دوستان شدیدا به کمکتون احتیاج دارم. لطفا این تا آخر مطالعه کنید.
یه مادربورد ASUS TUF B450-PRO GAMING خریدم (همراه با RYZEN 5 3600)، از یه فروشگاه اینترنتی. نسبت به فروشگاه های دیگه قیمت خیلی مناسبی داشت.
امروز این مادربورد و سی پی یو رسید دستم و بستم روی کِیس. پاور رو متصل کردم و سیستم بدون مشکل روشن شد. ولی ارور "CPU fan error" داد. چک کردم دیدم فَن سی پی یو در حال چرخشه، اما سیستم نمی تونه فن رو شناسائی کنه. دکمه F1 رو زدم وارد ستاپ شدم. دیدم بله، فَن نمایش داده نمی شه و هیچ دُور چرخشی نشون نمی ده. مثل عکس زیر دونه دونه کانکتورها رو عوض کردم. روی سه تا کانکتور جواب نداد، اما روی کانکتور آخری فن رو شناخت و مشکل حل شد.
View attachment 138160
View attachment 138161
بعد از رفع این مشکل، ویندوز 10 نصب کردم. وارد ویندوز شدم و از بخش update & security درایورها و آپدیت ها رو نصب کردم. اما مشکلی که داشتم این بود که بخش صدایِ ویندوز فقط مانیتور رو شناسائی می کرد و نمی تونست اسپیکر رو بشناسه! هندزفری هم وصل کردم اما اونم نشناخت!
View attachment 138162
فقط مانیتور رو نشون میده! در حالی که روی سیستم قبلی هم مانیتور رو نشون می داد هم اسپیکر!
View attachment 138163
رفتم سایت رسمی ایسوس تو این لینک
TUF B450-PRO GAMING Driver & Tools | Motherboards | ASUS Global
و تمام درایورهای مادربورد رو دانلود کردم، اما نتیجه ای نداشت! اصلا هیچ وسیله ای که به لاین خروجی صدا وصل می کنم نمی شناسه! نکته جالب اینجاست که بعد از نصب درایور صدا حتی آیکون Realtek هم تو منوی ساعت نمایان نمی شه!!!!
بــایوس مادربورد رو هم آپدیت کردم، اما هیچی به هیچی!
View attachment 138164
دیگه زدم به سیم آخر و دوباره ویندوز عوض کردم! اینبار اجازه ندادم خودِ ویندوز درایوری رو نصب کنه. همون درایورهائی که از سایت ایسوس گرفته بودم رو نصب کردم. AMD Chipset Driver و Realtek Audio Driver .
اما باز هم مشکل حل نشد و سیستم هیچ اسپیکر و هندفری رو شناسائی نمی کنه!!!! فقط مانیتور که با کابل DisplayPort به گرافیک متصله.
اینم بگم که از اتصلات کِیس فقط دکمه های پاور و ریست و چراغ هارد رو نصب کردم. چیزهای دیگه رو وصل نکردم چون نیازی نیست به نظرم.
View attachment 138167
مادربورد سی دی هم داره. اما سی دی رام ندارم که تست کنم. اما فکر نمی کنم تفاوتی ایجاد کنه، چون درایورهای مادربورد رو از سایت رسمی دانلود کردم! فرقی با سی دی نداره مسلما!
الان سوالی که دارم اینه...
آیا مادربورد مشکل سخت افزاری داره!؟؟؟
غیر از مشکل سخت افزاری چیز دیگه به ذهنم نمی رسه!
چه کنم به نظرتون؟؟
مشکل از کجاست؟؟
فرشید جان ممنون می شم کمک کنید شما هم
Farshidstar2012