تاثیر فن در بقای کنسول Xbox 360

وضعیت کنسول شما با فن یا بدون فن

• با وجود فن از ابتدا ، کنسولم دچار مشکل چراغ قرمز شده

رای‌ها: 40 10.8%
  • بدون وجود فن از ابتدا ، کنسولم دچار مشکل چراغ قرمز شده

رای‌ها: 45 12.2%
  • کنسول من مشکل چراغ قرمز نداشته

رای‌ها: 285 77.0%

• مجموع رای دهنده‌ها
    370
چرا 9 ولت ؟ میشه 1یه کم بیشتر توضیح بدی ؟ لینک هم که گفتی اگه مبیشه بده. مرسی

من متن آموزش 9ولت‌کردن فن‌ها رو چند وقت پیش ‌نوشتم. مونده بود عکس‌هاش که باید با دوربینم می‌گرفتم و آموزش کامل می‌شد و بعد منتشرش می‌کردم. اما این وسط دوربینم دزدیده شد، و این آموزش هم نیمه‌کاره موند! یه قسمتیش رو اما این‌جا برات می‌ذارم:

طبق شکل زیر و با توجه به گراف‌های آبی و سرخابی‌رنگ، تفاوت محسوسی در کاهش دمای GPU، خواه فن‌ها با ولتاژ 9، 10 یا 12 ولت بچرخند وجود ندارد:

heatsink800600.gif

دلیل آن هم محدود بودن هوای مکنده‌شونده‌ای ا‌ست که در تونل سفیدرنگ یا همان Shorud وجود دارد. یعنی از یک ولتاژ مشخص به بعد، با افزایش ولتاژ، تنها پره‌های فن تندتر می‌چرخند و صدای مزاحم بیشتری تولید می‌کنند، در حالی که میزان هوای مکنده‌شونده ثابت مانده است. برای همین تغییر ولتاژ فن‌ها از 5 به 9، به جای از 5 به 12، مخصوصا در حالی که از مُد بسیار توصیه‌شونده‌ی Air Shroud استفاده می‌شود (گراف سرخابی‌رنگ) منطقی به‌ نظر می‌رسد.

من متن آموزش 9ولت‌کردن فن‌ها رو چند وقت پیش ‌نوشتم. مونده بود عکس‌هاش که باید با دوربینم می‌گرفتم و آموزش کامل می‌شد و بعد منتشرش می‌کردم. اما این وسط دوربینم دزدیده شد، و این آموزش هم نیمه‌کاره موند! یه قسمتیش رو اما این‌جا برات می‌ذارم:

طبق شکل زیر و با توجه به گراف‌های آبی و سرخابی‌رنگ، تفاوت محسوسی در کاهش دمای GPU، خواه فن‌ها با ولتاژ 9، 10 یا 12 ولت بچرخند وجود ندارد:

heatsink800600.gif

دلیل آن هم محدود بودن هوای مکنده‌شونده‌ای ا‌ست که در تونل سفیدرنگ یا همان Shorud وجود دارد. یعنی از یک ولتاژ مشخص به بعد، با افزایش ولتاژ، تنها پره‌های فن تندتر می‌چرخند و صدای مزاحم بیشتری تولید می‌کنند، در حالی که میزان هوای مکنده‌شونده ثابت مانده است. برای همین تغییر ولتاژ فن‌ها از 5 به 9، به جای از 5 به 12، مخصوصا در حالی که از مُد بسیار توصیه‌شونده‌ی Air Shroud استفاده می‌شود (گراف سرخابی‌رنگ) منطقی به‌ نظر می‌رسد.
این فنی که بچه ها بافن معمولی کامپیوتر میسازن چی اثری داره؟؟

heatsink800600.gif

.

نتایج این نمودار فقط بدلیل تغییر ولتاژ فن نیست بلکه تغییر هتسینک ها در این نمودار نقش مهمی دارند .در این نمودار از هتسینک جدید استفاده شده (هتسینک مسی) که نتایجش رو با توجه به تغییر ولتاژ فن نشون میده.
این نمودار تاثیر هتسینک مسی(copper heatsink) رو میخواد نشون بده که اتفاقا با بالاتر بردن ولتاژ بسیار بهتر کار میکنه ولی با هتسینک فابریک 360 از 10 تا 12 ولت تغییر زیادی نداره .

آخرین ویرایش:
یعنی با توجه به این نمودار هیتسینک فابریکی خنکتر از مسی هستش؟که البته این بده چون نشون میده فابریکی قادر نیست همه حرارت رو از گرافیک بگیره
از این نمودار چیزهای دیگه هم میشه فهمید:
1.در حالتی که ولتاژ فنها از 10 بیشتر میشه استفاده از divider تاثیر محسوسی در خنکی نداره:confused:
2.در حالت فن 9 ولت دما زیر 50 هست :eek:که حداقل مطمئنا در کنسول من بیشتر از این حرفاست:laughing:
در ضمن اگه در حالت 5.4 ولت دمای هیتسینک زیر 60 باشه قاعدتا نباید هیچ قلعی ذوب بشه:)پس این همه 3 چراغ برای چیه

پ.ن :بیاید یه فکری برای زیر ایکس کلمپ ها بکنیم .تو این مدتی که فنها رو 12 ولت کردم,همه جای کنسول خنک شده ,بجز این قسمت که اتفاقا فکر میکنم حیاتی ترین قسمتی باشه برای خنک کردن که اصلا فراموش شده:laughing:
به نظر من ایجاد چند سوراخ بزرگ در زیر ایکس کلمپ gpu و بدنبال آن,ایجاد یک سوراخ بزرک در بدنه پلاستیکی زیر آن و قرار دادن یک فن دمنده در اون ناحیه,میتونه مشکل اون قسمت رو هم حل کنه:cool:
نظر شما چیه؟

آخرین ویرایش:
یعنی با توجه به این نمودار فن فابریکی خنکتر از فن مسی هستش؟

اون فن مسی رو یکی از اعضای سایت Xbox-Scene ساخته بود که پروژه‌ش شکست خورد. دلایل این نتایج عجیب و غریبی هم که گراف‌های زرد و زنگاری نشون می‌دن، خیلی زیاده که توصیه می‌کنم که این تاپیکو بخونید.
نتایج این نمودار فقط بدلیل تغییر ولتاژ فن نیست بلکه تغییر هتسینک ها در این نمودار نقش مهمی دارند .در این نمودار از هتسینک جدید استفاده شده (هتسینک مسی) که نتایجش رو با توجه به تغییر ولتاژ فن نشون میده.

ما اصلا به اون قسمت نمودار که هیت‌سینک‌ها عوض شده‌ن کاری نداریم. من هم اشاره‌ای نکردم. شما اون دو گرافی که مربوط Stock Heatsink هستن رو ببین.
در ضمن اگه در حالت 5.4 ولت دمای هیتسینک زیر 60 باشه قاعدتا نباید هیچ قلعی ذوب بشهپس این همه 3 چراغ برای چیه
بنظرم این نمودار اساسا غلطه

اولا ذوب شدن قلع‌ها باعث سه‌چراغ نمی‌شه. قلع‌ها ذوب بشن که خوبه!! می‌شه دقیقا همون کاری که توی روش LAWDAWG0931 X-Clamp Replacement انجام می‌شه!!
دوما این نمودارو همون کسی تنظیم‌کرده که روش X-Clamp رو ابداع کرده و همه‌ی دنیا به حرفاش اطمینان دارن. اگه اون نبود، الان روی کنسول‌های همه‌ی ما یک وجب خاک نشسته بود ;)

در حالت فن 9 ولت دما زیر 50 هست که حداقل مطمئنا در کنسول من بیشتر از این حرفاست

تو چطوری دمای قطعاتت رو اندازه گرفتی؟ می‌شه آماری دقیق‌تر بذاری؟

سامان جون در این مورد هم یه نظری بده لطفا;)
پ.ن :بیاید یه فکری برای زیر ایکس کلمپ ها بکنیم .تو این مدتی که فنها رو 12 ولت کردم,همه جای کنسول خنک شده ,بجز این قسمت که اتفاقا فکر میکنم حیاتی ترین قسمتی باشه برای خنک کردن که اصلا فراموش شده
به نظر من ایجاد چند سوراخ بزرگ در زیر ایکس کلمپ gpu و بدنبال آن,ایجاد یک سوراخ بزرک در بدنه پلاستیکی زیر آن و قرار دادن یک فن دمنده در اون ناحیه,میتونه مشکل اون قسمت رو هم حل کنه
نظر شما چیه؟
.........
تو چطوری دمای قطعاتت رو اندازه گرفتی؟ می‌شه آماری دقیق‌تر بذاری؟
با یدونه مولتی متر دیجیتالی.خیلی اسونه
70.gif

البته تو این کنسول جدیده امتحان نکردم.ولی اون قبلیم که از بین رفت اینجوری بود

آخرین ویرایش:
من یک هفته ای هست کنسولم رو گرفتم ازهمون اولش باد خیلی داغی بیرون میداد امروز رفتم پیش طاهر
خواستم سوپرکولر بگیرم که گفتن سوپر کولر اون کارایی لازم رو نداره وبهترین راه 12 ولت کردن فن کنسول
هست الان 2-3 ساعت باهاش بازی کردم گرم هم نشد در حالی که قبلا بعد از 1ساعت داغ میشد
هزینش هم از فن اضافه بستن خیلی کمتره یه چیزی حدود 7-8 هزار تومان:laughing:

سامان جون در این مورد هم یه نظری بده لطفا;)

.........

با یدونه مولتی متر دیجیتالی.خیلی اسونه
70.gif

البته تو این کنسول جدیده امتحان نکردم.ولی اون قبلیم که از بین رفت اینجوری بود

کرمانشاهی های عزیز من فن های کنسولم 12 ولت نیست و میترسم خودمم دست بزنم :blushing:
چی کار کنم. تو پی ام بگید آقا سامان دوباره شاکی نشه :-"

آخرین ویرایش:
دوستان من یه سئوالی داشتم من بجای اینکه دوتا فن pc را بندازم پشت دستگاه اونا را زیر کنسول به صورت دمنده قرار دادم ایرادی که نداره؟

من یک هفته ای هست کنسولم رو گرفتم ازهمون اولش باد خیلی داغی بیرون میداد

اتفاقا هرچی باد گرم‌تری بیرون بزنه بهتره. اگه گفتی چرا؟ درسته، چون یعنی توی کنسول خنک‌تره ;)

بیاید یه فکری برای زیر ایکس کلمپ ها بکنیم .تو این مدتی که فنها رو 12 ولت کردم,همه جای کنسول خنک شده ,بجز این قسمت که اتفاقا فکر میکنم حیاتی ترین قسمتی باشه برای خنک کردن که اصلا فراموش شده
به نظر من ایجاد چند سوراخ بزرگ در زیر ایکس کلمپ gpu و بدنبال آن,ایجاد یک سوراخ بزرک در بدنه پلاستیکی زیر آن و قرار دادن یک فن دمنده در اون ناحیه,میتونه مشکل اون قسمت رو هم حل کنه
نظر شما چیه؟

یه چیزی توی این مایه‌ها دیدم روی نت. بذار بگردم پیداش کردم برات می‌ذارم.

اين نمودار ميتونه كمك خيلي خوبي باشه بخصوص كه گفتين تهيه كنندش هم خيلي معتبر هست. حالا من چندتا سوال دارم:
1-همونطور كه ميبينيد دماي اشباع سينك نزديك 45 درجه هست كه با 12 ولت كردن فنها ميشه به اون رسيد. با اين حساب اگه فنها 12 ولت بشه با توجه به رسيدن سينك به دماي اشباع ديگه اون روشهاي Shroud Divider و افزودن فن داخلي كارايي نداره.اگه تو همون تاپيك هايي كه اون روشها گزاشته شده نگاه كنيد ميبينيد كه اونها هم نتونستن به دماي كمتر از 45 برسن كه طبيعيه.با اين نتيجه گيري موافقيد؟
2- همونطور كه ميبينيد حداكثر دماي gpu با هيت سينك 60 درجه هست. اين دما چطور ميتونه به يه قطعه آسيب برسونه؟ يه مسير روي pcb رو تغيير بده؟و........ اصلا اين مشكل حرارتي با اين دما به چه چيزي آسيب ميزنه؟
3-دماي روي اون رمها وبريج كه گفتين كسي ميدونه حدودا چنده؟

به نظرم که این 3 چراغ یک دلیل از نظر فیزیک لحیم کاری توشون هست چون مثلا لحیم شما یک هویه هرچه قدر هم که داغ باشه باید چند ثانیه بگیری روش تا آپ شه و قبول هم دارید که دمای داخل 360 هرشکلیش به نوک هویه نمیرسه پس اینکه 3 چراغ شانسی هست به علت اینه که مثلا طبق این فرضیه که من میدم خط تولید این 3 چراغ ها مشک داره و لحیم را به طور دقیق نمیزنه لبته اینا ربات هستند ولی بین هزاران قطعه که روی این برد ها میاد 3 چارتاش هم که خراب لحیم شه مشکل ایجاد میکنه حال چه برسه به gpu &cpu که مغز دستگاس

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or