنون میشم بدید؛ سیستم فقط واسه گیم قراره استفاده بشه.
قطعات شما در این رده قیمتی انتخابهای خوبی هستن و مشکلی نیست.

لپتاپ ایسوس تاف تولید سال 2024 که تو محدوده قیمت FX507ZI 2023 باشه (نهایتا 20 میلیون گرونتر باشه) و مثل FX507ZI 2023 نسبت پرفورمنس به قیمت مناسبی داشته باشه کدومه؟
اگه مدل خوبی نیومده بیشتر از این صبر نکنم و FX507ZI 2023 رو بخرم یا حدود 7-8 ماه بیشتر صبر کنم و منتظر مدل های 2025 بشم؟
در چند ماه آینده هم لپ تاپهای مبتنی بر Zen 5 در بازار زیاد میشن و هم لپ تاپهای نسل جدید Lunarlake اینتل به بازار عرضه میشن. به نظر من بهتره صبر کنید تا نسل جدید در بازار قابل تهیه بشه.
مدلهای جدید در رده موبایلی واقعا راندمان بهتری نسبت به نسل کنونی خواهند داشت.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or