Microsoft Game Passشایعه جدید:
قراره برند ایکس باکس جمع بشه و Microsoft Gaming ظهور کنه
به نظر من طبیعیه... وقتی یه برند شکست میخوره مجبور میشن ریبرندش کنن و با یه سری تغییرات گسترده دوباره معرفیش کنن. برای همینه که مایکروسافت قراره بیانیه بده نه ایکس باکس!
احتمالا پایان کار فیل اسپنسر و زیر دست هاش هم. خواهد بود.
یه دور پادکستای امثال اینا و کلت ایست وود رو نگاه کنی کاملا متوجه می شی که دقیقا همینجورین.به خاطر همین چیزهاست که توی این پست سراغ یه تئوری توطئه رفتم که با اینکه احتمالش خیلی کمه، ولی صفر هم نیست. اینکه یه عده هی بیان جَو بدن و بگن همه چیز تموم شد رفت و فلان اینسایدر قهر کنه و بگه دیگه فعالیت نمیکنم و اون یکی خودسوزی کنه و...، ولی آخرش مشخص بشه که «حداقل فعلاً» خبری از بازیهای بزرگ مثل Halo و Gears of War نیست و این قضیه با چیزهای کوچیکتر یا آنلاین/سرویسی شروع میشه.
اینطوری در حالی که واقعاً یه اتفاق خاصی رو شاهد هستیم و یه سری از بازیهای مایکروسافت دارن برای پلی استیشن منتشر میشن و خودش در حد بمب خبری محسوب میشه، ولی امثال جز کوردن و بقیه به اصطلاح اینسایدرها میتونن بگن «خبری از بازیهای بزرگ نیست و ما در مورد حضرت اسپنسر اشتباه میکردیم و چقدر ایشون بزرگواره و کاش حلالمون کنه!»
کلاً بعضی از حرکاتشون انقدر اغراقآمیزه که... مثلاً یه نفر با آیدی Timdog هست که من درست حسابی نمیشناسمش، ولی گویا جزو ایکس باکسیهای معروفه و ۸۰ هزارتا فالوئر توی توئیتر داره. یه جوری با بغض انشا نوشته که آدم حیرت میکنه:
یا یکی دیگه با آیدی PeterOvo که اونم انگار معروفه و با یه حالتی شبیه وصیتنامه، توئیت زده که: «ببین آقای فیل اسپنسر چه بلایی سر ملت آوردی و فلانی که تا دیروز فن ایکس باکس بود، دیگه این جبهه رو رها کرد و رفت PS5 خرید!»
یعنی یه وضعیت عجیبی شده و واکنشها در حدی هست که آدم نمیدونه واقعاً این مدلی هستن یا دارن نمایش اجرا میکنن!
------------------
در مجموع به نظرم دو تا موضوع قطعی هست:
۱. یه سری از بازیهای مایکروسافت مولتیپلتفرم میشن. وگرنه مرض نداشتن که به ملت بگن یه هفته صبر کنین تا بیانیه بدیم! اگه هیچ خبری نبود، میشد همون روز توی چند تا توئیت قضیه رو تموم کرد.
۲. بازیهای اولیه شاید کم باشن و یه جوری هم صحبت بشه که اوضاع رو تا حدی کنترل کنن، ولی استارت ماجرا زده میشه و به تدریج تعداد بازیها بیشتر میشه. پروسهای که شاید خیلی هم سریع اتفاق نیفته و مدتها طول بکشه، ولی بعیده به همین جا ختم بشه.
موضوعی که قطعی نیست، کمیت و کیفیت بازیها مخصوصاً در ابتدای این مسیر هست که باید صبر کرد و دید چی میشه.
به خفتی افتاده این برند. آدم یاد تبلیغات زرد شبکه های ایرانی ماهواره میافته. "فقط همین امروز ۳ رو بفرست به فلان و یه تومون رایگان هدیه بگیر"
این قضیه به حدی جوکه که باورم نمیشه لات کوچه خلوت صنعت بازیسازی به همچین خفتی افتاده
به خاطر همین چیزهاست که توی این پست سراغ یه تئوری توطئه رفتم که با اینکه احتمالش خیلی کمه، ولی صفر هم نیست. اینکه یه عده هی بیان جَو بدن و بگن همه چیز تموم شد رفت و فلان اینسایدر قهر کنه و بگه دیگه فعالیت نمیکنم و اون یکی خودسوزی کنه و...، ولی آخرش مشخص بشه که «حداقل فعلاً» خبری از بازیهای بزرگ مثل Halo و Gears of War نیست و این قضیه با چیزهای کوچیکتر یا آنلاین/سرویسی شروع میشه.
اینطوری در حالی که واقعاً یه اتفاق خاصی رو شاهد هستیم و یه سری از بازیهای مایکروسافت دارن برای پلی استیشن منتشر میشن و خودش در حد بمب خبری محسوب میشه، ولی امثال جز کوردن و بقیه به اصطلاح اینسایدرها میتونن بگن «خبری از بازیهای بزرگ نیست و ما در مورد حضرت اسپنسر اشتباه میکردیم و چقدر ایشون بزرگواره و کاش حلالمون کنه!»
کلاً بعضی از حرکاتشون انقدر اغراقآمیزه که... مثلاً یه نفر با آیدی Timdog هست که من درست حسابی نمیشناسمش، ولی گویا جزو ایکس باکسیهای معروفه و ۸۰ هزارتا فالوئر توی توئیتر داره. یه جوری با بغض انشا نوشته که آدم حیرت میکنه:
یا یکی دیگه با آیدی PeterOvo که اونم انگار معروفه و با یه حالتی شبیه وصیتنامه، توئیت زده که: «ببین آقای فیل اسپنسر چه بلایی سر ملت آوردی و فلانی که تا دیروز فن ایکس باکس بود، دیگه این جبهه رو رها کرد و رفت PS5 خرید!»
یعنی یه وضعیت عجیبی شده و واکنشها در حدی هست که آدم نمیدونه واقعاً این مدلی هستن یا دارن نمایش اجرا میکنن!
------------------
در مجموع به نظرم دو تا موضوع قطعی هست:
۱. یه سری از بازیهای مایکروسافت مولتیپلتفرم میشن. وگرنه مرض نداشتن که به ملت بگن یه هفته صبر کنین تا بیانیه بدیم! اگه هیچ خبری نبود، میشد همون روز توی چند تا توئیت قضیه رو تموم کرد.
۲. بازیهای اولیه شاید کم باشن و یه جوری هم صحبت بشه که اوضاع رو تا حدی کنترل کنن، ولی استارت ماجرا زده میشه و به تدریج تعداد بازیها بیشتر میشه. پروسهای که شاید خیلی هم سریع اتفاق نیفته و مدتها طول بکشه، ولی بعیده به همین جا ختم بشه.
موضوعی که قطعی نیست، کمیت و کیفیت بازیها مخصوصاً در ابتدای این مسیر هست که باید صبر کرد و دید چی میشه.
مگه نمیدونی اسپانسر از نادلا اتو داره ...یعنی حتی تو ea هم بعضی ها ترد یا خانه نشین میشن ..ولی تو مایکروسافت ناجی پایدار و ماندگار باقی میمونهشایعه جدید:
قراره برند ایکس باکس جمع بشه و Microsoft Gaming ظهور کنه
به نظر من طبیعیه... وقتی یه برند شکست میخوره مجبور میشن ریبرندش کنن و با یه سری تغییرات گسترده دوباره معرفیش کنن. برای همینه که مایکروسافت قراره بیانیه بده نه ایکس باکس!
احتمالا پایان کار فیل اسپنسر و زیر دست هاش هم. خواهد بود.
ببین بنظر من داستان اینقدرا هم پیچیده نیست. آقای نادلا اومد سر کار کاملا قصدش بستن بخش اکس باکس بود خبراشم اومد. ولی یهو تصمیمش عوض شد.آریا استدلالت رو کامل درک میکنم، اما به نظرم حتا با استانداردهای مایکروسافت و اسپنسر هم دوز فریکنسش خیلی بالاست یعنی واقعا آسیب چنین پلنی به جامعه فن های اکس باکس، خیلی خیلی بیشتر از منفعتشه. یه هفته همشون رو شکنجه بدی تا به یه چیز کمتر راضی بشن این آسیب جبران ناپذیره حقیقتا!
به نظر من ناشر شدن مایکروسافت یه معنا بزرگ داره، و اون عبور از فن بیس فعلی خودش هست. یعنی چی؟ یعنی اینکه مایکرو بالاخره پذیرفته Xbox برند محبوبی نیست و با هیچ خدمات و هزینه ای هم قادر به رقابت به PlayStation یا nintendo نخواهد بود. در نتیجه با این حجم از فن بیس و یوزر نمیتونن جاه طلبی های مالیشون رو ارضا کنن، و برای رسیدن به اون اهداف عجیب غریبی که تو سرشون هست، باید از این کامیونتی کوچیک عبور کنن و برن سمت یه بازار بزرگ تر که فقط با همین استراتژی مالتی پلتفرم بودن ممکن میشه. بخصوص که اگه هزینه تولید این حجم از بازی هایی که در حال حاضر در دست ساخت دارن برنگرده و انحصار هم باعث افت مخاطبینشون بشه، ضرر مالی خیلی بزرگی میخورن، چون هم پول ساخت برنمیگرده و مثلا هرچی اکتی در میاره رو باید بدن برای ساخت باقی بازی هاشون و هم کلا قدرت اون IP رو نابود کردن که به معنای تلف شدن کل هزینه ای هست که برای خرید اون ناشر شده. پس یه راه فرار بیشتر ندارن، بیخیال راضی نگه داشتن این جامعه کوچیک شده و به یه بازار بزرگ تر فکر کنن.
اما عرضه این همه بازی برای PS5 اساسا کار زمان بر و در خصوص یه سری بازی به شدت پر هزینه است. مثلا بازی های بتزدا، یا عناوینی که با آنریل 5 ساخته میشن، مثل HB2، راحت میتونن رو PS5 هم بیاد، اما پورت یه بازی مثل Halo که با انجین انحصاری ساخته شده خیلی خیلی سخت و زمان بر تره. در نتیجه این ورود به پلتفرم های دیگه یه پروسه زمان بره و خواه ناخواه به تدریج صورت میگیره. با چندتا بازی که ریسک و هزینه کمتر داره شروع میشه تا بعد آماده شدن بازار، نوبت به بازی های دیگه برسه. Hi Fi Rush و Starfield هم میتونن برای شروع گزینه های خوبی باشن. اول اینکه یحتمل زیرساخت ممکن برای هر دو وجود داشته و دوم اینکه احتمالا شکست تجاری بودن. بخصوص بازی پرخرجی مثل Starfield که برای سودآور شدن نیاز به فروش خیلی خیلی بیشتری داره و با عرضه رو گیم پس و محدود شدن فروش به نسخه استیم، خیلی درآمد هیجان انگیزی نخواهد داشت. حالا این وسط چون بحث پورت همه این بازی ها مطرح بوده لیکرها و اینسایدرها به اکثر این چیزها اشاره کردن، اما قرار نیست یهو همه اینا رو PS5 و Switch بیان و پورت و مهم تر از پورت مارکتینگشون نیازمند زمان خیلی خیلی زیاده!
اما در خصوص نحوی امدن این بازی ها روی PS5 یا Switch هم من شخصا یه تئوری دارم. به نظرم ممکنه این بازی ها هیچ وقت به شکل فیزیکی یا دیجیتالی و از طریق استور سونی قابل دسترسی نباشن. بلکه یه شکل متحول شده گیم پس رو شاهد باشیم که روی PS5 یا Switch هم میاد. یعنی اشتراکی که فقط شامل بازی های انحصاری مایکروسافت شده و هیچ عنوان تردپارتی دیگه ای رو شامل نمیشه که به اکوسیستم خود سونی و فروش بازی های ترد پارتی روی کنسول آسیب بزنه. مثلا Game Pass 2! یه سرویس مخصوص فقط بازی های مایکروسافت.