شرط و شروط تیم سویینی برای ولو تا دیگر بازیها را انحصاری اپیک استور نبینیم

Ali Venom

کاربر سایت
پس از سالها دوران جنگ کنسولی، حال به عصر جدید جنگ فروشگاه های پی سی وارد شده ایم و دیگر همه شما بهتر از من در گیر و دار رقابت اپیک استور و استیم هستید. فروشگاه اپیک گیمز که در ابتدای راه قرار دارد برای جذب مخاطبین شیوه کنسول سازان را در پیش گرفته و با انحصاری کردن بازیهای مولتی پلتفرم بر روی فروشگاه اپیک میخواهد از جامعه کاربران فعلی خود (فورتنایت بازها) نهایت استفاده را ببرد. هرچند این عمل مخالفان بسیاری دارد ولیکن به نظر با ارائه امارهای گلچین شده همانند فروش 2.5 برابر سریع تر نسخه جدید مترو نسبت به قبل و یا فروش 250 هزار نسخه ای بازی World War Z در عرض یک هفته، این روند موفقیت امیز بوده.

Tim-Sweeney-feature-2-1038x576.jpg

به هر جهت اقای تیم سویینی مدیرعامل اپیک گیمز در رشته توییت هایی جواب کاربران را پیرامون سیاست های اخیر فروشگاه اپیک داده. در بخش مهم این پرسش و پاسخ ها اقای تیم سویینی مطرح کرد که در حال حاضر مشکل شماره #1 توسعه دهندگان پی سی سهم 30% ای است و به دنبال حل این مشکل میباشد. او در توییتی دیگر اشاره کرد که اگر ولو سهم کمیسیون خود را تا 12% کاهش بدهد انها از انحصاری کردن بازیها برای فروشگاه اپیک استور دست میشکند و حتی بازیهای خود را بر روی استیم منتشر کند. هرچند این تمام خواسته تیم سویینی نیست، وی به صورت غیرمستقیم بیان کرد خواستار کراس بای و کراس پلتفرم هم هست.

نظر شما چیست؟

شما میتوانید رشته توییت های اقای تیم سویینی همراه با اضافیات را در لینک ذیل مشاهده کنید:

https://twitter.com/TimSweeneyEpic?ref_src=twsrc^google|twcamp^serp|twgr^author

آخرین ویرایش:
خشم ندارم . اینکه ملت از یک کمپانی چند بیلیون دلاری یک رقیب که میتونه به بازار PC خیلی کمک کنه دفاع میکنن برام قابل درک نیست.
آمار تمام کمپانی ها همیشه همینه اگه استیم میکه 90 میلیون یوزر داریم احتمالا خیلیاشون مثل همون مثالی که زدنن. بعدشم من گفتم 10درصد از 250 میلیون درواقع یک درصد کم دادم که منصفانه باشه.
12 درصد هم مرجع بله. Discord هم 10 درصد میگیره. تو itich.io شما میتونی درصد رو خودت مشخص کنی بزاری 0 کلا. نشون دهنده اینه که با 10 تا 15 درصد استور سودآور. حتی خود استیم اگه بازیت تا یک حدی بفروشه (چند میلیونی) درصد رو میاره رو 10 15. استاد سویینی هم نگقته این درصد رو. اینا کلی تحقیق و محاسبات میکنن همینجوری رندوم درصد انتخاب نمیکنن. همینجوری پست منو نقل و قول کردی بدون اساس تز بدی؟؟
من تز ندادم،وارد هم نیستم.اومدم استفاده کنم.منتها دیدم شما طیفی به قضیه نگاه نمیکنی و بد و خوب میبینی،
اینکه اپیک اومد درصدها هم تغییر داد خب این خوبه بر منکرش لعنت
من از همون روزی که اپیک زد تو اینکار خوشحال شدم چون میدونم ولو منفعل شده بود وبهترین اتفاق ممکن ورود اپیک بود.واگر خود اپیک هم خوب کار کنه مگه ملت حالشون خرابه که نرن طرفش.
بحث فقط بحث انحصاره ،و وقتی بحث انحصار اونم به قول دوستان سر 400 مگ میاد وسط قطعا از استیصاله که پای انحصار پیش میاد (با انحصار کنسول فرق میکنه)و کاربرها اینو فهمیدن،حالا هرچقدر هم بگیم تنها راه مبارزه با استیمه به نظر من غلطه،بینهایت نوآوری میشد کرد که به نفع خود صنعت گیم بود،همین پولارو میداد نیروی مغز استخدام میکرد تا یه جهش به وجود بیارن بد بود؟منتها الان داره صرف هیچ میشه،صرف یه دعوای عجیب بیخود
ضمن اینکه این دفاع رو از همون دیسکرود هم میشه انجام داد ولی این دیدکه اپیک میشه بینهایت خوب و استیم میشه دزد رو من میگم طیفیش کنیم

هزینه یک استور بر میگرده به تعداد سرورها و Data Center هایی که داره. این که بتونه ترافیک زیاد روی سرورهاشو تحمل کنه و هزینه Server Maintenance بده. همونطور که تو لینک هایی که دادید ذکر شده. همین الانش فورتنایت 250 میلیون پلیر داره. اگر بگیم 10 درصدش روی PC میشه حدود 25 میلیون. کل استدلال شما این که الان اپیک میتونه 12 درصد بگیره در آینده که یوزر هاش بیشتر شد و قابلیت های بیشتری اضافه کرد میفهمه 30درصد بگیره. ولی این حرف واقعا با احترام کامل احمقانه است. به همین دلیل هم مثال گونی رو زدم پست قبل. کل کمپین تبلیغاتی اپیک روی 12 درصد یعنی شما فکر میکنی اینا زمانی که داشتن تصمیم بگیرن چند درصد از فروش رو بگیرن تمام این هزینه ها و ... رو حساب نکردن و به 10 سال آینده شون فکر نکردن؟؟؟؟
من به هیچ وجه طرفدار انحصاری نیستم. ولی تو همین تاپیک قبل توضیح دادم متسفانه تنها راه مقابله با استیم در حال حاظر انحصاری. کامل تو تاپیک قبل توضیح دادم میتونید برید پست منو بخونید. (پیشنهاد میکنم این Thread تو استیم رو بخونید Hey Rami :: ULTRABUGS General Discussions) ولی شما اومدی تو پست قبل رسما اطلاعات نادرست میدی. میگی اگه هرکی بازی روی اپیک بفروشه، توی هر استور دیگه ای هم بفروشه باید 12 درصد بده. این کاملا اشتباه. شما بازی تو میتونی رو هر استوری بفروشی و موقع فروش درصد هر استوری درصد خودشو میگیره. ولی وقتی میای قرار داد انحصاری میبندی کاملا قضیه فرق میکنه. شما اومدی قرار داد بستی و امضا کردی معلوم اگر بازیتو تو استور دیگه ای بگیری 12 درصد ازت میگیره اپیک چون قرار داد بستی باهاشون کلی بهت برای انحصاری پول دادن. ولی شما اومدی لقمه رو پیچوندی که کسی که از این قضیه خبر دار نیست فکر کنه نه اپیک کلا 12 درصد از همه بازیهای استورش میگیره حتی اگه تو استور خودشم فروش نره.

در مورد GDC 2019 هم. به این فکر کردید که چرا هیچ وقت استیم GDC Talk نداشته از قابلیتاش تو GDCهای قبلی و امسال اومده Talk داده؟؟؟ چون سال های قبل هیچ رقیبی نداشته و حالا که دیده اوضاع خرابه و کل بازیسازا دارن کوچ میکنن تصمیم گرفتن Talk بزارن از ویژگی های جدیدشون حرف بزنن. توی کل Talk دارن مشخصات یک پلتفرم خوب میگن که بتونن اون 30درصد رو توجیح کنن. نصف اول Talk در مورد UI جدید و.. است نصف دوم هم داره در مورد راه و روش هایی که دولوپرها میتونن استفاده کنن برای پیدا کردن پلیرهای بیشتر حرف میرنه. یک سری آمار ارقام داره میده از کشورهای مختلف و غیره. والا جایی از زیرساخت ها "پیچیده" ما چیزی نشنیدیم.

حرفتون تا حدی درست هست، اما حتما میدونین که هزینه انتقال داده نمودار نمایی داره، ساپورت کردن 10 نفر اگر 10$ هزینه داشته باشه، ساپورت کردن 20 نفر لزوما بیشتر از 20$ هزینه خواهد داشت. شما دارین از فعالیت 25 میلیون پلیر فورتنایت بر روی PC صحبت میکنین، 25 میلیون که هیچ، اگر 100 میلیون هم پلیر هم فعال باشن بازم داده رد و بدل شده برای یک بازی آنلاین که در سطح بایت کار میکنه قابل مقایسه با کانتنت دلیوری عظیمی گیگابایتی که بر روی استیم انجام میشه نیست.
کسی نگفت اپیک با 12% سوددهی نداره (البته ممکنه واقعا نداشته باشه)، مورد اصلی این هست که اپیک هیچگاه قرار نیست تبدیل به استیم بشه. بنابر گفته خود آقای سویینی، جز چندی از فیچرهای اصلی استیم، قرار نیست بقیه فیچر ها به اپیک استور اضافه بشن. چنین سیستم عریانی شاید بتونه با درصد پایینتری به سوددهی برسه، اما مشخصا قرار نیست تجربه خوبی هم به کاربر ارائه بده.
استیم یک CDN هست که سرورهاش در سطح سرورهای مادر و بکبون اینترنت قرار دارن، ساز و کارش خارج از مفهوم اینترنت عمومی هست و شبکه اختصاصی خودش رو داره (درواقع یک اینترنت شخصی مخصوص خودش)، اپیک یه برنامه هست که دکمه میزنی از یه سرور بازی دانلود میکنه. اتفاقا خیلی جالب میشه اگر اپیک واقعا به موفقیت خاصی برسه و یه روزی مجبور باشه بیشتر از 10 هزار تا بازی رو ساپورت و دلیور کنه. آقای سویینی باید یکی رو اجیر کنه که یه بخش عظیمی از توییت هاش رو پاک کنه. :D امیدوارم برا اون روز پول خوبی سیو کنن. :D

بخش آخر حرفتون هم به کل اشتباهه، بازی های بزرگ ناشر های بزرگ رو استیم عرضه میشن. بازی های انحصاری PC رو استیم هستن و شرکت هایی مثل مایکروسافت برای اولین بار، و بتزدا پس از مدت ها دارن به استیم میان. تاخیر 6 ماهه و 1 ساله عرضه چند تا بازی رو استیم فکر نکنم بتونه حتی خراشی ایجاد کنه. سیاست های مقابله ای استیم از طریق ارائه امکانات بیشتر و بهتر به مشتریان و سازندگان هست که در طولانی مدت جواب خواهد داد، در عوض برام جالبه موج انحصاری های اپیک تا کی میتونه ادامه پیدا کنه.

من تا حالا هیچ بازی روی استیم منتشر نکردم ( نه به این خاطر که از ولو و .. بدم بیاد به این خاطر که بازی که قرار بود روی استیم منتظر کنم هیوقت تموم نشد و اگر هم در آینده بازی بخوام بسازم روی استیم منتشر خواهم کرد) و به هیچ وجه هم طرفدار اپیک نیستم. پست قبلیم هم گفتم که هیچ کمپانی به حاظر به ضرر نیست پس اینکه میگید من گفتم از جیب پدر و غیره میده هم بیخوده. من میگم 12درصد سوداور و استیم تنها دلیل که داره 30 درصد میگیره بخاطر مونوپولی که دارست نه باخاطر هزینه هاش. هرکس دیگه ای جز اپیک بود هم همینو میگفتم. فردا ولو بیاد بگه اوکی ما هم 12درصد میگیرم خوشحال میشم و طرفدرایشو میکنم. جالبه آدم هایی مثل شما رسما اومدید دارید از یک کمپانی که چندین ساله رسما داره از بازیسازا دزدی میکنه جلوی یک رقیب که میتونه باعث بهتر شدن بازار PC بشه و رقابت ایجاد کنه که در آخر سودش به گیمر میرسه دفاع میکنید بعد همه رو هم فن بوی صدا میکنید. ارث پدریم نیست اپیک، در آخر به دنبال بهتر شدن وضع داغون بازار PC ام. اینکه سعی دارید بحث و بکشونید به من و ایرانی بودن و خرما استیم خوردن واقعا خنده داره. آره تمام بازیساز های PC مدیون استیم برای فروش بازیشون استیم نبود هیچکس نمیتونست بازی بفروشه همه بازیسازا باید تا اخر عمرشون از ولو متشکر باشن برای پولی که بهشون میده چون همه دارن خرمای DADDY Gabe رو میخورن. رسما حرف هایی که میزنید کپی پیست این کامنتای داغون که تو یوتیوب و ردیت PC Gaming میخونه، یکم خلاق باشید حداقل.
بدبختی ملت ما اینه که خیلی ساده گول دروغ ها و وعده های یه عده رو میخورن و وقتی هم اون شخص خیلی شیک و مجلسی و مستقیم میگه تو برای من پشیزی ارزش نداری، ازش طرفداری میکنن.
بازم میگم کدوم مونوپولی؟ مونوپولی رو توضیح بده ببینم اصن. تو بازاری که GoG، Origin، UPlay، Battle.net، Windows Store هستن و همشون هم درآمدشون خوب و عملکردشون مثبته، استیم چجوری مونوپولی داره؟:)) یا فکر میکنی چون بیشتر مردم از استیم استفاده میکنن، بهش میگن مونوپولی؟:))
دزدی میکنه؟:)) بهتر شدن بازار PC توسط اپیک؟:)) بازار PC خرابه؟ بازار PC داغونه؟ یکی دو نمونه داغون بودن رو مثال میزنی؟ دزدی مایکروسافت و سونی اوکی هست؟ این بازاری که الان درست شده و این اعتماد ناشرها (به خصوص ژاپنی ها) و این کمرنگ شدن پایرسی رو اپیک درست کرده روی PC؟ مثکه شما واقعا نمیبینی که اپیک استور هدفش گیمر نیست و فقط سازنده هست؟:)) چند ده بار دیگه سویینی باید اینو توییت کنه تا حالیتون بشه؟ سنتون به اون موقع که که جناب کلیفی بی و اپیک گرانقدر گفتن شما PC گیمرا از دم پایرت هستین و PC Gaming چیزی جز اتلاف هزینه و وقت نیست، قد میده؟ حالا شدن ناجی؟:)) چه سودی به تو میرسه از اپیک؟ روشن کن ببینم واقعا از 88 درصدی که مثلا سازنده گیرش میاد، چی به توی گیمر میرسه؟
حرف های شما هم حرف های صد من یه غازه که زیاد این روزا میبینیم و بیشتر شبیه Crybabyهایی هست که موفقیت استیم بدجور میسوزونشون. جوری هم پست نده انگار چون یه باری نصفه نیمه ساختی، خیلی از آمار و ارقام و کارهایی که سازنده ها میکنن اطلاع داری و انگار هزارساله توی این صنعت داری فعالیت میکنی و تجربه داری. اون سوالاتی که ازت پرسیدم هم انتظار ندارم جواب بدی چون تجربه نشون داده چون جوابی نداشتی و نداری و نخواهی داشت، به طرز عجیبی اسکیپ میکنی.

اینکه 30 درصد زیاد هست یا نه رو نمیخوام بررسی کنم و در حدش هم نیستم. اما چند تا نکته هست که به نظرم باید بهش توجه شه.

1- احتمال خیلی زیاد اگه استیمی نبود واقعا PC Gaming به این قدرت فعلیش نمی رسید.

2- استیم تو افزایش سهم فروش دیجیتال نقش به سزایی داشته که خودش باعث سود بیشتر (نسبت به فروش فیزیکی) برای سازنده ها بوده (راستی چرا این قضیه دزدی استیم از بازی ساز ها با گرفتن سود مربوطه، برای سودی که شرکت های تکثیر نسخه فیزیکی و مغازه ها میگیرن بیان نمیشه)

3- استیم قابلیت اینو داره که سازنده خودش key بسازه و بفروشه. یعنی سازنده خیلی راحت می تونه بیاد اون 30 درصد استیم رو دور بزنه و مثلا به جای 30 درصدی که به استیم بخواد بده، key بسازه و جای دیگه بفروشه.

پ.ن: کلا این شرطی هم که گذاشته خیلی مسخره هست.اگه استیم بیاد درصد کمتر بگیره، اون وقت اپیک مسلما به جز انحصاری کردن دیگه راهی برا رقابت براش نمی مونه. چون تو اون شرایط تو استیم هم مشتری راضی هست و هم ناشر.

• Like
Reactions: Fratos
توی تاپیک قبلی هم توضیح دادم که داریم در مورد یک استور دیجیتال اینجا حرف میزنیم نه یه بازی. ایده دادن و نوآوری برای یه بازی جوابگو مثلا بگی یکی بیاد یک BR با ایده جدید بسازه که بتونه با فورتنایت رقابت کنه. ولی برای یک استور دیجیتال که کاربرد اصلیش، خرید و فروش بازی دقیقا چه ایده و نوآوری میشه داد که 100 میلیون یوزر یک پلتفرم که 10 ساله داره رو بازار PC حکومت میکنه رو بیاره سمت یک استور دیگه؟؟ همین اپیک یکی از دلایلی که حتی ذره ای شانس برای رقابت داره با استیم یه این خاطر که یکی از پرطرفدار ترین بازی های دهه اخیر و درست کردن. اینقدر ساده لوحانه به این قضیه نگاه نکنید.

چی درای میگی اصن؟؟؟؟ اینقدر ملت ایران ملت ایران نکن. فکر کردی مثلا همه تو بازیسنتر مغزشون کار نمیکنه تو یک نفر فقط قدرت تجزیه و تحلیل داری؟؟؟ حالا خوبه 90 درصد حرف هایی که میزنی رسما ترجمه این حرف های گیمرهای Reactionary توی Reddit و Twitter بعد اومدی اینجا تز میدی ما گول میخوریم شما باهوشی گول نمیخوری؟؟؟
شما تو هر پستی داری حرف دهن من میزاری و چیزایی میگی که من اصلا نگفتم. گور بابای اپیک. اتفاقا من از این کمپانی بدمم میاد مخصوصا بخاطر این قضایای اخیر که نشون میداد از کارکناشون 100 ساعت در هفته کار میکشن و بدبختا میرفتن تو دسشویی از بدبختیشون در طول روز توی کمپانی گریه میکردن رییسشون نشنوه. فکر کردی الان استیم بازار PC دستشه برای من فرقی میکنه یا به من چیزی میرسه که بخوام ناراحت باشم یا بخندم؟؟؟؟؟ کجای پستام حتی یکبارم از بازیسازیم حرف زدم که شما تو هر پستت تکرارش میکنی؟؟؟؟ اتفاقا این نشون میده شما داری از یه جای دیگه میسوزی اومدی داری توی این بحث سر ما خالی میکنی.
توی سال 2013 (احتمالا الان بیشتر) آمار نشون میداد که 75درصد بازار PC دست Steam.که این نشون دهنده این که مارکت بازی روی PC، یک مارکت Monopolistic، چون یک شرکتی مثل Valve بیشتر از 50درصد بازار دستشه و میتونه هر قیمتی که بخواد بزاره (30درصد) و بازیسازا رسما هیچکاری نمیتونن بکنن جز قبول کردن شرایط یا اینکه 75درصد بازار رو از دست میدن (معدود کمپانیهایی مثل EA و Ubisoft و Microsoft میرن استور خودشونو میزنن چون پولشو دارن ولی بازم میبینیم همین کمپانیها مثل Micro و Ubi باز دارن بازیهاشونو رو استیم میفروشن)
بعد شما اومدی Battle.net، Origin و Uplay مقایسه میکنی با استیم؟؟؟ استورهایی که کلا قصد رقابت ندارن با استیم و فقط بازی های انحصاری خودشونو میفروشن؟؟؟ همین نکته باید بهت نشون بده که چرا یک کمپانی مثل EA میاد اینقدر هزینه میکنه تیم استخدام میکنه هزینه زیرساخت و .. میده که استور خودشو بزنه ولی 30درصد نده به استیم. شما فکر میکنی EA اسکل پول دور بریزه دهن خودشونو سرویس کنن کلی هم فوش بخورن بخاطر استور داغونشون ولی 30 درصد نده؟؟؟ به این خاطر که 30درصد بیش از حد زیاده EA و Activision مطمئنا نمیرفتن سمت استور خودشون اگه deal بهتری میگرفتن. اینقدر GOG هم نکنید که همین چند هفته پیش بود خبرش اومدکه کلی آدم اخراج کردن به خاطر وضعیت مالی خراب GOG lays off 'around a dozen' employees amid report of financial struggles

شما باز مثل تاپیک قبل داری مثال سونی و مایکروسافت و میزنی. اونجا هم توضیح دادم. من که هیچ کلی بازیسازا توی توییتر هم صدبار توضیح دادن. خود سویینی هم توضیح داده که چرا سونی و مایکرو قابل مقایسه نیستن با استیم میتونی بری پست تاپیک قبل و بخونی نمیام اینجا دوباره توضیح بدم.

من هیچ وقت نگفتم اپیک قرار بازار PC رو خوب کنه. ولی شما نمیخوای قبولش کنی هی تکرارش میکنی. رقابت بازار PC رو بهتر میکنه. حالا چه اپیک باشه چه مایکرو چه دیسکورد چه سونی هرکی. اینقدرم کلیف رو وسط نکش. اصلا این بشر تو اپیک کار نمیکنه. چون یکی که تو اپیک کار میکرده 10 سال پیش یه چیزی گفته الان کل اپیک بده؟؟؟ اوه اپیک چند سال پیش بازی انحصاری میداده Xbox غلط میکنه بازی بده برای PC یا PS لول واقعا منطق جالبی دارید.

وقتی بازیساز درامد بیشتری داشته باشه توی یک پلتفرم، محصول بهتری هم برای اون پلتفرم میده. اگه بازیسازا پول بیشتری دربیارن رو PC شما پورت بهتر میبینی یا یک کمپانی مثل راکستار نمیاد بازی رو 1 سال تاخییر بده برای PC. مشکل ما همینه فقط یک جانبه فکر میکنیم. اوه به من چی میرسه از اپیک بازی بخرم؟؟ به من چه که اینا 88درصد میگیرن؟؟ به توچه؟؟ فردا که بازی با پورت آشغال رو PC اومد نیا اینجا گریه کن بگو چرا بازی فریم بالا 30 نمیاد.

جالبه که ما Crybaby خطاب میشیم. منم دارم 100 جانبه از استیم دفاع میکنم کسی به DADDY GABE بد بگه میریزم سرش؟؟؟ رسما دارید جلوی چیزی که میتونه باعث پیشرفت صنعت بشه (دوباره تکرار میکنم که شما نیای بگی من فن اپیکم گور بابای اپیک منظورم رقابت) بعد به ما میگید Crybaby؟؟ شما هایید که حاظر نیستید پیشرفت یک استور دیگه رو بیبنید بعد ما Crybabyام؟؟ یادمه پستهاتو میخوندم در مورد اینکه اپیک جاسوسی میکرده از استیم چون اپیک صاحب Steamspy.com رو استخدام کرده بود و ... بیخیال حاجی برو اینارو به کسی بگو که آدمایی مثل تو رو نشناسه رسما تمام حرفات کپی پیست هیچی از خودت نداری.
دوست عزیز میشه دوباره در مورد فرق سونی و مایکروسافت با استیم توضیح بدی
من خودم کنسول بازم برای بیشتر شدن اطلاعات خودم میخوام اگه لینک اون پست که توضیح دادی هم بدی خوبه

این چند پست اخیر که میخونم توش واژه رقابت دیدم که هی تکرار شده و اینکه میتونه به نفع بازار PC باشه، دقیقا درسته این حرف.
ولی از چه نوعی؟
اینکه بازیهارو انحصاری استوری کنی که از ویژگیهاش بارها گفته شده میشه رقابت؟
واینکه تهدید کنی تا استیم سود خودش از بازیهارو کم نکنه به همین منوال ادامه میدیم اسمش رقابت؟

اونجائی اسمش میتونست رقابت باشه که بازی انحصاری نمیشد، اپیک میومد سود کمتری میگرفت و امکانات در حد استیم یا بهتر تحویل گیمر میداد.
سازنده خودش تصمیم میگرفت که پلیر بیس بیشتر استیم انتخاب کنه و یا سود کمتر استور اپیک.

کاری که الان داره اپیک انجام میده من براش کلمه ای جز "گروکشی و تهدید و..." نمیتونم پیدا کنم، که به هیچ وجه هم به نفع بازار PC نیست.

این چند پست اخیر که میخونم توش واژه رقابت دیدم که هی تکرار شده و اینکه میتونه به نفع بازار PC باشه، دقیقا درسته این حرف.
ولی از چه نوعی؟
اینکه بازیهارو انحصاری استوری کنی که از ویژگیهاش بارها گفته شده میشه رقابت؟
واینکه تهدید کنی تا استیم سود خودش از بازیهارو کم نکنه به همین منوال ادامه میدیم اسمش رقابت؟

اونجائی اسمش میتونست رقابت باشه که بازی انحصاری نمیشد، اپیک میومد سود کمتری میگرفت و امکانات در حد استیم یا بهتر تحویل گیمر میداد.
سازنده خودش تصمیم میگرفت که پلیر بیس بیشتر استیم انتخاب کنه و یا سود کمتر استور اپیک.

کاری که الان داره اپیک انجام میده من براش کلمه ای جز "گروکشی و تهدید و..." نمیتونم پیدا کنم، که به هیچ وجه هم به نفع بازار PC نیست.
اینا که نیت خیر دارن به قول خودشون، استور فروش بازی هم قرار نیست خیلی امکانات داشته باشه و هدفش چیز دیگه هست و امکانات خرید و یکی دوتا آپشن دیگه مثل چت مثلا داشته باشه (به قول دوستان)! بیان به جای پول دادن برای انحصاری کردن (مثلا فکر کنم مبلغ 2 میلیون دلار به Phoenix Point دادن تا بازی رو انحصاری کنن و اونا هم خوشحال چون دو برابر کمپین جمع‌آوری گیرشون اومد) به کاربر تخفیف بدن (البته می‌دونم مترو 50 بوده اونجا، منظورم پیش گرفتن چنین راهی در کل هست به جای خرج برای انحصاری). بیان بگن آقای گیمر، این بازی همه جا داره 60 دلار فروخته می‌شه، ما میدیم 50تا خدمت شما، از سازنده بیچاره هم 12 درصد می‌گیریم که انشالله بچه خوبی باشه و بازی‌هاش رو خیلی بهینه‌تر براتون عرضه کنه! اما جای دیگه بخرین هم باید 60 دلار بدین، هم جیب سازنده رو می‌زنن! ما گیمرها هم بچه‌های خوب، می‌ریم از هرجا که راحت‌تر هستیم بازی رو می‌خریم. خیلی قشنگ‌تر بود قضیه!

این داستان سود بیشتر مساوی بهینه سازی بیشتر هم چیز جالبیه! مثلا سازنده Ark با سود خوبی که گیرش اومد و چند میلیون نسخه فروخت، بازی فوق کامل و بهینه ATLAS رو عرضه می‌کنه!

چی درای میگی اصن؟؟؟؟ اینقدر ملت ایران ملت ایران نکن. فکر کردی مثلا همه تو بازیسنتر مغزشون کار نمیکنه تو یک نفر فقط قدرت تجزیه و تحلیل داری؟؟؟ حالا خوبه 90 درصد حرف هایی که میزنی رسما ترجمه این حرف های گیمرهای Reactionary توی Reddit و Twitter بعد اومدی اینجا تز میدی ما گول میخوریم شما باهوشی گول نمیخوری؟؟؟
قسمت اول حرفت که لول. اینقدر تز ردیت و توییتر و کامنت های یوتیوبی نده اینجا چون اگر اونا بد هستن، تو بهشون سر نمیزدی. پس سر میزنی که همچین چیزهایی رو میگی:)) اونا بر خلاف تو دروغ های ملت رو خوب نشون میدن. کاری که تو و امثالت عادت کردین نادیده بگیرین.
شما تو هر پستی داری حرف دهن من میزاری و چیزایی میگی که من اصلا نگفتم. گور بابای اپیک. اتفاقا من از این کمپانی بدمم میاد مخصوصا بخاطر این قضایای اخیر که نشون میداد از کارکناشون 100 ساعت در هفته کار میکشن و بدبختا میرفتن تو دسشویی از بدبختیشون در طول روز توی کمپانی گریه میکردن رییسشون نشنوه. فکر کردی الان استیم بازار PC دستشه برای من فرقی میکنه یا به من چیزی میرسه که بخوام ناراحت باشم یا بخندم؟؟؟؟؟ کجای پستام حتی یکبارم از بازیسازیم حرف زدم که شما تو هر پستت تکرارش میکنی؟؟؟؟ اتفاقا این نشون میده شما داری از یه جای دیگه میسوزی اومدی داری توی این بحث سر ما خالی میکنی.
خب اینا رو که خودم همون اوایل لینک دادم و شما بعد از چند روز تازه دیدیش. من از چیزی نمیسوزم چون نه بچه هستم و نه دلیلی داره بسوزم. شما از 30% استیم فشار اومده بهت. Deal with it.
توی سال 2013 (احتمالا الان بیشتر) آمار نشون میداد که 75درصد بازار PC دست Steam.که این نشون دهنده این که مارکت بازی روی PC، یک مارکت Monopolistic، چون یک شرکتی مثل Valve بیشتر از 50درصد بازار دستشه و میتونه هر قیمتی که بخواد بزاره (30درصد) و بازیسازا رسما هیچکاری نمیتونن بکنن جز قبول کردن شرایط یا اینکه 75درصد بازار رو از دست میدن (معدود کمپانیهایی مثل EA و Ubisoft و Microsoft میرن استور خودشونو میزنن چون پولشو دارن ولی بازم میبینیم همین کمپانیها مثل Micro و Ubi باز دارن بازیهاشونو رو استیم میفروشن)
قسمت دوم هم باز زدی به در و دیوار و توضیح ندادی مونوپولی چیه. چون بیش 50% بازار دستشه، پس میشه مونوپولی:-j مثلا الان سامسونگ و اپل مونوپولی راه انداختن توی بازار موبایل.
اتفاقا یه فرق خیلی بزرگی بین استیم و ویندوز استور و یوپلی هست که خب انتظار ندارم شما درک کنی که چرا علیرغم اینکه اون دوتا خودشون از پولدارترین و گنده ترین شرکت های بازیسازی هستن، نمیتونن استور خودشون رو سر و سامون بدن.
بعد شما اومدی Battle.net، Origin و Uplay مقایسه میکنی با استیم؟؟؟ استورهایی که کلا قصد رقابت ندارن با استیم و فقط بازی های انحصاری خودشونو میفروشن؟؟؟ همین نکته باید بهت نشون بده که چرا یک کمپانی مثل EA میاد اینقدر هزینه میکنه تیم استخدام میکنه هزینه زیرساخت و .. میده که استور خودشو بزنه ولی 30درصد نده به استیم. شما فکر میکنی EA اسکل پول دور بریزه دهن خودشونو سرویس کنن کلی هم فوش بخورن بخاطر استور داغونشون ولی 30 درصد نده؟؟؟ به این خاطر که 30درصد بیش از حد زیاده EA و Activision مطمئنا نمیرفتن سمت استور خودشون اگه deal بهتری میگرفتن. اینقدر GOG هم نکنید که همین چند هفته پیش بود خبرش اومدکه کلی آدم اخراج کردن به خاطر وضعیت مالی خراب GOG lays off 'around a dozen' employees amid report of financial struggles
قسمت بولد شده قرمز:
Ubisoft now selling third-party games on Uplay Shop and its own games on EA's Origin
:-@
EA دقیقا نه هزینه زیر ساخت داده، نه دهن خودش رو سرویس کرده و کلی هم به خاطر استور داغونش فحش هم خورده و میخوره. زیاد بودن 30% رو هم با آوردن کلمه EA و Activision در کنارش شبیه جک نکن لطفا. لازم به ذکره بازی های Activision همگی رو استیم هستن (جدیدترین بازی که منتشر کردن، Sekiro بوده) و فقط یه دونه Black Ops 4 بوده که اونم به خاطر تغییر رویه بازی و همیشه آنلاین بودن روی Battle.net منتشر کردن تا راحت تر بتونن به آپدیت ها رسیدگی کنن و نیاز به هماهنگی با استیم نباشه.
اون لینکی رو هم که دادی حداقل میخوندی که خب بازم من انتظار این کارو ازت ندارم:
In contrast to that rosy framing, the former employee said that GOG is "dangerously close to being in the red," and suggested that the trend toward a greater revenue share for developers—the Epic Game Store offers 88 percent of revenues to developers, compared to
the 70 percent offered by GOG and Steam—will soon put pressure on GOG's bottom line, or already has.
اینکه اپیک ریده به بازار و داره کسب و کارهای کوچک و کوچک تر رو به گه میکشه، یه چیز واضح و مبرهن هست که شما فاقد درک این موضوعی.
شما باز مثل تاپیک قبل داری مثال سونی و مایکروسافت و میزنی. اونجا هم توضیح دادم. من که هیچ کلی بازیسازا توی توییتر هم صدبار توضیح دادن. خود سویینی هم توضیح داده که چرا سونی و مایکرو قابل مقایسه نیستن با استیم میتونی بری پست تاپیک قبل و بخونی نمیام اینجا دوباره توضیح بدم.
و البته منم البته توضیح دادم که آسمون آبیه ولی شما قبول نکردی. و صد البته کاوه هم توضیح داد و بازم شما زدی به کوچه علی چپ.
من هیچ وقت نگفتم اپیک قرار بازار PC رو خوب کنه. ولی شما نمیخوای قبولش کنی هی تکرارش میکنی. رقابت بازار PC رو بهتر میکنه. حالا چه اپیک باشه چه مایکرو چه دیسکورد چه سونی هرکی. اینقدرم کلیف رو وسط نکش. اصلا این بشر تو اپیک کار نمیکنه. چون یکی که تو اپیک کار میکرده 10 سال پیش یه چیزی گفته الان کل اپیک بده؟؟؟ اوه اپیک چند سال پیش بازی انحصاری میداده Xbox غلط میکنه بازی بده برای PC یا PS لول واقعا منطق جالبی دارید.
چرا اتفاقا گفتی:Arrowd::
جالبه آدم هایی مثل شما رسما اومدید دارید از یک کمپانی که چندین ساله رسما داره از بازیسازا دزدی میکنه جلوی یک رقیب که میتونه باعث بهتر شدن بازار PC بشه و رقابت ایجاد کنه که در آخر سودش به گیمر میرسه دفاع میکنید بعد همه رو هم فن بوی صدا میکنید.
ولی طبق معمول حافظه-ت ضعیفه و یادت میره چی میگی و چی میشنوی. یا نکنه اینجا منظورت از یه رقیب، بقالی ماشاالله سر کوچه بوده؟:-??
وقتی بازیساز درامد بیشتری داشته باشه توی یک پلتفرم، محصول بهتری هم برای اون پلتفرم میده. اگه بازیسازا پول بیشتری دربیارن رو PC شما پورت بهتر میبینی یا یک کمپانی مثل راکستار نمیاد بازی رو 1 سال تاخییر بده برای PC. مشکل ما همینه فقط یک جانبه فکر میکنیم. اوه به من چی میرسه از اپیک بازی بخرم؟؟ به من چه که اینا 88درصد میگیرن؟؟ به توچه؟؟ فردا که بازی با پورت آشغال رو PC اومد نیا اینجا گریه کن بگو چرا بازی فریم بالا 30 نمیاد.
انتظار نداشتم جک سالت رو دوباره تعریف کنی که با موفقیت اینکارو کردی:)) دوستان دقت کنید که اگر بازی سازها پول بیشتری در بیارن ==> پورت پی سی بهتر=)) یعنی تا بازی ساز کلا از عمد و از روی خارش میاد پورت پی سی رو خراب درست میکنه تا نشون بده که ملت پی سی گیمر بازیش رو نمیخرن و استیم هم اون وسط زیاد بر میداره:))
یعنی مثلا NieR و DS1 و ... پول کمی در آوردن که پورتشون اینطوری خراب بود و هیچوقت براشون پچ ندادن:( یعنی راکستار میدونه فروش 10 میلیون نسخه از GTAV روی پی سی کمه و به خاطر همین بازیاشو بعد از یه سال میده تا اینکه نسخه کنسولی خوب فروشش رو بکنه و بعد ته دیگش رو بده رو پی سی:( یعنی سازنده اول میفروشه تا ببینه پی سی گیمرا چیکاره هستن و بعد بازی رو بر اساس فروش عرضه میکنه:lol:
جالبه که ما Crybaby خطاب میشیم. منم دارم 100 جانبه از استیم دفاع میکنم کسی به DADDY GABE بد بگه میریزم سرش؟؟؟ رسما دارید جلوی چیزی که میتونه باعث پیشرفت صنعت بشه (دوباره تکرار میکنم که شما نیای بگی من فن اپیکم گور بابای اپیک منظورم رقابت) بعد به ما میگید Crybaby؟؟ شما هایید که حاظر نیستید پیشرفت یک استور دیگه رو بیبنید بعد ما Crybabyام؟؟ یادمه پستهاتو میخوندم در مورد اینکه اپیک جاسوسی میکرده از استیم چون اپیک صاحب Steamspy.com رو استخدام کرده بود و ... بیخیال حاجی برو اینارو به کسی بگو که آدمایی مثل تو رو نشناسه رسما تمام حرفات کپی پیست هیچی از خودت نداری.
اینکه Crybaby هستین رو شکی توش نیست و نیازی نیست به ما ثابت کنین که نیستین چون ما خودمون میدونیم که هستین. راستی دقت کردی ما مشکلی با بقیه استورها و پیشرفتشون نداریم؟ چیه زورت گرفته گندهای اپیک روز به روز بیشتر و بیشتر میشه و بوی گنشون فضای مجازی رو گرفته و فکر میکنی توهم توطئه از جانب ما هست؟
برو 4تا مطلب بخورن، برو 4تا تاپیک آمار و ارقام دنبال کن، برو یه خورده دنیا رو ببین چه خبره، برو 4تا آدم ببین تا حرفات اینقدر نپخته و خنده دار نباشن.

پ.ن: بقیه سوالات رو اسکیپ کردی دوباره و بنابراین من اینقدر میپرسم تا یا درست و حسابی جواب بدی و یا خیلی راحت بگی نمیدونم و یه چیزی پروندم:

مونوپولی رو توضیح بده.
دزدی کردن ولو رو توضیح بده.
بهتر شده بازار توسط اپیک رو توضیح بده.
بازار خراب و داغون پی سی رو توضیح بده.
نفعی که گیمرا از اپیک میبرن رو هم توضیح بده.

آخرین ویرایش:
رقابت زمانی معنی پیدا میکنه که سالم باشه اگه اپیک میومد اول کار یه استور و کلاینت با ویژگی های جدید میداد و من گیمر مجبور میکرد انتخاب بهتری هست نسبت به استیم کسی مشکلی نداشت ولی این که بیای یه استور بدی بدون داشتن پیش پا افتاده ترین نیاز های اولیه و از اون ور مونوپولی راه بندازی و شروع کنی جیب سازندها رو جلو جلو پر کنی این دیگه اسمش رقابت نیست!
قشنگ مشخصه اپیک فقط فقط والو هدف گرفته نه فکر رقابت سالم هست نه دلش برای گیمر میسوزه نه حامی سازنده ها هست این داستان هم اگه ادامه داشته باشه و اپیک ول کن مونوپولی نباشه در دراز مدت به بازار پی سی گمینگ ضرر میزنه.
سکوت والو هم واقعا جالبهB-)

یه جور میگین امکانات انگار از بدو تولد استیم امکانات داشته
خب اپیک هم داره امکانات استورش هر روز کامل تر میکنه ولی قرار نیست درصد خودشو بیشتر کنه
شما اگه فکر میکنی چهار تا قابلیت مثل انجمن و تصاویر ، لازمش 18 درصد سهم بیشتره هم بهتره صبر کنی ببینی بخشی از اون با 12 درصد روی استور اپیک اجرا میشه!
یه جور از قابلیت های استیم حرف مینید انگار کوه جابجا کرده
کوه جابجا کرده که یوبیسافت و EA و بتسدا و بلیزارد و ... نتونستن کاری رو که انجام میده انجام بدن. استفاده کردن ازش ساده اس فکر نکنید بالا نگه داشتنش هم ساده است

فعلا که استودیوها دونه به دونه دارن بازی‌هاشونو روی اپیک میدن و روز به روز هم بیشتر میشن. انگار اونا نمی‌فهمن چی براشون خوبه ولی یه مشت استیم‌بوی توی بازیسنتر می‌فهمن!

فعلا که استودیوها دونه به دونه دارن بازی‌هاشونو روی اپیک میدن و روز به روز هم بیشتر میشن. انگار اونا نمی‌فهمن چی براشون خوبه ولی یه مشت استیم‌بوی توی بازیسنتر می‌فهمن!
حالا شما اشکاتو پاک کن ایشالا درست میشه

کسی با اینکه بازیها روی اپیک میاد یا نه مشکلی نداره، مشکل اصلی اینه که اپیک بازیهارو روی استور درب و داغون خودش انحصاری میکنه.

از طرف دیگه گروکشی و تهدید میکنه که استیم باید اون کاری که من میگم بکنه، به همین سادگی و این خیلی مسخرست.
این حرکت منو یاد خرید تیم های لیگ برتر فوتبال میندازه، که بزور پول و تهدید، نماینده مجلس و... میخواستن بیان جزوی از لیگ برتر باشن و بعدشم تر بزنن به حیثیت خودشون و لیگ، سال بعدشم برن یک دسته پائینتر.

این انحصاری کردن ها برای سونی/ماکرو قابل دفاع هست چون میخوان کنسول بفروشن و...
ولی برای اپیک هدف چیزی جز خراب کردن بازار رقیب (استیم) نیست.
این تو تمام صحبت ها ،مصاحبه ها و خبرهائی که این مدت میاد موج میزنه، جالبه اصلا هم لاپوشونی نمیشه.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or