در مورد PC و Console یک بحثی هست به نام سلیقه که اون جداست وملت براساس سلیقه شون ممکنه یک پلتفرمی را انتخاب کنند. مثلا من چون کارم جوری هست که مدام جلو لپ تاپ هستم دوست دارم کنسول بخرم برای بازی که برای تایم کوتاهی هم شده از جلو لپ تاپ پاشم. یا اینکه یک سیستم یکپارچه مخصوص گیم داشته باشم که فقط کارش بدون دنگ و فنگ بازی کردن باشه. اینا تاثیر میذاره تو انتخابم ولی باعث نمیشه بیشمار مزایای PC را فراموش کنم
اگر فاکتور قیمت (این بیشتر تحت تاثیر رمز ارزه)، سلیقه و انحصاری های کنسولی را بذاریم کنار واقعا به نظرم PC کاملا تو یک لول دیگه است و اگر من این دومورد نباشه لحظه ای تو انتخاب PC درنگ نمیکنم.
در مورد کیفیت اجرایی بازی ها قویا میگم فقط یک یا دوسال اول بازی های کنسول و PC معمولا قابل مقایسه هستند. از سال 3 یک اختلاف کاملا معنادار بین کنسول و PC اتفاق می افته. شما همون سال 2015 ویچر نسخه کنسول را با PC مقایسه میکردید به این نتیجه می رسیدید. یا Battlefield V یا Metro یا همین اواخر هم سایبرپانک و...
مزایای PC :
Backward Compatibility عظیم : لحظه ای که سیستم خوب میبندی عملا از ابتدای خلق صنعت بازی ها دریایی از بازی را برا خودت آنلاک میکنی.
Emulator: تنها پلتفرمی هست که الان بری سراغش به جز یک بخش محدودی به کل لایبرری کنسول ها دسترسی پیدا میکنی
Mods : خیلی طرفدارش نیستم به شخصه ولی خب همه میدونم چه کمیونیتی عظیمی برای ماد هر بازی هست
بازی های انحصاری: خب برخلاف تصور عموم بیشترین تعداد انحصاری مال PC ه
گرافیک بالاتر: همونطور که گفتم عموما از سال دوم سوم یک اختلاف معنادار با کنسول داره
گرافیک قابل کاستومایز: تازه همین نسل بازی های کنسولی یکی دوتا آپشن گذاشتن. رو PC شما میتونی انواع تنظیمات را براساس سخت افزار و سلیقه ات انجام بدی
تعداد زیاد فروشگاها و هزینه کمتر بازی: شما میتونی توی انواع فروشگاه و ریجن ها بازی را تهیه کنی
آنلاین رایگان: نیازی به پرداخت هزینه نداری برای آنلاین بازی کردن
کرک و بازی قفل شکسته: خب مشخصه
انواع INPUT ها : از انواع دسته PS بگیر تا ایکس باکس و کیبورد و ماوس ..
دسترسی به تمام سرویس های Cloud
دسترسی به انحصاری های ماکرو و حالا هم سونی تا حدودی
دسترسی به سرویس های اشتراکی مثل Gamepass
خب همه اینا به کنار PC فقط یک کاربردش بازی هست. وقتی PC میخری صد ها میتونی کار دیگه باهاش بکنی...
من حرف شمارو قبول دارم و تمام مزایای pc روهم به درستی اشاره کردید. به جز این قسمت
"خب همه اینا به کنار PC فقط یک کاربردش بازی هست. وقتی PC میخری صد ها میتونی کار دیگه باهاش بکنی..." که واقعن ربطی به پلتفرم گیمینگ نداره و نباید در مقایسمون لحاظش کنیم.
جدا از سلیقه بعضی از گیمرها که کلن دیفالتشون کنسول یا pc هستش ، همونطور که گفتم اینجا بحث پوله فقط.
من یه سیستم همینجوری دور همی جمع کردم بد نیست یه نگاهی بندازیم
2070s = 35500
3700x = 10500
mb= 3000
ssd = 17000
psu = 5500
case = 1000
ram = 2500
mouse/key/od = 1000
حدودن 60 میلیون تومن هزینه یک pc با قدرتی مشابه xbox series x میشه.
xsx رو میشه با 18/19 تومن خرید. یعنی با کمتر از یک سوم هزینه pc
در خارج از ایران هم اختلاف حدودن در همین حدوده...
حالا اگر کسی pc گیمینگ نداشته باشه و محدودیت بودجه داشته باشه و بخاد بازیهای نسل جدید رو تجربه کنه، به نظر خودت خرید یک سریز ایکس با گیم پس منطقی تره یا این pc شصت میلیونی؟
یه نکته هم در مورد انتشار بازیهای سونی و مایکروسافت روی pc بگم. در ابتدا من باید ببینم سونی قراره چه بازیهایی و به چه شکل برای pc منتشر کنه تا بتونم کامل تحلیل کنم.
ولی در مورد مایکروسافت وضعیت کاملن مشخصه. سیاستی که مایکروسافت در پیش گرفته، هیچ تداخلی با پشتیبانیش از pc نداره.
در اصل مایکروسافت تمرکزش روی گسترش گیم پس معطوف شده. میخام پارو فراتر بزارم و بگم که به نظر من یکی از دلایل اصلی عرضه کنسول توسط مایکروسافت همین گیم پسه.
بازار هدف مایکروسافت افرادی هستن که نمیخان n هزار دلار پول یه pc گیمینگ بدن. این افراد میتونن با 500 دلار یه کسنول بخرن و مشترک گیم پس بشن و به این ترتیب وارد اکوسیستم میشن.
حالا شما اگر pc مناسب داری بازهم میتونی با خرید گیم پس وارد اکوسیستم بشی. و در نهایت مایکروسافت به این وسیله هم به هدف خودش میرسه.
این توضیح کوتاه رو دادم برای دوستانی که فکر میکنن عرضه بازیهای فرست پارتی مایکروسافت برای pc ، یه جور خود زنیه. خیر. اینگونه نیست بزرگوار. این یک بیزینس پلن هوشمندانه و برنامه ریزی شدس.
برآورد اولیه ام در مورد سونی اینه که مدیران سونی به این قطعیت رسیدن که فروش کنسولهاشون تضمین شدس. البته که با توجه به فروش خوبشون در این چند ماه میشه گفت حداقل در حال حاضر این نتیجه گیری منطقی به نظر میرسه. با این اوصاف فعلن تنها چیزی که میشه گفت اینه که عرضه بازیهای فرست پارتی برای pc رو به عنوان یک ارزش افزوده نگاه میکنن. بازهم میگم تا زمانی که مشخص نشه چه بازیهای و به چه شکل قراره برای pc عرضه کنند، نمیشه با اطمینان اظهار نظر کرد.
زمان مشخص میکنه که هدف اصلیشون چیه...