مشاوره در امر خرید و ارتقاء قطعات

دوستان من توی توضیحات مادربودرم این نوشته اما یکم گیچ شدم، ممنون میشم راهنمایی کنین که آیا رم اضافه کنم یا کلا عوض کنم و همچنین چه هاردی بگیرم:

رم سیستم در حال حاضر: Kingston HP37D4U1S8MR-8XR 8GB

Memory upgrade information:​

SSD upgrade information:​
  • M.2 socket 3, key M, type 2280 for SSDs (PCIe Gen 4.0 x4)

بجز مشخصات باید مدل مادربرد و پردازنده رو هم میگفتید که بشه تشخیص داد.

• Like
Reactions: pedram_sad
بجز مشخصات باید مدل مادربرد و پردازنده رو هم میگفتید که بشه تشخیص داد.
من از شرکت HP مستقیم خرید کردم کیس Omen 45L، و متاسفانه اشتباه کردم. مشخصات رو پایین میذارم. فقط این رو بگم که Corsair 32gb 3200Mhz Cl16 گرفتم روی 2400 کار میکرد و نمیشد اورکلاک کرد رم رو 3200. لینک محصول

CPU-Z

من از شرکت HP مستقیم خرید کردم کیس Omen 45L، و متاسفانه اشتباه کردم. مشخصات رو پایین میذارم. فقط این رو بگم که Corsair 32gb 3200Mhz Cl16 گرفتم روی 2400 کار میکرد و نمیشد اورکلاک کرد رم رو 3200. لینک محصول

CPU-Z

خب مادربرد شما OEM هست و به همین خاطر نمیشه اطلاعات دقیقی ازش بدست آورد.
اما در مورد پردازنده شما که 12700K هست قاعدتا میتونه ماجولهای تا 3600 مگاهرتز رو براحتی و مثل آب خوردن ساپورت کنه.
اما این که گفتید با 3200 مگاهرتز هم کار نکرده و روی 2400 JEDEC برگشته هم عجیبه.

این عکسهایی هم که از CPU-Z گذاشتید اثبات میکنه که رم فعلی شما الان داره در فرکانس 3730 مگاهرتز کار میکنه. این که پایدار هست یا خیر بحث دیگه ای هست که تستش با خودتون هست.

اما پاسخ آخر این که پک 16 گیگی (دو تا 8 گیگی از یک مدل) از برندهای معتبر و فرکانس 3200 و 3600 باید براحتی با سیستم شما کار کنه. چون مادربردتون هم Z690 هست و قطعا اورکلاک رم رو ساپورت میکنه. حتی بدون اورکلاک هم نسل 12 اینتل فرکانس 3200 رو رسما پشتیبانی میکنه.

خب مادربرد شما OEM هست و به همین خاطر نمیشه اطلاعات دقیقی ازش بدست آورد.
اما در مورد پردازنده شما که 12700K هست قاعدتا میتونه ماجولهای تا 3600 مگاهرتز رو براحتی و مثل آب خوردن ساپورت کنه.
اما این که گفتید با 3200 مگاهرتز هم کار نکرده و روی 2400 JEDEC برگشته هم عجیبه.

این عکسهایی هم که از CPU-Z گذاشتید اثبات میکنه که رم فعلی شما الان داره در فرکانس 3730 مگاهرتز کار میکنه. این که پایدار هست یا خیر بحث دیگه ای هست که تستش با خودتون هست.

اما پاسخ آخر این که پک 16 گیگی (دو تا 8 گیگی از یک مدل) از برندهای معتبر و فرکانس 3200 و 3600 باید براحتی با سیستم شما کار کنه. چون مادربردتون هم Z690 هست و قطعا اورکلاک رم رو ساپورت میکنه. حتی بدون اورکلاک هم نسل 12 اینتل فرکانس 3200 رو رسما پشتیبانی میکنه.
HP یه کاری با XMP این مادربورد کرده که اصلا مشخص نیست چیکار باید کرد. توی اینترنت سرچ می کنی برای هرکی نتیجه متفاوته. رم فعلی OEM خود HP هستش که تا 3733 ساپورت میکنه اما اینو دیگه تولید نمی کنه، اما پایدار هستش و مشکلی نداره.

خیلی ها گفتند CL زیر 22 ساپورت نمی کنه اما بعضا تونستن بدون هیچ مشکلی ران کنند. الان تنها آپشنم این گزینه هست که میزنه با مدل کیس من کار میکنه اما فقط تا 3200 ساپورت می کنه و CL22 هستش.

طبق سایت HP، این مشخصات مادربورده: لینک

HP یه کاری با XMP این مادربورد کرده که اصلا مشخص نیست چیکار باید کرد. توی اینترنت سرچ می کنی برای هرکی نتیجه متفاوته. رم فعلی OEM خود HP هستش که تا 3733 ساپورت میکنه اما اینو دیگه تولید نمی کنه، اما پایدار هستش و مشکلی نداره.

خیلی ها گفتند CL زیر 22 ساپورت نمی کنه اما بعضا تونستن بدون هیچ مشکلی ران کنند. الان تنها آپشنم این گزینه هست که میزنه با مدل کیس من کار میکنه اما فقط تا 3200 ساپورت می کنه و CL22 هستش.

طبق سایت HP، این مشخصات مادربورده: لینک

با توضیحاتی که دادید و تجربه ی محدودی که در ایران با سیستمهای OEM داشتم میشه نتیجه گرفت که HP بایوس مادربرد رو فقط با ماجولی که خودش داشته تست و بهینه کرده، بنابراین طبیعیه که با ماجولهای Third party مشکل سازگاری داشته باشه.
CL22 برای 3600 مگاهرتز واقعا تاخیر بالایی هست و ترمز پردازنده ی قدرتمندی مثل 12700 رو میکشه. بنظرم اصلا براش هزینه نشه بهتر هست. بعدا که بودجه فرآهم شد مادربرد دستگاه رو با یه مدل معتبر از بازار تعویض کنید تا هزینه کردن برای رم پرسرعت و جدید هم ارزشش رو داشته باشه و راندمان رو بهبود بده.

اگر هدف فقط افزایش ظرفیت حافظه با هدف بهبود کارایی کلی هست که چاره ای نیست، هر چیزی که باهاش کار کنه رو خریداری و نصب کنید.

با توضیحاتی که دادید و تجربه ی محدودی که در ایران با سیستمهای OEM داشتم میشه نتیجه گرفت که HP بایوس مادربرد رو فقط با ماجولی که خودش داشته تست و بهینه کرده، بنابراین طبیعیه که با ماجولهای Third party مشکل سازگاری داشته باشه.
CL22 برای 3600 مگاهرتز واقعا تاخیر بالایی هست و ترمز پردازنده ی قدرتمندی مثل 12700 رو میکشه. بنظرم اصلا براش هزینه نشه بهتر هست. بعدا که بودجه فرآهم شد مادربرد دستگاه رو با یه مدل معتبر از بازار تعویض کنید تا هزینه کردن برای رم پرسرعت و جدید هم ارزشش رو داشته باشه و راندمان رو بهبود بده.

اگر هدف فقط افزایش ظرفیت حافظه با هدف بهبود کارایی کلی هست که چاره ای نیست، هر چیزی که باهاش کار کنه رو خریداری و نصب کنید.
بله دقیقا همین طور هست که میگین. سال بعد مادربورد رو عوض می کنم، فعلا 16 گیگ رم کافی هستش به نظرم. ممنونم بابت راهنمایی :-bd

• Like
Reactions: Farshidstar2012
دوستان مدل zotac 4070ti به قیمت 47 تومن ایا مشکل خاصی داره؟ چون نسبت به بقیه کارت ها سه چهار تومن ارزون تره کلا و از اونجایی که هییچ ارزونی توی این بازار بی دلبل نیست میخاستم بدونم ایا خبریه یا نه
خودم که توی سایتای خارجی چیزی پیدا نکردم اما بازم شما اگه تجزبه ای دارید ممنون میشم اطلاع بدید

خیر، کارتی که مشکل خاصی داشته باشه اصولا به بازار عرضه نمیشه یا اگر هم سهوا عرضه بشه بعدا جمع آوری میشه.
علت قیمت پایینتر محصولات این برند هم قیمت تمام شده پایینتر خود سازنده هست که از کولر ساده‌تر و برد و قطعات معمولی‌تر (نه لزوما بی کیفیت) نسبت به مدلهای رده بالای دیگه از برندهای گرون مثل ایسوز و MSI استفاده میکنه و خط تولیدش هم سنتی‌تر هست. مشخصا بهترین راندمان دمایی و نویز رو نخواهد داشت اما قابل قبول و قابل استفاده هست.

سلام دوستان وقت بخیر ، ببخشید سوالم شاید دقیق و کامل نباشه ( در زمینه pc واقعا نوبم ) ، اما امکانش هست یه سیستم متناسب بازی های نسل نهمی با قیمت متعادل معرفی کنید ، هدف FHD و ویژگی هایی مثل ریتریسینگ واسم مهم نیست ببخشید اگه سوال کلی بود :دی

سلام
یه مودم داشتم که همین امشب به رحمت خدا رفت:D
قصد خرید یک مودم رو دارم
چه مدلی رو پیشنهاد میدید؟
کاربری هم کاملا خانگی هستش و بیشتر اوقات فقط با کابل لن به کامپیوتر و یا کنسول وصل هست!
یک مودم خوب خواهشا معرفی کنید!

CPU-Z
هیچ وقت PC اه Pre-build نگیرید و این اوضاع خیلی خراب تر می شه وقتی اسم های بزرگ رو نگاه می کنی.
حتی کمپانی های قطعه ساز مثل Asus و MSI هم به افتضاح ترین شکل ممکن Pre-built هاشون رو می دن.

هیچ وقت PC اه Pre-build نگیرید و این اوضاع خیلی خراب تر می شه وقتی اسم های بزرگ رو نگاه می کنی.
حتی کمپانی های قطعه ساز مثل Asus و MSI هم به افتضاح ترین شکل ممکن Pre-built هاشون رو می دن.
بله متاسفانه اشتباه کردم البته تخفیف خوبی خورده بود با این مشخصات 1430 دلار برام دراومد و سال 2022 گرفتم کارت گرافیک کمبود بود.

سلام.. امکانش هست قیمت این سیستم کارکرده رو بهم بگید؟‌
Main ASUS ROG B560-F Wifi
CPU i5 11400F
Graphic Gigabyte 2060 OC 6GB
RAM 8GB DDR4 GSkill 3200 (X2)
FAN Green Tinycool 90
SSD 512 NVME INTEL
CASE Green ORAMAN Plus
Power Green 700w HP RGB

سلام دوستان وقت بخیر ، ببخشید سوالم شاید دقیق و کامل نباشه ( در زمینه pc واقعا نوبم ) ، اما امکانش هست یه سیستم متناسب بازی های نسل نهمی با قیمت متعادل معرفی کنید ، هدف FHD و ویژگی هایی مثل ریتریسینگ واسم مهم نیست ببخشید اگه سوال کلی بود :D

این سیستم از نظر من مطابق نیاز شما هست:
قیمتمدلنام قطعه
هفت میلیون و ۴۰۰ هزار تومانIntel Core i5 12400FCPU
یک میلیون و ۸۵۰ هزار تومانDeepCool GAMMAXX 400 XTCooler
هفت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان
(هفت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان)
ASUS PRIME H670-Plus D4
(MSI PRO Z690-P DDR4)
MotherBoard
دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومانGSkill Ripjaws V 2*8GB DDR4 3200MHz -16GBRAM
بیست و دو میلیون تومانASUS DUAL GeForce RTX 3060 OC 12GB GDDR6VGA
یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومانWD Blue 1TB 7200Rpm 64MBHDD
یک میلیون و ۵۸۰ هزار تومانWD Blue SN570 500GBSSD
چهار میلیون و ۲۵۰ هزار تومانGREEN GP700B-HP EVOPower
دو میلیون و ۱۵۰ هزار تومانGREEN Z1 ARIOCase
پنجاه و یک میلیون و ۴۳۰ هزار تومانجمع کل‌ (تومان)---

سلام
یه مودم داشتم که همین امشب به رحمت خدا رفت:D
قصد خرید یک مودم رو دارم
چه مدلی رو پیشنهاد میدید؟
کاربری هم کاملا خانگی هستش و بیشتر اوقات فقط با کابل لن به کامپیوتر و یا کنسول وصل هست!
یک مودم خوب خواهشا معرفی کنید!

مودم با کیفیت متوسط یا قابل قبول حتی بدون توجه به امکانات جنبی و سرعت وایرلس هم در حال حاضر از 2 میلیون تومن به بالا هست.
واردات مودم هم ممنوع هست و در عین حال کیفیت تولید مدلهای داخلی که گاهی با اسم برندهای اصلی هم تولید میشه پایین و نرخ مرجوعیشون هم بالا. در واقع بازار مودم هم مثل لوازم خانگی به خاطر ممنوعیت منجر به انحصار و رانت در بازار داخلی برای عده ای خاص شده.

بنابراین از معدود مدلهای اصلی موجود که قابل دسترسی هست انتخاب کنید. مثلا TPLink Archer VR300 یا بالاتر.

سلام.. امکانش هست قیمت این سیستم کارکرده رو بهم بگید؟‌
Main ASUS ROG B560-F Wifi
CPU i5 11400F
Graphic Gigabyte 2060 OC 6GB
RAM 8GB DDR4 GSkill 3200 (X2)
FAN Green Tinycool 90
SSD 512 NVME INTEL
CASE Green ORAMAN Plus
Power Green 700w HP RGB

5500
4000
8000
1600
100
1800
800
1500

سلام. وقت بخیر. من یه واتر کولر glacier 240 گرین واسه سی‌پی‌یو 12600k گرفته بودم. الان چند وقته که RGB و سینک نبودنش اذیت می‌کنه و بعضی وقت‌ها خاموش نمیشه یا ثابت میمونه و کلافه‌ام کرده. به نمایندگی هم چند بار بردم، هی درست میشد هی خراب میشد. گفت باید کامل باز شه و بفرستن خدمات.
حالا داشتم با خودم فکر می‌کردم این رو کلا بدم بره و یه کولر دیگه بگیرم. اینکه مثلا ایر کولر خوب و جوابگو هست یا همون واتر کولر بهتره؟ توی دو رده متوسط و گرون قیمت بگید.
خودم یه سرچ‌هایی زدم ولی مطمئن نیستم. با خودم میگم یه ایر کولر خوب بگیرم بعد فضای بالای کیس رو که الان به واتر کولر هست، سه تا فن دیگه بذارم واسه تهویه. کیس گریفین G6 دارم با پاور ۷۰۰ وات گرین HP Evo و ۳۰۷۰ تاف.
یا اینکه الکی دارم مشکلم رو گنده می‌کنم و همون واتر کولر با RGB غیرقابل کنترلش بمونه تا دیگه عمرش کفاف نده؟ 8-|

سلام. وقت بخیر. من یه واتر کولر glacier 240 گرین واسه سی‌پی‌یو 12600k گرفته بودم. الان چند وقته که RGB و سینک نبودنش اذیت می‌کنه و بعضی وقت‌ها خاموش نمیشه یا ثابت میمونه و کلافه‌ام کرده. به نمایندگی هم چند بار بردم، هی درست میشد هی خراب میشد. گفت باید کامل باز شه و بفرستن خدمات.
حالا داشتم با خودم فکر می‌کردم این رو کلا بدم بره و یه کولر دیگه بگیرم. اینکه مثلا ایر کولر خوب و جوابگو هست یا همون واتر کولر بهتره؟ توی دو رده متوسط و گرون قیمت بگید.
خودم یه سرچ‌هایی زدم ولی مطمئن نیستم. با خودم میگم یه ایر کولر خوب بگیرم بعد فضای بالای کیس رو که الان به واتر کولر هست، سه تا فن دیگه بذارم واسه تهویه. کیس گریفین G6 دارم با پاور ۷۰۰ وات گرین HP Evo و ۳۰۷۰ تاف.
یا اینکه الکی دارم مشکلم رو گنده می‌کنم و همون واتر کولر با RGB غیرقابل کنترلش بمونه تا دیگه عمرش کفاف نده؟ 8-|

برای پردازنده شما واترکولر بهتره، اونم حداقل 240 باشه.
واترکولر رده متوسط از مدلهای Deepcool یا رده پایین های Coolermaster

اگر ایرکولر بخرید تمام حرارت رو داخل کیس محبوس میکنه و به سرعت دمای گرافیک رو هم موقع بازی افزایش خواهد داد. اما اگر اصرار به انتخاب این مدل هست میشه مدلی مثل DeepCool AG620 رو برای 12600 توصیه کرد. به نظر من همون واترکولر فعلی بدون ARGB هم قابل استفاده هست.
کیس هم قطعا باید تهویه مناسب داشته باشه، حالا تعداد فن ها هم بستگی به طراحی و ابعاد کیس داره.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or