آیا واتر کولر MASTERLIQUID ML240L V2 RGB برای پردازنده 14600k کافیه ؟
برای 14700K چطور ؟
آیا واتر کولر MASTERLIQUID ML240L V2 RGB برای پردازنده 14600k کافیه ؟
برای 14700K چطور ؟
من خودم 14600k دارم و یه خنککننده Deepcool AK620. اولاً خدمتتون عرض کنم که این تراشه دقیقاً همون 13600k هست که یه مقدار کیفیت سیلیکون بالاتری داشته و در واقع گلچین همون نسل 13 هستن. به همین دلیل به طور پیوسته میتونن در توان مصرفی مشابه با نسل 13، فرکانس کاری کمی بالاتر داشته باشن (در این مورد 200MHZ روی هسته های پرفرمنس و 100MHZ روی هستههای افیشنسی هست).
مشکل اصلی این نسل تنظیمات پیش فرض مادربوردا هست که تقریباً همشون به طور پیش فرض در حالت لود تا 230-240 وات مصرف میکنن، در حالی که بالای 181 وات که خود اینتل مشخص کرده شما شاید، شاید 1% پرفرمنس بهتر داشته باشید (در صورت داشتن کولینگ بسیار خفن که فرکانس تو حالت لود افت نکنه)، ولی در ازای اون 60-70 وات مصرف برق بیشتر و 20 درجه دمای کاری بالاتر خواهید داشت.
حتماً یه پاور لیمیت 180 واتی روی 14600k بزار (موضوع 14700k فرق میکنه)، به راحتی با همون کولر جواب میده و توی سنگینترین بنچمارکها هم تا همون فرکانس 5.3 همه هستههاش بوست میکنن. اگر هم مادربورد سری 690/790 داری، میتونی Undervolt کنی. طبقه نتایجی که تو نت هست، بدترین مدلهای 14600k هم تا 50-60 میلی ولت به راحتی آندرولت میشن که در کنار پاورلیمیت، به راحتی مصرف برق رو توی لود تا 140-150 پایین میاره و یه کولر ایرِ خوب هم جوابگو هست. تازه اگه فقط گیم میزنید که تو بدترین حالت هم بیشتر از 110-120 وات مصرف نمیکنه و خیلی خنک کردنش راحتتر میشه. اگر مادربورد سری 660/760 داری، یه مشکلی که هست Undervolt Protectionـی هست که اینتل اعمال کرده و بسته به نوع مادربوردی که داری ممکنه نتونی غیر فعالش کنی. خودم مادربوردم MSI B660m-a Pro هست که تا یکی دو ماهه پیش نمیتونستم آندرولت کنم، یعنی تا آندرولت میکردم به شدت افت فرکانس داشتم و امتیاز بنچمارکهام به نصف میرسید. اما جدیداً اینتل یه آپدیت برای میکروکدش داده که اجازه داده سازندههای مادربورد غیر فعال کردن این گزینه رو به بایوسشون اضافه کنن. اگه حوصله داری دو تا لینک زیر رو بخون تا موضوع دستت بیاد:
https://www.msi.com/blog/lowering-c...ce-disabling-cep-on-intel-14th-gen-non-k-CPUs
https://www.msi.com/news/detail/Sta...Function-for-Intel-14th-Gen-Processors-143359
خلاصه وقتی که خواستم بخرم، فروشنده کلی بهم گفت که اگه واتر نبندی 14600k قابل خنک شدن نیست و ... . یه سرچ ساده توی چنلهای معتبر زدم دیدم که کلاً موضوع همون ولتاژ پیشفرض خیلی بالای مادربوردها و نداشتن پاورلیمیت هست. یه گزینه CPU Lite Load توی مادربوردهای MSI هست که عملاً همون آندرولت هست بدون این که شما دستی انجام بدید و بسته به شانستون میتونید از شماره 1 شروع کنید تا جایی که CPUـتون استیبل باشه و خلاص. من خودم روی شماره 1ـش کاملاً استیبل بودم و برای آرامش خیال گذاشتم روی مود 3 و الان مصرف برقش توی بنچمارک به بیشتر از 145 نمیرسه. توی گیم به 100 بیشتر نمیرسه (سایبرپانک و استارفیلد بیشترین مصرف رو دارن طبق تجربه شخصیم). دمای سی پی یو توی بنچمارک ماکزیمم 70-75 هست و توی گیم به 60 نمیرسه. خلاصه به نظر من اگر نمیخوای 14700k بگیری، خیلی راحت میتونی با یه کولر 240 واتر یا ایرِ قوی خنک نگهش داری. اما اگه رفتی سراغ 14700K و غیر از گیم هم ازش استفاده سنگین داری، فقط واتر، اونم 360.
14600k سریعتر نیست. در بهترین حالت و توی کارهایی که خیلی Single Threaded هستن باهاش برابری میکنه. توی کارهایی هم که به رشتههای زیاد احتیاج داره کلاً همون 12900 قویتره. به نظرم اگر قراره پول بزاری روش اصلاً منطقی نیست. با توجه به اینکه پردازندت سری K نیست، به مشکل بر میخوری توی آندرولت. به نظر من یه پاورلیمیت توی بایوس بزار روی CPUـت، مثلاً 180-200 وات. بهت قول میدم بیشتر از 4-5% امتیاز بنچمارکات کم نمیشه، دماش توی فول لود خیلی پایین میاد و توی گیم هم که اصلاً متوجه تغییری نمیشی. حتماً اینو تست کن بعد به فکر تعویض باش.ممنون از توضیحاتت
کولر رو الان دارم و نمی خوام تهیه کنم
مادربردم asus 690 هست. الان سی پی یو 12900 روش هست (معمولی و نه K) بخاطر دما میخوام عوضش کنم.
وقتی سی پی یو فول لود میشه (مثلا برای پکهای فیتگرل) دما تا 100 درجه میره.توی گیم نه خیلی خنک تره 50-60 درجه.
دیدم 14600K هم خنک تره و هم سریعتر برای همین می خوام عوضش کنم.
آندر ولت هم تا یه جایی رفتم ولی انجام ندادم ولی با تعویض سی پی یو احتمالا نیازی نباشه
سلام وقتتون بخیر
برای یکی از دوستان یه سیستم (کیس) نهایتا تا 20 میلیون لطف میکنید پیشنهاد بدین که بازی dota رو بتونه اجرا کنه
دست دوم هم مشکلی نداره
ممنون
قیمت | مدل | نام قطعه |
---|---|---|
پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تومان (هشت میلیون و ۴۰۰ هزار تومان) | Intel Core i3 12100F (AMD Ryzen 5 5600G) | CPU |
یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان | DeepCool GAMMAXX 400 XT | Cooler |
سه میلیون و ۹۰۰ هزار تومان (چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تومان) | ASUS PRIME H610M-K D4 (MSI B550-A PRO) | MotherBoard |
دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان | GSkill RIPJAWS V 2*8GB DDR4 3200MHz -16GB | RAM |
یازده میلیون و ۸۰۰ هزار تومان | ASUS DUAL GTX 1650 OC 4GB GDDR6 | VGA |
دو میلیون و ۶۷۰ هزار تومان | WD Blue 1TB 7200Rpm | HDD |
یک میلیون و ۸۹۰ هزار تومان | WD Blue SN570 500GB | SSD |
دو میلیون و ۵۵۰ هزار تومان | GREEN GP480A-EUD | Power |
یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان | GREEN ORAMAN Plus | Case |
سی و سه میلیون و ۹۶۰ هزار تومان | جمع کل (تومان) | --- |
سلام. خیلی ضعیفه. اصلا مادربرد مناسبی برای این کار نیست.این مادربورد i7 14700kf رو ساپورت میکنه؟
PRIME H610M-A D4 - Tech Specs|Motherboards|ASUS Global
نوشته فقط نسل 12 و 13 ولی خب سوکتشون یکیه
با اجازه فرشید جان ساپورت که میکنه (ممکنه نیاز به اپدیت بایوس داشته باشه) ولی مناسب نیستش ، زیر کارای سنگین دمای VRM خیلی بالا میره و احتمالا کلاک سی پی یو رو میاره پائین برای کنترل دمااین مادربورد i7 14700kf رو ساپورت میکنه؟
PRIME H610M-A D4 - Tech Specs|Motherboards|ASUS Global
نوشته فقط نسل 12 و 13 ولی خب سوکتشون یکیه
سلام. خیلی ضعیفه. اصلا مادربرد مناسبی برای این کار نیست.
مرسی، چه مادربردی پیشنهاد میدین به جاش؟ زیاد گرون نباشه فقطبا اجازه فرشید جان ساپورت که میکنه (ممکنه نیاز به اپدیت بایوس داشته باشه) ولی مناسب نیستش ، زیر کارای سنگین دمای VRM خیلی بالا میره و احتمالا کلاک سی پی یو رو میاره پائین برای کنترل دما
مبلغ در نظر گرفته شده چقدر هست؟مرسی، چه مادربردی پیشنهاد میدین به جاش؟ زیاد گرون نباشه فقط
بعد یک سوال دیگه، کارت 1080 رو میتونم بندازم روی همین؟
(اطلاعات سخت افزاریم منفی 0ئه)
والا قیمت ندارم اصلا، با 10 تومن میشه چیزی گرفت؟مبلغ در نظر گرفته شده چقدر هست؟
اگه ایسوس میخوای این بهتره به نظرم من خودم strix شو دارم. قیمت اینم همین حدوده که گفتی یه ذره بیشتر البتهوالا قیمت ندارم اصلا، با 10 تومن میشه چیزی گرفت؟
مادربرد فعلیم z270fئه و از نظر اسلات و فیچرها یه چیز توی همین مایه ها باشه راضیم
سلام. متاسفانه با ۱۰ میلیون تومن نمیشه چیز مناسبی خرید. پردازنده رو خریدید یا قرار هست که بخرید؟والا قیمت ندارم اصلا، با 10 تومن میشه چیزی گرفت؟
مادربرد فعلیم z270fئه و از نظر اسلات و فیچرها یه چیز توی همین مایه ها باشه راضیم