در مورد اینکه اگه شایعه باشه و فیل اسپنسر صرفا خواسته باشه اکس باکسفنهارو عذاب بده چی میشه،
رقابت؟ همین کارایی که سونی کرده واسه اینه که دو نسله میدون عملا خالیه.آقا این داستان "رقابت نباشه بدبخت میشیم" به نظرم دیگه خیلی کلیشهای و همچنین غیر منطقی شده. به نظرم دو نسلی هست که عملا رقابتی وجود نداره. سونی و نینتندو مخاطبای خودشونو دارن و عدهی زیادی ازینا مخاطبین هر دو کنسول رو همزمان دارن چون بهترین حالت ممکن هستش. مایکروسافت هم اون گوشه کنارا خوش بوده واسه خودش. اگه از بابت افزایش قیمت میگید که خب این موضوع کلا اجتناب ناپذیره. دیدیم که توی همین به اصطلاح رقابت هم، افزایش قیمت رو هم برای بازیها شاهد بودیم هم برای پلاس. قیمت بازی از ۶۰ به ۷۰ که خیلی غیر منطقی نبود با توجه به اینکه دهههاس رو اون قیمت ثابت مونده بود. اگه نگران کیفیت بازیها هستید، که خب هیچکدوم از استودیوهای سونی برای رقابت بازی نمیسازن. اینا از ابتدای فعالیتشون یاد گرفتن که بهترین کیفیت رو بسازن. هم به خاطر خودشون و جایگاهشون هم به خاطر پلیرا و فن بیسشون. ازین گذشته، هنوزم مقدار زیادی استودیو و کمپانی ترد پارتی هستن که بازی با کیفیت بسازن و بتونن اون رقابتی که مد نظرتون هستش رو حفظ کنن. در کل هیچ اتفاق تلخ و دردناکی برای این صنعت رخ نخواهد داد خیالتون راحت
اتفاقا از نظر من محتملترین بازیا اینا هستن.چون چشم بسته همه ی سونی فنا میخرنش و درآمد وحشتناکی برا ماکرو خواهد داشت. ولی اگه قراره بازیهای لیگ ۶۰ تشون و رد فال توریشون رو بدن سایر پلتفرمها،از الان نه مرسیحالا اینکه گیرز و هیلو و فورزا هورایزن هم به زودی میان رو من خیلی قبول ندارم.
به خاطر همین چیزهاست که توی این پست سراغ یه تئوری توطئه رفتم که با اینکه احتمالش خیلی کمه، ولی صفر هم نیست. اینکه یه عده هی بیان جَو بدن و بگن همه چیز تموم شد رفت و فلان اینسایدر قهر کنه و بگه دیگه فعالیت نمیکنم و اون یکی خودسوزی کنه و...، ولی آخرش مشخص بشه که «حداقل فعلاً» خبری از بازیهای بزرگ مثل Halo و Gears of War نیست و این قضیه با چیزهای کوچیکتر یا آنلاین/سرویسی شروع میشه.یه نکته عجیبی وجود داره.
همه حدس و گمانها منفی و کاملا به ضرر فنهای اکسباکس هست و نکته عجیب اینه که علیرغم اینکه میشه مثلا امیدوار بود که شاید این تصمیم فقط در مورد یک سری از بازیها باشه یا مثلا با تاخیر زیاد باشه و ... چرا هیچ اینفلوئنسری یا هیچ رسانهای اینا رو نمیگه و همه شایعات کاملا منفیه؟!!
منطقیش میشه اینکه به مرگ بگیریم که به تب راضی بشن ...
آره منم نمیتونم قبول کنم همه چیز اینقدر دارک باشه و خودشون هم به شدت هیزم تو آتیش بریزن ...به خاطر همین چیزهاست که توی این پست سراغ یه تئوری توطئه رفتم که با اینکه احتمالش خیلی کمه، ولی صفر هم نیست. اینکه یه عده هی بیان جَو بدن و بگن همه چیز تموم شد رفت و فلان اینسایدر قهر کنه و بگه دیگه فعالیت نمیکنم و اون یکی خودسوزی کنه و...، ولی آخرش مشخص بشه که «حداقل فعلاً» خبری از بازیهای بزرگ مثل Halo و Gears of War نیست و این قضیه با چیزهای کوچیکتر یا آنلاین/سرویسی شروع میشه.
اینطوری در حالی که واقعاً یه اتفاق خاصی رو شاهد هستیم و یه سری از بازیهای مایکروسافت دارن برای پلی استیشن منتشر میشن و خودش در حد بمب خبری محسوب میشه، ولی امثال جز کوردن و بقیه به اصطلاح اینسایدرها میتونن بگن «خبری از بازیهای بزرگ نیست و ما در مورد حضرت اسپنسر اشتباه میکردیم و چقدر ایشون بزرگواره و کاش حلالمون کنه!»
کلاً بعضی از حرکاتشون انقدر اغراقآمیزه که... مثلاً یه نفر با آیدی Timdog هست که من درست حسابی نمیشناسمش، ولی گویا جزو ایکس باکسیهای معروفه و ۸۰ هزارتا فالوئر توی توئیتر داره. یه جوری با بغض انشا نوشته که آدم حیرت میکنه:
یا یکی دیگه با آیدی PeterOvo که اونم انگار معروفه و با یه حالتی شبیه وصیتنامه، توئیت زده که: «ببین آقای فیل اسپنسر چه بلایی سر ملت آوردی و فلانی که تا دیروز فن ایکس باکس بود، دیگه این جبهه رو رها کرد و رفت PS5 خرید!»
یعنی یه وضعیت عجیبی شده و واکنشها در حدی هست که آدم نمیدونه واقعاً این مدلی هستن یا دارن نمایش اجرا میکنن!
------------------
در مجموع به نظرم دو تا موضوع قطعی هست:
۱. یه سری از بازیهای مایکروسافت مولتیپلتفرم میشن. وگرنه مرض نداشتن که به ملت بگن یه هفته صبر کنین تا بیانیه بدیم! اگه هیچ خبری نبود، میشد همون روز توی چند تا توئیت قضیه رو تموم کرد.
۲. بازیهای اولیه شاید کم باشن و یه جوری هم صحبت بشه که اوضاع رو تا حدی کنترل کنن، ولی استارت ماجرا زده میشه و به تدریج تعداد بازیها بیشتر میشه. پروسهای که شاید خیلی هم سریع اتفاق نیفته و مدتها طول بکشه، ولی بعیده به همین جا ختم بشه.
موضوعی که قطعی نیست، کمیت و کیفیت بازیها مخصوصاً در ابتدای این مسیر هست که باید صبر کرد و دید چی میشه.
بنظر من که چنین سیاستهایی (هم خرید اکتیویژن هم این) از همون مدیرهای بالاست و اسپنسر نقش هویج رو داره کلا.حتی این موضوع کنسل بشه این اتفاق دیر یا زود میافته چون مدیرهای بالا تا یه حدی وقت میدن به تیم ایکس باکس و از آخر تغییر رویه میدن
نقش هویج رو که نداره مثلا طرح و برنامه رو اون میده ولی بالاخره تا ابد که نمیشه لیلی به لالای این بزارن. مدیرا و سهام دارا هم انتظار نتیجه دارنبنظر من که چنین سیاستهایی (هم خرید اکتیویژن هم این) از همون مدیرهای بالاست و اسپنسر نقش هویج رو داره کلا.
نه ببین برگزاری فلان نمایش و کنفرانس و نظارت بر کار استودیو ها و تزریق انگیزه و پول بهشون با اسپنسره. ولی اینکه در آینده قراره اکس باکس به چه شکل ادامه داشته باشه، انحصاری داشته باشه یا نداشته باشه دیگه خارج از کنترل اسپنسره. همین قضیه عرضه بر روی سایر پلتفرم ها رو نادلا در حرفاش گفته. یا خرید اکتیویژن بلیزارد چیزی نیست که اسپنسر تصمیم بگیره در موردش یا حتی نقش پررنگی داشته باشه. اگه گندکاری از سمت اسپنسر اتفاق افتاده بود تا حالا برکنار شده بود. اینکه الان اکس باکس به این روز افتاده نتیجه ی افکار عجیب و توهم بلندپروازی سیاست های مدیران رده بالای مایکروسافت هست که در سایر پلتفرم ها و کارهاشون که قبلا هم در تایپک های دیگه این فروم بهشون اشاره کردم هست و نه بخش اکس باکس. البته که این نظر من هست.نقش هویج رو که نداره مثلا طرح و برنامه رو اون میده ولی بالاخره تا ابد که نمیشه لیلی به لالای این بزارن. مدیرا و سهام دارا هم انتظار نتیجه دارن
بنظر من که اسپنسر می مونه و با این ریبرندینگ که اهداف جدیدی داره ادامه می ده. این سیاست های مایکروسافت هست و از خرید اکتیویژن بلیزارد شروع شده. البته که اگه موفیقت PS (شامل فروش بالای کنسول و بازی ها و مشترکین پلاس) رو داشتن به هیچ وجه اینکارو نمی کردن.شایعه جدید:
قراره برند ایکس باکس جمع بشه و Microsoft Gaming ظهور کنه
به نظر من طبیعیه... وقتی یه برند شکست میخوره مجبور میشن ریبرندش کنن و با یه سری تغییرات گسترده دوباره معرفیش کنن. برای همینه که مایکروسافت قراره بیانیه بده نه ایکس باکس!
احتمالا پایان کار فیل اسپنسر و زیر دست هاش هم. خواهد بود.
پشمام امروز دقیقا همین کلمه Microsoft Gaming تو ذهنم بود با اون شایعه طراحی کنسول نسل بعدی توسط تیم سرفیس هم یجورایی همخوانی داره. شاید کنسول خانگی و handheld نسل بعدیشون اصلا کنسول به این شکل و شمایل نباشه و تعریف که میشناسیم نباشه و steamdeck مانند بسازن، که اینجوری بازی های چند سال قبل سونی رو هم بتونن تجربه کننشایعه جدید:
قراره برند ایکس باکس جمع بشه و Microsoft Gaming ظهور کنه
به نظر من طبیعیه... وقتی یه برند شکست میخوره مجبور میشن ریبرندش کنن و با یه سری تغییرات گسترده دوباره معرفیش کنن. برای همینه که مایکروسافت قراره بیانیه بده نه ایکس باکس!
احتمالا پایان کار فیل اسپنسر و زیر دست هاش هم. خواهد بود.