آخرین ویرایش:
بیخیالفک کنم دچار سوءتفاهم شدید.
کسی نگفت جزئی از ایکس باکس نیست که هست، اتفاقا بازی هاش خیلی هم روی برند ایکس باکس تاثیر میگذاره ولی مدیریت اون مستقل از XGS هست،. هرچند باید به رئیس Microsoft gaming( فیل اسپنسر) گزارش دهند.
مشکل همینجاست، اسپنسر هیچوقت وارد جزئیات نمیشه و صرفا در ابعاد بزرگ مدیریت میکنه، مت بوتی مسئول استودیو های XGS هست، پیت هاینز مسئول مدیریت استودیو های زنیمکس هست. مشکل اصلی در جدا بودن ساختار زنیمکس و ایکس باکس هست، این دو باید در هم حل بشن تا شاهد امثال چیزی مثل ردفال نباشیم!! جدن اون سیاست Limited Integration مضخرفه ،چه برای موجانگ و چه زنیمکس( زنیمکس حتا هنوز به اون سطح دخالت به موجانگ هم نرسیده طبق گفته های جز کوردن)
کسی نگفت ایکس باکس در شکست ردفال نقشی نداره، اتفاقا بازیهای بتسدا دیگه چه موفقیتشون و چه شکستشون کاملا روی ایکس باکس تاثیرگذارن.
View attachment VID_20230504_170002_745.mp4دستاورد اصلی این بازی تبلور ذوق و شوق و افزایش امید به زندگیه که میبینیم اینجا 100ها پست و هزاران خط فقط حول یک سوال که "مایکروسافت مقصرِ یا نه؟" شکل گرفته و مدام تکرار میشه و همه هم خوشحال و شادن.
جواب اینکه خیر، چرا که مایکرو با پول خرج کردن و تصاحب، شکل و استراکچر مدیریت در ویدیو گیم رو داره تغییر میده و حرفه ایش میکنه، بر عکس سونی که استدویهاش به شکل عرضی، دورَش کردن و هیئتی اداره میشن و بازی میسازن، مایکرو به عنوان هسته اصلی صنعت خودش رو از وسط گود کشیده بیرون و باقی فعالین صنعت از بزرگ تا کوچک، از استدیو تا ناشر و نقاد و سایت و ... تا خود سونی رو بصورت شبکه های اقماری، روابط طولی براشون تعریف کرده چرا که صنعت رشد کرده و اون سیستم هردمبیل سابق (سونی) ناکارآمد و گرونه و دیگه جواب نمیده و همه بازیها رو شبیه به هم میکنه و نیاز به یک آقا بالاسر و بزرگتر هست
با این توضیحات جایگاه مایکرو بهتر درک میشه، و این سوال "مایکروسافت مقصرِ یا نه؟" معنی ماهوی خودش رو از دست میده، چرا که کلا هر اتفاقی در این صنعت بیفته چه خوب چه بد، اصولا پای ماکرو وسط هست، و دیگه میشه گفت گیم یعنی مایکرو (ولی نه بر عکس)، حالا این سوال که فلان بازی خوب یا بد پس مایکرو (=کل ویدیو گیم) خوب یا بد، تشکیک در ذات نیست؟ آیا جز بیرون از کل قابل تعریف هست؟
البته من هنوز فیل اسپنسر رو مقصر اصلی میدونم، به هرحال اون در قامت رئیس Microsoft Gaming مسئول صرفن XGS نیست حتا اگر زنیمکس مستقل مدیریت بشه. و باید یک بازی انحصاری AAA فرست پارتی که دوسال هست معرفی شده در جریان کیفیت و روند ساخت بوده باشه چون به هرحال بهش گزارش میدن.بیخیال
۹۰ درصد این دوستان حتی کامنت شما رو نمیخونن.
وقتی مخاطبت با ۴۰ سال سن کامنتت رو به سخره میگیره کامنت نزاری بهتره
گیم پس یه زمانی برو و بیا داشتیکی از کاربران یه حرف جالبی زد. گفت همین الان گیمپس رو از اکسباکس بگیر، یه دلیل بگو که کسی بره اکسباکس بخره.
حالا شما حساب کن نسل هفتم و اوایل نسل هشتم اکسباکس چی داشت که خیلی ها میرفتند اکسباکس میخریدن!
پاسخ بهش واقعا سخت نیست. هم مدیریت قوی داشتند هم بازیهای خوب.
ولی الان وضعیت یه طوری شده اگه یکی اصلا تو این بحثای فن کنسولها نباشه ، منظورم همون عده زیادی که فقط فیفا و کالاف و gta میخرن. چیزی که آمار نشون میده ۷۰-۸۰ درصد رو پلی استیشن بازیش میکنن. نسل قبل همین آمار بود و این نسل هم همینه.
حالا دیگه شما بگرد دنبال علت این قضیه میرسی به همونجایی که الان همه دارن راجبش حرف میزنن
مقصر قطعا تیم ایکس باکسه که بازی رو منتشر کرده ولی به نظر من بیشتر از همه استودیو ارکین باعث و بانی وضعیت بازیهالبته من هنوز فیل اسپنسر رو مقصر اصلی میدونم، به هرحال اون در قامت رئیس Microsoft Gaming مسئول صرفن XGS نیست حتا اگر زنیمکس مستقل مدیریت بشه. و باید یک بازی انحصاری AAA فرست پارتی که دوسال هست معرفی شده در جریان کیفیت و روند ساخت بوده باشه چون به هرحال بهش گزارش میدن.
صددرصد الان از لحاظ سرویس هم پلاس اکسترا از گیمپس بهتره ...گیم پس یه زمانی برو و بیا داشت
الان پلاس extra داره به خاک و خون میکشه
شاید اغراق نباشه اگه بگم ۷۰ درصد بازیهایی که توی ۶ ماه اخیر اضافه کرده، سلکشن هایی بودن که خیلی هامون هر کدومشون رو فول پرایس به ۶۰ دلار و ۷۰ دلار خریده بودیم! اگر هم نخریده بودیم توی wishlist مون بودن و شب تا صبح کمین نشسته بودیم تا یه تخفیف تپل بخورن و بزنیم توی گوششون!
همین الان شما یه ps5 بخری با یه اشتراک پلاس extra، تقریبا میشه گفت برای ۲ سال آینده نیازی به خرید عنوان جدید نداری (البته اگر دنبال عناوین روز نباشی)
الان از اتاق فرمان اشاره میکنن که بازیهای day one گیم پس چی؟
والا بنظر من day one ی که بخواد امثال redfall باشه، همون نباشه بهتر و سنگین تره…
مایکروسافت باید یه تغییر اساسی توی سیاست هاش اعمال کنه.
وگرنه این گپ ی که خودشون دارن روز به روز گسترده ترش میکنن، هیچ رقمه پر شدنی نیست
قلب هوادارها رو نمیشه با پول خرید، روزی که این رو بفهمن، تازه براشون میشه day one
البته من قبل انتشار هم تو تاپیک ردفال کنم که اصلا به پریویو ها بها ندین چون اینا وظیفشون پروموت کردن بازیه. ممکنه از یه پریویو به این نتیجه برسی که بازی 9 عه بعدش بازی که منتشر شد ببینی 4 داده همون. کلا هیچوقت هیچوقت به پریویو اهمیت ندین زیاد. اگه دیدین پریویوی یه بازی منفیه ینی احتمال زیاد اون بازی قرمز میشه.همین ign که الان به بازی 4 داده تا آخرین پیشنمایش نظرش خیلی مثبت تر بود و آدمو امیدوارم میکرد ظاهرا کنار این گند کاری یه پروژه کثیف عوام فریبی هم تا لحظه آخر جلو بردن تا حداقل پیش فروش های خوبی داشته باشن و چه جایی بهتر از رسانه پرطرفداری مثل ign
از اون طرف هم که استودیو های بتسدا داشتن لانچ بازی رو تبریک میگفتن و حال آدمو بهم میزدن
آدم نمیدونه چی بگه خاک بر سر اول تا آخرشون حالا هر کی که در ساخت دخالت داشته یا نداشته
چقدر ملت اینجا جو زده نظر میدن
یا از اینور بوم افتادن یا از اونور
چیزی که بدیهیه مایکرو با سرویس گیم پس در مسیر درستی قدم گذاشته
بتونه مدیریت روی استدیوهای فرست پارتی خودش رو بهتر کنه تا مجدد همچین فجایعی پیش نیارنبا این تعداد استدیویی که داره مجدد جایگاه خودش رو در بازار پیدا میکنه
این وسط بازی های ترد پارتی خوش ساختی که هر از چند گاهی day one رو گیم پس میاره بی تاثیر نیست در جذب مخاطب
توقعات بی جا هم نباید داشت که کیفیت عناوینشون در حد فرست پارتی های سونی باشه...مشخصا این کاره نیستن
اینا عناوین متوسط و رو به بالا هم بدن بیرون نسبت به فاجعه انحصاری های نسل قبل مایکرو شاهکار کردن
منظور من از این که جایگاه خودش رو در بازار پیدا میکنه این نیست که قراره به سونی و نینتندو تنه بزنه و جایگاهشون رو بگیره
مسئله اینجاست که دیگه خودشون هم مطمئن شدن تو بحث کنسولی دیگه به سونی و نینتندو نمیرسند. همینجا اقرار میکنه که حتی اگه استارفیلد 11 از 10 هم بگیره کسی ps5 رو نمیفروشه. اسپنسر میگه خیلیا به من میگن شما تنها کاری که باید بکنین اینه که بازی خوب بسازین تا وضعیت رو عوض کنین ولی این درست نیست.(که البته من این حرفش رو قبول ندارم و به نظرم تو طولانی مدت عوض میشه) درنهایت به نظرش اینا بدترین نسلی که نباید میباختن رو باختن(نسل 8) و به خاطر لایبرری بزرگ بازیای دیجیتالی دیگه ملت نمیرن کنسول قبلیشون رو بیخیال بشن و کسی که ps4 داشته میره ps5 میخره.