درود بر دوستان گرامی؛
در این پست ،من یک مینی AAR رو تهیه کردم و برای شما اینجا گذاشتم. هدف تنها اینه که کمی با AAR نویسی آشنا بشین. من چون هم اکنون در حال خوندن کتاب "ایران باستان" نوشتهء حسن پرنیا (مشیرالدولهء سابق) هستم ،اینه سبک این بزرگوار رو در AAR خودم بکار بردم. با این وجود روشنه که شما به هر سبکی که دوست داشته باشید ،و بقولی راه دسترتون باشه می تونین بنویسین.
امیدوارم با وجود کوتاهی (که البته 3-4 ساعت زمان برد
) خوشتون بیاد.
بطالسهء مصر 237BCE
در سال 237 پیش از میلاد ،احوال دولت مصر و مقدونی بطلمیوسیان چنین بود که این دولت فلسطین و انطاکیه و سراسر سرزمین های کرانهء مدیترانه در اینجا را در دست داشت. همچنین بخش هایی زیاد از سوریه را نیز از سلوکیان جدا نموده و البته این جنگ همچنان ادامه دارد. در آسیا صغیر نیز بطلمیوسیان همهء مدعیان چون دولت پرگام Pergamon ،کاپادوکیه ،پونت Pontus را از میان برده و همچنین مقدونیها را بویژه از بیتینیه Bithynia بیرون رانندند تا در آینده کار این دولت را نیز یکسره نمایند.
در این سال لئونتیسکوس Leontiskos Thraikikos
پادشاه-خدای بطالسهء مصر بود و زنوتمیس Zenothemis Ptolemaios نیز جانشین وی پس از مرگش بود. گوئیم پادشاه-خدای چراکه شاهان این سلسله خود را خدا دانستند و شایستهء پرستش ،رسمی که همتایان سلوکیشان در سوریه نیز پیش گرفتند.
خود شاه در آماسیه بود چراکه در آنجا بتازگی شورشی شده بود و لئونتیسکوس خود برای فرونشاندنش عازم شده بود. و پس از آن مدتی در آنجا بماند. در عوض سپاه اصلی را بدست آریستومنس که نامیترین سردارش بود سپرده بود تا آنرا بر ضدّ سلوکیان بکار گیرد.
اما دسته ای نیز از فالانژهای زبدهء Klerouchon Agema خود که از سوی فرماندهء خود
سرخ پوشان خوانده می شدند را به خرسونس روانه کرده بود تا بر سر راهی که از پلا Pella به بیزانتیوم می رود قرار گرفته و رفت و آمد مقدونی ها را در اینجا مختل کند. در اینجا اینان نخستین درگیری مهم خود را تجربه نمودند. ما حوادث این نبرد را در اینجا می آوریم چراکه پولیزنوس سالامینیوس Polyxenos Salaminios که ما از نوشته های وی در تالیف این دوره از تاریخ بهره می گیریم ،بسبب دوستی اش با فرماندهء این دسته ،آنچه بر آنان گذشته را نیز ضبط کرده. در باب این مورخ باید گفت که او در دربار سمت دیپلمات را داشته و به نقاط گوناگون بسفارت از سوی فرستاده می شده ،ازاینرو بر رویدادهای آنزمان آگاهی کافی دارد. در ادامه نوشته های او را می آوریم :
این بود روایت پولیزنوس از این نبرد که ما نیز آنرا چنان که وی ضبط کرده بود آوردیم. او پس از این شمه ای از آنچه پس از این نبرد بر کاپیتان چایرمون و دستهء سرخ پوشانش آمد می نویسد وسپس کمی هم به توضیح دربارهء مقدونیهء آنزمان می پردازد ،که آوردن آنها در اینجا زائد است و ما از این مبحث گذشته به ادامهء تاریخ مصر در این رمان می پردازیم.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
با سپاس
~Pzt_Kami~