کیلزون رو فقط مثال زدم، اصلا شما فرض رو بزار رو شکست قطعی بازی، اینکه گوریلا از یه بازی شکست خورده رسیده باشه به یه آی پی جدید عام پسند موفق، خودش اثبات بهتریه به حرف من که در مورد استراتژی درست پلی استیشن بود. همین شکست رو با رایز و کرایتک مقایسه کن.
من بحثم سر استراتژی کلی ایکس باکس هست، حالا اینکه چند تا بازی (که توسط سکند پارتی ها ساخته شدن (ساخت هورایزن ها توسط پلی گراند سکند پارتی انجام شد، بازی جدید رو میشه گذاشت به حساب پلی گراند فرست پارتی)) موفق عمل کرده باشن، چیزی رو تغییر نمیده.
اینکه استودیو فرست پارتی AA بسازه بهتره یا AAA، رو نیاز شرکت مالک تعیین میکنه. شما استودیو سانتا مونیکا رو در نظر بگیر، این استودیو یه زمان ظاهرا یه MMO رو می ساخته که هزینه سنگینی روی دست سونی گذاشت و نهایت هم کنسل شد، اما تو پروژه بعدی اومدن GOW رو احیا کردن و یه AAA تراز اول رو ارائه دادن. سانتا مونیکا تو همین نسل می تونست 5 تا بازی بسازه بجای یدونه، اما آیا بازار اینو میخواست؟ 5 تا بازی می ساخت که تاثیر کلشون در حد GOW نبود، بازار قطعا چنین چیزی رو طلب نمیکنه.
نظر من اینه که نینجا باید AAA ساز بشه. مایکروسافت اینو باید بفهمه اما به نظرم میاد که نفهمیده.
از همین الان میشه وضعیت مایکرو تو نسل بعد رو قضاوت کرد. خوشبینانه نیست سونی کارهای خفنی داره انجام میده. گوریلا رو دو برابر بزرگ تر کرده، همینکار رو قطعا با ناتی داگ و سانتا هم انجام میده، ساکر پانچ و اینسومینک رو هم در اختیار داره و قطعا به زودی AAA سازهای دیگه ای هم به این جمع اضافه میکنه. هر کدوم اینها تو نسل آینده سالی یه بازی عرضه کنن، برای یک نسل کافیه.
مایکروسافت چطور؟ کوالیشن با لوگو چرخ دنده تا آخرالزمان GEOW بسازه، تازه با همون فرمولی که اپیک 12 سال پیش معرفی کرد!
343 تا آخرالزمان هیلو بسازه، اینم با همون فرمولی که بانچی n سال پیش معرفی کرد!
باید این دو استودیو طور دیگه ای امتحان بشن!
از طرف دیگه مایکروسافت یه سری استودیو خریده که به نظرم میاد ازشون انتظار دار که با هزینه کم براش بازی بسازن، همون فرمول AA. سازنده we happy few، ابسیدین، حتی همین نینجا تئوری، سازنده state of decay، استودیو تیم شیفر و ... به نظر میاد جزء این دسته هستند.
یه چیزی میگم شاید منطق نداشته باشه ولی به نظرم حقیقته، همین این استودیوها نسل بعد بازی عرضه می کنن، اما نهایت یکی از فرست پارتی های سونی مثلا سانتا یه بازی عرضه میکنه و هر چی مایکرو ساخته و عرضه کرده رو میشوره میبره!