طرفداران ژانر RPG

• Thread starter Thread starter Kain
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز
خود witcher هم اگه بخوای دقیق نگاه کنی تقریبا 50% rpg یه و به action advanture هم میخوره .
ugly003.gif

شعار اصلی ویچر back to rpg genre roots بود بیشتر نقدها هم تایید کردند که حرفش رو عملی کرده، اون موقع شما میگی فقط نصفه RPG بود؟
قبول دارم سیستم پیشرفت کاراکترش با اینکه خیلی عالی طراحی شده بود ولی گزینه های زیادی رو به گیمر نمیداد ولی با اینحال اگه منظور ما از Role Playing ( نقش آفرینی ) ساختن یک شخصیت که شبیه خودمون باشه در بازی و ایجاد موقعیت های مختلف برای انتخابها و محک زدن این کاراکتر، Witcher موفق ترین CRPG هست که تا حالا ساخته شده
Brood War رو احتمالاً بايد داونلود كني
پروژه Starcraft: BW رو که کلا بلیزارد کنسل کرده :-"

آخرین ویرایش:
با حرف سهیل موافقم.
یازم میگم که OBLIVION یک بازی RPG قوی بود که البته همونطور که تو یه تاپیک دیگه به شهریار گفتم از نظر سطح RPG خیلی نصبت به MORROWIND عقب بود.همونطور که سهیل عزیز هم گفت این نسخه قربانی ساده سازی شد.چیزی که چندوقتیه بلای جون صنعت بازیسازی شده.(برای GOW که یک بازی 18+ هستش یه درجه راحت تر هم گزاشتن! به قول یکی از دوستان در جه اسگلا! البته ببخشید ولی حقیقته!)
چون 360 بازها تجربه PC بازها رو در بازی های سنگین RPG نداشتن باید این بازی ساده میشد(واقعا استدلال احمقانه ایه!نه؟!) این همون اتفاقیه که داره برای سبک strategy میفته (یعنی افتاده!)
من خودم از کنسولهای بازی بدم نمیاد ولی به نقل از یکی از همین تاپیکها که ترجمه حرفهای بازیسازان رو نوشته بود: کنسولها برای این نیستن که شمارو سرگرم کنن بلکه برای این هستن که شما بازی های این شرکتها رو بصورت اصل خریداری و بازی کنید!(البته یه چیزی تو همین مایه ها بود!:-")
یعنی در حال حاضر کنسولها هدفشون فروش بیشتر خودشون و عناوینشون به هرنحو ممکن هستش و در این راه مثلا کنسول wii میاد و کلا نسل اماتور و غیر بازیبازهارو هدف قرار میده و کنسولهای دیگه هم سعی در جذب بازیبازهایی از همه اغشار رو دارن و چون سطوح اماتور با بازی های نقش افرینی و کلا بازیه ای پیچیده مشکل دارن تصمیم به ساده کردن بازیها گرفته میشه که بنظر من یک نوع عقب گرد برای صنعت بازی محسوب میشه که البته تا حدودی میشه گفت اجتناب ناذیره ولی حقیقت از نظر من چیز دیگه ایه و این حرف توجیح مناسبی نیست!

فكر مي كنم يك تاپيك بازي هاي استراتژي هست.

نه نیست.تو بزن.چیکار داری به اونش.اگر بوده هم الان فسیل شده!
نه که طرفدار کم باشه بلکه حرفه ای ترها سرنمیزنن به فروم.نمونش خود جناب عالی.من که قد ... هم از این سبک سر رشته ندارم و فقط علاقه مند محسوب میشم.

من Starcraft رو مي تونم بهت بدم ولي ديسك هاي BroodWar و Deus Ex خراب شده . Brood War رو احتمالاً بايد داونلود كني ولي قراره Deux Ex رو از يكي از بچه ها بگيرم اونم گرفتم بهت مي دم. يك ساله قول داده بده ولي هنوز خبري نيست.
بده!؟!
من broodwar رو داونلود میکنم (فقط میترسم دموهاش نباشه!) ولی خود استارکرفت و Deus EX رو اگر بدی دستتو میبوسم!
دیابلو 2 هم با lord of destruction داری؟!(همین بود اسمش دیگه!؟!)

مگه اسمت امير نيست؟ ساكن شهر نيمه مقدس!:cheesygri

من کی گفتم!؟!
نگفتما؟! اونهم انقدر دقیق!
جناب آنتن سعید گفته؟(هرچند بعید میدونم اصلا تا حالا دیده باشیش!)
ولی تیکه نیمه مقدس رو خوب اومدی.اماکن مقدسش که مقدسن و الهی قربونشون برم ولی بقیش!:sick:
من که خودمو هنوز بکس 021 میدونم:love: هرچند 15 ساله تو 0251 گیر افتادم.:((
اون starcraft:ghost بود که کنسل شد و یک بازی سوم شخص زیبایی هم بنظر میرسید ولی اگر کمتر از شاهکار میشد به سابقه Blizzard لطمه میزد برای همین کنسل شد!(ایکاش نمیشد)

این لینک broodwar

ولی کلا با بقیه حرفات ندید موافقم:love:the witchwr بازی دوست داشتنیی بنظر میرسه.....

آخرین ویرایش:
من broodwar رو داونلود میکنم (فقط میترسم دموهاش نباشه!) ولی خود استارکرفت و Deus EX رو اگر بدی دستتو میبوسم!
دیابلو 2 هم با lord of destruction داری؟!(همین بود اسمش دیگه!؟!)
من کی گفتم!؟!
نگفتما؟! اونهم انقدر دقیق!
.
برود وار اكثراً دمو نداره. بدبختانه. اتفاقاً CD هاي ديابلو هم به رحمت ايزدي رفته! نمي دونم چه بلايي سر ديسك هاي قديمي من امده ولي ديگه قابل خوندن نيستند. چند روز پيش رفتم West گفت قراره كالكشنش رو بياره.
در ضمن يادته يك بار يك بحثي در باره Gamesmanship داشتيم؟ اين يكي از نمونه هاي استفاده از همون ترفند بود!

:punish:

آخرین ویرایش:
سلام
آقا من یه مدته دارم میرم و میام تو این تاپیک هی میگم بپرسم نپرسم:-"
کسی هست بازی قدیمی harvest moon:back to nature رو بازی کرده باشه؟در موردش چند تا سوال دارم.
البته میدونم برای پلی استیشن هست اما خوب من روی پی سی بازیش کردم(ربطش دادم به pc):biggrin1:

برود وار اكثراً دمو نداره. بدبختانه. اتفاقاً CD هاي ديابلو هم به رحمت ايزدي رفته! نمي دونم چه بلايي سر ديسك هاي قديمي من امده ولي ديگه قابل خوندن نيستند. چند روز پيش رفتم West گفت قراره كالكشنش رو بياره.
در ضمن يادته يك بار يك بحثي در باره Gamesmanship داشتيم؟ اين يكي از نمونه هاي استفاده از همون ترفند بود!
چه بد!؟!
ولی بازم ارزششو داره.
اگر گرفتی یه ندا به منم بده.من دستم از اون دنیا کوتاه!!!:cheesygri
استارکرفت و Deus EX رو میام ازت میگیرم.البته نه مفتی! کلیه حقوق شما محفوظ خواهد بود!!!
اگرم نخاستی منو ببینی عین فیلمهای پلیسی بندازش تو سطل زباله جنوب میدون هفت تیر!
راستی
چقدر تیز هستی تو.
البته از همون اول حدس زده بودم زرنگتر از این حرفا باشی!
فقط از تو وبلاگم انگار مچمو گرفتی؟!(تنها تو motigo اسممو دادم که اونم پاکش کردم ولی یادم نمیاد تو فروم یا حتی تو وبلاگ اسم و خصوصا ادرس شهر داده باشم! البته نه اینکه مهم باشه ولی بالاخره سوزش داره!!!:cheesygri)

مهسای عزیز فکر کنم از harvest moon خیلی خاطره داری ولی من کلا این بازی رو جالب نمیدونم.(البته سلیقه ای هستش)

آخرین ویرایش:
سلام
پ.ن: دوست نداشتم اسپم بدم ولی اینو مجبور بودم
حاجی راست میگه .
سید کجای حرفم عجیب بود ؟!!!!!
کسی هست بازی قدیمی harvest moon:back to nature رو بازی کرده باشه؟در موردش چند تا سوال دارم.
مهسا harvest moon که simolator هست فکر کنم .
یادمه خانوم اسکندری ( m_eskandari ) خیلی وارد بود به بازی .
اگر بتونی پیداش کنی خوبه .
=====
محمدرضا و مصطفی عزیز یک دنیا ممنونم .

بله بچه ها تاپیکشو پیدا کردم.رفتم اونجا
اینم آدرسش به هر حال اگه کسی خواست:
http://www.bazicenter.com/forums/showthread.php?p=380828&posted=1#post380828
مهسا harvest moon که simolator هست فکر کنم .
یادمه خانوم اسکندری ( m_eskandari ) خیلی وارد بود به بازی .
اگر بتونی پیداش کنی خوبه .
آره پرهام جان ولی پیداش نیست مریم.
خودمم واردم ها:دی

نه به اون شوري شور و نه به اين بي نمكي! بدون شك Oblivion قرباني ساده سازي براي X360 شده بود و به طرز افتضاح و نا اميد كننده اي ساده تر از Morrowind بود (من كه اولش يكه خوردم مخصوصاً به خاطر ديالوگ هاي عجيبش) ولي اينكه بگيم نقش آفريني نبود و اكشن ادونچر بود درست نيست. بازي هاي RPG خيلي از ويژگي هاي ژانر هاي ديگه مثل ادونچر و اكشن و استراتژي و ... رو دارند؛ بعضي بازي ها هم هستند مثل GTA San Andreas كه عناصر RPG دارند ولي كشيدن يك مرز بين بازي غير RPG و بازي RPG كار ساده اي نيست. همون نقطه قوت (فضاي خيلي بزرگ) كه بهش اشاره كردي يكي از ويژگي هاي اساسي CRPG هست.

به نظر من همه تقصیر رو نباید گردن 360 و PS3 و کلا کنسولها انداخت. به طور کلی یک روند و جریانی در این سالها به وجود آمده که به ساده و سبک سازی بازیها منجر شده و حتی بازی های انحصاری PC هم ازش در امان نبودند. Sim City رو که همه دیدیم چقدر با Sim City Societies ساده شد. The Sims 3 هم که کلی از جزئیات قرار کم کنه. Crysis هم عملا با یک شوتر کنسولی فرقی نداشت. سری Rainbow Six و Ghost Recon هم عملا اکشن خالی شده و آن جنبه های نظامی / تاکتیکی عمیق خود را از دست داده اند (در طول زمان و حتی قبل از کوچ کامل به کنسول در قالب Vegas و Advanced Warfighter.
از یک طرف صنعت بازی راه صنعت سینما را پیش گرفته که همه چیز به سمت فیلمهای پاپ کورنی و عامه پسند کشیده شده. همه با اصطلاح فیلم هنری آشنا هستیم. منظورم فیلمهای آشغال جشنواره پسند یا معنا گرای داخلی نیست. منظورم شاهکار های سینمای غرب چون Atonement، Sunshine و غیره است (از بین 2007 ها). دیگر باید خود را برای اصطلاح بازی های هنری آماده کنیم. امثال Shadow of the Colossus, Psychonauts, STALKER, The Witcher و... در بازار امروز جایی ندارند...
... که به عامل دوم یعنی موفقیت بازی های Casual و غیر حرفه ای بر می گردد. فروش سرسام آور Bejeweld، بسته های مکمل سطحی Sims و غیره باعث تغییر جبهه بازی سازان شده. Nintendo زود تر از رقبای کنسولی دست به کار شده و با انتشار بازی های فوق ساده و سبک صاحب پر فروش ترین بازی های نسل حاضر است. بازی Wii Sports آن قدر ورزش ها را ابتدایی کرده که آدم حالش بد می شود. تنیس این بازی به حدی ابتدایی است که تنیس NES یا سگا در مقابلش شبیه شبیه ساز است!!!
موفقیت و فروش افسانه ای Wii Sports (حتی در کشور هایی که با دستگاه باندل نیست) و Wii Fit وWii Play هم که دیگر تیر خلاص است.

همین کمک به موج بازی های سبک باعث شده که من کمی از Wii زده شوم. شاهکار های عمیق و حرفه مثل Zack & Wiki و No More Heroes هم مه فروش ندارند و در عوض Mario Kart و Wii Fit فروش چند میلیونی دارند.

چاره ای نیست جز وفق دادن و سازگاری. از نظر من بهترین کاری که می شود کرد، بها دادن به تلاش ها و نکات ریز برای احیای دوران طلایی ده 90 است. وقتی یک RPG کنسولی سیستم دیالوگ عمیق و درختی را بعد از سال ها بر می گرداند ما باید به استقبالش برویم و قدرش را بدانیم و کمی دیگر ضعف هایش را ببخشیم. به هر حال ME یک RPG کاملا کنسولی است اما حداقل در یک زمینه سعی کرده کمی عمیق تر از دیگر عناوین مشابه در همان یک زمینه یعنی دیالوگ باشد. BioShock هم جور دیگر. آن بازی به شدت نسبت به جدش System Shock 2 ساده شده اما حداقل در گوشه هایی تلاش خود را کرده.
در این دوران شاهکار هایی چون The Witcher، Psychonauts و... ارزششان بیش از جواهر و طلا است و لیاقت توجه بیشتر را دارند چرا که آینده در آشغال های EA, Nintendo, Activision و غیره خلاصه می شود.
New Super Mario Kart Bros Wii
NFS Street Edge 2123
Guitar Hero 45
Fifa 2899
Cry Something یا (A Generic shooter in jungle)
MMO***
...

خود Morrowind که خدای Oblivion محسوب میشه بسیار ساده تر از Daggerfall کار شده. دیگه دوران معصومیت تمام شده. باید بسوزیم و بسازیم.

ببخشید که زیاد صحبت کردم و از بحث Harvest Moon هم دور شدم. کلا هیچ وقت طرفدار آن سری نبودم.

ياشار جان در اين زمينه كه اين روند در طول چند سال اخير وجود داشته شكي نيست؛ ولي بدون شك كنسول ها عامل اصلي ماجرا بودند تا حدي كه بعضي ها اسم اين جريان رو كنسول سازي گذاشتند. نه اينكه بگيم X360 و PS3 عامل ماجرا بودند؛ ولي در كل كنسول ها اين روند رو تشديد كردند. من با ساده شدن بازي ها مخالف نيستم. مثلاً در مورد همون Daggerfall درسته كه از Morrowind وسيع تر بود؛ ولي اگه دقيق به بازي نگاه كنيم مي بينيم پر از Filler بود يعني تعداد بسيار زيادي شهر و آدم دقيقاً يكسان در بازي وجود داشت كه با بقيه فرقي نداشتند. فرقي نمي كنه آدم هاي تكراري 100 تا باشند يا 10000 تا، اگه خسته كننده بشند بهتره حذفشون كرد. در مورد Morrowind بايد بگم Filler ها كمتر و المان هاي اساسي گيم پلي و Quest ها بيشتر و بهتر از Daggerfall بودند. فروش بازي ها هم روي XBox كمتر از PC بود. اين روند در مورد Oblivion بد تر شد؛ اما جالب اين بود كه فروش بازي روي X360 از PC بيشتر شد (البته دلايل ديگه اي هم داشت).
در مورد ديالوگ ها منظورم ديالوگ هاي درختي نبود؛ چون بازي هايي مثل Daggerfall و Morrowind هم كه Cardbased هستند ديالوگ هاي درختي ندارند ولي ديالوگ هاشون بهتر از Oblivion بود.
اون بازي هاي انحصاري PC كه مثال زدي (مثلاً Crysis) به اين دليل ساده تر شدن چون قرار بوده كنسولي بشن و Crytek و EA از همون اولش هم قصد داشتن اين بازي ها رو كنسول بزنن. دلايل اين كنسولي كردن هم خيلي زياده و مثلاً نداشتن كنترل نا مناسب مثل كي برد و ماوس (نمونه اش تو Gears of War و جريان دكمه معروف A و Space كه بهزاد هم تو Review دقيقاً بهش اشاره كرده بود) ، نداشتن سخت افزار مناسب (نداشتن هارد ديسك مهمترين ويژگي بود كه در زمينه Save و اين قبيل چيز ها آسيب زيادي به بازي ها زد) و اينكه طرفداران كنسول ها عموماً اطلاعات كمتري داشتن و گيمر هاي مبتدي تري بودن (نه اينكه همشون مبتدي باشند - بعضي از طرفداران كنسول ها انصافاً محشر هستند ولي چون PC استفاده اش سخت تره آدم هاي وارد تر بيشتر طرف اون مي رند و بچه ها و مبتدي ها و Casual ها گزينه اي جز كنسول ها ندارند). بازي مثل Fallout 3 به حالت سوم شخص- اول شخص در اومد چون قرار بود كنسولي بشه. اما اين روند رو در مورد بازي هاي PC Exclusive واقعي نمي بيني مثل Neverwinter Nights 2 يا بازي هايي از اين دست. علاوه بر اين همون آدم هايي كه روزي روزگاري كنسول گيمر بودن يواش يواش طرف PC هم مي يان پس سليقه عمومي PC گيمر ها هم به تدريج عوض ميشه. ان مساله رو صرفاً نميشه گردن كنسول ها انداخت؛ ولي دليل اصلي و مهم اين قضيه كنسول ها بودن.

درسته که با حرفای یاشار موافقم ولی همونطور که سهیل گفت بخش عمده ای از این قضایا تقصیر کنسولهاست.
بنظر من هم MORROWIND بهترین بازی سری TES بوده و هست (بدبختی اینجاست که یاشار هم همین عقیده رو داره!) و اگر چه محیط بازی نسبت DAGGERFALL کوچکتر و به ظاهر ساده تر شد ولی همه اینها در راستای ارتقای سطح نقش افرینی این بازی بود در صورتی که در OBLIVION به قول سهیل عزیز قربانی کنسولی شدن شد.
ضمنا در اینکه من عاشق عناوینی مثل MASS EFFECT هستم شکی نیست و هرطوری بتونم از این عناوین حمایت میکنم.هرچی نباشه Bioware از معدود شرکتهاییه که تونسته RPG رو زنده نگه نداره خصوصا اینکه با ME بنظرم سطح بازیبازهای کنسولی رو ارتقا داده و دقیقا خلاف مسیر اشتباهی که اکثر بازیسازان در این چند وقته پیش رفتن حرکت کرده.:love:

امیدوارم هنر نمیره.بازی هایی مثل استاکر و سایه کلوسوس و psychonauts و به The witcher هنر محسوب میشن و از ته دل ارزو میکنم مثلا stalker رو با جزئیات بیشتر و با همون درجه سحتی ببینم.(خداییش استاکر یکی از بهترین نمونه های تاریخ بازی های رایانه ای در عمق بخشیدن به گیم پلی سطحی بازی های شوتر به مدد اضافه کردن المانهای بازی های بزرگ RPG خصوصا FALLOUT هستش.(انقدر خوب بود که به قول یاشار FALLOUT3 هم از این عنوان برداشت داشته باشه.هر چند به شخصه فیلم I AM LEGEND رو که خودش برداشتی از عناوین دیگه سینما و گیم بعلاوه مقداری خلاقیت بود رو یکی از تاثیر گزارترین فیلمها روی بازی ها در این سالهای اخیر میبینم و قول میدم نمونه های زیادی از این فیلم رو در عرصه گیم ببینید.)

آخرین ویرایش:
باعث خوشحالی منه که میبینم دوستای جدید این تاپیک رو قرق کردن و اینقدر با علاقه بحث رو ادامه میدند دستتون درد نکنه فقط امیدوارم قدیمیها هم قاطی بشن;)
مطلب محمد رو که میخوندم یه چیزی به فکرم رسید باتوجه به اینکه دوستانی که جدیدا به اینجا سر میزنند یعنی یاشار و عماد و امیر و بقیه دوستان جزو حرفه ایهای RPG حساب میشند و بقیه دوستان قدیمی هم همینطور میخواستم یه سوالی بپرسم که اگه حسش رو داشتید جواب بدید:
بنظر شما overratedترین , underratedترین RPG های تاریخ کدامها هستند؟ امیدوارم که جواب بدید تا بیشتر با نظر دوستان اشنا بشیم
نظر خود من در این مورد overratedترین RPGتاریخ بازیه Baldur's Gate II: Shadows of Amn و underrated ترین بازی تاریخ Might & Magic 9
البته نظر شخصیه منه:cheesygri
البته M&M9 واقعا جای دفاع داره برای من و کلا سرم درد میکنه که رو این شاهکار بحث کنم:cheesygri

Overrated ترین میشه Oblivion یا جدیداً Masseffect :دی

Underrated ترین .. خیلی سخته، ولی Planescape Torment .. که البته از نظر منتقدین و امتیاز و review و .. خوب تحویل گرفته شد ولی فروشش .. اصلاً .

تا یادم نرفته از سوابق آرپیجی بگم
تنها بازی توی این سبک که خیلی دوسش دارم و خیل هم بازی کردم فوتبالیستا بود :biggrin1: اون شماره دو
چقدرم خفن لول آپ میشد

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or