دیوید کیج: هیچ کس نباید برای بازی‌ها حد و مرزی تعیین کند!

Cloud Strife

کاربر سایت
آقای دیوید کیج، رییس استدیو Quantic Dream‌ و خالق بازی Beyond: Two Souls در مصاحبه‌ای با سایت گیم اسپات می‌گوید:

برخی اشخاص دیدگاهی سنتی نسبت به مقوله گیم دارند که این مساله، برخی اوقات ناامید کننده هست. بعضی از مردم دوست دارن بازی‌ها شبیه همون چیزی که از 30 سال گذشته وجود داشته باقی بمونن و فقط از نظر گرافیکی پیشرفت کنند. هیچ کس نباید به خودش اجازه بده برای بازی‌ها و چیزی که باید باشن حد و مرز تعیین کنه؛ هیچ کس همچین قدرتی نداره!

بازی‌های ویدیویی می‌تونن چیزهای بسیار متفاوتی باشن. Angry Bird یه بازیه، Call of Duty یه بازیه، World of Warcraft یه بازیه و Gone Home هم یه بازی. کی می‌تونه و اجازه داره تصمیم بگیره که "تو یه بازی هستی"، "تو یه بازی نیستی" و یا "تو عضوی از این خانواده نیستی!"؟ نه! بزارید این عرصه رو برای هرکسی که یک ایده جدید و متفاوت داره باز بزاریم و این خیلی خوبه که ما ببینیم کسی داره بازی می‌سازه که توش تیر انداختن اصلی‌ترین نکته نیست!

دو طیف از اشخاصی وجود دارن که ما باید ان‌ها رو متقاعدشون کنیم. دسته اول گیمرهای حرفه‌ای هستن که فکر می‌کنن بازی‌ها فقط باید درمورد شلیک کردن، کشتن، تحرک داشتن، رقابت کردن و بالا رفتن آدرنالین و هیجان باشن. ما باید متقاعدشون کنیم که Beyond رو بازی کنن و ان‌ها بگن "آره، این یه چیز متفاوته!". بله، این بازی در مورد یه دختر جوونه، نه، ان نمی‌تونه تفنگ داشته باشه. ولی شاید از تجربه این بازی لذت ببری چون یه تحربه متفاوت هست و قبلا چیزی شبیه این رو بازی نکردی.

دسته دوم افرادی هستن که اصلا گیمر محسوب نمی‌شن و ممکنه درک نکنن یک بازی چی می‌تونه باشه. اگه این دسته از اشخاص Beyond رو تجربه کنن ممکنه پی ببرن بازی‌ها می‌تونن بعضی وقت‌ها متفاوت‌تر از ان چیزی که توی ذهنشون هست و شکل گرفته باشن. ان‌ها فکر می‌کنن بازی‌های رایانه‌ای خیلی خشن هستن، برای همین چیزی برای ان‌ها ندارن که بخوان از تجربش لذت ببرن یا بازی‌ها بیش از اندازه پیچیده هستن و یا اصلا تیر اندازی و شلیک کردن جذابیتی برای ان‌ها نداره. و شما می‌گی که نه، یه لحظه صبر کن، بازی‌های کامپیوتری ممکنه یه چیز دیگه باشن! بیا Beyond رو بازی کن و ببین خوشت میاد یا نه!

Beyond: Two Souls روز گذشته به صورت انحصاری برای کنسول PS3 منتشر شد.

آخرین ویرایش:
واقعا خوشحالم که این کارگردان انقدر تو هدفش استوار هست که رو کاری که میکنه پایبنده و فقط میخواد یک چیز متفاوت خلق کنه.معلومه نمرات بازی هم تاثیری رو هدفش نزاشته.واقعا
Beyond یه تجربه استثنایی برای من بود که همیشه تو ذهنم میمونه.​

آخرین ویرایش:
کیج اساسا از بازی ب طور کل متنفر هست این رو میتونید تو مصاحبه ها و صحبت هاش متوجه بشید!
این که بیاند گیم هست یا نیست خب مسلما هست ! اما سوال اینه که واقعا کسی میشینه پای این گیم و گیمر هم هست(دنبال گیم پلی هست نه تماشا) نه کسی که نمیدونه اصلا گیم چیه, آیا بعد از طی کردن قسمتی از بازی بازم ادامش میده؟(این قضیه در مورد HR هم صادق بود)
من خودم ب شخصه Hr رو هم ی عنوان خالی از گیم پلی میبینم اما از این قضیه آگاه بودم و نشستم پاش(چون با این حال ب کاراش علاقه دارم)!شاید اگر دنبال گیم پلی بودم اصلا ادامه نمیدادم و بازیش نمیکردم

واقعا خوشحالم که این کارگردان انقدر تو هدفش استوار هست که رو کاری که میکنه پایبنده و فقط میخواد یک چیز متفاوت خلق کنه.معلومه نمرات بازی هم تاثیری رو هدفش نزاشته.واقعا BYOUND یه تجربه استثنایی برای من بود که همیشه تو ذهنم میمونه.

BYOUND باید هم تو ذهن شما بمونه، ولی Beyond را تصور نمی کنم! :d

يكي بياد پست هارو بخونه فكر ميكنه ديويد كيج رهبر انقلاب ازادي خواهانه ي مردمي هستش كه با يك نظام ديكتاتوري مبارزه ميكنن :d
استاد ، منجي ٢ عالم ، اثر جاودانه . خدايا توبه :d

يكي بياد پست هارو بخونه فكر ميكنه ديويد كيج رهبر انقلاب ازادي خواهانه ي مردمي هستش كه با يك نظام ديكتاتوري مبارزه ميكنن :d

این حرف کسی میزنه که اگر از Halo و Forza انتقاد کنی میزنه سایت و رو سر همه خراب می کنه :دی

طبق نظر جمیع بزرگان و صاحب نظرات صنعت گیم و روانشناسی بازی یعنی سرگرمی. راف کاستر هم یه کتاب در همین راستا داره به اسم Theory of Fun‌ که توش توضیح میده بازی های چیزی جز سرگرمی نیستن. رسالت یک بازی در اول و آخر اینترتین کردن مردم هست چون اساسا بخشی از دنیای اینترتینمنت محسوب میشه.

این حرفت کاملا تایید میشه.اما همینجا یه سوال پیش میاد!اگر بازی سرگرمیه!پس صنعت سینما هم سرگرمیه!ایا این دو یکی هستن؟رقص هم سرگرمیه!داستان نویسی هم سرگرمیه(همه ی اینا در دسته ی سرگرمی قرار می گیرن) ایا این یعنی همه ی این ها با بازی یکی هستن؟اون چیزی که باعث میشه یک بازی با یک فیلم , یا رقص و داستان ها متفاوت بشه دقیقا چیه؟اگر قبول داری گیم پلی هست (که برای این یکی خداروشکر تعریف مشخص داریم : Gameplay is the specific way in which players interact with a game, and in particular with video games. Gameplay is the pattern defined through the game rules, connection between player and the game, challenges and overcoming them, plot and player's connection with it. Video game gameplay is distinct from graphics, and audio elements.) بنابرین باید قبول بکنی که اگر فلسفه ی وجود گیم پلی رعایت نشه , هر داستانی هم برای بازیت نوشته باشی بازم یک جای کار می لنگه.اگر تفاوت سینما , داستان ها , رقص و ..... که همگی در حیطه ی سرگرمی هستن رو با بازی ها در گیم پلی نمی دونی , اون موقع کلا بحث متفاوت میشه و من این سوال رو ازت دارم.اگر تفاوت یک بازی با فیلم یا داستان و .... در گیم پلی نیست , پس چه چیزی این نوع سرگرمی ها رو از یک دیگر متفاوت می کنه؟ایا این یعنی هیچ تفاوتی بین صنعت بازی و سینما وجود نداره؟(دوستانه ازت پرسیدم خواهشا با لحنی دوستانه جواب بده بلکه فرهنگ بشه و باقی دوستان هم اینطور بحث کنن:دی)

یک از امیدواری های من به صنعت گیم این هست که با وجود عرضه سالانه بیش از 1000 بازی در سراسر دنیا هیچکس از بازی های این آقا الهام نمی گیره و راه ایشون رو نمیره که این برای من جای امیدواری داره که صنعت گیم از اصل خودش خارج نمیشه

یا خدا خودت کمک کردی بازی کلی نمره 4 و 5 گرفت اگر میانگینش می شد مثلا 9 این دوستان انقلاب مسلحانه میکردن:d

طبق نظر جمیع بزرگان و صاحب نظرات صنعت گیم و روانشناسی بازی یعنی سرگرمی. راف کاستر هم یه کتاب در همین راستا داره به اسم Theory of Fun‌ که توش توضیح میده بازی های چیزی جز سرگرمی نیستن. رسالت یک بازی در اول و آخر اینترتین کردن مردم هست چون اساسا بخشی از دنیای اینترتینمنت محسوب میشه.

در رابطه با اینکه این مهم با چه روشی باید تحقق بشه نه حد و مرز و قانونی نوشته شده و نه کسی این اجازه رو داره که براش تعیین کنه. یکی عین نینتندو میاد با یه بازی گیم پلی محور تورو سرگرم میکنه، یکی مثل کوجیما با داستان گویی، یکی عین راک بند با موسیقی و یکی هم عین دیوید کیج با روش مختص خودش. کیج مشخصا داره بازی میسازه چون تمام بازی هاش یک تجربه سرگرم کننده هستن. منتها جنس این سرگرمی خیلی متفاوت هست. انقدر که برامون عجیبه. میگیم این دیگه چیه؟

من اصراری ندارم که همه باید از این تجربه و فرمت خوششون بیاد. چون کاملا شخصی هست. و خودم هم جزو کسایی هستم که خوش نمیاد. پس از این نظر بحثی باهم نداریم. اما حق هم نداریم کل کار رو زیر سوال ببریم، ان هم به سخیف ترین شکل ممکن، یعنی به بهانه نظر شخصی که داریم! کیج یه راه جدیدی رو برای بازی های رایانه ای پایه گذاری کرده که فعلا افراد کمی در ات مسیر قدم گذاشتن و دوست دارن قدم بزارن. اما شک نکنید در آینده چیزی که این نسل پایه گذاری کرده تثبیت میشه و به عنوان یک استاندارد از طرف عموم گیمرها پذیرفته میشه.
داری میگی بازی یعنی سرگرمی یعنی الان فیلم دیدن هم بازی هستش؟؟؟!!!!
اون عزیزانی هم که گفتی همشون توی بازیشون باید فعالیت داشته باشی نمیتونی یه جا بشینی و در لحظه مناسب یه دکمه رو بزنی.
چیزی که ما داریم دربارش بحث میکنیم بازیهای کامپیوتری هستش،این بازیها یه معیارهای دارن که باید رعایت بشن وقتی یه نفر یه چیزی میسازه و این معیار هارو رعایت نمیکنه نمیشه به اون ساختش گفت بازی.
این بزرگوار که در زمینه رعایت این معیارها ترکوندن.

تا کن لیواین و کوجیما هستن که داستان میسازن خدا اونم با گیمپلی ابرقدرت کسی نمیتونه به کیج بگه استاد ...... اگه گیمپلی اینفینیت رو کنار بگذاریم داستانش باز هم به بازی های کیج سره پس شق القمر نکرده ایشون با داستان سرائی ..... گرافیکم اگه تونست با وجود هوش مصنوعی که اون 2 تا بازی دارن بازم همونو ارائه بده کار بزرگی کرده نه با حذف کردن یکی از عناصر پر مصرف قدرت کنسول اینطوری باشه پس Advent children رو من وسطش QTE میزارم تا بخورتش...
....... من خودم دوست دارم بازی هاش رو بازی کنم ولی نباید بخاطر کم نیاوردن کورکورانه از چیزی حمایت کرد هر کنسولی بازی خوب بد داره میخواد PS1236 یا Xbox 23569 باشه

شما ماکروفن ها بهتره برین ماینکرافتتون رو بازی کنید. :))
npj3pnmjp9ir6hx7cdax.png
avpdqlzp8s1901vsch99.png
45f79b_d6ca.jpg

همین حرفا رو میزنه که ملت به بازیاش نمره نمیدن دیگه :دی

اون سایت هایی که نمره کم میدن یا مریضن یا منتقد نیستن چون نمی دونن بازی سازی راحت نیست!2 سال وقت گذاشتن رو یه بازی راحت نیست! 2 سال زحمت کشیدن برای ساختن بازی راحت نیست!ساختن شاهکار راحت نیست!همین که ایشون اینهمه رو بازی زحمت کشیده جای تشکر و قدر دانی داره!:|

3 4 صفحه خوندم فقط و فقط به این نتیجه رسیدم که ملت ما لیاقت دموکراسی ندارند..

اقا یارو حال کرده این بازیو بسازه با تمامه ویژگیهاش.. به من شما چه ربطی داره؟ هرکی حال میکنه انجامش میده هرکیم حال نمیکنه نمیده, دیگه این فیلسوف بازیا چیه در میارین نقد بازی یه چیزه کوبیدن به بازی و سلیقه دیگران یه چیزه دیگه

ایا از فردا قراره تمامه بازیها به این شکل ساخته شن؟ ایا beyond باعث میشود gameplay به مرور زمان محو شود؟ نکنین اینکارو جون جدتون 12 ساعته یه سره دارین میتوپین به بازی داداش خوشت نمیاد دانلودش نکن, به x و y که خوششون میاد چیکار داری؟

يكي بياد پست هارو بخونه فكر ميكنه ديويد كيج رهبر انقلاب ازادي خواهانه ي مردمي هستش كه با يك نظام ديكتاتوري مبارزه ميكنن
yahoo_4.gif

استاد ، منجي ٢ عالم ، اثر جاودانه . خدايا توبه
yahoo_4.gif

اگه شما و دوستانتون اینقدر تو تاپیکا نمک فلفل نمیپاشیدین الان هیچکدومه اینا به وجود نیومده بود الکی جو هم نده کل حرف اینه بازی انحصار ps3 سبکشم خاص و میشه گفت جدید بعد دوستانی که حتی ps3 ندارند از همه بیشتر شور حسینی گرفتتشون که بازیو بکوبن, تو به سونی فنها میگی "حامی رهبر نظام دیکتاتوری فلان بیسار" منم به شما میگم "یه سری ادم بیکار که 1.5 ساله انحصاری درست حسابی ندارند و فقط از رو سرگرمی و یه سری مشکلات درونی میان تو تاپیکه بازی که دستشون بهش نخورده و نمیخوره و فقط میکوبن"

هیچکسی نگفت این بازی خداست خفنه ابر سرگرمی قرن(اگرم گفته مطمئنن نظر شخصیشه) پس مشکلتون چیه الان؟ به نظر من دیوید کلن راست میگه, بازی که بازیه واسه هیچی نباید حدو مرز گذاشت(تا جاییکه باعث تخریب نشه) این دموکراسیه دوستان, فرق ما با انسانهای پیشرفته امروزی و مدرن فقط همینه

آخرین ویرایش:
من که هنوز نتونستم هیچ کدوم از بازی های دیوید کیج رو بازی کنم ولی ایشالله تا چند وقت دیگه ایشالله امتحانشون میکنم ... به احتمال خیلی زیاد هم از بازی هاش خوشم میاد آخه بازی ای که داستان محور باشه رو رو خیلی خوشم میاد ازش !

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or